safi Odesláno 23. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2010 asi jsem dorostl HEHE :-) nemáš ráno dilema jaké vzít? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 23. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2010 asi jsem dorostl Ty jsi spíš ve fázi, o které jsem psal tady v souvislosti s tím Švýcarem. Máš Rolexy na běžné denní nošení, protože to jsou spolehlivé, odolné a kvalitní hodinky. A případný machrindex řešíš něčím jiným. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 23. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2010 (upraveno) Tohle tak docela nechápu. Už z podstaty slova machrovat se jedná o nějaké chování, vyjádření navenek. Machrindex může být jen vnější, řekl bych, jinak to žádné machrování ani být nemůže. Vnitřní může být nějaký pocit, osobní uspokojení. A pokud se bavíme o hodinkách, tak koupě nějakých hodinek, které se líbí mně samotnému bez ohledu na okolí. Proč bych měl machrovat sám před sebou? To bych asi byl případ pro psychiatra. Základy psychologie... Není to o ničem jiném, než že se na ty hodinky každý večer podíváš a řekneš si - ty peníze nebo to úsilí stálo za to, JSEM DOBREJ. Takhle napsané to zní pravda hodně americky, ale ruku na srdce - u každého znás na fóru je někde uvnitř hluboko ta část osobnosti, které to dělá dobře a která se z toho tetelí blahem. Ano, každý z nás je zralý na psychiatra, protože jen magor může lézt na toto fórum pravidelně a malá skupinka ještě větších magorů se může starat o běh tohoto fóra (včetně modů) Upraveno 23. května 2010 uživatelem safi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 23. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2010 Ano, každý z nás je zralý na psychiatra, protože jen magor může lézt na toto fórum pravidelněŽe nás ale je.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cyber Odesláno 23. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2010 Ty jsi spíš ve fázi, o které jsem psal tady v souvislosti s tím Švýcarem. Máš Rolexy na běžné denní nošení, protože to jsou spolehlivé, odolné a kvalitní hodinky. A případný machrindex řešíš něčím jiným. Machroval jsem si sám pro sebe nejvíc s prvníma Bondama, před mnoha lety. Časem úměrně s počtem vystřídaných hodinek to šlo s machrováním z kopce, a ted uz si pod pitoreskním názvem MI neumím představit nic konkrétního. Paradoxně mám teď největší radost z "nových" no Date, s kalibrem 3000, s neobvyklým můstkem. Dělali ho ještě v Expolorerech I, a AirKing, ale oboje pro mě v nepoužitelné velikosti. A jestli někdy seženu za rozumný peníze Suby bez ochrany korunky, tak přísahám, že to budou moje P O S L E D N Í hodinky !!! 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 24. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2010 Já si teda myslím, že suby a bondovky rozhodně nejsou stejné. To já taky, proto jsem to napsal v uvozovkách. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 24. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2010 Hele zeptej se na to pana Městky, který mi to před cca čtyřmi měsíci takhle nějak vysvětloval. Když jsem připravoval článek o Patekách, byl jsem u něj na krátké konzultaci, abych lépe pochopil odlišnosti přístupu jednotlivých HH značek k návrhu a výrobě strojků i hodinek. Jako jeden z mála hodinářů v Praze má možnost opravdu srovnávat strojky HH značek (druhý by byl pak mechano) Jojo, jen jsem chtěl vědět, odkud to máš. Už to vím. (Bez ironie). Městka je sice sympatickej chlap, ale před časem mi zprasil hodinky, tak do Carollina ani nepáchnu a ptát se ho nebudu. Jak jsem ale psal, nosí Submarinery, tak buď je to výrazem toho, jak jsou skvělý, nebo se mu prostě líbí a tak je chválí a vyzdvihuje do nebes. Těžko říct, co je pravda... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micetal Odesláno 24. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2010 Jo, tohle si vystihl docela přesně Já bych ale řekl, že i tady na foru je dost silná skupina lidí, která si kupuje hodinky jen proto, že jsou velké, lesklé a zrovna in... I když se samozřejmě bavíme o jiných značkách. Někdo chápe mI takhle a někdo jinak. Pro někoho je auto s MI tvoje japonská Mazda, pro někoho Golf TDI a pro někoho jenom TDI a ještě ten vnitřní a vnější MI. Prostě já to třeba s "velkým a lesklým" spojené nemám. Pro mě mají moje ferrari velký MI a nestydím se přiznat, že je kvůli tomu muám rád 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micetal Odesláno 24. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2010 A o MI to u mě fakt není. Pokud ano, nikdy bych si nekoupil nenápadné Dubey & Schaldenbrand o průměru 34mm za necelé 3.000 EUR. Už jenom tím, že si tohle napsal jasně dokázalo že nějaký MI , resp. jeho potřeba v tobě je 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micetal Odesláno 24. