Přejít na obsah

Prim Sport 2 díly z Parexa

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 309
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
P.S.: Ty moje D&S mají pouzdro jako Panerai, jak vidím. Akorát mají více ocucané hrany (jako ty Parexí pouzdra na PSII) :(

No vidíš to, a předobraz pouzdra těch D&S je starší než těch Panerei. To jsou paradoxy :-)

Co se týká Rolex, nakonec všechny vodotěsný náarmakový hodinky a hodinky s datumovkou jsou tak trochu Rolex. A to už vůbec nemluvím o potápkách s otočnou lunetou, po Submarinerech bys už moc dalších potápek neudělal. Asi ani ty Sportky :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A nepleť sem prosím zásluhy Ing. Hněvsy, není tu morální tribunál, ale diskuze nad jeho konkrétními kontroverzními obchodními činy a nabídkou. Nikdo ho nechce ( ani nemůže) soudit, zakázát, nějak ho zavrhnout za férovou část nabídky, pouze nazývat věci pravými jmény.

Jsem zticha jako hrob. (šéfe)

Odkaz ke komentáři

Za pár let vám budou komplet všechny mechanický strojky stejně na h...o,používat k měření času nepůjdou,budou tak leda pro radost. Čas se začne měřit na 2x13=26 hodin na den a rok bude mít 13 měsíců po 28 měsících jako je měsíčních úplňků a nebude žádnej letní-zimní čas. Bude to přirozenej přírodní čas,tak jak to má být. Vaše spory zde jsou směšné. Přeji hezký den.

:withstupid:

Odkaz ke komentáři

Za pár let vám budou komplet všechny mechanický strojky stejně na h...o,používat k měření času nepůjdou,budou tak leda pro radost. Čas se začne měřit na 2x13=26 hodin na den a rok bude mít 13 měsíců po 28 měsících jako je měsíčních úplňků a nebude žádnej letní-zimní čas. Bude to přirozenej přírodní čas,tak jak to má být. Vaše spory zde jsou směšné. Přeji hezký den.

Předem se omlouvám, vím, že je neslušné tahat někoho za pysky, ale když ono mi to nedá. :pokey:

rok bude mít 13 měsíců po 28 měsících

a říkal,že by se muselo přidat pár zubů do kol a přemalovat číselník s datumovým věncem. Aštar

To bude sakra dlouhej rok, to bude chtít přidat víc než jen pár zubů. :lol2:

Edit: překlep

Odkaz ke komentáři

Ahoj, mám jen jedny letecký Prim s číslem 002013 a kompasem na řemenu abych se neztratil. S hodinářel jsem tu změnu konzultoval z technickýho pohledu a říkal,že by se muselo přidat pár zubů do kol a přemalovat číselník s datumovým věncem. Aštar

No, a pak že haute horlogerie v čechách a na moravě vymřela. Pozdravuj svého hodináře!

Odkaz ke komentáři

No, tak to ti s tím dilema snadno poradím:

jestli na ní chceš sedět a žádnou nemáš, tak si kup originál od thoneta, případě licencovaný originál od knolla nebo vitry.

jestli máš originál, tak se musíš rozhodnout:

chci na něm sedět - radím prodat (modernista - ale pozor, počítá se lak, chrom, šroubky, čudlíky .......) a koupit si za jeden autentický originál nejméně dva kousky viz výše

nechci na něm sedět - ani se ho nedotkni a vystav tu krááásu !

Jsi-li hypoteticky ovšem havíř v místní mně opravdu trapné proletářské interpretaci "chudý ingnorant", kup si jakoukoli kovovou židli s koženkovým sedátkem a opěrátkem, klidně fejk od foundrymana, co ti dlouho vydrží - u vepřoknedlozelo se na ní sedí úplně stejně, jako na tom originálu. Ale ještě lepší poměr cena/výkon mají plastové zahradní výlisky z OBI.

