Maxmillian Odesláno 13. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června 2016 (upraveno) Tak kdo koukal na keynote? Za mě palec nahoru Ted jsem videl nejaky sestrih na 10 minut a nic revolucniho v tom neshledavam. To, ze mi nekdo text chce menit na emotikony me navic doslova odpuzuje (jasne, jasne, nebude se to menit automaticky). Copy paste mezi zarizenima me taky moc nevzrusuje. WatchOS je porad k nicemu bez delsi vydrze baterie hodinek samotnych. Sprava aplikaci na tvOS je predpokladam taky stale zoufala. Clovek, aby se uklikal k smrti. Ale aspon tam uz funguje Infuse. Treba mi porad chybi nejaka sprava datovych profilu, tzn. ktera aplikace ma kdy moznost se na pozadi synchronizovat nebo neco stahovat. Jenze toho se nedockame, protoze amici nevedi co je roaming. Nejaky message hub by se taky hodil. Nechapu, proc nemuzu videt veskerou komunikaci s jednim clovekem na jednom miste, ale musim kvuli tomu prolezat nekolik aplikaci, kdyz navic kazdej vocas chce psat zpravy pres neco jineho. Takze za me... Nuda :-( Upraveno 13. června 2016 uživatelem Maxmillian Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 13. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června 2016 (upraveno) Přidávám se k Maxmillianovi - kromě lehce inovované zamykací obrazovky ("Experience"?) a odemykání maca přiblížením hodinek (ale že se předřeli?) na tom v tuzemských podmínkách moc reálně použitelného nevidím... Ad iOS:Neustále omílaná SIRI (pod kterou bude do budoucna spadat i Quick Type?) stále není lokalizovaná o češtinyTelefon lustrujícící kdovíjaké databáze kvůli asociaci neznámého čísla volajícího - aby velký bratr věděl kdo se O MĚ zajímá? Doufejme že to půjde vypnout i bez vypínání dat...Animované fancy pyčoviny v iMessage: Už vidím ty vypečené záměny, když je to vázané na božskou Siri...HomoKit stále spíš na papíře, vzhledem k tomu že existující zařízení (i cenami) připomínají spíš hodně hrubé prototypy.Mapy mimo USA stále stejně ubohé.Apple Pay se u nás nekoná.News u nás stále neběží.Apple Music - slovy generála ze South-parku: neposlouchám hip-hop!Jo - a do dělání fotoalb mi taky žádnej ovocnář kecat nebude!Ad OSX MacOS:Siri, Siri, Siri... že by požehnanej Kokeš asi na stará kolena obrátil a dostal chuť na Cortanu? Své dokumenty v otevřeném formátu na žádný veřejný Cloud rozhodně "automaticky" přesouvat nehodlám, to je radši smažu! WatchOS, TvOS:Dokonalá ukázka produktů hozených na trh bez ohledu na potřeby uživatele - přidávají se další a další SDK, jen ten "smysl života" se pro ně dosud nenašel ...i když vlastně jo, zjevně spíchnutý horkou jehlou během dneška: až se další bukva bude klepat hrůzou na ajnclíku a čekat na kulku, může obskurním hodinkovým kombem místo mámy vytočit "Pomáhat a Chránit". Akorát se to příští mordování musí odehrát ve dne, protože pozdě v noci už bude ovocná baterka dávno vyšťavená... PS: Prezentace NUDA, NUDA, NUDA - radši jsem si počkal na záznam, aby ta bída šla aspoň zrychleně přetáčet. Upraveno 13. června 2016 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 13. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června 2016 2michalval: Na předchozím iPhonu 4 jsem si schválně nechával iOS5 - a na zapínání blikátka jsem používal tuhle aplikaci. Absolutně nikdy neselhala, třeba Ti to jako "záloha" pomůže... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalval Odesláno 14. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2016 2michalval: Na předchozím iPhonu 4 jsem si schválně nechával iOS5 - a na zapínání blikátka jsem používal tuhle aplikaci. Absolutně nikdy neselhala, třeba Ti to jako "záloha" pomůže...Díky. Tos mi připomněl, že jsem si kdysi koupil Flashlight od iHandy, tak ji holt budu používat v případě, že se to bude opakovat. Jediná výhoda té výchozí funkce je ta, že je k ní rychlejší přístup. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 14. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2016 PS: Ale ať AW jenom nehaním - aspoň že v rámci sebereflexe pouhé 2 roky po představení přišli slovutní jableční inženýři (převelení z vývoje iOS) s naprosto převratným a světoborným nápadem, že jediné tlačítko eplwoč by mohlo sloužit k přechodu na seznam aplikací, eméjzing!!! ...Akorát se ten samý knoflík nesmí držet moc dlouho, jinak spárovaný telefon začne vytáčet hasiče Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 15. