Přejít na obsah

Vybiram mobil ...

Doporučené příspěvky

Ahjoj, jaký je rozdíl jestli se koupím za 9.5k mobil s CZ distribucí nebo za 7.5k s neznámou distribucí?

http://mobilni-telefony.heureka.cz/samsung-i9195-galaxy-s4-mini/

Tzn. šedivky (neznámá distribuce) nejspíš nebudou mít češtinu, jsou lokalizovaný pro jinou zemi. Já mam takovou Nokii N8 a nevi proč ale nejde mi tam všechno co na cz distribuci jde (aplikace apod.).

Na jednom fóru jsem se ptal asi před 2 lety a tam mi řekli, že tyhle šedivky jsou často z nějak poškozených nebo špatných dílů a posílají se do indie a tak, prostě kde jim je to jedno asi. 

Jestli to stále platí nevim, ale já bych si už šedivku nekoupil.

edit:

BTW neni česká distribuce jako česká distribuce. Jestli můžu poradit, nakupuj jen tam kde to máš ověřený, nejlíp kamenná prodejna nebo eshop který je známý a prověřený a nejlíp má kamennou prodejnu. 

Před pár lety jsem si na netu koupil E71 Nokii z pochybnýho eshopu (byl jsem mladej, blbej a chtěl telefon), přišla mi, všechno v pohodě, v češtině a tak. Po první aktualizaci firmwaru už čeština zmizela a vyklubala se z toho šedivka. Když jsem chtěl telefon reklamovat, zjistil jsem že se to stalo více lidem a hádej co, eshop byl zrušen/v insolvenci nebo tak něco a mě zbyl telefon lokalizovaný pro snad Pákistán. Tak jsem nastavil jazyk angličtinu ale vim, že určitý aplikace určený pro ten telefon mi nešli rozchodit. Bacha na to.

Upraveno uživatelem Z. Paul
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak mám nabídku na nový firemní mobil za svoji vintážní Nokii. V nabídce je:

Sony Xperia L

HTC Desire 500 - bílý

Samsung S7710 Galaxy Xcover 2

Samsung I8190N Galaxy S III mini - modrý

LG D605 Optimus L9 II - bílý

BlackBerry 9790

iPhone 4 8GB - černý

iPhone 4S 8GB - černý

Samsung I9195 Galaxy S4 mini - černý, červený

Huawei Ascend P6 - černý

Samsung I9300 Galaxy S III - šedý

Samsung P5200 Galaxy Tab 3 10.1

Samsung I9505 Galaxy S4 - bílý, černý

BlackBerry Z10

Co z toho byste doporučili?

Zvažuju Galaxy S4 vs. iPhone 4S, čili Android vs. iOS. Mám tablet s androidem, ovšem nevím, jestli je lepší si vyzkoušet i něco nového (apple) nebo naopak mít výhodu (pokud nějaká vůbec je), že je obojí stejný OS.

Jelikož mám nyní nokii, tak toho moc o smartphonech nevím....

Možná by bylo kritérium kdo má lepší foťák...

ještě bych nastudoval Huawei P6, jsou na něj celkem pěkné recenze a vypadá krásně

Odkaz ke komentáři

Sony Xperia L

HTC Desire 500 - bílý

BlackBerry 9790

iPhone 4 8GB - černý

iPhone 4S 8GB - černý

Huawei Ascend P6 - černý

BlackBerry Z10

Zvažuju Galaxy S4 vs. iPhone 4S, čili Android vs. iOS. Mám tablet s androidem, ovšem nevím, jestli je lepší si vyzkoušet i něco nového (apple) nebo naopak mít výhodu (pokud nějaká vůbec je), že je obojí stejný OS.

tady z těchto bych šel určitě do Galaxy S4 nebo S4 mini

Odkaz ke komentáři

Tzn. šedivky (neznámá distribuce) nejspíš nebudou mít češtinu, jsou lokalizovaný pro jinou zemi. Já mam takovou Nokii N8 a nevi proč ale nejde mi tam všechno co na cz distribuci jde (aplikace apod.).

Na jednom fóru jsem se ptal asi před 2 lety a tam mi řekli, že tyhle šedivky jsou často z nějak poškozených nebo špatných dílů a posílají se do indie a tak, prostě kde jim je to jedno asi. 

