Přejít na obsah

Vybiram mobil ...

Doporučené příspěvky

Lumie mi právě odešla, šel bych klidně do 950, ale MS to celkem slušně zařízl a kupovat tel. s mrtvým OS prostě není dobrý nápad.

Asi zkusím S6.

Pokud je priorita ten bezdrát, není jiná rozumná volba  :thumbsup_anim:  Škoda že do Států se posílají telefony s bezdrátem běžně, to jen tady v Evropě jsou ty telefony vykuchané.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po měsíci...
  • po 2 týdnech...

lukas.78 jsme na tom podobně, displej pro mě max.5,2 lépe ale 5,1 a teď jsem se zaseknul na dvou modelech, Samsung Galaxy S7 a Huawei P10, na tu P10ku jsem zvědavej dost, fakt nevím, nějaké rady ostatních?

Čekal jsem na Asus, bohužel to nešlo déle odkládat. V pondějí jsem skočil do Huawei P10. Super fotky, opravdu i s tou světelností 2,2. Povedené zpracování,nic (nevrže, tlačítka krásný chod, a ultry rychlá čtečka otisk,pohodlný do ruky a dobře se ovládá). Baterie je na můj vkus slabá, ale nedokáži to posoudit. Vždy jsem měl telefon co vydržel týden. Bratr říkal že to je už pase. Také jsem se rozhodoval mezi P10 a S7.  Není to lehké. Oba jsou stejně dobré. Zašel jsem do obchodu a oba si ozkoušel (ovládání fotoaparátu, ovládání v jedné ruce atd) . Vzal jsem mě ten příjemnější. Žádný není špatná volba.

Odkaz ke komentáři

Já jsem dost zvědavý na novou Nokii 6, s čistým droidem, žádné sračky navíc, skvělé zpracování prý, jako vždy bývalo u Nokií, hliníkové tělo, velmi solidní vnitřnosti, mělo by to i skvěle fotit. Cena by měla být prý dobrá. Čínská verze ze prodává za 6300 bez DPH. Tipuju, že u nás bude tak za 12 000. Jen těch 5,5 palce už je spíš za hranou pro mě. Ale jinak to vypadá fakt dost dobře. Navíc mám pro Nokie pořád slabost, z dob minulých. 

Odkaz ke komentáři

S Nokií bych klidně pokračoval, ale proč teď nikdo nedělá telefony s bezdrátovým nabíjením? Je to o tolik pohodlnější, než střachat a tahat kabely. A hliníkové tělo vidím spíš jako mínus, je to teda lepší než sklo, ale na plast to nemá. Udělat někdo L950 s androidem (nebo alespoň s podporou jeho apps), tak by to byl bezkonkurenční telefon.

Odkaz ke komentáři

Proč jsou telefony pro různé trhy odlišné?

Proč může mít telefon v USA a Asii bezdrátové nabíjení a 6 Ram a v Evropě je vykuchaný?

Po tom jsem se pídil dlouho a nakonec asi našel odpověd.

Jeden pisatel  na zahraničním foru přišel s rozumnou a pravděpodobnou odpovědí. Asi je pán z oboru. Prý nejde o výrobce telefonů a jejich chamtivostí, ale o požadavky operátorů na ruzných trzích. Třeba nejmenovaný  operátor si u výrobce objedná telefon s funkcí kterou nemá telefon v základu (např. bezdrátové nabíjení) a výrobce mu takový vylepšený model v určitém množství dodá. Ten operátor má pak na trhu výhodu a snaží se přilákat nové zákazníky.  Bohužel u nás není žádná konkurence mezi operátory a proto nebudou vyhazovat peníze za vylepšené mob. telefony pro své zákazníky.

V Asii a USA u určitých operátorů se dají koupit vylepšené kousky. Zpravidla si ten operátor předem zajistí aby měl na místním trhu ten vip kousek sám. 

Odkaz ke komentáři

To mi přijde jako podivná teorie. Já bych si brandovanej telefon nekoupil. Ale spoustě lidí to bude asi fuk, stejně většinou zdaleka nevyužijí potenciálu zakoupeného přístroje. Ovšem třeba v případě bezdrátového nabíjení jde o zcela hmatatelnou a jednoduše prezentovatelnou vlastnost - pro někoho výhodu. Mně by stačil stojánek do kterého vede drát a kam telefon posadim. U prvního droida jsem ho měl origo, pak na to výrobci začali prdět a neorigo stojí většinou za prd.

Odkaz ke komentáři

Hliníkovej telefon jsem měl a má to své pro a proti. Pro je design, určitě to vypadá lépe než plast. Nevýhody pro mě jsou, že nelze kombinovat s bezdrátovou nabíječkou, na dotek v zimě pocitově víc studí, každej šrám je hned vidět (tahám tel furt a všude, padá mi tak jednou tejdně).

Stačí se podívat na většinu iPhonu, kdo ho nemá v kondomu, tak zpravidla jeho tel je celej doškrábanej. Plastovou Nokii mám asi pět let a furt vypadá celkem pěkně.

iphone-7-scratched-black-rear-scratches-

Odkaz ke komentáři

Čekal jsem na Asus, bohužel to nešlo déle odkládat. V pondějí jsem skočil do Huawei P10. Super fotky, opravdu i s tou světelností 2,2. Povedené zpracování,nic (nevrže, tlačítka krásný chod, a ultry rychlá čtečka otisk,pohodlný do ruky a dobře se ovládá). Baterie je na můj vkus slabá, ale nedokáži to posoudit. Vždy jsem měl telefon co vydržel týden. Bratr říkal že to je už pase. Také jsem se rozhodoval mezi P10 a S7.  Není to lehké. Oba jsou stejně dobré. Zašel jsem do obchodu a oba si ozkoušel (ovládání fotoaparátu, ovládání v jedné ruce atd) . Vzal jsem mě ten příjemnější. Žádný není špatná volba.

tak jsem nakonec vybral ten Huawei P10 a nelituji, rozhodl vzhled, zatím ještě testuji, mám ho teprve pár dní

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...