Přejít na obsah

Vybiram mobil ...

Doporučené příspěvky

Ahoj,

přemýšlím o výměně telefonu. Nyní mám Huawei Mate 7. Nějak poslední dobou zjišťuju, že potřebuji něco více mobilního resp. co strčím do kapsy. Pokukuju po Blackberry Classic nebo Leap. Možná nějaký starší iPhone. Co byste mi doporučili? Co očekávám? Mobilitu, solidní displej a výdrž na baterku. Nejsem typ co má celý den mobil u ucha, rychlé psaní sms, slušné focení. Na přehrávání písniček jsem si koupil hi-fi přehrávač. Cenově tak do 11tis. kč. Stabilní systém podmínkou.

Upraveno uživatelem knihomol
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jeste by slo Blackberry Z10. 5sko je lepsi, ale cenovy rozdil je jeste vetsi. U Iphone urcite velka vyhoda v mnozstvi aplikaci. Na BB se sice daji nahrat androidi, ale system pri jejich vyssim mnozstvi straci na rychlosti. Nemluve o rychlosti tech androidich aplikacich. Mapy apod. bych opravdu vynechal. Ale jinak pokud nepouzivas buhvi co, tak system BB, ovladani gesty, psani zprav, zabezpeceni, je citelne lepsi nez jinde. Jinak ten classic co si zminil podle me moc do kapsy neni. Nejde moc ovladat jednou rukou.. A vazi asi 179gr... Navic me vazne stve, ze jako novy telefon ma stale stejny hardwere jako nekolik let stara Z10.

Odesláno z mého Nexus 7 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

A pak jeste to o cem uvazuji jako o nastupci Z10. LG Nexus 5. Velikostne je to na me uz vetsi, ale ramecky o moc displej nepresahuji, navic tenky, lehky a unybody konstrukce z mekceneho materialu. K systemu: na android je z duvodu, nestability a rychlosti sneseno za ty roky hromada stiznosti. Ale od tech dob se hodne zmenilo a to ze se seka nova S6ka je vina Samsungu, ne googlu. Ja mam ke sve Z10 ctyrjadrovy tablet nexus 7 a na rychlost i stabilitu nemohu rici jedine slovo. Cisty android, vzdy v posledni verzi. Je to znat. Nexus 5 je o tridu vykonejsi a myslim, ze 5s nijak lepsi nebude. Je zkratka dobre se ke starym nazorum vracet a prehodnocovat. Iphone uz tu latku nedrzi tak vysoko jak drzival a android se stale zlepsuje.. K Blackberry jsem od androidu utekl, protoze veci ktere se meli zmenit byli stale stejne a to dobre co fungovalo se obmenovalo co chvili.. S lollipopem je dnes android o dost lepsi system a blackberry zacina preslapovat na miste. Nastupce Z10 v nedohlednu.. Takze mozna utecu zase zpatky, na Nexus 5 :)

Upraveno uživatelem Martin Mareček
Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Hele pár lidí se už na to tady ptalo tak zkusím v kostce:

- Z3+ je pocitově výrazně pomalejší než i9506

- drží se v ruce velice špatně (velké a ultratenké tělo)

- skleněná záda způsobují, že telefon má tendenci klouzat i po mírně šikmé ploše

- po měsíci vypadá, jako bych ho měl rok.

- jelikož je to neskladná mr d ka, tak jsem si ho narval do... zadní kapsy u kalhot a samozřejmě si na něj sedl - mírně prasklý displej vzal telefonu hlavní výhodu - vodotěsnost  :lol2:

- pokud mám telefon v přední kapse u kalhot, tak často telefonuji známým aniž o tom vím, či si fotím obrysy svých varlat...když už nic, tak se mi alespoň zapne dioda a krásně mne to ohřívá...

- automatické otáčení displeje vypínám, na to nemám nervy :)  

- pokud poněkud zesílím hovor ve sluchátku, mají z toho (díky ultratenké konstrukci) užitek i kolemstojící do cca 5m

- kapitola sama pro sebe je šuplíček na nanosim/microsd - tohle vymyslel nějaký Mengele, aby trápil lidi. Vytáhnou jde dobře pouze s pinzetou z Victorinoxu a telefon musíte mít nelogicky otočený prdelí ksobě (samo, že to vždy vytáhnu naopak a pak to hledám po zemi)

- některé filmy to nepřehraje, Samsung jo

- nemá infraport, takže na ovládání telky zapomeňte

+ při Stamině delší výdrž než u i9506

+ po dokoupení obalu SCR30 za 850,- zatím zmizelo nechtěné vytáčení v kapse (ale zároveň zmizela i notifikační dioda, což je jedna z podmínek, proč si telefon koupím - klasika)

+ fotky lepší, resp. živější barvy v auto režimu, ale zase horší autofokus a nějaké divné rozlišení

+ můžete si při foťáku přidat efekt dinosaurů, nebo nějakých dalších potvor - telefon si naskenuje scénu a pak tam přidá sopky palmy a chodící dinosaury. To mi poprvé fakt spadla čelist, bohužel při teplotě okolo 25 st.C tohle můžete provozovat tak 45 vteřin, pak vám to hodí hlášku, že přístroj je přehřátý a funkce se vypne. Zkoušel jsem to v létě na koupališti a tam to ani nenajelo, dokonce nešla pořídit ani panoramatická fotka, protože byl telefon přehřátý.