Jestli to stále platí nevim, ale já bych si už šedivku nekoupil.

edit:

BTW neni česká distribuce jako česká distribuce. Jestli můžu poradit, nakupuj jen tam kde to máš ověřený, nejlíp kamenná prodejna nebo eshop který je známý a prověřený a nejlíp má kamennou prodejnu. 

Před pár lety jsem si na netu koupil E71 Nokii z pochybnýho eshopu (byl jsem mladej, blbej a chtěl telefon), přišla mi, všechno v pohodě, v češtině a tak. Po první aktualizaci firmwaru už čeština zmizela a vyklubala se z toho šedivka. Když jsem chtěl telefon reklamovat, zjistil jsem že se to stalo více lidem a hádej co, eshop byl zrušen/v insolvenci nebo tak něco a mě zbyl telefon lokalizovaný pro snad Pákistán. Tak jsem nastavil jazyk angličtinu ale vim, že určitý aplikace určený pro ten telefon mi nešli rozchodit. Bacha na to.

Děkuju za rychlou odpověd! Tak nějak to potvrdilo to, co jsem si myslel... :/

Jinak já jsem zvažoval HTC Desire 500, to má super parametry (4x1,2GHz CPU, 1GB RAM) ale ve všech rezenzích píšou, že to je líné a seká se. To mi potvrdil i známý, co má HTC One V. Takže se rozhoduju pro nějaký Samsung. Teď jsem našel novinku Galaxy Express 2 a ta nevypadá špatně.

Odkaz ke komentáři

hele, ja kupuju mobily na max-shop.cz , vetsinou je to z polska, nemecka a tak, ale vsechno mluvi cesky a vsechno bez problemu. 

Distribuce EU

icon-yes.gif Dřívější dostupnost nových modelů i různých barevných variant. 
icon-yes.gif Nejnovější verze českých softwarů. 
icon-yes.gif Nižší cena, díky obrovskému EU trhu. 
icon-yes.gif Kvalitnější záruční servis s německou precizností. 
icon-yes.gif V některých případech bohatší příslušenství v balení oproti standardu v ČR.  
icon-yes.gif České menu včetně českého návodu, který je přiložen v každém balení.  

icon-no.gif Nutno reklamovat přes naši společnost. 
icon-no.gif Možno poštou i osobně v Liberci. ( Nokia s OS Windows Phone 7 s naším záručním listem možno      reklamovat v jakémkoli servisním středisku Nokia v ČR ). 
icon-no.gif U mobilních telefonů Nokia s OS Symbian při online updatu ve většině případů přicházíte o CZ 
     jazyk (možný update přes naší společnost ? zdarma, na počkání ). 
icon-no.gif U ostatních OS (Andoid, WP7 update možný svépomocí, bez ztráty češtiny).

Odkaz ke komentáři

Já kupoval přes ceskemobily.cz  nebo podobnou stránku. Ta doména už neexistovala v době kdy jsem chtěl reklamovat, ted jí používá možná někdo jinej jestli funguuje. Každopádně to cos vypsal a jestli to mají na stránkách takhle tak je OK. Mě byli telefony předváděny jako CZ distribuce, určeno přímo pro český trh, originálně. Takže v tom byla ta lež, každopádně jsem se poučil 2x na dvou různých eshopech. 

hele, ja kupuju mobily na max-shop.cz , vetsinou je to z polska, nemecka a tak, ale vsechno mluvi cesky a vsechno bez problemu. 

Distribuce EU

icon-yes.gif Dřívější dostupnost nových modelů i různých barevných variant. 
icon-yes.gif Nejnovější verze českých softwarů. 
icon-yes.gif Nižší cena, díky obrovskému EU trhu. 
icon-yes.gif Kvalitnější záruční servis s německou precizností. 
icon-yes.gif V některých případech bohatší příslušenství v balení oproti standardu v ČR.  
icon-yes.gif České menu včetně českého návodu, který je přiložen v každém balení.  

icon-no.gif Nutno reklamovat přes naši společnost. 
icon-no.gif Možno poštou i osobně v Liberci. ( Nokia s OS Windows Phone 7 s naším záručním listem možno      reklamovat v jakémkoli servisním středisku Nokia v ČR ). 
icon-no.gif U mobilních telefonů Nokia s OS Symbian při online updatu ve většině případů přicházíte o CZ 
     jazyk (možný update přes naší společnost ? zdarma, na počkání ). 
icon-no.gif U ostatních OS (Andoid, WP7 update možný svépomocí, bez ztráty češtiny).