Hele, popřemýšlel jsem o jiném fenoménu, než zmetkovém ciferníku :D Udělám anketu:

Na všech dýnkách z Parexa na automaty je číslo 000215, nebo tak nějak, každopádně přesně tak, jak je originálních dílech výrobní číslo:

1. Parexo je fejkař, protože jediným účelem toho čísla je napodobit originální dýnko primu a podvádět - v tomto případě očividně střílet sestavené letecké primky na aukru

2. Parexo není fejkař, ačkoli platí za 1., ale parexo to všem, co se zeptaj, řekne a ty primky notobene sestaví hodinář.

3. Parexo není fejkař, ačkoli platí za 1. , ale výrobek není legálně chráněn, případně se jedná o náhradní díl a nikoli celé hodinky

4. Parexo není fejkař, protože to číslo označuje výrobek z parexa a napomáhá odhalení fejku, parexo vlastní jediný originál s tím číslem a je tedy jasné, že všechna dýnka s tímto číslem na trhu jsou z parexa - proč to pak má navlas stejnou formu, jako originální výrobní číslo?

5. Parexo není fejkař - čínský dodavatel omylem vyrobil dýnko doslova podle předlohy a zrovna dýnko s tímto číslem dostal jako mustr- parexo reklamuje.

6. Parexo není fejkař - jedná se reprodukci, stejně, jako když si havíř koupí monu lízu do obýváku.

7. Parexo není fejkař, protože jde o ničemné primky a dodávat náhradní díly havířům, případně vysloužilým důstojníkům ČSLA je sociální služba.

8. Parexo není fejkař, protože tím bere práci syčákům v eltonu

9. Jiný názor - zajímá mě cokoli

Dík za názory.

Jo, ještě dlužím mischovi názor na popshopa - podle mne je to , jak bych to nazval - expert šmelinář, to znamená, že to výtečně umí , přesně ví, kde, kdy a komu může nedat pravou a vždycky jindy drrrží jako kámen. To, proč tu není, je myslím zejména z důvodů, kdy v několika málo případech opustil tuto svoji mistrovskou pozici a předvedl se jako histerický nafoukanec s nezvládým egem, ale to může stát každému. A brejle rozbiju já tobě, vlezdoprdelizmus, jó ?? !!

Jó, jó, jó, chytil se chlapeček. :thumbsup_anim: vždyť Ty víš, cigi, jak jsem to myslel. Ale stejně jim lezeš do prdelky a pak kritizuješ, že to není ono. Ale je to správná taktika, jak je na základě kritiky a zároveň obdivu dohnat k lepším a kvalitnějším produktům.

Odkaz ke komentáři

projel jsem nekolik starsich vlaken a zkusil jsem porovnat cenu renovaci sport2 elton vs. parexo. vychazim pouze z cenovych informaci z fora a obou variant jsem u nekterych polozek hledal "kompromisni reseni", napr. v oprave a serizeni strojku "svepomoci":

"renovace" parexo: nove pouzdro 1450, nove rucky 69, cifernik 69 - celkem material za 1588 kc

(nutno podotknout, ze cifernik ma chybu, rucky se reklamuji a korunka netesni)

"renovace" elton: nove pouzdro 1500, nove rucky 400, novy cifernik 600 - celkem material za 2500 kc

(nutno podotknout, ze "svitivost" je diskutabilni - v pripade renovace humbert se vyplati koupit na aukru nos cifernik za 150 kc, cekaci doba renovace je dlouha)

u obou variant pocitam s kompletni opravou strojku u vlastniho hodinare v cene cca 500, u eltonu bude zrejme pricten poplatek za montazni prace 500

cili konecna "optimalizovana" cena za "minimalni" renovaci:

parexo od 2088 kc

elton od 3150 (3500 kc s novym cifrem)

otazka 1 - opravdu je ta "uspora" cca 1500 kc tak vyrazna, ze tady, na foru sberatelu, chronomaniaku tak oslavne propagujeme vyrobky "ing 000215 hnevsy"?

otazka 2 - zaplati hornik, havir, kdokoli za netesnici primky s C5SR cca 2000 kc?

otazka 3 - co vas, chronomagory motivuje k porizeni "parexo" renovace? cena?

