Mirek Odesláno 23. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2016 Díky za rady, borci! Pitomej dotazů budu teď mít asi povícero, včera jsem koupí iPadu zahájil přechod z woken na japko, abych si to všechno osahal, a během prázdnin pořídil MacBook Pro, měl jsem trochu strach skočit do toho po nohách... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jrov Odesláno 23. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2016 (upraveno) docela často se mě zasekne aplikace volání , po ukončení delšího hovoru přes origo špunty zůstane jen průhledná vrstva přes "vytáčecí obrazovku" a musím app vystřelit abych mohl znova volat ... nemá někdo podobný problém je to 9.3.2 , zítra mě dojde SE - tak to asi pošlu na reklamaci, protože se seká i Safari, tak že padne až do samovolného restartu celé app a načte znova záložky... Ještě zpět k tomu zdvojování odeslané pošty v app Mail na MACu , je teda na to nějaké řešení :-) , než zkusím support ... :-) Upraveno 23. června 2016 uživatelem jrov Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 23. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2016 Mám, tak v tom bude zakopanej pes, už jsem to na krabici našel.... Mezi staršími iPady a 4 je rozdíl ve velikosti? To jsem nevěděl... Tak to bude na vracení... Vezmou mi to v Apple sporu, když je to z ofiko e-shopu, nebo to musím poslat zpět poštou? Máte připadne doporučení na klávesnici pro iPad 4? Díky za rady! Zagg co postoval quest987, nebo Logitech:http://www.logitech.com/en-us/product/focus-keyboard-case-ipad-mini-4?crid=1221 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 23. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2016 2Pirx: viděl bych to na rozdrbané ovladače - to co si maník samostatně stáhl z Windows Update (a nebo kdoví odkud) nemusí být s danou verzí HW+iOS funkční. Stejně se bez iTunes při "plnotučné" práci s iOS v okenicích neobejde, tak proč čůrat proti větru... 2Mirek: pokud vím tak žádnej kamennej Apple Store u nás není (vrácení v něm by byl bez "nákupu na dálku" problém) - ale jestli je to z webového obchodu, pošlou Ti po telefonické domluvě na 800 701 391 kurýra a vše proběhne úplně v pohodě. Já vloni reklamoval zboží které už neměli skladem = refundace: kurýr přijel druhý den kolem poledne, další den jim zboží došlo do Holandska - a tuším že snad už třetí den jsem měl prachy zpátky na účtě 2jrov: Aplikace Telefon je poslední dobou koukám hezky rozesraná - celkem dost jsem letos používal "handsfree", ale to teď v 9.3.x funguje dost náladově. Vypadá to na kombinaci problémů se WiFi a zabezpečením, kdy se dlouho uspaný uspaný telefon se při vytáčení nenamáhá odemknout a přihlásit ke stejné WiFi síti ve které je Macek... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 26. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. června 2016 Na telefonu mi nejde AppStore, když zapnu tuto aplikaci tak vyskočí jen prázdné okno u všech kromě "aktualizace", kde se mi ukáží již aktualizované aplikace.Zkoušel jsem to na Wi-Fi i na datech a telefon i restartoval. Z AppStore jsem se odhlásil a hned přihlásil, nepomohlo. Je možné ze jsem si někde něco vypnul? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 27. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. června 2016 Nastavení/Obecné/Omezení/Instalace aplikací? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 28. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června 2016 Lezim si tak na hotelu a napadlo me, ze si pustim hudbu. A ejhle nevidim zadny ze svych playlistu, "naposledy pridane" je prazdne, "naposledy prehrane" taky. Skladby vidim, ale kdyz chci nejakou prehrat, tak mi telefon rekne, at se pripojim k wifi, jinak mam smulu. To je co sakra zase za vychytavku? To jako treba v letadle mam po ptakach, nebo co? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quest987 Odesláno 28. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června 2016 Používání Apple Music jsem vzdal, zdálo se mi , že si to žije vlastním životem. Tak sem šáhl po Spotify a mám po starostech Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 28. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června 2016 No jo, jenze ja prave Spotify pouzival uz pred tim a k Music jsem se vubec neprihlasil. Vsechny skladby bych mel mit lokalne v telefonu a jen synchronizovane s cloudem a s Macem. Vsechnu novou hudbu kupuju a stahuju do pristroju. Proto nechapu, kam se podely playlisty a proc to streamuje uz stahnutou hudbu z netu??! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 28. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června 2016 Nastavení/Obecné/Omezení/Instalace aplikací?Ne e, omezeni nemám aktivované Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 28. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června 2016 Ne e, omezeni nemám aktivovanéTak už se to rozjelo....samo jen tak :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 29. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června 2016 (upraveno) Včera jsem asi po třech týdnech otevřel (jak jinak než uspaný) Macbook. A normálně jsem měl zvláštní pocit, pocit za kterej sem se skoro styděl... že to neni ono. Dříve naprosto zcestná myšlenka se mi krade na mysl a to ta, že jej snad ani nepotřebuju, resp. nevyužiju. Za posledních x-měsíců jsem si zvykl skoro vše co potřebuju/mám rád obsluhovat na iPadu (Mini 2), který sice není žádný výkonový trhač asfaltu, ale na mé požadavky očividně celkem dostačuje. Až sám sebe překvapuju, jak se ze mně stal obyč soft-daily-user, oproti dřívějšímu (no, ono už to vlastně pár let taky je...) power-useru na Windows. Dokonce ani 16GB kapacita kupodivu výrazněji nelimituje, skoro vše mam v cloudu (OneDrive / 130GB) a tím, že jde o LTE verzi, mám k datům přístup prakticky kdekoliv (kde je dostatečný signál, jistě ). A tak jsem začal vymejšlet kraviny a uvažovat, zda bych dokázal digitálně žít čistě jen na iOS - odpověď teď neznám, ale oproti minulosti si to už dokážu představit v poměrně reálných barvách. A představa to nutno přiznat není špatná. Prakticky jediné, co na ajpedu nedělám, je odklánění oblíbených kinematografických výtvorů na disk Maca a posléze přes Wifi na MMC připojené k TV, správa databáze fotek (a obecně přístup k datům na NAS), a psaní/editace rozsáhlejších textů. Vše ostatní, jako úprava a publikace fotek (hodinek hlavně, že), poslech hudby přes B&W Zeppelin Air, brouzdání po netu, YouTube pro sebe nebo syna, Instavěci, jednoduchá správa mailové komunikace, apod. už je mi snad příjemnější a uživatelsky pohodlnější provádět na dotykové placce. Co se týče zmíněných výjimek...Jak stáhnout film/seroš do ajpedu a pak ho přes Wifi poslat na MMC. Zatim nevim jaké, budu g-hledat, ale věřím že tohle už někdo vymyslel. Obecně nějaký nástroj na přístup k datům na NASu.Na rozumnou správu fotek určitě existuje tuna nástrojů.No a na delší texty, ať už tvorba nebo jejich editace, se dá pořídit externí klávesnice. Takže zde opět řešení nalézt nebude problém. Nakonec asi jediné, co nevím zda se dá nějak rozumně na ajpedu vyřešit k plné spokojenosti, je klasická práce se soubory, jak je člověk (já) navyknutý z Maca/Win. Ať už data nahraná na ajpedu, tak zejména při práci s externími médii (flešky/HDD). Ale jak píšu v úvodu, pořád to beru spíš jako vymejšlení kravin. Proto prosba do pléna, co myslíte následující kombo:- iPad Pro (256GB, NOS ne nový)- Apple pencil (když už, tak už)- externí klávesnice (kloním se ke klasické Wireless od Apple)- nějaký fešný držák na stůl (mam doma Twelvesouth BookArc Stand)- lighting-to-USB redukce na připojení externího HDD Finančně by to nevyšlo bez investice, po prodeji Maca (model PRO 2012, dual-HDD 256SSD+500GB, 8GB RAM) bych musel odhadem 5-6 tisíc přitlačit.Jinak nejde mi o to, abych se jen utvrdil, že do toho (ne)chci jít - proto buďte klidně kritičtí (a já vím, že budete ), pokud to tak uvidíte. Upraveno 29. června 2016 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Paw Odesláno 29. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června 2016 Jak stáhnout film/seroš do ajpedu a pak ho přes Wifi poslat na MMC. Zatim nevim jaké, budu g-hledat, ale věřím že tohle už někdo vymyslel. Obecně nějaký nástroj na přístup k datům na NASu.Tohle má elegantní řešení, dá se stahovat přímo na NAS - hledej pyLoad nebo jDownloader, z iPadu se tam dá lízt normálně přes síť (umí každý slušný přehrávač) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 29. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června 2016 (upraveno) 2Maxel, klovu na iPadu, takže jenom stručně: Vyprdni se na to, iOS je koncepčně určený na konzumaci obsahu, ne na jeho tvorbu a správu - a i když moštaři na keynotech zkouší akcionářům podsouvat opak, ber je s hodně velkou rezervou. Externí klávesnice, pero... nic z toho v iOS nefunguje univerzálně a počítač+myš+klávesnici tím nenahradíš dokonce ani přes VNC/remote desktop (osobně vyzkoušeno). Nevím jak moc náročný uživatel jsi, ale počítej s tím že jeden problém vyřešíš, vyskočí na tebe 5 dalších, po 2-3 iteracích Tě to přestane bavit - a pak ti v plné síle dojde jaký nesmysl uvalils za "Pro"... víc klidně koncem týdne do SZ. PS: A na USB-host pro externí disky rovnou zapomeň, už kvůli napájení. Upraveno 29. června 2016 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 29. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června 2016 2Maxel, klovu na iPadu, takže jenom stručně: Vyprdni se na to, iOS je koncepčně určený na konzumaci obsahu, ne na jeho tvorbu a správu - a i když moštaři na keynotech zkouší akcionářům podsouvat opak, ber je s hodně velkou rezervou. Externí klávesnice, pero... nic z toho v iOS nefunguje univerzálně a počítač+myš+klávesnici tím nenahradíš dokonce ani přes VNC/remote desktop (osobně vyzkoušeno). Nevím jak moc náročný uživatel jsi, ale počítej s tím že jeden problém vyřešíš, vyskočí na tebe 5 dalších, po 2-3 iteracích Tě to přestane bavit - a pak ti v plné síle dojde jaký nesmysl uvalils za "Pro"... víc klidně koncem týdne do SZ.PS: A na USB-host pro externí disky rovnou zapomeň, už kvůli napájení.Jenže já právě zjišťuju, že jsem skoro jen ten konzument. Tvořim minimálně a to co ano, myslim na ajpedu v poho zvládnu - resp. naopak je mi to čimdál pohodlnější tvořit to na placce. Ideální by asi bylo si to jen zkusit, paralelně s vlastnictvím Maca, ale to nejspíš neufinancuju. Máš pravdu, USB-host je pasé, už mi to někdo psal i na Macforu. Řešením by byl bezdrátový HDD, což je ale stále docela drahá sranda (1TB kolem 4 tisíc). Anebo pořídit Airport (teď mam Linksys) a do něj píchnout klasický USB-HDD. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jhonzatko Odesláno 29. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června 2016 Co se týče zmíněných výjimek...Jak stáhnout film/seroš do ajpedu a pak ho přes Wifi poslat na MMC. Zatim nevim jaké, budu g-hledat, ale věřím že tohle už někdo vymyslel. Obecně nějaký nástroj na přístup k datům na NASu. Jak uz tu zaznelo, vetsina vyrobcu NASu dodava i mobilni aplikace, pres ktere se da stahovat primo na NAS ... Bezne stahovani uplne bez problemu, obcas byva problem s placenymi ucty, ale da se to ...Za sebe si ale jenom jako hlavni system iOS predstavit neumim. Kdysi jsem taky zkousel, ale plnohodnotny system je zkratka jinde.Podepsal bych se pod to, ze iOS je system primarne pro konzumaci obsahu ... s tim vytvarenim je to obcas drbani se pravou rukou za levym uchem ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 29. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června 2016 (upraveno) Jak uz tu zaznelo, vetsina vyrobcu NASu dodava i mobilni aplikace, pres ktere se da stahovat primo na NAS ... Bezne stahovani uplne bez problemu, obcas byva problem s placenymi ucty, ale da se to ...Za sebe si ale jenom jako hlavni system iOS predstavit neumim. Kdysi jsem taky zkousel, ale plnohodnotny system je zkratka jinde.Podepsal bych se pod to, ze iOS je system primarne pro konzumaci obsahu ... s tim vytvarenim je to obcas drbani se pravou rukou za levym uchem ...Klasický NAS (Synology) sice mam taky, ale filmy peru na multimediálni centrum (MMC), kde mám 3TB disk. Tam je jako OS Android, ale jestli to umí co NAS = stahovat obsah autonomě, to spíš pochybuju. Je to tenhle:http://multimedialni-centra.heureka.cz/sencor-smp-9000pro/ Máte určitě pravdu, na tvoření iOS pořád moc neni. Ale já fakt "tvořim" promálo. Navíc mi přinejhorším poslouží služební Lenovo. Zítra si iPPro pudu asi vošahat do iWantu. Třeba mně to pak přejde Jo a za levym uchem se škrabu zásadně pravou rukou. Upraveno 29. června 2016 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Paw Odesláno 29. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června 2016 První příspěvek jsem napsal jen tak rychle ve zkratce, došlo mně, že bych to měl trochu rozvést. Řeším v podstatě ten samý problém co ty. V podstatě jen konzumuju a jediný, co vytvářím, jsou gigabajty fotek pro iPhoto (ze zrcadlovky). Postupně jsem se propracoval k následující kombinaci:- Raspberry Pi pro stahování a sledování filmů (kombinace Kodi/pyLoad/jDownloader)- tablet pro denní "práci" (maily, soc. sítě, noviny, ...)- Macbook pro správu fotek a geocachingovou aplikaci- NAS Takhle to provozuju přes dva roky a dospěl jsem do stavu, že Macbooka zapínám max jednou týdně, nebo podle potřeby stáhnutí fotek nebo geocachingu. Dle mého názoru se to dá používat tak, jak píšeš, ale pořád je potřeba mít někde v záloze OSX, který jednou za čas použiješ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quest987 Odesláno 29. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června 2016 Maxel: precti si na blogu Honzy Breziny , mesic zivota jn na ipadu pro http://www.ilumio.cz/blog/page/4/ ma to tam rozsekane na jednotlive dny / aplikace/ cinosti. Me z toho vyslo, ze je to hodne o kompromisu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 29. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června 2016 Díky, du na to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se