Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 16 hodinami, Roman I. napsal:

Ja tedka osvícene brzdím s pivem a ty drahy  nealka jsem sjel opravdu poctivě. Sibeeria. Clock, Mazák, Zichovec i ten Vinohradský pivovar. Asi nejlepší pro mě Sibeeria good news. Nealko gose. No a jednou jsem vyzkoušel hops water od Zichovce. Kua 45 voci za ten plech chtej. Naštěstí už k nám do východních Čech dorazily ty internety, tak jsem koupil na Allegru Citra chmel, pomerančovou kůru a prázdný pytlíky na čaj.  Udělal soda stream do lahve s pákovým uzávěrem, do ledničky na nechal 12-15 hodin macerovat 5 g chmele a ždibec kůry. A voila, hops water made by Roman na svete. Náklady jsou 5 kaček  za litr. Vono to nic jiného než voda s CO2 a chmel neni. Chuťově rozdíl minimální, oni tam mají dva chmele.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

dobrá práce 👍

jo ze Zichovce se z malého minipivovaru postupem času stal velmi drahý pivovar(ale když to lidi kupujou tak proč ne že) s portfoliem stovek různých piv. Bohužel úplně třeba přestali vařit klasickou desítku ležák(asi není dostatečně výdělečná 🙂 , kterou jsem si rád dával třeba po kole na žízeň a u nás se v naší místní nálevně se Zichovec moc neobjevuje(dle majitele kvůli ceně, lidem se mimo Prahu dávat 80-100 Kč moc nechce)

Odesláno (upraveno)

Zichovec je super na zkoušení, ale na pití moc ne. Neni tam takový rozdíl od jiných pivovaru, cenovka ambiciózní. Mne jejich Krajulik nikdy moc nejel. Myslim, ze to byla desina nebo eleven. Ja mam na běžné pití z těchto malých pivovaru dva jasné favority. Sibeeria everyday - super ležák a Mazák extra horka. Jedenáctka IBU 44. Ta je skvostná. Jo z tech nealko jsem zapomněl na beskydský pivovarek nealko IPA. Topka. Já mám dvoje roční pivní období. Když je zima, spíš si dám rád ležák, V létě jedu nadšeně v gose, sour ale atd. Rád bych si dal i dobrou ipičku, Ale mám pocit, že v mé preferované voltáži 11, max 12 stupňů jich moc není.  Asi největší miláček Nachmelena opice sun APA nebo Clock. Jinak vetsinou spíš silnější piva a od těch se úplně odvracím.

Upraveno uživatelem Roman I.
  • Like 1
Odesláno

na žížu po 🚴‍♂️  vynikající Kročehlavy 10 ležák a pak na ochutnání minipivovar Opatovický Poklad a pivko Čínská Růže 13° NEIPA s příměsí ibišku(proto ta červená barva)...no zajímavý🍺ale  připomíná mi to spíš kyseláč než NEIPu

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Loni jsme na silničce navštívili Knížecí pláně, a zdejší Březí koza světlá ale hlavně ta polotmavá je jedna z topek co jsem pil… 

• Like 2
  • Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

To bude možná kvůli tomu , nebo si sežeň Krakonoše , a vypotíš to ☝🏽😂

edit- nemyslím tím ale směs do dýmky … 😂

Upraveno uživatelem Lobber
  • Haha 1
Odesláno (upraveno)
V 12. 3. 2026 v 12:25, Kulda17 napsal:

Loni jsme na silničce navštívili Knížecí pláně, a zdejší Březí koza světlá ale hlavně ta polotmavá je jedna z topek co jsem pil… 

Nad tou kozou jsem slintal celých 5dní co jsem byl s hafanem “přímo” u zdroje . Bohužel jsem chytil blbý termín a neměli otevřeno a paradoxně za 5 dní jsem narazil jen na 2 hospody zavřené kde ji točili ( 1 si pamatuji v Kašperkách a druhou už nevím ) ale jinak fakt nic . A domu jsem jel mimo pivovar . 

Ale za to jsem si sedl na pozdní oběd v Modravě v Pivovaru Lyer a odjel jsem se všem možným co měli a nejvíce mi chutnal Krasohled

jinak - ten guláš na jejich pivu byl výborný vřele doporučuji . A svíce taky 

edit piva kradena z netu . Foto nemohu dohledat 

Upraveno uživatelem Lobber
  • Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno

Merklínská Radost v Pivovaru Petružálek

Merklínskou Radostí jsem pojmenoval světlé svrchně kvašené pivo anglo – saského pivního stylu podle části obce Merklín – Radost.   

Jedinečnou vůni po citrusech a tropickém ovoci způsobuje směs amerických chmelů které způsobí robusní hořkost při doznívání v chuti.

EPM : 12,3 % Alc : 5,5 % IBU : 50

• Like 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...