Přejít na obsah

Apple

Doporučené příspěvky

Ja ho mam jen par dnu (predtim asi pul roku Macbook Air 13) a hned jsem si na novou klavesnici zvyknul a nevidim v ni zadny problem (pisu vsemi deseti). Parkrat jsem za posledni rok v Apple store zkousel tu novou nizkou na Macbook 12 a uz tam se mi libila odezva a na novych MBPRO je podle mne jeste o kousek lepsi. Jak pise tmoris je pomerne dost hlucna. Thinkpad klavesnice to neni, ale to uz asi nebude nikdy nic (i kdyz tak trochu cekam na zazrak-prosakuje za na CES 2017 Lenovo predstavi retro model thinkpadu se starym designem klavesnice k 25 vyroci thinkpad rady + displej 3:2 nebo aspon 16:10. To by byla naprosta bomba). 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Používám novou klávesnici na Macbook 12" asi měsíc a půl a zvykal jsem si docela dlouho, resp. asi si pořád zvykám, ale je to den ode dne lepší. Oproti 13" MBP 2012 o hodně jiný uživatelský pocit. Na nízký zdvih se zvyká relativně dobře, hlučnější pravda je, co mi ale zatim nevlezlo pod kůži jsou hlavně spojené šipky nahoru/dolu.

Když už jsem u pocitů z Macbooku 12", přidám ještě někoiik postřehů. 

Nízká výška pouzdra už je skoro na škodu, zejména při používání trackpadu jsou prsty v podstatě ve výšce dlaní a jsou tak vofous více namáhané, než když je trackpad více nad úrovní stolu. Co mě zatim dost nemile překvapilo, je výdrž baterie. Apple udává obligátních 10h při surfování na netu, já se zatim nedostal přes cca 6h (přesně neměřeno), podsvícení displeje na střed a klávesnice na 5. dílek. Plus mám aktuálně 15 cyklů a baterie už hlásí opotřebení na úrovni 92% ; což mi přijde docela dost.

Absenci portů jsem vyřešil USB-C HUBem a nemám problém.

Displej je úzasnej, oproti 13" MBP 2012 nebe a dudy.

Pozitivně vnímám výkon (1,2GHz Core M, 8GB RAM, Intel HD 5300), prozatím jsem nenaznamenal zaškobrtnutí. Velikost (hlavně hmotnost) je fajn na přenášení, ale má to i svoje zbytečná negativa. Raději bych o 2-3mm širší profil a lepší kapacitu baterie.

Asi bych do něj přesto šel znova, je to slušná strojovna.

Odkaz ke komentáři

2 Maxel: Je to uplne normalni, baterie pry sedne po par pouzivanich, 15 cyklu je stale malo... Ja mam novy MBP s touch barem a vydrz je cca polovicni oproti udavane hodnote. Chtel jsem ho jit reklamovat, ale nez jsem se k tomu dostal, tak kolega byl rychlejsi a dle slov iStylu je to normalni jev, ze baterie po par desitkach cyklu sedne...

A zivotnost bych asi neresil, pritelkyne mela u noveho Airu 88 % a po 2 letech je na 80 % a baterka stale drzi 8-9 hodin... takze nesledovat blbosti a radej spokojene uzivat...

2 jebiga: Zkusil bych to reklamovat... Placenou opravu jedine u autorizovaneho servisu, kolega si nechal menit nefunkcni home button mimo autorizovanej servis a usetril cca polovinu penez, ale nefunguje mu otisk prstu..

Odkaz ke komentáři

Obavam se ze baterie na 12 si nesedne. Mam ho cca rok a prumerna vydrz je 4, 5h max :(

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nezkoušels to reklamovat nebo se aspoň optat tam, kdes kupoval?

Mi to přijde jako klamavá reklama, 10h na netu to tedy nedá ani vorla, jak Apple tvrdí.

Jestli se to nesrovná jak píše matejCZ hore, hodim to Alze na hlavu.

Odkaz ke komentáři

Nezkoušels to reklamovat nebo se aspoň optat tam, kdes kupoval?

Mi to přijde jako klamavá reklama, 10h na netu to tedy nedá ani vorla, jak Apple tvrdí.

Jestli se to nesrovná jak píše matejCZ hore, hodim to Alze na hlavu.

Nezkoušel :( jsem s 12 spokojeny. Air vydrzi dele ale nema retinu :( pro je vetsi a pro mne zbytecny.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Ja teda doufam, ze si to jeste sedne, nechapu, proc by prodejci lhali, by byli sami proti sobe a navic s tim maji vice zkusenosti, nez beznej uzivatel. Ja mam zkusenost, ze Vsechna Apple zarizeni v rodine mimo iPhonu nam vydrzi +- na hodinu stejne jako je udavana doba uziti, ale zalezi take co s tim clovek dela, je jasne, ze pri kancelarske praci vydrzi dele, nez pri editaci narocneho videa...

Teda, ale pokud ti vydrzi 4-5 hodin nejake normalni prace, tak bych to zajel reklamovat nebo aspon nechal zkontrolovat v servisu... V okoli mam nekolik lidi, co preslo z Air na Macbook 12 a nikdo si na tak markantni pokles baterie nestezoval...

Jinak me vydrz na novem Macbooku s touchbarem pekne stve, spolehal jsem na to, ze dam jeden den bez toho, abych musel nosit nabijecku, ale spis budu muset dalsi 2 prikoupit...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...