Přejít na obsah

Apple

Doporučené příspěvky

...hlásím, že jsem po 3 měsících s Androidem (prac. telefon) opět zprovoznil iPh 3GS s verzí 6.1.6. Děckám šlape 4, 4s a 5. Nepozoruji nic podezřelého...měl bych se bát?

Ano, znepřátelil sis Google, takže můžeš po zbytek života čekat nepřesné výsledky vyhledávání a v kontextových reklamách pouze "zvětšení penisu" :-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj. Manzelka bude mit narozeniny a vzhledem k tomu ze jeji soucastny notebook dosluhuje, chtel bych ji koupit mac book. Rozhoduji se mezi airem a prockem. Oba 13", 256gb hdd, u airu 4gb ram, pro 8 + retina a vyssi vykon cpu. Pouzivala by jej na surfovani, administrativu a domaci upravu fotek. Je Air dostacujici? Je mezi retinou a normalnim displayem velky rozdil? Na prodejne mi ten rozdil az tak velky neprisel ale defakto jsem porovnaval jen prostredi plochy, ne fotky a td.. Cenovy rozdil je cca 10k. Nejak se nemohu rozhodnout. Diky za tipy.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři

No ona teď není zrovna ideální doba na pořízení MACu. Osobně bych počkal s čím apple příjde v březnu.

AIR - ten displej v dnešní době fakt ne a zvlášť za ty prachy.

PRO - super ale je to skříň

MAC - stačí jedno USB-C na všechno? Bude výkon dostačující?

Za mě počkat nebo volit mezi PROčkem a MACem.

Odkaz ke komentáři

Ahoj. Manzelka bude mit narozeniny a vzhledem k tomu ze jeji soucastny notebook dosluhuje, chtel bych ji koupit mac book. Rozhoduji se mezi airem a prockem. Oba 13", 256gb hdd, u airu 4gb ram, pro 8 + retina a vyssi vykon cpu. Pouzivala by jej na surfovani, administrativu a domaci upravu fotek. Je Air dostacujici? Je mezi retinou a normalnim displayem velky rozdil? Na prodejne mi ten rozdil az tak velky neprisel ale defakto jsem porovnaval jen prostredi plochy, ne fotky a td.. Cenovy rozdil je cca 10k. Nejak se nemohu rozhodnout. Diky za tipy.

Air (model 2013) s 4GB RAM jsem zkusil a ačkoliv jsem spíš low-power-user, tak se celkem často zadýchával. Stačilo pár záložek Chromu, něco rozpracováno v Mail, hudba v iTunes, ... , probíhající úprava fotek v Pixelmator/Aperture a bylo zle. Osobně mi dává smysl Air pouze v případě, že je primární požadavek na přenositelnost. Pokud bude provozován spíše doma a ven se podívá jen občas (nebo vůbec), pak bych jednoznačně dal přednost rMBP/8/256.

Btw, PROčko hádám nebyl myšlen Mac Pro, ale Macbook Pro :)

Odkaz ke komentáři

Air (model 2013) s 4GB RAM jsem zkusil a ačkoliv jsem spíš low-power-user, tak se celkem často zadýchával. Stačilo pár záložek Chromu, něco rozpracováno v Mail, hudba v iTunes, ... , probíhající úprava fotek v Pixelmator/Aperture a bylo zle. Osobně mi dává smysl Air pouze v případě, že je primární požadavek na přenositelnost. Pokud bude provozován spíše doma a ven se podívá jen občas (nebo vůbec), pak bych jednoznačně dal přednost rMBP/8/256.

Btw, PROčko hádám nebyl myšlen Mac Pro, ale Macbook Pro :)

Ano ano, Macbook Pro :)

Odkaz ke komentáři

2Lunochod: Nechápu přesně naznačenou terminologii, ale "Retina MacBook Pro 13" (2013+) je menší než MB Air 13, takže "skříň" to rozhodně není. Navíc ve všech výkonnostních a kvalitativních parametrech (displej, úložište, porty) dýchavičný AIR s rozdílem tříd překonává - a při srovnatelné konfiguraci (zkus si do AIR naklikat 8GB!) zas o tolik dráž nepřijde. Barvoslepý s popelníkama na očích kvality HiDPI IPS displeje s poměrem stran 16:10 možná nedocení, ale jinak je to věc která by za ty prachy navíc stála i sama o sobě...

Odkaz ke komentáři

Žena používá Air už tři roky na takové to domácí žvýkání - internet, mail, korespondence, nějaké ty svoje koníčky, muzika, film. Nikdy s tím neměla problém a je naprosto spokojená. Výkonově jí to asi stačí, nový nechce, sama říká, že to pro ní nemá cenu. Mě by se taky pro ni víc líbil MacBook Pro, ale je fakt, že ona to asi neužije, tak jí nenutím. A těch deset litrů mít nebo nemít má taky svoji váhu, co si budeme povídat. Jestli sem tam ořízne fotku z dovolené, tak bych se toho nebál, na profi práci by to asi bylo na hraně. Jak jsem praxí ověřil, ženská spíš ocení, že je to malý a lehký, než jaký je rozlišení a typ displeje atd.  :-) 

Odkaz ke komentáři

Jen k tomu tématu přidám něco z reálného používání - došel jsem k tomu samému jako autor textu pode mnou:

"No řeší se to tu celkem často ja osobně jsem docela Air fan, a ten počítač miluji, ale mam doma i porovnání a tak reknu co si o tom myslím.

ve vašem případně bych bral určitě aira, na to co píšete je air ideální a na občasne hraní je air lepší než pro...air ma lepší grafický výkon.

Neco malo ušetříte a na cesty budete rozhodne psokojenejší, výdrž baterie je vyší o nakých 30% a výkon grafický je lepší u aira, procesor je o neco lepší zase u retiny.

Přítelkyně má retinu a ja mam aira, a oba sme se shodly ze air 13 je lepší volba než pro 13...boužel 13 verze retiny stale trochu doplácí na naročnost retina rozlišení...ja i přítelkyně děláme ve stejných programech (grafika, video) a její Pro ma občas problemy se sekáním, pomalejší odezvou atd, ja na airu bez retiny jedu plynuleji...a hry ty jdou mimo ní ale ja zkoušel diablo 3 a WOW a obojí jede na airu lepe.

Výdrž kancelářské prace/grafika na retine nakých 9 hodinek ja davam na airu tech 12.

Malý detail co mě vadí na retině je velikost, přeci jen je tlusčí a težší a znat to je ikdyž na papíře se to nemusí zdát. Mě nevyhovuje tolik na psaní tím že má přední hranu výš než air kerý je u přední hrany skoro na stole

Nadruhou stranu retina obraz je opravdu nadherný a na praci s fotkamy je to jiná liga, ale osobně bych asi do retiny 13 šel jedine že bych byl rpofi fotograf, jinak 13" apple aira...naopak kdbych chtel opravdu výkoný a nekompromisní pracovní stroj tak 15" retina je užasná."

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...