Odkaz ke komentáři

Poslední dobou se mi výrazně zpomalil WP v lumii...občas se sekne, padne systém...tak nevím zda se nevrátit k androidu..:-( . Jaké s tím máte zkušenosti?

Obnov si sytém, s přechodem bych minimálně počkal do uvolnění W10 mobile

Odkaz ke komentáři

Taky přemýšlím o výměně stávající Lumie za něco jiného. Lumie mi svým fungováním vyhovuje, neskutečně mě ale mrzí hloupé ovládání (nepřítomnost hw spouště) fotoaparátu a jeho celkově bídná kvalita. Když se zpětně podívám, co pěkných momentek jsem pořídil s iPhonem... Bejvale bych vzal vyšší řadu Lumii, ale žádná z aktuálně nabízených nenabízí kombinaci HW spoušť a dual SIM. 
Nepotřebuju žádný extra výkon, chci ale dual-sim, fajn by bylo vodafoní LTE (čímž ale vyřadím tak 90% kusů na trhu) a vzhledem k tomu, že s telefonem fakt jen telefonuju + maily, nehodlám za to dát 15 peněz. 

Do oka mi hodně padl Huawei P8 lite. Za necelých 6 litrů slušné zpracování, hw spoušť, vodafoní LTE... Nemáte ho někdo? Nějaký feedback z dlouhodobějšího používání? 

Odkaz ke komentáři

Mel jsem Note2, prodal jsem ho kamaradovi a ten ho ma 3 rok a pohoda, mam Note3 a velka, ale velka spokojenost.

Odkaz ke komentáři

Hele pár lidí se už na to tady ptalo tak zkusím v kostce:

- Z3+ je pocitově výrazně pomalejší než i9506

- drží se v ruce velice špatně (velké a ultratenké tělo)

- skleněná záda způsobují, že telefon má tendenci klouzat i po mírně šikmé ploše

- po měsíci vypadá, jako bych ho měl rok.

- jelikož je to neskladná mr d ka, tak jsem si ho narval do... zadní kapsy u kalhot a samozřejmě si na něj sedl - mírně prasklý displej vzal telefonu hlavní výhodu - vodotěsnost :lol2:

- pokud mám telefon v přední kapse u kalhot, tak často telefonuji známým aniž o tom vím, či si fotím obrysy svých varlat...když už nic, tak se mi alespoň zapne dioda a krásně mne to ohřívá...

- automatické otáčení displeje vypínám, na to nemám nervy :)

- pokud poněkud zesílím hovor ve sluchátku, mají z toho (díky ultratenké konstrukci) užitek i kolemstojící do cca 5m

- kapitola sama pro sebe je šuplíček na nanosim/microsd - tohle vymyslel nějaký Mengele, aby trápil lidi. Vytáhnou jde dobře pouze s pinzetou z Victorinoxu a telefon musíte mít nelogicky otočený p...lí ksobě (samo, že to vždy vytáhnu naopak a pak to hledám po zemi)

- některé filmy to nepřehraje, Samsung jo

- nemá infraport, takže na ovládání telky zapomeňte

+ při Stamině delší výdrž než u i9506

+ po dokoupení obalu SCR30 za 850,- zatím zmizelo nechtěné vytáčení v kapse (ale zároveň zmizela i notifikační dioda, což je jedna z podmínek, proč si telefon koupím - klasika)

+ fotky lepší, resp. živější barvy v auto režimu, ale zase horší autofokus a nějaké divné rozlišení

+ můžete si při foťáku přidat efekt dinosaurů, nebo nějakých dalších potvor - telefon si naskenuje scénu a pak tam přidá sopky palmy a chodící dinosaury. To mi poprvé fakt spadla čelist, bohužel při teplotě okolo 25 st.C tohle můžete provozovat tak 45 vteřin, pak vám to hodí hlášku, že přístroj je přehřátý a funkce se vypne. Zkoušel jsem to v létě na koupališti a tam to ani nenajelo, dokonce nešla pořídit ani panoramatická fotka, protože byl telefon přehřátý.

Ja Ti to pisal Peto a ty si nedas rict!;).

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...