JJ Odesláno 7. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2010 Macbook z USA muze mit kratsi zaruku, pokud si to koupis tady tak mas jako koncovy uzivatel 2 roky, pokud si ho nechas prodat na fakturu uznavaji rok, ale mam 3ti a nikdy se mi s zadnym, krome mrtveho hd u prvniho asi po 3 mesich provozu, nic nestalo. Pokud je záruka důležitá, koupí se to v USA včetně tříleté Apple Care extended warranty... Dalsi problem muze byt klavesnice, US ma jine rozvrzeni a mensi pocet klaves a nejde to vymenit bez vymeny topcase, coz je asi 5000 CZK, da se gravirovat ta anglicka, ale ani potom neni stejna.. Třeba já kupuju booky pouze v USA a klávesnice je jedním z důvodů - vyhovuje mi velký levý shift a podlouhlý return, místo krátkoho shiftu a vysokého return u klávesnic evropských. Na gravírování defekuje pes, naučit se psát po hmatu je nejlepší řešení ;-) Sumasumarum koupil jsem to tady, dal do nakladu a cena byla podobna jak z USA, kde jsou ceny bez DPH, takze bud zaplatis DPH aby jsi to mohl odepsat nebo privezes jen tak, ale to zase nedas do nakladu.. Ale houby. Samozřejmě, že dostat to do nákladů není nejmenší problém ani v případě dovozu, i když tam samozřejmě nemůžeš jen tak hodit originální fakturu. Záleží na přesných okolnostech, ale takhle z fleku mne napadají minimálně dva zcela legální způsoby. Pokud jde o DPH, tak jsi-li plátcem, tak při dovozu DPH nezaplatíš vůbec (celníci Ti vyměří jen clo a nabonzují Tě na berňák aby si tento mohl ověřit, že to napíšeš do následujícího přiznání) a při nákupu v ČR si ji normálně odečteš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OldaA Odesláno 7. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2010 (upraveno) Za 3 roky zaruky se priplaci, CZ 2 leta je v cene. Me prijde jednodusi koupit to tady a dat do nakladu, nemusim nic resit a pocitac mam ihned doma. Cenovy rozdil v cenach bez DPH je zanedbatelny. 2299 USD je cena v USA a tady je kolem 45 bez DPH. To s tim nedanim do nakladu jsem myslel na pripad ze to na letisti nepriznas . Myslim ze mnoho lidi to tak resi, tedy pokud pocitac nechteji dat do nakladu. Sam mam koupeny tady s US klavesnici, CZ distributor to ma (nebo mel skladem), vyhovuje mi to, take pisu po hmatu, ale ne kazdy to ma rad. Upraveno 7. března 2010 uživatelem OldaA Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JJ Odesláno 7. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2010 To s tim nedanim do nakladu jsem myslel na pripad ze to na letisti nepriznas To já pochopitelně taky. Pokud to Tvůj účetní nezvládá, vyměň ho. Sam mam koupeny tady s US klavesnici, CZ distributor to ma (nebo mel skladem), vyhovuje mi to, take pisu po hmatu, ale ne kazdy to ma rad. Já si na svých boocích vždycky totálně přeházím klávesy, takže když počítač někde leží, je méně atraktivní pro kolegy, co si potřebují vyřídit e-mail atd. Mým ideálem je klávesnice zcela bez popisků, ale nedaří se mi ji sehnat :-( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OldaA Odesláno 7. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2010 to s prehazenim klaves je dobry vtip, nastesti takovou potrebu nemam, ale bavilo by me pozorovat je. Ucetni vymenen nebude, ma spoustu prednosti Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chrochtal Odesláno 7. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2010 OldaA: ja bych spis rekl, ze je to tim, jak kazdy z nas ten ntb pouziva. Ja mu docela davam zabrat, nekdy se s baterkou dostanu i pod 10% Tenhle tyden budu napojovat na Magic Mouse a Apple Wirelless Keyboard CZ tak uvidime jak tomu uzere Bluetooth. Ano, po woknech se mi nestyska. Nakupem MACu jsem dal pryc jednu pevnou stanici s Woknama a dva notebooky, takze doma mame uz jem MacBook Pro a jeden ntb s widlema a zenu presvedcuju prave na MacBook White do ty ceny z USA jsi mel zapocitane i VAT? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OldaA Odesláno 7. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2010 (upraveno) Tak pak napis jak jsi spokojeny s mysi, ja pouzival mighty mouse, ale presel jsem na bluetooth logitech pro maca, coz neni idealni reseni, ale je lepsi nez malinka kulicka co se vzdy zanese po pul roce a prestane fungovat, tak zvazuji prechod na magic mouse. Ta vydrz u me je s bluetooth mysi. Ja mam parallels s win xp pro a to co nejde v mac os x, u me to jsou sablony ve wordu, resim v nich, pocitac s win mam, ale nepouzivam. MB White byl muj prvni :-). Nainstaluj ji pres bootcamp windows a nebo do parallels, ale to musis rozsirit ram, potrebuje to alespon 3GB a soucasny White ma 2GB a tak je bootcamp asi lepsi reseni. Casem prejde na mac os protoze se ji bude libit, zvlast kdyz ji zakerne nastavis mac os jako ten co startuje automaticky, bez klavesove zkratky :-) Neresil jsem VAT. Upraveno 7. března 2010 uživatelem OldaA Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chrochtal Odesláno 7. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2010 uvidime Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Benne Odesláno 8. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2010 ja prave rozmyslam o tej lacnejsej verzii,teda ten white, tak skusim porovnat ceny... a kupim si to ako sukromna osoba, tak preto sa rozhodujem, ked uz idem v auguste do NYC /dufam,ze to vyjde :)/ , ze si ho kupim tam Este sa rozhodnem,dakujem vsetkym za rady Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dagou Odesláno 8. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2010 Mighty mouse kulička začal být trochu problém po dvou letech. Asi se mi míň potí ruce. Nawebu je návod, jak to opravit rozebráním, u mě zatím pomohlo prostříkat kuličku sprayem na monitor, chvilku počkat, protočit kuličku trochu silou, pak jí otřít papírovou utěrkou a jede zase jako nová... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OldaA Odesláno 8. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2010 V servisu rekli ze bezdrat je slepeny, nejde rozebrat a dostal jsem novou, tu mam doma, nepouzitou, pouzivam logitech a nemam s nim sebemensi problem. Je k ni i SW, ktery zajisti aby fungoval pohyb kolecka do stran, takze to jde pohodlne pouzivat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redakce.chronomag Odesláno 11. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2010 Výroba hliníkového šasi pro netbook. Výroba mi tak trochu připomíná Nomos....... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ejabejaroz Odesláno 12. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2010 Ohledně myši - mám obě (Mighty i Magic). Magic je fajn a myslím, že přijdou další mutli gestures... Ergonomicky ale nic moc, je moc placatá, Mighty mi sedí v ruce lépe. Ze začátku mi dost chyběla tlačítka po stranách, ale nastavením Expose do rohu jsem to vyřešil. Ještě poznámka k zanášení kuličky na Mighty Mouse, myslel jsem, že ji vyhodím z okna, pak jsem ale našel spolehlivý "fígl" na jednom z fór: Vezmi běžný kancelářský papír a obrácenou myší (kuličkou) po něm chvilku "pojezdi" - klidně i přitlač. Perfektně se vyčistí - spolehlivé... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dagou Odesláno 12. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2010 Ještě poznámka k zanášení kuličky na Mighty Mouse, myslel jsem, že ji vyhodím z okna, pak jsem ale našel spolehlivý "fígl" na jednom z fór: Vezmi běžný kancelářský papír a obrácenou myší (kuličkou) po něm chvilku "pojezdi" - klidně i přitlač. Perfektně se vyčistí - spolehlivé... Výborně, díky moc. pomohlo skvěle. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 12. března 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2010 Výborně, díky moc. pomohlo skvěle. Bomba! Dííííík, já to co dva dny prostříkával nějakým sajrajtem a stejně se to za chvíli zase sralo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Benne Odesláno 12. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2010 chcem sa spytat taku blbost mozno pre niektorych... ale casto vyuzivam svoj ntb na internet, pisanie a nejake tie filmy sem tam,tak ako som pisal rozmyslam nad mcbookom ci uz white,alebo pro 13... ale taka vec,pouzivam mobilny internet od splocnosti orange pomocou USB modemu huawei,bol by s tym problem na macbooku ? predpokladam,ze taketo zariadenia su kompatibilne,ale radsej sa pytam Predsa len to nieje taka lacna zalezitost Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JJ Odesláno 12. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2010 chcem sa spytat taku blbost mozno pre niektorych... ale casto vyuzivam svoj ntb na internet, pisanie a nejake tie filmy sem tam,tak ako som pisal rozmyslam nad mcbookom ci uz white,alebo pro 13... ale taka vec,pouzivam mobilny internet od splocnosti orange pomocou USB modemu huawei,bol by s tym problem na macbooku ? predpokladam,ze taketo zariadenia su kompatibilne,ale radsej sa pytam Predsa len to nieje taka lacna zalezitost S brandovanými USB modemy Huawei (já měl od Vodavone UK a KPN NL) občas menší problémy jsou (hlavně když se musí používat ty skvělé dialery od operátora), ale je to řešitelné - v nejhorším případě flashnutím originálního software přímo od Huawei. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
emte Odesláno 12. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2010 S brandovanými USB modemy Huawei (já měl od Vodavone UK a KPN NL) občas menší problémy jsou (hlavně když se musí používat ty skvělé dialery od operátora), ale je to řešitelné - v nejhorším případě flashnutím originálního software přímo od Huawei. Par rokov dozadu to bol neriesitelny problem, teda pokial si zrovna neovladal zaklady hanyu alebo pinyinu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 12. března 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2010 Můj parťák to používá a funguje to. Takovou bílou oválnou věc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
People Odesláno 12. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2010 chlopi.. jak dostat iPad z USA do prahy? Znacka: rychlo, bezpecne, nizkonakladovo, cestu tam v aprili/dubnu nemam... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 12. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2010 Myslím ze už dnes je do prázdnin vyprodán Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se