Odkaz ke komentáři

A už jsi u nich něco reklamoval? Proběhlo to v pohodě?  Jinak ty ceny tam jsou pěkné

Kup si Nokii, tam má snad celosvětovou záruku, prostě i když koupíš šedivku, tak vyreklamuješ bez problému.

Navíc se teď čeká, že na konci příštího měsíce budou představovat nové modely, tudíž starší klesnou. Bratr má 820 a je tu super, vše svižné a plynulé, podobně jako iOS, ale bez nesmyslných omezeních (iPhone jsem měl týden a šel z domu).

Odkaz ke komentáři

Do max shopu chodím taky, mám od nich asi 3. telefon. Majitel měl béčka, teď má IWC. Reklamace rychle, bezproblémově. Když si jejich technik neví rady, dokážou přes někoho spřízněnýho vyřešit všechno. Jediný co mě štve je, že když si koupíš mobil po netu a chceš si ho vyzvednout na prodejně, tak taky platíš snad 160 kč za vyzvednutí.

Jinak majitel asi šíří osvětu, páč snad všichni tam maj "lepší hodinky" Holka co tam stojí na pultu má ty pěkný chrono tissoty prc200 :)

Upraveno uživatelem Horhe
Odkaz ke komentáři

O Nokii jsem teda ani neuvažoval. Vadí mi tam ty windowsy. Není na to tolik aplikací a updaty taky nejsou ne? Už jsem to tady někde kdysi psal, jak odstavili prvně WM6.5, pak i WP7...

Aplikací není na storu tolik proto, že Microsoft každou na rozdíl od Googlu kontroluje, takže tam nejsou viry a nefunkční havěť.

Poslední update byl v říjnu a další začíná právě dnes. Navíc se očekává příchod nových 8.1 a včera ve Vegas na CESu bylo garantováno, že update dostanou všechna zařízení s WP8, bez ohledu na HW.

U WP7 byl problém, že se změnilo celé jádro a optimalizace pro jednojádrové CPU, které ty telefony měli by byla nesmyslná. Navíc WP8 jsou již značně dál.

Odkaz ke komentáři

Sony Xperia L

HTC Desire 500 - bílý

BlackBerry 9790

iPhone 4 8GB - černý

iPhone 4S 8GB - černý

Huawei Ascend P6 - černý

BlackBerry Z10

Jestli mas velky ruce, tak S4, jestli mensi tak vystacis s S4 mini, z tohoto vyberu je to jasny...

Odkaz ke komentáři

Nevím,jestli tě zklamu,nebo potěším,ale ani v jednom nemáš pravdu.Aplikací už je dost,nebo-li drtivá většina potřebných pro běžného smrtelníka a já mně osobně nechybí žádná aplikace,ale to je samozřejmě věc individuální.Pokud chceš svižný,spolehlivý  systém bez záseků,které na droidu časem zákonitě přicházejí,nemůžu doporučit jinak.A aktualizace jsou a rozhodně i budou a troufám si tvrdit,že Nokia je na tom s updatema velmi dobře.Sám mám zhruba 4-5 měsíců Lumii 920 a jsem opravdu velmi spokojen.Navíc jak psal kolega,teď zrovna budu mít druhou velkou aktualizaci,která bude řešit většinu neduh windowsů,které třeba mě nějak neomezovaly,ale určitě potěší,že se toho mnoho napraví.

A o podporu windowsů se netřeba bát.Každý tel s win 8 má mám dojem zaručenou další verzi windowsů,plus několik aktualizací,jako právě teď třeba vychází GDR3, která bude vylepšovat a opravovat spoustu věcí.

O Nokii jsem teda ani neuvažoval. Vadí mi tam ty windowsy. Není na to tolik aplikací a updaty taky nejsou ne? Už jsem to tady někde kdysi psal, jak odstavili prvně WM6.5, pak i WP7...

Upraveno uživatelem Marfael
Odkaz ke komentáři

No tak super. Já jsem vývoj těch windowsů nijak nesledoval, protože jsem neměl důvod. A zvyknul jsem si fungovat s WM 6.5, na který už nic není a tak nějak jsem na to zanevřel a říkám si, že spíš vyzkouším Android. Když se teď koukám na ty Nokie, tak jediná, která by svými parametry připadala v úvahu je ta 920. Ale co se designu prostředí týče, tak mi přijde sympatičtější Android s nástavbou od Samsungu než WP8...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...