Přejít na obsah

Co na nich všichni máte?

Návštěvník Kamil

Doporučené příspěvky

Taky jsem driv moc rolexky nemusel, ale dneska se mi hodne libi, maj neco do sebe, je to ta presnost zpracovani, vybornej inhouse, jednoduchej ale velmi funkcni, a prehlednost. Velmi uznavam Zenith, PP, GP, JLC a jine HH znacky a jejich kalibry s ruznymi mechanickymi vymozenostmi, ale rolex je kategorie sama pro sebe, musim rict ze nove keramicke lunety a ztloustnuti pouzdra a konecne lepsi spony, tem hodinkam dodaly stavu a maji smrnc a vubec neni treba na nich zlata a nejakych prisernych diamantu. Vypadaji perfektne uz jen z oceli a cerne keramicke lunety. Modely predtim me tolik nebraly, videt je nazivo je zaklad a opravdu paradni pohled na dokonale zpracovane hodinky a z fotek kolikrat pozname velky prd...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejhorsi myslenka je, ze nekdo k cemu nedospel, nedozral a podobne. Jeste jsem to chapal u Panerai, ty hodinky jsou tak osklivy, ze se jedinec musel cele mesice premlouvat, ze se mu vlastne libi, aby byl na fore spravne in. Ale u docela hezkejch rolexek tomu moc nerozumim. Holt rolexky jsou i o tom mit koule je nosit a nestydet se za to, nekteri to maji vrozeny, nekteri k tomu musi dospet :)

Upraveno uživatelem utrejch
Odkaz ke komentáři

debata o howně, která se dá vztáhnout na dalších min 10 značek, proč si je kupuju ? protože jsou kvalitní, univerzální a hlavně ... líbí se mi! stejně

jako Fortis, Breitling nebo Vulcain, dalších 11 stran balastu

Upraveno uživatelem gas
Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO
  V 24. 5. 2010 v 20:01, 'Princ Milis' napsal:

Sinn neni jeste etalon niceho, ani kdyby se jeho majitel posral. :D

Milisi tam musí bejt sranda na tý dovolený, když dřepíš tady :D

V 24. 5. 2010 v 20:24, 'JanBeles' napsal:

Nebudu hodnotit, co je ceho etalon, ale k tem baterkacim - myslim, ze se nejistota z vydrze baterky da proste vyresit tim, ze ji po koupi hodinek vymenim a pak to budu delat treba po tretine proklamovany zivotnosti. Jo, asi to castejsi otevirani bude chtit driv tesneni, ale o to nejde. Spolehnout se na vydrz budu moct v podstate stejne, ne?

Všichni kromě decebala ví, že každý slušný quartzový strojek má ukazatel docházející baterie - u quartzek to spočívá v tom, že vteřinová ručka neskáče po vteřinách, ale po 2,3 až 5ti vteřinách - i v tomto umírajícím stavu baterie vydrží ještě několik dnů až měsíc bez vlivu na přesnost = takže hodinu ve vaně fakt přežiješ, pokud tě nebude iritovat poskakující vteřinovka

Upraveno uživatelem YPO
Odkaz ke komentáři

V 25. 5. 2010 v 5:21, 'YPO' napsal:

Milisi tam musí bejt sranda na tý dovolený, když dřepíš tady :D

Všichni kromě decebala ví, že každý slušný quartzový strojek má ukazatel docházející baterie - u quartzek to spočívá v tom, že vteřinová ručka neskáče po vteřinách, ale po 2,3 až 5ti vteřinách - i v tomto umírajícím stavu baterie vydrží ještě několik dnů až měsíc bez vlivu na přesnost = takže hodinu ve vaně fakt přežiješ, pokud tě nebude iritovat poskakující vteřinovka

Konečně trefa YPO, opravdu quartzky moc nesleduju. Tak šup do vany, když máš tak super diversky:).
Odkaz ke komentáři

V 24. 5. 2010 v 19:05, 'Hasňa' napsal:

Baterka vydrzi 7 let v idealnim pripade. Ale vis to tak jiste? Nevis. Nikdy nevis, jak dlouho ta baterka jeste pujde. Proto jsem nikdy zadneho potapece nevidel s quartzkama. Nikdy.

ale hovnajs, rozumne strojky mají ukazatel poklesu kapacity baterie + skutečné potápěčské nástroje mají životnost baterie vyraženou na dýnku (třeba právě marinemastery od seika)
Odkaz ke komentáři

Hele, je to přeci jen o MI.