Odkaz ke komentáři

otazka 1 - opravdu je ta "uspora" cca 1500 kc tak vyrazna, ze tady, na foru sberatelu, chronomaniaku tak oslavne propagujeme vyrobky "ing 000215 hnevsy"?

otazka 2 - zaplati hornik, havir, kdokoli za netesnici primky s C5SR cca 2000 kc?

1. tohle nevím, to je věc každého soudruha. Jen jsem si nijak nevšiml, že by se zde něco oslavně propagovalo. Byli jsme v Parexu na návštěvě a pro představu všem, které to zajímá, jsme to nafotili a přidali info, které se nám k tomu podařilo získat. Tohle žádná propagace přece není.

2. nemusí se nutně v každém případě jednat o komplet "renovace". Někdo bude chtít cieferník, někdo sklíčko, někdo třeba jen korunku a tak dál.

3. já si nic kupovat nehodlám, primky neshromažďuju.

Odkaz ke komentáři

To by me taky zajimalo, navic "renovace" bych tomu asi nerikal, mozna spis co vas motivuje k zfejkovateni vasich zaslych PSII :lol2:

Pořád s těmi fejky... známý teď například dává trochu dohromady starou Corvette. A samozřejmě že si pro díly nepíše rovnou do Chevroletu, ani tam auto neposílá, protože je k dispozici celá řada výrobců součástek, dílů a druhovýroby, včetně různých znaků, nápisů a podobně. Samozřejmě že nejvíc se cení původní originál, ale zákazník má možnost si svobodně vybrat. Od originálu až po druhovýrobu v několika kvalitativních třídách, v různých cenách a od několika výrobců. A že by to byl fejk, to nikoho ani nenapadne.

Odkaz ke komentáři

Pořád s těmi fejky... známý teď například dává trochu dohromady starou Corvette. A samozřejmě že si pro díly nepíše rovnou do Chevroletu, ani tam auto neposílá, protože je k dispozici celá řada výrobců součástek, dílů a druhovýroby, včetně různých znaků, nápisů a podobně. Samozřejmě že nejvíc se cení původní originál, ale zákazník má možnost si svobodně vybrat. Od originálu až po druhovýrobu v několika kvalitativních třídách, v různých cenách a od několika výrobců. A že by to byl fejk, to nikoho ani nenapadne.

Příklad s auty jsem použil úplně na začátku, nebylo na něj reagováno. Tak jsem použil příklad s nábytkem, tam mi bylo řečeno, že si buď mám koupit repliku, údajně licencovanou, takže je v pořádku, nebo si tu rozbitou židli vystavat a čumět na ni či ji prodat a za utržený peníz si koupit tu repliku. Prostě se míjíme.

Odkaz ke komentáři

1. ano - nechcem to přece pro sebe

2. zjevně ano, možná i mnohem víc

3. cena, nechcem to přece pro sebe

Odkaz ke komentáři

Od originálu až po druhovýrobu v několika kvalitativních třídách, v různých cenách a od několika výrobců. A že by to byl fejk, to nikoho ani nenapadne.

Od originalu po druhovyrobu az po samotne dno, obrandovanou kopii - ano, pokud jsi to myslel takhle tak mas pravdu, zakaznik si muze vybrat Panerai (original) nebo MM ("druhovyroba") a nebo Fejk OP (fejk), bohuzel signovany cifr PRIM sport, alespon pro me patri do kategorie 3, byt tam pouze napis sport, tak by nikdo nerekl asi ani popel.. nic jinyho nez fake cifr mi z Parexa zakerny neprijde, ale ten cifernik je spatne..no, ale pokud se tu o tom chcete bavit OK, me jsou Primky volny, jen me to stejne jako ostatni prekvapuje, ze se tu o necem podobnym chce diskutovat..

Odkaz ke komentáři

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...