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2016 Asi nelze nějak nastavit pojmenovávání fotek v iPhonu? Nikde jsem to v Nastavení nenašel.Teď mi to vyhazuje fotky pod názvem "IMG_xxxx", ale třeba ženě na iP6+ to do názvu hodí i datum pořízení fotky. Fotim hodně i pracovně a vyznat se v tom posléze bez data v názvu je docela napytel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 15. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2016 2Maxel: Jde ti o interní název v iPhonu a nebo až po importu do počítače? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jrov Odesláno 15. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2016 (upraveno) WatchOS je porad k nicemu bez delsi vydrze baterie hodinek samotnych. To asi dřív vyšlou lidskou posádku na Mars, než bude komerčně dostupná řádově lepší baterie do nositelné elektroniky :-) a e-ink v podání Pebble Watch taky není cesta :-) Upraveno 15. června 2016 uživatelem jrov Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 15. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2016 (upraveno) 2Maxel: Jde ti o interní název v iPhonu a nebo až po importu do počítače? V ajfounu je mi to asi buřt, potřebuju ten název pro orientaci mezi tunou fotek při postprocessingu.Jen doplním, že telefon připojuju v práci na Widle bez iTunes, tzn. přístup jen do složky fotek - nic neimportuju do/z iTunes. Upraveno 15. června 2016 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxmillian Odesláno 15. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2016 To asi dřív vyšlou lidskou posádku na Mars, než bude komerčně dostupná řádově lepší baterie do nositelné elektroniky :-) a e-ink v podání Pebble Watch taky není cesta :-) Ona je otazka, jestli je nutny vymyslet lepsi baterii nebo by bylo vhodnejsi vymyslet lepsi system, ktery nebude tak nenazrany. Treba Garmin nebo Vector to tak nejak docela zvladnul a ty hodinky vydrzi na baterii mesic. Ano, kdyz se zapne GPS, tak ani nahodou, ale to se jeste da pochopit. A ano, neumi to treba tolik co apple watch, ale proc bych mel na apple watch mit moznost odpovidat na sms a emaily? Asi uz jsem starej :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 15. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2016 2Maxel: Za chvíli jdu trpět k zubařce, takže wokenice už kvůli tomu startovat nebudu - ale v sedmičkách snad svého času byla funkce pro automatizovaný import fotek ze skenerů a připojených zařízení (nejen kopírování z pluginu v průzkumníku), která právě to automatické pojmenování uměla... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jrov Odesláno 15. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2016 Ona je otazka, jestli je nutny vymyslet lepsi baterii nebo by bylo vhodnejsi vymyslet lepsi system, ktery nebude tak nenazrany. Treba Garmin nebo Vector to tak nejak docela zvladnul a ty hodinky vydrzi na baterii mesic. Ano, kdyz se zapne GPS, tak ani nahodou, ale to se jeste da pochopit. A ano, neumi to treba tolik co apple watch, ale proc bych mel na apple watch mit moznost odpovidat na sms a emaily? Asi uz jsem starej :-) U Apple jde o začlenění do ekosystému, aby napříč různými platformami byl dostupný stejný "uživatelský zážitek" . Ostatní výrobci (mimo Andriod Wear) dělají jen hodinky , které jsou kompatibilní s nějakým(i) OS a mají volné ruce v tom co to má a nemá umět... OT: Zase nějakou dobu "žiju" s AW, tentokrát Stainless Steel a musím říct , že i v Poweru Reserve režimu kdy ukazují jen čas - mne na ruce nevadí :-D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 15. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2016 (upraveno) Podle mě je celá ta idea jabko-hodinek coby "externího HID mobilu" furt zcestná - a implementace graffiti z prehistorického PalmOS (i po 15 letech si živě vzpomínám co za duševní klistýr bylo spáchat bez chyb jedinou větu i s perem!) to jen korunuje. Mnohem rozumnější mi (bez ohledu na cenu) přijdou "samostatně fungující" řešení od Garminu a nebo Breitlingu, kdy mobil/tablet/počítač slouží jen jako "nepovinná ale pohodlnější platforma" pro věci, které by se do samotných hodinek klovaly blbě, ne naopak. Je kouzelné poslouchat pohádky jak božský sir šéfdesigner poté co zprznil iOS prý celé 2 roky v potu tváře studoval horologii, jen aby vynalezl že pluginům na displeji digitálek by se mohlo říkat "komplikace" - přičemž při návrhu GUI se pozapomnělo na drobný detail, že i v "aplikacích" by hodinky měly za všech okolností ukazovat především čas. Ten dnes i po degradaci na stavové digitálky chybí v každém druhém pohledu - a přitom to klidně mohla být "průsvitka", na systémové úrovni přes OpenGL efektně blendovaná trvale A když už se