Opravdu mi chcete namluvit, že se v moři potápíte se subama, pamama, sinnama, doxama ?? A na sobě máte kožený skafandry a ocelový kukly, že jo ?? Není férovější připustit ten slunečník, horkej písek, ledovou slanou vodu, otravný vlny, zteplalý pivo, nudu a netbook - pak ty výše jmenované krasavce na zápěstí chápu , i tu chátku :D :D - dost dobrý termín. Navrhuji uspořádat soutěž o nejlépe neopálenou siluetu na zápěstí a následně soutěž uhodni, co jsem si letos vzal s sebou k moři :) (nikoli do moře, že).

Onione - kolik myslíš ty, že těch kultovních archetypů bude ? Založ raději vlákno, bude to zajímavý letní počteníčko :D

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

V 24. 5. 2010 v 19:05, 'Hasňa' napsal:

...Proto jsem nikdy zadneho potapece nevidel s quartzkama. Nikdy. Maji na chobotnici nacvakly comp jako blazen, treba Aladina, ale na ruce maji vzdy mechaniku, povetsinou Seiko, ale to je jedno. A maji k tomu jasny a racionalni duvod. Ja bych na hodinky s pacemakerem vlastni zivot taky nikdy nevsadil. Vdycky jsem mel pod vodou mechaniky. Jen pro strycka prihodu a pro pribliznou orientaci, ale prave ten strycek vyrazuje spise ty elektricke hracky a mene ty mechanicke. A to ze "nevis, proc natahovat perko, kdyz baterka vydrzi sedm let" znamena jedine to, ze jsi se nikdy nepotapel, pripadne nikdy nepotreboval, aby hodinky naprosto nutne fungovaly. Proste na poust si radsi vezmu mechanicky a co nejjednodussi otevirak na konzervy, ne elektricky, i kdyby mel novou baterku a super olejovou napln, radsi si vezmes buzolu, nez GPS a radsi velblouda, nez Pajero.

Dovolím si říci, že podle mých zkušeností moc potápěčů nenosí pod vodu hodinky žádné. A když už, tak mechanické to bývají velmi zřídka... Já osobně jsem se vždy potápěl nejen s počítačem, ale i s hodinkama. Ale neviděl jsem mnoho podobně postižených...

V 25. 5. 2010 v 7:47, 'cigi' napsal:

Hele, je to přeci jen o MI.

Opravdu mi chcete namluvit, že se v moři potápíte se subama, pamama, sinnama, doxama ?? A na sobě máte kožený skafandry a ocelový kukly, že jo ?? Není férovější připustit ten slunečník, horkej písek, ledovou slanou vodu, otravný vlny, zteplalý pivo, nudu a netbook - pak ty výše jmenované krasavce na zápěstí chápu , i tu chátku :D :D - dost dobrý termín. Navrhuji uspořádat soutěž o nejlépe neopálenou siluetu na zápěstí a následně soutěž uhodni, co jsem si letos vzal s sebou k moři :) (nikoli do moře, že).

