Corvus corone corone Odesláno včera v 11:04 Nahlásit Sdílet Odesláno včera v 11:04 Po očkování je nutno dodržovat kázeň a aspoň den nechlastat. Naštěstí dnes už je trh s nealko pivy úplně jinde, než býval a dle chuti a stavu peněženky si lze prolévat hrdlo nealky z různých stylů. Tady třeba klasické, spodně kvašené nealko z čerstvého chmele (Zichovec,, cca 60 Kč za 0,5l), polský nealko gelato pastry sour (Funky Fluid, 110 Kč za 0,5l) a nealko IPA (Břevnovský klášterní pivovar). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno před 23 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 23 hodinami Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Murphy97 Odesláno před 22 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 22 hodinami Lidl, 219,-/box 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno před 22 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 22 hodinami Jo toto je dobry vyber Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno před 21 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 21 hodinami před 24 minutami, Murphy97 napsal: Lidl, 219,-/box Si počkám, až je tam pak hodí za 130kacek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenek1307 Odesláno před 21 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 21 hodinami Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno před 20 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 20 hodinami Sobotní večírek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Corvus corone corone Odesláno před 14 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 14 hodinami před 7 hodinami, Gustaf napsal: Si počkám, až je tam pak hodí za 130kacek Jo, půlka rozjetá a druhá aspoň zoxidovaná... Pokud nejde o piva, vařená pro případnou archivaci, je potřeba je pít co nejdřív po doležení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno před 8 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 8 hodinami před 5 hodinami, Corvus corone corone napsal: Jo, půlka rozjetá a druhá aspoň zoxidovaná... Pokud nejde o piva, vařená pro případnou archivaci, je potřeba je pít co nejdřív po doležení. Ten tejden jim asi neublíží....si myslím. Minule jsem je tam náhodou našel a byly dobrý všechny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Corvus corone corone Odesláno před 5 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 5 hodinami Tak jsou pasterizovaný, že jo... Jinak by tohle zacházení ve zdraví nepřežily. A oxidačka u piv tohohle stylu často splývá s chuťovým profilem, pokud tedy není už moc výrazná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno před 4 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 4 hodinami Tak po expiraci nebyly.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pindero Odesláno před 3 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 3 hodinami Už se tu snad probírá úplně všechno, tak proč ne to, co je nám kromě hodinek nejbližší Takže, jakou značku piva preferujete? Pijede nic moc klasiku jako je Gambrinus, Staropramen a ja nevim co ještě, nebo dáváte přednost kvalitě a pijete pivo pouze z minipivovarů, jako je např. Berounský medvěď, Krakonoš, Holba, Louny a podobně...? Jestli už tu podobné vlákno existuje, tak se omlouvám a prosím o smazání.U FlekuSent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno před 3 hodinami Nahlásit Sdílet Odesláno před 3 hodinami před 5 hodinami, Gustaf napsal: Ten tejden jim asi neublíží....si myslím. Minule jsem je tam náhodou našel a byly dobrý všechny. Já jsem tyhle silný piva v dobrý vůli zkusil několikrát a prostě to nedávám. Nějak mi to vždycky přijde jakoby lihovatý. Ale to bude chyba na mejch chuťovejch receptorech. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Corvus corone corone Odesláno před 1 hodinou Nahlásit Sdílet Odesláno před 1 hodinou U silnějších piv (obzvláště nad 8% ABV) je skrytí alkoholové chuti důkazem toho, ze sládek své práci opravdu rozumí. Nicméně také záleží na stylu. U těchto belgických speciálů (resp. piv tohoto stylu, ať je vaří kdokoliv) často bývá jemná alkoholová linka součástí chuťového profilu. Zejména u těch, kde je ABV nad 9%. S tím je nutno počítat - jsou to často chuťově komplikovaná, těžká a sladká piva, která si už vyžadují trénovanou hubu, aby si pijan dostatečně užil svoje utracené peníze. Tahle piva se ve specializovaných podnicích čepují zásadně do skla od příslušných pivovarů a přinesou vám i příslušný podtácek. Tenkostěnné sklenice mívají roztodivné tvary a mnohdy krásná obrázková loga - ne pouze nápis. Objem bývá 0,2 - 0,25l, 0,3l už tu člověk potká málokdy (a je to dobře). Ale zpět k té alkoholové chuti - někde to nevadí a je to taková jemná třešnička na dortu, jindy to ruší. Osobně mi to nevadí jen u těchto belgických zbraní hromadného ničení a potom taky u ultra silných Imperial stoutů, kde může hodnota ABV vylézt až 20%, u extrémních piv i mnohem výše. Ale zrovna ta nejsilnější piva, co jsem zatím pil (18%ABV, stupňovitost někde kolem 40), měla alkohol perfektně ukrytý a projevoval se jen hřejivostí po pár vteřinách. No a navíc ještě každý máme ty senzorické schopnosti jiné - a ještě do toho kecají stravovací návyky a zlozvyky, takže co jednomu nevadí, druhého spolehlivě odradí. Pro ilustraci pár ne úplně tradičních piv (včetně Sibeerie s částí piva v podobě zmrzliny). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno před 1 hodinou Nahlásit Sdílet Odesláno před 1 hodinou @Corvus corone corone Díky za osvětu. Já tomu v podstatě rozumím, byť tvejch znalostí ani zkušeností stěží dosáhnu. Tohle jsem prostě zkoušel a nejede mi to, tak se s tím holt musím naučit žít :-). Ty silnější stouty mi tolik nevadí, byť si nejsem jistej, jak nejsilnější jsem vůbec pil. Katagorie IPA a spol., tak ty dávám taky jen tak to do 14", což teda není žádná velká síla. Např. tohle mám rád: LAZY CAT ŽITNÁ IPA 14% Nefiltrované, nepasterované, svrchně kvašené pivo silné . Složení: voda, JEČNÝ a ŽITNÝ slad, upravený chmel CITRA, MOZAIC. LAZY CAT ŽITNÁ IPA 14% Nefiltrované, nepasterované, svrchně kvašené pivo silné . Složení: voda, JEČNÝ a ŽITNÝ slad, upravený chmel CITRA, MOZAIC. v chladu do 8°C, nevystavujte světlu. Sediment není závadou. Alk. 5,6%. Po otevření lahve ihned spotřebujte. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Corvus corone corone Odesláno před 1 hodinou Nahlásit Sdílet Odesláno před 1 hodinou Ááá, Mordýř. Od toho jsem zatím potkal 11 piv, ale tuhle línou žitnou kočku zatím ne. Jinak historicky IPA nebylo žádné silné pivo (jako je tomu dnes), končila zhruba tam, kde dnes začíná. Původním IPA dnes odpovídá spíše kategorie session IPA. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se