zmiňuje "integrace do ekosystému" (za hezký příklad jak by to mělo fungovat považuju třeba sdílenou úschovnu napříč iOS/macOS), pochopil bych TŘEBA fíčury jako odstartování stopek (minutek, budíků...) na hodinkách, čímž by se synchronizovaný odpočet v rámci "Continuity" spustil i na připojeném mobilu/tabletu/macu a na něm by pak šly přehledně sledovat mezičasy atd. a mezi zařízeními by šlo libovolně přecházet - proč tenhle "multitasking" doteď nikoho nenapadl, bude to ve verzi 4 nebo 8? Datový objem i nároky na rychlost jsou u takovýchto dat směšné, v porovnání s fancy animacemi které se po bluetooth protlačují dnes... Jasně, mohl (a asi i uměl) bych na to napsat další "aplikaci" a na ní vydělat majlant - ale proč kurfadrát takovéto elementární API, systémové protokoly a funkčnost nejsou zaintegrované už od verze alpha-preview 0.1, místo utrácení miliónů za utajení, chujoviny typu pančovaného zlata a sponzoringu vyžilých hip-hopových vykopávek? Upraveno 15. června 2016 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jrov Odesláno 15. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2016 - a implementace graffiti z prehistorického PalmOS (i po 15 letech si živě vzpomínám co za duševní klistýr bylo spáchat bez chyb jedinou větu i s perem!) to jen korunuje. OT: ten PARC musela být dobrá sestava i v pozdějších letech, ani jsem netušil, že se u nich Palm inspiroval :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 15. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2016 Ono je to ještě propletenější: U PARC se díky Jefu Raskinovi svého času inspiroval i Steve Jobs - a i přes jeho tehdejší povrchnost dnes MacOS, Windows i okýnkový LINUX vypadají tak jak vypadají. Samotný PARC se o dekádu dřív zase "inspiroval" u DARPA týmu Douga Engelbarta - který už od roku 1945 špekuloval nad předválečným sci-fi článkem Vannevara Bushe "As We May Think". Engelbartova skupina už od 50. let vyvíjela a v roce 1968 demonstrovala NLS (de-facto prototyp dnešní bezpapírové kanceláře), stylem který se všechny dnešní softwarové prezentace snaží napodobit. Management korporace XEROX se tehdy doslova podělal strachy a tak najali neortodoxní talenty do PARC, aby pro ně narychlo přetransformovali kopírku pro něco použitelného s počítačem = laserovou tiskárnu. K ní byl samozřejmě potřebný vhodný počítač se sázecím GUI, k němu zas objektově orientovaný OS s vývojovými nástroji = SmallTalk (jehož relikty dodnes zahnívají v jablečném XCode)... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 15. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2016 (upraveno) 2Maxel: Za chvíli jdu trpět k zubařce, takže wokenice už kvůli tomu startovat nebudu - ale v sedmičkách snad svého času byla funkce pro automatizovaný import fotek ze skenerů a připojených zařízení (nejen kopírování z pluginu v průzkumníku), která právě to automatické pojmenování uměla...Díky, zítra v práci to prubnu - doma už jsem se naštěstí všech virtuálních woken zbavil. Mě vlastně spíš zarazil ten rozdíl mezi mým (5S) a ženiným ajfounem (6+), oba jedem na stejný OS, ale pojmenování fotek je rozdílné. Upraveno 15. června 2016 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 15. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2016 2Maxel: Způsobů jak se v okenicích dostat k fotkám v iOS je víc, měl by to být tuším tenhle: Způsob pojmenování naimportovaných obrázků pak určuje volba v poli FileName: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 20. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2016 (upraveno) Dnes v noci mi "plocha a uzamčená obrazovka" sežrala 56% baterie, co je špatně?? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 20. června 2016 uživatelem moco Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 20. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2016 Tak kdo koukal na keynote? Za mě palec nahoru Ani jsem si nevšiml, že proběhnul, doufám, že ještě MacOS nějakou dobu vydrží, ostatní jejich blbinky mě už nezajímají, nuda, nuda, šeď. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bukoowsky Odesláno 20. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2016 dlouho jsem měl Apple ekosystém jako mantru...jenže za tu dobu i konkurence dospěla a já najednou zjistil, že poslední Androidí verze je pro pohyb v korporátním prostředí výrazně agilnější. A tak se to zase všechno rozpadlo na samostatné unifikované prvky :-) Celý ten test probíhal poslední 4 roky a jsem rád, že jsem si tím prošel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se