Lynx12 Odesláno 9. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2019 (upraveno) https://tsbumbac.rajce.idnes.cz/Brdy_16.-18.11.2018/#IMAG1068.jpg Bez zapnutého režimu Macro.... edit: na režim Macro s klepající se pazourou :-) Upraveno 9. ledna 2019 uživatelem Lynx12 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mlsoun1 Odesláno 9. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2019 Perfektní,díky pane Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mlsoun1 Odesláno 9. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2019 Každej třeba ne....třeba Já jsem sem nechodil.Ale ten telefon se mi líbí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lynx12 Odesláno 10. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2019 Přes HTC Club je za 10.796,- Ale jsou už jen 64GB verze Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kral083 Odesláno 10. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2019 Díky všem za rady,lítám v tom ale pořád stejně. Osciluju mezi Sony,Google a teď nově i HTC,sakra.Sony: nejsem si justej kvalitou telefonuGoogle: nevadí,že telefon nema slot pro microSD kartu? Dostanu do telefonu data ze stavajiciho?A společný dotaz,jaky je rozdil mezi EU a Cz distribuci? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 10. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2019 Nic ve zlém, ty fotky na odkazech od Lynx12 ujdou, ale určitě bych kvůli tomu nenechával doma kvalitní foťák, pokud bych chtěl fotky dál upravovat a dělat výřezy. Ale na mobilní a počítačové pokoukání slušný. Ale ty hodinky na makro, to je s prominutím strašná patlanina a určitě na to nemá vliv klepající se pazoura. Ale asi by si s tím ten mobil dokázal poradit i trochu líp s jiným nastavením, osobně bych zkusil max. rozlišení, asi i jiný režim než makro, fotit z větší vzdálenosti, možná s bleskem nebo přísvitem a pak to oříznout. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lynx12 Odesláno 10. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2019 Nešlo o co nejlepší fotku, zkusil jsem co nejmenší vzdálenost :-) Žádnej mobil se nikdy nevyrovná kvalitnímu foťáku.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mlsoun1 Odesláno 10. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2019 Tak samozřejmě,že to s tím makrem není na jedničku.Přeci jenom je to mobil,ale na vyfocení hodinek,popř. jiných věcí si myslím,že je dostačující.Přeci jenom na klasické focení mám zrcadlovku,ale tahej ten kufr pořád sebou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lynx12 Odesláno 10. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2019 (upraveno) Focení detailu stejně používám jen občas, většinou když mne něco zaujme v lese, a kdybych nebyl línej, použiju ruční režim... :-) Upraveno 10. ledna 2019 uživatelem Lynx12 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mlsoun1 Odesláno 10. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2019 Hele,budu upřímný.Již mám 12 roků starého Samsunga a telefon(smart),si půjčuji buď od ženy,či dětí.Ale Samsung už odchází a potřebuji náhradu.Nejlépe s kvalitním foťákem a na delší čas.Ten Tvůj se mi prostě líbí a foto rovněž.Tak bych to neřešil.Odpovídal jsem kolegovi lelákovi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 10. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2019 To je hodně dobrý, tohle. Bych neřek, že je to z mobilu. Já HTC používal leta a nemoh bych na tu značku říct křivýho slova. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mlsoun1 Odesláno 10. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2019 To je luxus.Jdu do něj.Díky za osvětu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 11. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2019 krtenek - ti brouci jsou bezva, ono je vidět, že základem pro slušnou mobilní fotku je světlo. Ono se to fakt nezdá, ale rozhodně neplatí, že pocitově 2x větší šero = 2x méně světla. Je to o tom, že 2x méně světla je i v jen pocitově malém světelném rozdílu. Ale ještě se zeptám k HTC U11 - má a popř. co všechno umožňuje manuální režim? Jak u něj funguje manuální ostření? Já si občas, právě když je hodně světla a teoreticky by se fotka hodila třeba do fotoalba nebo kalendáře a navíc je čas (což jsou věci, které se s mobilem v ruce málokdy sejdou) hraju s manuálním focením. A to mj. umí plynulé zaostřování s barevným zvýrazněním ostrých hran na displeji. A tím se dá trochu pohrát nejen s hloubkou ostrosti, ale i se středem zaostřené zóny na přesně daném místě fotografie. Napadlo mne to při pohledu na toho druhého brouka, který je bezva a má na mobil i celkem pěkně prokreslené detaily, jen bych si uměl představit lehce rozšířenou a posunutou zónu ostrosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lynx12 Odesláno 11. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2019 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 11. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2019 Lynx12 - díky, i když to ostření z toho není úplně patrné. Předpokládám, že to je poslední volba, ale stejně to nic nevypovídá o hloubce ostrosti. Ale to už bychom zabředávali do detailů, nicméně, jak jsem zjistil, jsou i profesionální fotografové, kteří občas prezentují, že udělat krásnou fotku lze i s mobilem, tady opravdu "nezáleží na nástroji, ale na hudebníkovi". Dobrý fotograf udělá hezčí fotku mobilem než amatér zrcadlovkou, ono jde fakt spíš o námět a kompozici, pak technická nedokonalost divákovi ani nedojde. A je bezva, že mobily jsou dnes už na takové úrovni, že to někoho vůbec napadne...krtenek - to máš pravdu, souhlasím, ale v tom případě nejde obvykle o fotky, které by měly sloužit nějakému vyššímu cíli než se jen o brouka podělit s blízkými. Já sebou nosím téměř neustále i malinký profikompakt, jen o trochu větší než krabička cigaret, s 1" snímačem, kvalitní optikou Zeiss se světelností 1,8 a hledáčkem. To je pro takováhle nenadálá setkání bezva, pokud si s fotkou chci ještě následně pohrát v počítači, i když stejně nakonec k ničemu nebude a moje fotky mají do umění daleko. Ale souhlas, mobil je pro takovéto "domácí žvýkání" skvělý, jen škoda, že lidé nezkouší víc pracovat s manuálním nastavením a mobilními aplikacemi na jednoduchou úpravu fotek. Ono to trvá pár vteřin a z původní fotky je nesrovnatelně hezčí, protože jestli jednou z věcí, na které je mobil háklivý, je světlo, tak druhým problémem jsou často fotky kontrastní scény, kde se střídají tmavé a světlé plochy, třeba něco proti obloze apod. Tam je často obloha OK, ale objekt tmavý, nebo objekt OK a obloha přepálená a bez detailů jako jsou mraky atd., popř. to automat tak nějak zprůměruje a taky nic moc. No a to jde slušně doladit v aplikaci - světla, stíny, kontrast, expozice, ořez, vyvážení bílé, doostření atd.Ale už končím, píšu to jen proto, že spousta lidí dnes považuje mobil víc za foťák s doplňkovými telefonními funkcemi. Koneckonců asi i já, i když to mám nastavené tak, že je to pro mne kapesní počítač s doplňkovým telefonem a slušným foťákem. Telefonuji jen občas (2-3 hovory denně), častěji fotím a vůbec nejvíc dělám věci jako na počítači - internet, maily, tabulky, kalendář, úkoly, poznámky, textové soubory, skenování dokumentů, překladač, letecké aplikace a navigace, bankovnictví, synchronizace s počítačem a chytrými hodinkami, záznam aktivit... Takže při výběru mobilu mám za hlavní prioritu výkon, paměť, velký a kvalitní displej, na druhém místě je odolnost proti vodě a nárazu (stejně používám odolné kryty) nebo foťák a až někde níž je třeba hmotnost nebo design. Mám skoro 3 roky LG G6 a cítím, že se schyluje k obměně, na druhou stranu zatím funguje dobře a tak je mi blbý se ho zbavovat.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kral083 Odesláno 11. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2019 Asus Zenfone 4,má tu někdo? Srovnávat s foťákem na Pixel 2 asi nejde,ale jaký z toho lezou fotky? Sem fakt marnej,už sem prokrastinoval dva dny a pořád se motám v kruhu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lynx12 Odesláno 11. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2019 To je luxus.Jdu do něj.Díky za osvětu Tady se registruj do HTC Clubuhttps://www.htc.com/cz/newsletter/a tady se pak přihlásíšhttps://shop.eu.htc.com/store/htcemea/cs_CZ/DisplayPurchasePlanEmailValidationPage/marketID.4751421500 aktuální ceny:U11 64GB 10.796,-U11+ 128GB 13.014,-U12+ 64GB 16.286,- Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lynx12 Odesláno 11. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2019 Ještě pro úplnost video (1080p, 60FPS, častý max. zoom, z ruky) https://tsbumbac.rajce.idnes.cz/Dny_NATO_2018/#VIDEO0046.jpghttps://tsbumbac.rajce.idnes.cz/Dny_NATO_2018/#VIDEO0061.jpghttps://tsbumbac.rajce.idnes.cz/Letecky_den_Plzen-Line_9.9.2018/#VIDEO0043.jpghttps://tsbumbac.rajce.idnes.cz/Uterak_28.-30.4._2018/#VIDEO0012.jpghttps://tsbumbac.rajce.idnes.cz/Brdy_25.-27.5.2018/#VIDEO0014.jpg Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mlsoun1 Odesláno 12. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2019 Nádhera Díky za link Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quest987 Odesláno 6. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2019 Potřebuji poradit, máti rozmlátila sklo na Huawei P10 lite , zvažujem jestli opravit nebo koupit nový telefon. Poraďte nějakou alternativu k P10 lite? Určitě ne nic většího než je P10 lite, ideálně ne moc velký plasťak, slušny fotak a poslední věc aby system šel přepnout do jednoduchého zobrazení ( něco jak pro důchodce), potěší i zvětšení textu v OS. Kdyby bylo na mě vnutim ji jabkophona, ale tomu se brání, jak čert kříže. V android světě sem uplně mimopředem díky za pomoc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se