Přejít na obsah

Apple

Doporučené příspěvky

Pánové, prosím o radu. Mám stařičký ipad mini, tuším první generaci. Ikdyž mu nic není, nastává nevyhnutelné, přestávají na něj být appky. Chtěl bych pořídit náhradu, která mi bude ležet v obýváku na stole a bude sloužit jen jako zdroj muziky pro airplay reproduktor a na občasné surfování po netu (plus nějaké appky, třeba na ps4, které právě už nejdou). 

Poradíte mi nějaký model, není potřeba nejnovější, který má v tuhle chvíli smysl koupit? Velké uložiště nepotřebuji, spíš aby systém běžel svižně a neměnil starou kraksnu za skoro starou kraksnu. 

Ptám se, protože jsem se v apple produktech přestal orientovat a když otevřu stránky eshopů, nejsem z toho moudrý. :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2Montemar: Prostě "šerveňoušká se fším fšudy hosso, abys byl už z dálky vidět" (v reálu ta červená na hliníku není tak hnusná jako na fotkách)... :goof:

Oficiálně by z oněch "červených produktů" mělo jít "až 50% zisku" na jistý "Globální fond boje proti AIDS" - tj. neziskovce která by (krom významného procenta, které sežere na vlastní provoz a mediální sebezviditelňování) měla přispívat "na boj s AIDS v 8 zemích v Africe", jejichž obyvatele "zviditelňující se firmy" často potřebují k levné práci (a zdaleka nejde jen o Apple). Všechno je dnes nechutně propojené - a korunu tomu dává sluníškový marketing, inzerující tenhle byznys jako "etický konzum"... 

Odkaz ke komentáři

Pánové, prosím o radu. Mám stařičký ipad mini, tuším první generaci. Ikdyž mu nic není, nastává nevyhnutelné, přestávají na něj být appky. Chtěl bych pořídit náhradu, která mi bude ležet v obýváku na stole a bude sloužit jen jako zdroj muziky pro airplay reproduktor a na občasné surfování po netu (plus nějaké appky, třeba na ps4, které právě už nejdou). 

Poradíte mi nějaký model, není potřeba nejnovější, který má v tuhle chvíli smysl koupit? Velké uložiště nepotřebuji, spíš aby systém běžel svižně a neměnil starou kraksnu za skoro starou kraksnu. 

Ptám se, protože jsem se v apple produktech přestal orientovat a když otevřu stránky eshopů, nejsem z toho moudrý. :(

Asi bych šel do novějších a nejlevnějších modelových ročníků, pokud ho chceš zase mít na dlouho. Tak jak je pravidlo u iPhonů, že model vydrží frčet 5 let. 

Jenže to je právě to, nevim který je nejnovější a který je druhá generace, přijou mi všechny stejné :D Fakt se omlouvám, tohle mi moc nejde.

Odkaz ke komentáři

čím novější modelový ročník pořídíš, tím déle ti vydrží. Pokud by jsi měl zájem, tak v šuplíku mi doma leží ladem ani né rok starý iPad (2017) 128Gb, tak ti ho mohu nabídnout. (SZ)

Odkaz ke komentáři

Ono u těch generací iPadu Mini není moc důvodů ke špekulování - je to regulérní spotřební elektronika s dostatečným výkonem a funkčností už od první generace, u které se "opožděný upgrade" zatraceně vyplatí právě díky mnohaleté technické podpoře. 

1. "původní" = 32 bitový procesor A5 (generace iPhonu 4S), displej 1024*768, upgradovatelný maximálně na iOS8 (což rozhodně neznamená, že dříve zakoupené a fungující aplikace už letos a nebo napřesrok nepůjdou nainstalovat - jen je potřeba je udržovat ve stolních iTunes, které nemají  vykastrovaný Appstore), klíčové aplikace a protokoly fungují dodnes.
  2. Mini 2 = 64 bitový procesor A7 (generace 5S), ve stejném rozměru "retina" displej 2048*1536, frčí v pohodě i s iOS12.
  3. Mini 3 = totéž co dvojka, přidáno TouchID
  4. Mini 4 = procesorově obdoba AIR2, prodává se dodnes. 

Omezení starších modelů spíš než v OS bývá v menším množství RAM (což se pozná hlavně u hovadských postupně dotahovaných WWW stránek á la "nekonečná nudle"), u aktualizací v Appstore je taky potřeba hlídat na jaké minimální konfiguraci daná aplikace/hra poběží (přítomnost API využívající novější železo - METAL, ARkit a pod.). Nicméně prkotiny jako streamování hudby po bluetooth/wifi budou i úplné plečky zvládat minimálně do doby, dokud je bude čím krmit... 

Odkaz ke komentáři

Dej pak vedet Jak si spokojeny...

Take o XS premyslim....

nakonec jsem koupil XR 128GB. To XSko se mi zdálo už dost peněz. Koupil jsem k tomu pouzdro UAG tak to vypadá jak tank :-) Zatim v pohode. Ja jsem slepý, takze vetsi displej je ok, rozdíl mezi displeji nepozoruju. Na prodejne jsem do toho čučel, ale vsiml jsem si, že to XSko víc svítí, jinak jsem si ničeho nevsiml.  Vzdyt jsou to jenom telefony :-D 

Odkaz ke komentáři

Já si tady jenom tak mimoděk... Prostě výkřik do tmy... Ale koupil jsem Apple TV 4K na zkoušku, zda nahradí dosluhující Popcorn hour a uspěla perfektně. Nikdy jsem to neměl a ani poradně nevěděl co to umí. Má to vše co potřebuji, má to infraport, takže to přes Logitech Harmony s celou sestavou zapnou a dokážou ovládat i děti i manželka, Infuse intuitivní a přehledné. Jediná výtka je zatím k dekompresi zvuku na LPCM, protože holt se jim nechce cálovat za licence, ale to nějak preziju. Třeba se polepší.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Odkaz ke komentáři

moco, vítej ve 3. miléniu. V iPhoto ani ve fotkách originál neměníš, do metadat složky "fotky" se zapisuje jen seznam provedených úprav, aby se zamezilo opakované ztrátové rekompresi obrazu. Výsledek (o zde povoleném rozměru 1000px) dostaneš teprve JPG "exportem" do zadané lokace, mailu, zpráv a nebo jiné asociované aplikace.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...