Bingo ;)

Odkaz ke komentáři

Gilius: Mam jine zkusenosti. To, co zminujes ty, pokud myslis veci hodinkoveho typu, nejsou zadne profi potapecske pocitace. Jsou to takove ani to, ani ono. Fakt si nevzpominam, ze by nekdo z lidi, ktere znam, nebo ktere jsem videl se potapet, pouzivali tyhle elektronicke hracky na zapesti. Vsichni do jednoho meli velkou, cernou, gumovou mrchu 10x10 cm nacvaklou hadici primo na chobotnici (pochopitelne s ukazatelem aktualniho stavu baterie) a k tomu mechanicke hodinky na zapesti. Dnes uz se delaji dobre compy i na zapesti, ale nikdy to nejsou multifunkcni quartzove srandahodinky.

kubson: No tak nalinkuj neco. Nejake potapecske bateriove hodinky s ukazatelem aktualniho stavu baterie. Ja se v quartzkach vubec neorientuju, rad se poucim. A zivotnost baterie vyrazena na dynku? Tomu uz nerozumim vubec. Jaka zivotnost? Proc? Maximalni? Teoreticka? Idealni? Vcerejsi? Lonska? S baterii Varta? S baterii Varta po dvou letech ve skladu?

Harry: Ano, je to tak. Hodne maniku ma jenom profi comp. Ale nikdo z nich nema jenom quartzove hodinky na ruce. At uz Sinn, Seiko, nebo Suunto.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři

V 25. 5. 2010 v 8:50, 'Hasňa' napsal:

. At uz Sinn, Seiko, nebo Suunto.

Když ono Seiko a Suunto(a třeba Citizen) dělá proficompy/hodinky. Mluvím o digitálních měřidlech,ne o ručičkových "potápkách". Samozřejmě je ale na vkusu každého z potápěčů,co mu vyhovuje,co si vezme. Znám kluky,co nenosej nic,jen tu mrchu na hadici,potom kluky,co nosej jen Suunto na pařátku,kluky,co to kombinujou atd.

Odkaz ke komentáři

V 25. 5. 2010 v 8:50, 'Hasňa' napsal:

kubson: No tak nalinkuj neco. Nejake potapecske bateriove hodinky s ukazatelem aktualniho stavu baterie. Ja se v quartzkach vubec neorientuju, rad se poucim. A zivotnost baterie vyrazena na dynku? Tomu uz nerozumim vubec. Jaka zivotnost? Proc? Maximalni? Teoreticka? Idealni? Vcerejsi? Lonska? S baterii Varta? S baterii Varta po dvou letech ve skladu?

Zkus si vygooglovat třeba SBBN017 a týká se to i všech zbylých quartzek v marinemaster řadě SBBN určených pro saturační potápění. Docházející baterie je signalizována většinou tím způsobem, že se sekundovka začne pohybovat v delších intervalech 2s. třeba. Ad. životnost na dýnku - například u výše uvedených hodinek se v den jejich výroby na kalendáři který je na dýnku vyrazí značka u předpokládaného data, kdy dojde baterie. Takže před delším pobytem pod vodou si žolík zkontroluje datum na hodinkách a když vidí, že by to já nevím za půl roku mělo dojít, pošle hodinky do fabriky, kde mu zdarma (první výměna) vymění baterii a uvedou hodinky do stavu dle původní specifikace a vyrazí datum příští výměny. to dýnko vypadá takhle

edit: fotka nikde.. :(

Upraveno uživatelem kubson
Odkaz ke komentáři

kubson: Aha. Diky. OK.

rorda: No, hlavne se neposrat. To mi rika vzdycky muj tata, kdyz se rozciluju nad nejakou ptakovinou. Jsi nejakej zapalenej strazce cistoty. Uz jsi vykouzlil tri prispevky ve stejnem zneni. Porad se to tady prece toci vice mene kolem Rolad. Prece se proslavili mechanickyma potapkama ne? O trolejbusech, ani holotropnim pichani se zde nebavime. Navic myslim, ze to tema samotne je zde prodiskutovane uz vic, nez dost a nejake nove objevne prispevky necekej. PS: Ty hodinky v avataru mas ovsem paradni. Moje oblibene. Preis-Leistungs-Verhältnis je u nich teda o dost vetsi, nez u Rolad. Abychom teda zustali u tematu. :-)

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...