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2010 To je to samý jako s Breitlingem... "...Navitimer nosí tamten a támhleten, to je hrozný hovado a proto musej bejt hovadský i ty hodinky...". Fakt skvělej úsudek. Nebo spíš odsudek. Vždyť je to přece neuvěřitelně absurdní uvažování. Jako by se charakter nositele té které značky nějak přetavil do charakteru značky. Jenže Rolexy tady byly i před blbečkama z Matějský a budou i po nich. Ale o tom to je. pokud si dobře pamatuji, tak v teorii vývoje jsou druhy schématu, kognitivní struktury, a například schéma "asimilace" je založeno právě a přesně na tomhle. Vtvoří se ve tvé hlavě spojnice, schéma, a ty na základě jednotlivostí podvědomě usuzuješ na celek. Je to podvědomá, od přírody nám daná schopnost, již v dětství je to jeden ze vzorců podle kterého poznáváme svět. Dobře se o tom rozepsal Jean Piaget. Zjednodušeně řečeno, se nějak naučíš, že kluci co mají tetování, v uchu kruh a černý vytahaný tričko jsou banda idiotů a když se takhle vymodí super týpek, který by byl normálně asi tvůj potencionální kámoš, tak mu už šanci kámošem se stát nedáš 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Ondra Odesláno 24. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2010 Mám problém, o kterém už nějakou dobu přemýšlím. Strašně moc se mi líbí Submarinery (klasické s kyklopem), považuju je za jedny z nejklasištějších a designově nejdokonalejších hodinek. Prostě mi padly do oka na první pohled a tahle láska trvá už řadu let. Problém je v tom, že nemusím značku Rolex. Právě z důvodu okázalosti, MI, profláknutosti, "luxusu", který zná každý. Tak a teď co s tím? Mám dilema koupit si tyhle hodinky od jiné značky, protože bych měl asi pocit, že nosím napodobeninu. Je to blbost? Nebo se jich mám prostě vzdát? Nebo existuje nějaká všeobecně akceptovatelná značka, od které si je mám koupit? Babo raď... :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 24. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2010 Mám problém, o kterém už nějakou dobu přemýšlím. Strašně moc se mi líbí Submarinery (klasické s kyklopem), považuju je za jedny z nejklasištějších a designově nejdokonalejších hodinek. Prostě mi padly do oka na první pohled a tahle láska trvá už řadu let. Problém je v tom, že nemusím značku Rolex. Právě z důvodu okázalosti, MI, profláknutosti, "luxusu", který zná každý. Tak a teď co s tím? Mám dilema koupit si tyhle hodinky od jiné značky, protože bych měl asi pocit, že nosím napodobeninu. Je to blbost? Nebo se jich mám prostě vzdát? Nebo existuje nějaká všeobecně akceptovatelná značka, od které si je mám koupit? Babo raď... :-) Heh, Helca je zpatky a v plne sile. Treba by sis vybral u ni . To je samozrejme hloupej for. Ale vis, co Ti poradim. Zkus se sejit s nekym, kdo ty hodinky ma. Idealne Suby, ale myslim, ze poslouzi i jiny model. Skocte na pivo, poklaboste o hodinkach a Ty se s nima trochu seznam. Uvidis, ze pri blizsim kontaktu (lepsim nez par minut v obchode s nervozni prodavackou za zady ) ta nechut ke znacce zmizi. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 24. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2010 Ale o tom to je. pokud si dobře pamatuji, tak v teorii vývoje jsou druhy schématu, kognitivní struktury, a například schéma "asimilace" je založeno právě a přesně na tomhle. Vtvoří se ve tvé hlavě spojnice, schéma, a ty na základě jednotlivostí podvědomě usuzuješ na celek. Je to podvědomá, od přírody nám daná schopnost, již v dětství je to jeden ze vzorců podle kterého poznáváme svět. Dobře se o tom rozepsal Jean Piaget. Zjednodušeně řečeno, se nějak naučíš, že kluci co mají tetování, v uchu kruh a černý vytahaný tričko jsou banda idiotů a když se takhle vymodí super týpek, který by byl normálně asi tvůj potencionální kámoš, tak mu už šanci kámošem se stát nedáš Ale ty mně jen píšeš, že to tak je. To já vím taky, proto píšu, že mě to štve. Já se právě v životě snažím tuhle "spojnici" v hlavě nemít a raději si udělat nějakej názor sám. Někdy se mně to daří a někdy zase ne, ale u hodinek díky Bohu celkem jo. Protože jinak bych se připravil o zážitky se spoustou hodinek, který jsem taky nemusel mít, kdybych fungoval jen podle "spojnice"... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micetal Odesláno 24. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2010 Ale ty mně jen píšeš, že to tak je. To já vím taky, proto píšu, že mě to štve. Já se právě v životě snažím tuhle "spojnici" v hlavě nemít a raději si udělat nějakej názor sám. Někdy se mně to daří a někdy zase ne, ale u hodinek díky Bohu celkem jo. Protože jinak bych se připravil o zážitky se spoustou hodinek, který jsem taky nemusel mít, kdybych fungoval jen podle "spojnice"... Věřím ti, ale současně jsem přesvědčený, že kdybych projel historii tvých příspěvků, naleznu spoustu příkladů, že i ty podle tohodle vzorce mnohokrát funguješ i tady na hodinkách. V reálném životě už to pak považuji pouze za proklamaci nějakého názoru, možná ideálu, který se ale prakticky nedá žít. Je to totiž jeden ze spusobů jak se naše psychika brání multipodnětovému světu a jak je naší mysli umožněno žít v tomto světě 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubson Odesláno 24. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2010 Strašně moc se mi líbí Submarinery (klasické s kyklopem), považuju je za jedny z nejklasištějších a designově nejdokonalejších hodinek. ... z důvodu okázalosti, MI, profláknutosti, "luxusu", který zná každý. ...Babo raď... :-) kupuješ si hodinky pro sebe ne? tak si kup co se líbí Tobě a na nějaké dojmy a názory okolo se vykašli 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micetal Odesláno 24. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2010 (upraveno) kupuješ si hodinky pro sebe ne? tak si kup co se líbí Tobě a na nějaké dojmy a názory okolo se vykašli Protože je člověk tvorem psycho- bio- sociálním, tak se to lehce řekne, ale hůře udělá Upraveno 24. května 2010 uživatelem Micetal 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 24. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2010 ...pro laiky asi největší symbol Tohle je zvláštní, ale platí to obecně. Po několika létech na knife.cz jsem měl pocit, že tím nejlepším nožem je Sebenza od Chrise Reevea. Tedy po létech jsem se vrátil k tomu, co jsem, věděl den po registraci na fóru. A pořídil jsem si jí. Jenže pak mě to přešlo a už jí nemám. Trochu to u hodinek vnímám stejně, ta křivka zájmu, cen a modelů je podobná, jenže s noži jsem začal dřív, tak si troufám to trochu srovnávat, Co když je to tím, že v rámci vývoje (každého) hledání je jakási hranice, kdy si člověk, unavený a finančně vyčerpaný hledáním, říká, kurva, stejně to nikam nevede, nic nevymyslím, pořídím si Rolex. Ale pak zjistí (tak jako já u Sebenzy) že to stejně není ten cíl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sauce Odesláno 24. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2010 Protože je člověk tvorem psycho- bio- sociálním, tak se to lehce řekne, ale hůře udělá Nečekal bych, že zrovna chronomagor bude takový konformista Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spiderer Odesláno 24. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2010 Zatim z tech sedmi stranek co jsem precetl jsem pochopil, ze tady vlastne drtive vetsine lidi nejde o znacku a/nebo znacka je spis minus nez plus u daneho zbozi (hodinky).. Jak je potom mozne, ze vsichni chronomagori (nebo drtiva vetsina) nosi znackove hadry Tommy H, Lacoste, Gant atp - polo tricka za 2-4 tisice jsou prece zbytecny luxus, kdyz stejne triko se da koupit u M&S za 400-600 jen na nem ten krokodyl nebo vlajecka chybi.. Se znackou hodinek je to stejne, nekomu je sympaticka a tak ma dvere otevrenejsi nez jina, ktera mu je sympaticka mene atp.. A Rolexy jsou drahe? Kolik je Swiss znacek nabizejicich inhouse za cenu okolo 100 tisic CZK? Je jich hodne? V cem jsou lepsi nez Rolexy? Podle me je Rolex ikona diky tomu co zde uz bylo nekolikrat napsano - kvalitni hodinky, precizni zpracovani, historie, mnozstvi inovaci, nekolik legendarnich modelu nejen z hlediska designu - na tom nevidim nic spatneho a to ze je nosi spousta lidi? Ano, protoze ty hodinky za to asi stoji + par kolotocaru, ale ty nosi i fejkovy Breitlingy, Cartiery, Hubloty atd (vypozorovano na letosni matejske).. Ja si chci koupit GMT Master IIc protoze: Se mi neskutecne libi, je to Rolex, ma to inhouse strojek, je to akorat veliky, je to precizne zpracovany a ma to koule.. Jinak pana Mestku jsem videl se Submarinerama i s GMT IIc ktere si posledne pochvaloval, ze maji vybornou citelnost a vidi kolik je hodin Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micetal Odesláno 24. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2010 Nečekal bych, že zrovna chronomagor bude takový konformista Myslím, že většina zde přítomných je spíše fascinována hodinkami jako statusovým znakem (byť samozřejmě míra této fascinace na celkovém zájmu může být velmi rozdílná), než vlastním hodinářstvím. Kdyby tomu tak nebylo, očekával bych více vláken ve stylu "urob si sám", různých workshopů, a podobně zaměřených aktivit Já to však nemyslím jako odsudek, sám do toho spadám a můj zájem o hodinky se objevil teprve až s patřičnými hodinkami na mém zápěstí 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se