Aldo Odesláno 6. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2010 Mám rád lokální Čéháčko (čti Černá Hora), baví mě ty jejich experimenty, třeba v poslední době mě zaujal jejich svrchně kvašenej nefiltrovanej Velen nebo dobře natočenej Kvasar, to je taky radost. Když se poštěstí dám si rád i Dalešické. Z tuctovek pak Budvar. Jo a ještě máme takovou tradici s lidma ze střední, vždycky v srpnu se seberem, vypadnem do Kácova a po tři dny vytěžujem jejich pivovarskou hospodu od otvíračky po zavíračku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaX Odesláno 7. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2010 Je mi u p....e, jestli je pivo kvašené spodně nebo horně , musí mi chutnat . A v chuti je nedostižná Plzeň. A barvu má také skvělou . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
midloch Odesláno 7. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2010 redukovat svět piva na český světlý ležák a ostatní označovat za patoky je (malá česká) omezenost To tady ale nikdo nedělá, většina lidí zde si ráda dá, něco pro nás čechy ,,exotického,, mám rád různorodost belgických piv, německý františkánský a u londýnské Temže natočený to jejich hustý černý s rovnou krémovou pěnou, krom naší matičky Evropy sem pil piva v Indonézii, Thajsku, Ekvádoru, Kolumbii, USA, na Kubě, egyptskou Sakaru, Keňský piva, Ugandský piva (nehorší ze všech se jmenuje Nil) Tanzánský pivo atd atd... Potíž je v cizích náhražkách piva co se nám tady snaží natlačit do hlav, jinak pámbů zaplať za různorodost piv dle různých místních receptů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JakubS Odesláno 7. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2010 Logicky vzato, by měl být Pilsner Urquel tou opravdovou plzní a vše ostatní se snaží této receptuře přiblížit. Toto jsem měl nedávno v poště, zda je to pravda netušim Moje pátrání po Českém pivu z Plzně pokročilo. Vždy se podívejte na láhev a pod datumem min. trvanlivosti je kromě data uveden údaj: LA....., nebo LC...., nebo LD...... ty tečky jsou čísla. Ale to LA,LD,LC je označení linky, kde se pivo vyrábí. Takže: LA je z Polska. LC a LD jsou z Plzně. V Kauflandu bylo před Vánocemi pivo LA - z Polska. V Globusu bylo pivo LC a LD - z Plzně. V Albertu mají stále LA - z Polska. Teď jsem objevil LC - z Plzně zase v Kauflandu. Takže dámy a pánové, chcete-li pivo české z Plzně a ne ten hnůj z Polska, kupujte LC a LD. Pokud nevěříte, kupte si sklenici LA a druhou LC nebo LD a sami se můžete přesvědčit.o podstatném rozdílu. Takže dámy a pánové, chcete-li pivo české z Plzně a ne ten hnůj z Polska, kupujte LC a LD. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leclerc Odesláno 7. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2010 Toto jsem měl nedávno v poště, zda je to pravda netušim ... Není. http://www.hoax.cz/hoax/plzenske-pivo-z-polska/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomáš Svoboda Odesláno 8. března 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2010 Docela zajímavá reklama na podtácku na ZUBR GOLD Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dagou Odesláno 8. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2010 počkat, to jako že Budvar je z kuku? Snad ne, ne? Vždyť o vařej podle Reinheitsgebot Nevím jak teď, ale když jsem se po tom pár let zpátky trochu pídil mezi lidma, který tou rozumí, tak se tam ten kuku slad dával v okamžiku, kdy byl moc vydatnej chmel a receptura by nebyla schopná vydat svou typickou nasládlou chuť. Zvláště pikantní na tom bylo to, že v té době byly všude v BW hospodách na stolech oplatky s reklamou, jak je ten Bud dobrej, a jak je dodržovaný desatero výroby piva, který zapovězuje použití kuku sladu. Do Budu to opravdu nedávali. Taky to bylo jediný pivo, který bylo nahořklý. Ale bolehlav to byl teda slušnej... Kdysi jeli plzeňský technológové do Belgie, mekky piva, na exkurzi do pivovaru. Belgáni je provedli, ukázali jim jaký mají hezký sklepy a jak mejou podlahu a pak šupšup ven. Na dotaz, jestli by někdo nechtěl výpravu provést i po technologické části se Belgičani kroutili prej jako žížaly a že prej tajemství a že prostě ne. Když jim naši řekli, že to je škoda, že by o tom rádi povyprávěli jednomu z legendárních plzeňských sládků (jméno si bohužel nepamatuju, nemám na to gebíry), kolegové se jich zeptali, z jakého, že jsou tedy pívováru. Původ z PU najednou otevřel bránu úplně všude, i do laboratoří je pustili... Takže ano, plzeňský spodní ležák je jenom kapka v moři různorodých piv všech možných chutí, ale PU je prostě pojem, alespoň mezi pivovarníky. Asi je to místem, bejvávalo tam kousek popraviště, i Kozinu tam pověsili za hrdlo. Tak snad aby aspoň živejm v krku nevysychalo... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vanderB. Odesláno 8. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2010 Nevím jak teď, ale když jsem se po tom pár let zpátky trochu pídil mezi lidma, který tou rozumí, tak se tam ten kuku slad dával v okamžiku, kdy byl moc vydatnej chmel a receptura by nebyla schopná vydat svou typickou nasládlou chuť. Zvláště pikantní na tom bylo to, že v té době byly všude v BW hospodách na stolech oplatky s reklamou, jak je ten Bud dobrej, a jak je dodržovaný desatero výroby piva, který zapovězuje použití kuku sladu. Do Budu to opravdu nedávali. Taky to bylo jediný pivo, který bylo nahořklý. Ale bolehlav to byl teda slušnej... ha, aha, děkuji za rozšíření obzorů, i když je spojené s mírným rozčarováním Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dagou Odesláno 8. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2010 ha, aha, děkuji za rozšíření obzorů, i když je spojené s mírným rozčarováním Hele jestli ti to pivo chutná, neni proč smutnit. Cokoliv se do piva dává a dodržuje se receptura má svoje opodstatnění a dělá se to kvůli konzumentovi. K čemu by bylo pivo, který by nechutnalo pivařům, přestože by plnilo všechny normy "správnýho" ležáku... To se mi víc otvírala kudla v kapse, když se začal hromadně používat chmelovej extrakt, než mi někdo vysvětlil, že je to vlastně stejná redukce, jaká probíhá na varně, ale z kapacitních důvodů se to dělá prostě jinde a většinou u subdodavatele. Možná mě jenom chlácholili, abych nepřešel na víno, ale něco na tom bude Kde se pivo pije, tam se dobře žije! A strašák europiva je taky pitomost. Jsou prostě lidi, který chtějí motohlav a pivní dech, aby se cejtili jako chlapi a těm prostě Pardál stačí. No a pak jsou lidi, který pijou rádi dobrý pivo a je jich dost na to, aby se klasickej pilsner lágr udržel ještě spoustu let. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marosh Odesláno 9. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2010 Toto jsem měl nedávno v poště, zda je to pravda netušim Moje pátrání po Českém pivu z Plzně pokročilo. Vždy se podívejte na láhev a pod datumem min. trvanlivosti je kromě data uveden údaj: LA....., nebo LC...., nebo LD...... ty tečky jsou čísla. Ale to LA,LD,LC je označení linky, kde se pivo vyrábí. Takže: LA je z Polska. LC a LD jsou z Plzně. V Kauflandu bylo před Vánocemi pivo LA - z Polska. V Globusu bylo pivo LC a LD - z Plzně. V Albertu mají stále LA - z Polska. Teď jsem objevil LC - z Plzně zase v Kauflandu. Takže dámy a pánové, chcete-li pivo české z Plzně a ne ten hnůj z Polska, kupujte LC a LD. Pokud nevěříte, kupte si sklenici LA a druhou LC nebo LD a sami se můžete přesvědčit.o podstatném rozdílu. Takže dámy a pánové, chcete-li pivo české z Plzně a ne ten hnůj z Polska, kupujte LC a LD. Já velký milec Plzničky jsem si se zájmem přečetl tuhle, pro mě neznámou, informaci. Zaujalo mě to. Včera jsem objevil v Bille označení LB. Tak se ptám, jestli nevíš odkaď je to LB? Jinak si moc dobře pamatuju, jak jsem si dal, v Polsku před koncertem U2, lahvovou Plzeň a nestačil jsem zírat, co si to v Plzni dovolí, že si takhle nechají kazit jméno. Dobře jsem věděl, že se Plzeň dělá i v Polsku, tak jsem to testnul a opravdu se to nedalo. Tak jsme se vrátili ke konzumaci čistě místního Tyskiego. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 9. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2010 Maroshu sis zapoměl do polské plzničky přidat sok malinowy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marosh Odesláno 9. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2010 Maroshu sis zapoměl do polské plzničky přidat sok malinowy. Tome, tuto příhodu jsem zažil při prvním polském koncertu U2, ne s tebou. Mimochodem to bylo na místě, kde jsme Vás neochvějně s Honzou vedli-na to nádrážíčko dětské železnice, co byla v remoncie. Jinak sok malinowy do piwa, ne-e. Mám sice v příjmení dvě kouzelné písmenka CZ, ale taki bity polok zase nejsem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 9. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2010 tož tež mam divnu koncovku , ale to tyskie s malinovkou mě celkem bralo, ale já už ji měl, to mě bere kde co... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kat251 Odesláno 9. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2010 Takže když jsem ve světě.... piju všechno, hlavně, když se motám.... ale když jsem doma jedině plznička na Bláhovce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka404 Odesláno 9. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2010 Pokud je tedy pivo vyráběno v Polsku, tak Plzeňský pivovar porušuje pravidla pro udělení známky České pivo. Jen tak pro zajímavost uvádím stručný výtah podmínek ochranné známky "České pivo" : Podmínky pro užívání označení České pivo jsou: ? místo výroby: v pivovaru na území České republiky ? místo původu a složení základních surovin (včetně procentuálních obsahových specifikací): slad (ze schválených odrůd ječmene), chmel (z oblastí Žatecko, Úštěcko, Tršicko, odrůd Žatecký poloranný červeňák, Sládek, Premiant), voda (z místních zdrojů specifické tvrdosti), kvasinky (pivovarské kvasnice pro spodní kvašení piva) ? klasický způsob výroby piva dle specifikace ? tj. dekokční jedno až třírmutový proces rmutování, scezování, chmelovar. Po dokončení chmelovaru proběhne zchlazení na zákvasnou teplotu, provzdušnění a jsou přidány pivovarské kvasnice. Kvašení musí probíhat dvoufázově. Po dokončení druhé fáze kvašení je pivo zfiltrováno a stáčeno. Lze vyrábět i nefiltrovaná piva Ještě opakovaný dotaz - kde je vyráběno pivo s označením LB ? Asi by to chtělo poslat udání . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 9. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2010 Ještě opakovaný dotaz - kde je vyráběno pivo s označením LB ? Jak jiz psal Leclerc, jedna se o HOAX, cili poplasnou zpravu. Kdyz vidim, jak casto podobne zpravy koluji internetem a mejlboxama, tak si rikam, ze by byl zajimavej experiment taky nejakou takovouhle "zarucenou zpravu" pustit do obehu a cekat, az se jinudy vrati zpatky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Donuts Odesláno 9. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2010 Jak jiz psal Leclerc, jedna se o HOAX, cili poplasnou zpravu. Kdyz vidim, jak casto podobne zpravy koluji internetem a mejlboxama, tak si rikam, ze by byl zajimavej experiment taky nejakou takovouhle "zarucenou zpravu" pustit do obehu a cekat, az se jinudy vrati zpatky. On to je HOAX, ale jenom tak napul. A je smutne, ze pan mluvci PU netusi, ze nektere retezce sem to pivo z Polska dovazi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Aldo Odesláno 9. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2010 Když je tu řeč o dochucování, tak mně se líbí tahle PU reklama, co proběhla v Německu na billboardech a reagovala na stoupající oblibu ochucených piv. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
midloch Odesláno 9. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2010 Pokud je tedy pivo vyráběno v Polsku, tak Plzeňský pivovar porušuje pravidla pro udělení známky České pivo. Jen tak pro zajímavost uvádím stručný výtah podmínek ochranné známky "České pivo" : Podmínky pro užívání označení České pivo jsou: ? místo výroby: v pivovaru na území České republiky ? místo původu a složení základních surovin (včetně procentuálních obsahových specifikací): slad (ze schválených odrůd ječmene), chmel (z oblastí Žatecko, Úštěcko, Tršicko, odrůd Žatecký poloranný červeňák, Sládek, Premiant), voda (z místních zdrojů specifické tvrdosti), kvasinky (pivovarské kvasnice pro spodní kvašení piva) ? klasický způsob výroby piva dle specifikace ? tj. dekokční jedno až třírmutový proces rmutování, scezování, chmelovar. Po dokončení chmelovaru proběhne zchlazení na zákvasnou teplotu, provzdušnění a jsou přidány pivovarské kvasnice. Kvašení musí probíhat dvoufázově. Po dokončení druhé fáze kvašení je pivo zfiltrováno a stáčeno. Lze vyrábět i nefiltrovaná piva Ještě opakovaný dotaz - kde je vyráběno pivo s označením LB ? Asi by to chtělo poslat udání . Jenže Plzeňský pivovar označení České pivo nepoužívá, jelikož jsou tak velcí jak jsou tak to nemají zapotřebí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 9. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2010 asi jsem barbar, ale ja nejradsi Coronu s limetkou... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se