midloch Odesláno 4. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2010 Protože ty podivny lokalní tekutiky jsou většinou daleko kvalitnější než Plzeň To není tak zcela pravda, ležák Plzeň je etalon, je to stejný jako vyrábět šampaňský ale to pravý šampaňský je prostě vždy z oblasti champagne a ikdyž někomu víc chutná bohemka tak to na tom nic nemění. Plzeň je hořčí když se pije z flašky, ale když je načepovaná nepasterizovaná přímo z tanku, tak tam teprve vyniká její sametová špičková chuť. Myslím, že my češi bysme si měli uvědomit jedno, české pivo je jedno z mála věcí, které nás světově proslavily a je považováno za špičku, zejména z hlediska ležáků (nejde říct který pivo je na světě nejlepší) a my prostě tady dobrovolně podléháme tlaku koncernů s jejich stelama a tak ignorantsky zabíjíme to co máme nejlepší (kromě ještě tvarůžků, křišťálu a vltavínů nám toho moc nezbývá)... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maty Odesláno 4. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2010 jelikož piju jen nealko, tak za mě jedině ŠVESTKOVEJ Bernard . doporučuju vyzkoušet. Me taky docela chutna, ale jsou tam nejaky Ecka (Sorbat draselny, Benzoat sodny), ktera neni optimalni konzumovat ve vetsim mnozstvi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dřevák Odesláno 4. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2010 To není tak zcela pravda, ležák Plzeň je etalon, je to stejný jako vyrábět šampaňský ale to pravý šampaňský je prostě vždy z oblasti champagne a ikdyž někomu víc chutná bohemka tak to na tom nic nemění. Plzeň je hořčí když se pije z flašky, ale když je načepovaná nepasterizovaná přímo z tanku, tak tam teprve vyniká její sametová špičková chuť. Myslím, že my češi bysme si měli uvědomit jedno, české pivo je jedno z mála věcí, které nás světově proslavily a je považováno za špičku, zejména z hlediska ležáků (nejde říct který pivo je na světě nejlepší) a my prostě tady dobrovolně podléháme tlaku koncernů s jejich stelama a tak ignorantsky zabíjíme to co máme nejlepší (kromě ještě tvarůžků, křišťálu a vltavínů nám toho moc nezbývá)... tohle jsem měl na mysli, když jsem psal cosi o cizáckých s*ačkách. Jo a vy milovníci plzeňského gambrinusu, víte, že se vaří tou "moderní" zvrácenou rychlotechnologií v pěti různých pivovarech? A víte, že Prazdroj se vaří taky v Nošovicích? Možná proto většina pije ty podivný lokální tekutiny, protože to je ještě pivo a ne ta Jihoafrická parodie našeho národního nápoje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Donuts Odesláno 4. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2010 (upraveno) tohle jsem měl na mysli, když jsem psal cosi o cizáckých s*ačkách. Jo a vy milovníci plzeňského gambrinusu, víte, že se vaří tou "moderní" zvrácenou rychlotechnologií v pěti různých pivovarech? A víte, že Prazdroj se vaří taky v Nošovicích? Možná proto většina pije ty podivný lokální tekutiny, protože to je ještě pivo a ne ta Jihoafrická parodie našeho národního nápoje. Abys nepil Prazdroj z Polska nebo Ukrajiny tak si staci kontrolovat oznaceni sarze. Treba Lidl a Kaufland prodava jenom z Polska. Nemluve o tom, ze i europivo je porad lepsi nez lokalni parodie na lezak. Upraveno 4. března 2010 uživatelem Donuts Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
midloch Odesláno 4. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2010 tohle jsem měl na mysli, když jsem psal cosi o cizáckých s*ačkách. Jo a vy milovníci plzeňského gambrinusu, víte, že se vaří tou "moderní" zvrácenou rychlotechnologií v pěti různých pivovarech? A víte, že Prazdroj se vaří taky v Nošovicích? Možná proto většina pije ty podivný lokální tekutiny, protože to je ještě pivo a ne ta Jihoafrická parodie našeho národního nápoje. To je známá věc že Gambáč je europivo (pořád ale lepší než ty cizácký a já ho nepiju) bohužel je to důsledek činnosti právě těch heinekenů a pod, nicméně Plzeň má zatím pořád svou nezaměnitelnou chuť a je to ta pravá Plzeň a ne jak ve světě co se prodává si nese na etiketě nápis pilsener... Lokální tekutiny piju taky já si dávám tak max 4 piva a ty si vychutnám, víc nepiju. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dřevák Odesláno 4. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2010 Abys nepil Prazdroj z Polska nebo Ukrajiny tak si staci kontrolovat oznaceni sarze. Treba Lidl a Kaufland prodava jenom z Polska. Nemluve o tom, ze i europivo je porad lepsi nez lokalni parodie na lezak. no, pokud ti vyhovuje amorfní chuť europiva, tak si pochutnej. Regionální pivovary umí uvařit jak břečku, tak výborný pivo. A pokud tyhle koncerny malý pivovary utlačí, bude to konec Českýho piva, protože to co dělají plzeňský pivovary už nemá s Českým pivem nic společnýho. Je jen na nás konzumentech, čemu dáme přednost, eurobřečkám, nebo pivu jaký se vaří v Český kotlině po staletí. Jo a Gambrinus je dobrej možná tak na mytí schodů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dagou Odesláno 4. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2010 no, pokud ti vyhovuje amorfní chuť europiva, tak si pochutnej. Regionální pivovary umí uvařit jak břečku, tak výborný pivo. A pokud tyhle koncerny malý pivovary utlačí, bude to konec Českýho piva, protože to co dělají plzeňský pivovary už nemá s Českým pivem nic společnýho. Je jen na nás konzumentech, čemu dáme přednost, eurobřečkám, nebo pivu jaký se vaří v Český kotlině po staletí. Jo a Gambrinus je dobrej možná tak na mytí schodů. Na mytí schodů je možná dobrý cokoliv z lokálních břeček, na Gábinu by ses pěkně přilepil. Zvláštní na celej věci je, že v tom hroznym jihoafrickym pivovaře byl jednou pokus o tlak na snížení doby zrání a sládci prostě řekli, že to vařit nebudou a bylo po ptákách. Obecně patriotismus plzeňských pivovarníků je zárukou toho, že PU je prostě pořád stejný pivo. Nenačančaný, nepřechmelený, prostě pořád stejný. Etalon. Byl jsem svědkem toho, jaký všechny možný piva (stouty, droughty, ležáky, weissbiery) z ječmene, pšenice, pohanky nebo žita se pokusně vaří v minipivovaru PU a jsou to dobroty. Ale jenom na pokus, jenom proto, aby si sládci zkusili všechno, aby ukázali sami sobě, že umí uvařit jakýkoliv pivo na světě. Produkce všech malých pivovarů nesahala těmhle pivům ani po kotníky. Jsem patriot a vím proč. Pivo jako u nás se nikde nevaří. Konkuruje mu dobře zaopatřenej Bernard, ale ten je o něčem úplně jiném... Pil někdy někdo z vás těch, co plivou na Gambrinus, prapivo celýho Gambrinu? Nepasterovanou nefiltrovanou 13? To že českej vohnout potřebuje pivo levný a řídký, aby se moh chlubit, kolik žejdlíků zdolal o pátečním volnu nebo pečení prasete není vina výrobce. V Plzni se ještě pořád vaří pivo jako křen, jenom poptávka je po něčem jiném... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
midloch Odesláno 4. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2010 Na mytí schodů je možná dobrý cokoliv z lokálních břeček, na Gábinu by ses pěkně přilepil. Zvláštní na celej věci je, že v tom hroznym jihoafrickym pivovaře byl jednou pokus o tlak na snížení doby zrání a sládci prostě řekli, že to vařit nebudou a bylo po ptákách. Obecně patriotismus plzeňských pivovarníků je zárukou toho, že PU je prostě pořád stejný pivo. Nenačančaný, nepřechmelený, prostě pořád stejný. Etalon. Byl jsem svědkem toho, jaký všechny možný piva (stouty, droughty, ležáky, weissbiery) z ječmene, pšenice, pohanky nebo žita se pokusně vaří v minipivovaru PU a jsou to dobroty. Ale jenom na pokus, jenom proto, aby si sládci zkusili všechno, aby ukázali sami sobě, že umí uvařit jakýkoliv pivo na světě. Produkce všech malých pivovarů nesahala těmhle pivům ani po kotníky. Jsem patriot a vím proč. Pivo jako u nás se nikde nevaří. Konkuruje mu dobře zaopatřenej Bernard, ale ten je o něčem úplně jiném... Pil někdy někdo z vás těch, co plivou na Gambrinus, prapivo celýho Gambrinu? Nepasterovanou nefiltrovanou 13? To že českej vohnout potřebuje pivo levný a řídký, aby se moh chlubit, kolik žejdlíků zdolal o pátečním volnu nebo pečení prasete není vina výrobce. V Plzni se ještě pořád vaří pivo jako křen, jenom poptávka je po něčem jiném... pod to se podepisuju Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dřevák Odesláno 4. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2010 Na mytí schodů je možná dobrý cokoliv z lokálních břeček, na Gábinu by ses pěkně přilepil. Zvláštní na celej věci je, že v tom hroznym jihoafrickym pivovaře byl jednou pokus o tlak na snížení doby zrání a sládci prostě řekli, že to vařit nebudou a bylo po ptákách. Obecně patriotismus plzeňských pivovarníků je zárukou toho, že PU je prostě pořád stejný pivo. Nenačančaný, nepřechmelený, prostě pořád stejný. Etalon. Byl jsem svědkem toho, jaký všechny možný piva (stouty, droughty, ležáky, weissbiery) z ječmene, pšenice, pohanky nebo žita se pokusně vaří v minipivovaru PU a jsou to dobroty. Ale jenom na pokus, jenom proto, aby si sládci zkusili všechno, aby ukázali sami sobě, že umí uvařit jakýkoliv pivo na světě. Produkce všech malých pivovarů nesahala těmhle pivům ani po kotníky. Jsem patriot a vím proč. Pivo jako u nás se nikde nevaří. Konkuruje mu dobře zaopatřenej Bernard, ale ten je o něčem úplně jiném... Pil někdy někdo z vás těch, co plivou na Gambrinus, prapivo celýho Gambrinu? Nepasterovanou nefiltrovanou 13? To že českej vohnout potřebuje pivo levný a řídký, aby se moh chlubit, kolik žejdlíků zdolal o pátečním volnu nebo pečení prasete není vina výrobce. V Plzni se ještě pořád vaří pivo jako křen, jenom poptávka je po něčem jiném... nojo, Plzeňák, tak to se nebudu hádat. Netvrdím, že v Plzni neumí uvařit pivo, to ne, jen tvrdím, že není Plzeň jako Plzeň. Jen nechápu, proč neuznáváš malý pivovary. Vaří svoje pivo, různý speciality, ktarý pochopitelně chutnají jinak než Plzeň, ale to neznamená, že jsou nekvalitní nebo hnusný. Přece nechceš, aby byli všechny piva stejný. Ono když si člověk dá Poličskou nepasterovanou jedenácku a pak ochutná Gambrinus, tak má pocit že se napil pod okapem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chumpus Odesláno 4. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2010 dagou: hodně dobrá demagogie...z části máš pravdu, ale označit všechny lokální piva za břečky je buď krátkozraký nebo blbý. Nemám nic proti Plzni, v Praze je pár podniků kde jí točí fakt dobře a padá to tam do mě solidně...ale na některý malý pivovary nedám dopustit, kvalitu rozhodně mají. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaX Odesláno 4. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2010 Osobně nechápu , jak ,někdo může chlubit ,že pije ty cizí sračky ? Pil jsem pivo z celé Evropy , i ty ovocný piva a je to všechno hnus . Kdo vyrostl na českém pivu , tohle mu přece nemůže chutnat . Jsou to všechno fejky jako Marina Militare . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skalamander Odesláno 4. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2010 Nechci podrývat Vaši národní hrdost na tu naší zemičku, sám mám české pivo nejradši, ale ve světě nejsme (alespoň z mých zkušeností) známí jako "země dobrého a kvalitního piva", ale "země levného piva, které se čepuje na každém kroku". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 4. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2010 (upraveno) Přesně tak... Laciného piva která chlastáme na hekťáky... btw: já když pivo, tak Stelu ... Asi to je tím, že nejsem Čech Upraveno 4. března 2010 uživatelem Onion Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 4. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2010 Doporučuju Hukvaldské kvasnicové pivo. Takhle v létě, zajet si tam na kole, sednout si na zahrádku na sluníčko... Jinak z českých hlavně Plzeň a Ostravar, z německých obecně Weißbier (Weizenbier) nebo Warsteiner a Becks. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dagou Odesláno 4. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2010 Nechci aby byly všechny piva stejný, to chraň bůh. Ale je to jako s hodinkama. Když si půjdu koupit Omegy, vím, že dostanu slušnej chronometr. Vždycky. Výstav malých pivovarů ja tak malej, že prostě udržet stejnorodou kvalitu je nemožný. Co opravdu nenávidim je, když si dám pivo, moc mi chutná a přijdu do putyky podruhý a je to banánová(estery připomínající banány jsou známkou nekvalitního prokvašení) srágora, po kterej bolí hlava a trpí trávicí soustava. To že některý malý pivovary do tohodle ranku nespadají je zásluhou toho, že se jim poštěstilo mít sládka z velkého pivovaru. Viz například černický Purkmistr a jeho pan Krýsl. Ale třeba takovej Regent je někdy lahodnej a někdy utrpení a to neni jedinej příklad ne zase až tak malýho pivovaru. Typyckej příklad je Březňák, hospodu od hospody naprosto odlišný pivo. Porovnávat Poličskou jedenáctku s desetivoltovou Gábinou je IMHO pitomost. Plzeňská piva jsou obecně založena na kvalitním prokvašení nižšího množství cukru, proto jsou tak hořká a mají méně alkoholu. Fajnšmekr si G11 nebo G12 vychutná, nad desítkou si povzdechne. Chmelem se to většinou dohnat nedá, cukrem by se nemělo plýtvat. Žatecký červeňák je pěstovaný na tak malém obsahu, že se nemůže dostat všem. A říkám znova, všichni, kdo si necháte pivo natočit, nemáte právo vynášet soudy o jakémkoliv pivě. Mok se čepuje, břečky točí, aby napěnily. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dagou Odesláno 4. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2010 dagou: hodně dobrá demagogie...z části máš pravdu, ale označit všechny lokální piva za břečky je buď krátkozraký nebo blbý. Nemám nic proti Plzni, v Praze je pár podniků kde jí točí fakt dobře a padá to tam do mě solidně...ale na některý malý pivovary nedám dopustit, kvalitu rozhodně mají. neřekl jsem, že všechny lokální piva jsou břečky, řekl jsem cokoliv z lokálních břeček. Je několik málo pivovarů s výstavem v řádově tisících hektolitrů, u nichž si pivo dám vždycky a s chutí. ale je jich málo. Jenom v Plzni jsou tři malé pivovary a dobré pivo má jeden. Lochota i Lautensack stojí za starou bačkoru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dagou Odesláno 4. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2010 Jo a ještě něco, nejsem nijak zaujatý. O několik postů výše je vidět, že moje nejoblíbenější piva jsou Plzeň, Guiness a Krijk. Každé je jiné a rozhodně tedy nejsem konzerva, která lpí na jediné chuti. Ovšem ta chuť musí být vyvážená, pivo musí mít říz a musí se dobře pít. Pivo je nápoj žízně. Jak nehasí, je špatné. Výborná piva jsou od Leffe. I lahvová. Tmavá i světlá. Ale málokdo ví, jak se z té lahve vlastně mají vylít, aby pivo nevětralo a mělo správnou chuť... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 4. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2010 Jo a ještě něco, nejsem nijak zaujatý. O několik postů výše je vidět, že moje nejoblíbenější piva jsou Plzeň, Guiness a Krijk. Každé je jiné a rozhodně tedy nejsem konzerva, která lpí na jediné chuti. Ovšem ta chuť musí být vyvážená, pivo musí mít říz a musí se dobře pít. Pivo je nápoj žízně. Jak nehasí, je špatné. Výborná piva jsou od Leffe. I lahvová. Tmavá i světlá. Ale málokdo ví, jak se z té lahve vlastně mají vylít, aby pivo nevětralo a mělo správnou chuť... Leffe Blonde je vynikající... to je pravda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
midloch Odesláno 4. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2010 Přesně tak... Laciného piva která chlastáme na hekťáky... btw: já když pivo, tak Stelu ... Asi to je tím, že nejsem Čech Onione kamaráde fakt Stelu? To není možný, vždyť to není ani pivo, když ti dají na stůl načepovanej, buclatej půllitr nepasterizovaného Pilsnera rovnou z tanku umístěnýho v chladným sklepě, tak ty přesto vezmeš ten cizáckej patok co na něj běží reklama po celým světě? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xlaque Odesláno 4. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2010 Midloch: na to by ti Cigi povedal "Prečo, ked ti ponuka tvoja krasna vlasť solitéry na mieru, kupuješ niečo, na čo beži reklama po celom svete a ani to donedavna nemalo vlastny kaliber ?" No offense, ale na Stellu nikto siahať nebude Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se