Filip.J Odesláno 10. února 2014 Nahlásit Odesláno 10. února 2014 Ahoj, asi to nelze s mého příspěvku pochopit, koupil jsem od něj Hamilton Khaki X-Wind, pěkných fotek je tu již spousta, lepší bych neuměl a nejsem zrovna moc chlubící typ . Neuměl by mi prosím někdo objasnit, proč mám pod svým avatarem u příspěvku jakýsi "Status varování" , ačkoli žádná varování nemám. Nebo provedl jsem už něco? DěkujiNo tak první velkou chybu jsi udělal už tím, že jsi sem vůbec vlezl, takže to varování máš automaticky od začátku jako my všichni Ale vážně: Je to odkaz na přehled varování, a máš ho prázdný.
Lu2cz Odesláno 10. února 2014 Nahlásit Odesláno 10. února 2014 Jasně, to je varování, že je to tu silně nezdravě návykové, a jak se člověk začte a kouzlu tikajících stroječků podlehne, tak už se od chronometrických udělátek a tohoto fóra dosmrti neodtrhne.... Jsem tu chvilku, ale hodinky a vše okolo mi naprosto učarovaly...
asel Odesláno 10. února 2014 Nahlásit Odesláno 10. února 2014 jak jsem psal, chodím sem už přes půl roku prakticky denně, žena kroutí hlavou, a aby zaujala mou pozornost, mi už přinesla i omegu z lednice . Příspěvek jsem měl však jen jeden a tedy jsem si nikdy nevším, že tenhle status tam mám. Trochu mě to vyplašilo, že sotva něco napíšu, hned mě to varuje. ...... u všech varování mám nejraději to, že si je člověk musí vyzkoušet, aby tomu uvěřil.... "Zákaz olizování zábradlí před školou"
gougy Odesláno 10. února 2014 Nahlásit Odesláno 10. února 2014 jak jsem psal, chodím sem už přes půl roku prakticky denně, takže varování je jasné, jednou denně nestačí (a pozor, pasti typu "každý má SUBy, já taky musím" apod., na Tebe čekají..)
Frostie Odesláno 10. února 2014 Nahlásit Odesláno 10. února 2014 moc pěkně popsaný vývoj nemoci chronobundus hodinkaris. Vítej!
Marcus Odesláno 3. března 2014 Nahlásit Odesláno 3. března 2014 Zdravím všechny členy Chronomagu.Myslím, že nastala doba, kdy bych se měl stručně představit. Občas jsem na tyto stránky ze zvědavosti zabloudil, ale držel jsem si odstup a nenechal se ovlivnit. Spíš mě zajímaly nějaké praktické informace nebo zajímavosti. Jednoho dne mi ale začalo vadit, že nevidím některé fotky a proto jsem se v říjnu loňského roku zaregistroval. Když se nad tím dnes s jistým časovým odstupem zamyslím, nejsem si jistý, jestli to byl dobrý nápad. Toho času, který jsem mohl věnovat jiným, asi i důležitějším věcem.Hodinky měly v mužské části naší rodiny vždycky své místo. Proto jsem i já někdy kolem pátého roku dostal první náramkové hodinky. Byly to dětské, sportovně vypadající, mechanické, natahovací Timex. Bohužel dostaly zásah hliněnkou při kuličkách přímo do skla. To se sice podařilo vyměnit, ale hodinky se od té doby nepravidelně zastavovaly. Mám je dodnes.Pak na mě přišla éra digitálek. První nebyly ještě takové, jaké bych si představoval, protože jsem dostal ?mechanické pseudodigitálky? Ruhla, ale pak už mi otec přivezl z kapitalistického západu prví Casia. Dostaly zabrat, takže po vytržení jedné stěžejky i s kusem nožky se z gumového řemínku přestěhovaly na šňůrku a byly z nich mé první kapesní hodinky.Děda mi jako náhradu daroval k patnáctým narozeninám ruské mechanické Poljoty, ale takové ?dědkovské cibule?, navíc pozlacené, jsem prostě v tomto věku nemohl dát na ruku. Proto otec přivezl ze zahraničí další digitálky Casio a ty jdou perfektně dodnes. Na studiích v Itálii jsem si za pár Lir pořídil mohutné žluté G-Shocky, které byly kupodivu nevalné kvality, protože byly cítit po jižním ovoci, zejména po fících.Poté přišla doba quartzových, kovových chronografů na ocelovém tahu: Festina s černým a Esprit s bílým ciferníkem. Kromě těchto ?hodinářských skvostů? pro lepší příležitosti jsem měl i nespočet různých firemních a reklamních hodinek, kterýma mě sem tam někdo obdaroval na různých školeních a podobných akcích. Ty byly určené na ostatní outdoorové činnosti.Nakonec jsem nabyl dojmu, že bych si měl s pomocí chronomagu vybrat své první mechanické automaty. Dal jsem si na rozvážné studium informací dostatek času, asi tak půl roku, raději rok. Po desetidenním zběsilém pročítání všech možných sekcí a vláken jsem koupil Seiko 5 Sports. Nevím, jestli si ještě pamatujete na ten pocit z prvních pořádných hodinek, ale připadal jsem si jako v ráji. Ten uklidňující tikot, plynulý chod vteřinovky, přehledný ciferník a ohromující luminiscence.Další přírůstek jsem vůbec neplánoval a jestli, tak nejdřív tak za rok. Tři měsíce po Seikách, jsem měl na ruce Orient Mako, protože jsem v únoru měl neodbytný pocit, že léto je za dveřmi a bez slušných potápek se prostě neobejdu.Už mám vybrané další neodolatelné hodinky, ale nebudu nic prozrazovat. Předsevzetí je vydržet do narozenin, tedy do října..... Všem, co to dočetli až sem děkuju za pozornost a přeju šťastnou ruku při výběru těch definitivních hodinek.
Robert35 Odesláno 5. března 2014 Nahlásit Odesláno 5. března 2014 Ahoj, tímto bych vás rád pozdravil a řekl něco o sobě v následujících pár řádcích než začnu vůbec přispívat. Jak jistě nick napoví jmenuju se Robert, k hodinkám a pak i k tomuto fóru jsem se dostal poměrně pozdě a to přes svého dlouholetého kamaráda Jakuba (jakubwatches). Pro hodinky jsem nikdy neměl moc pochopení, vždycky mě dostávalo když mi Jakub při večerech na balkóně vyprávěl co které hodinky stojí a proč tomu tak je, listováním katalogů -musím říct že neustálým- které jsem si půjčoval jsem pomalu začínal vnímat co že je ta jemná mechanická práce ukrytá v kovu a co skýtá její výroba. Nikdy předtím jsem si nemyslel že by například značka jako je Omega byla tak drahá už jen z toho důvodu že je tak známá po celém světě. No přes mé poměrně dlouhotrvající období poznávání (asi dvou let) jsem se toho o hodinkách spoustu dozvěděl a stala se z toho taková menší obsese. Nyní jsem ve fázi kdy většinu peněž dávám do ''kasičky'' a šetřím si na svůj vysněný grál Patek Philippe Nautilus. Skutečně doufám že se jednoho dne dočkám, už to trvá celý dlouhý rok a pomalu ale jistě se přibližuji tomuto podle mě nejhezčímu kousku od Patek Philippe. Protože jsem tak trochu snobsky založený, první hodinky které jsem si koupil byli hned po casiích za dvacku Rolex Daytona v dvoutónu zlato kov bílý ciferník, zlaté detaily na totalizérech. I přes veškerou radost jsem se jim nemohl dostat na chuť jakmile jsem je dal na ruku, možná je to čas hledání, nevím, naštěstí jsem je prodal stejně jako koupil přes Jakuba tak abych neprodělal. V tuto chvíli jen šetřím na svůj holy grail ikdyž mi to bylo často manželkou rozmlouváno, která bohužel jako asi většina žen to správné pochopení pro hodinky nemá, až na cartier ve zlatě které já osobně spíš vidím jako šperk než jako práci hodináře. To je asi tak vše co bych k sobě a mé vášni řekl, chci také poděkovat Kubovi který mě k hodinkám dostal a který mi je i zároveň jako znalý prodejce shání i prodává a hlavně pak tomu že jsem se dostal na toto fórum kde mohu sdílet svoje vášně a zájmy s vámi ostatními. Díky. Rob
bandicoot Odesláno 5. března 2014 Nahlásit Odesláno 5. března 2014 Ahoj, ...Ahoj, nebuď tak cílevědomý a hraj si už s tou naplňovanou kasičkou, dokud fungují zde i jinde nákupy a prodeje.Zkus si užít tu rozmanitost, kterou svět hodinek nabízí.Jinak budeš ochuzen o srovnání (nejen mezi modely, ale i mezi třídami) a následná překvapení, že pár let stará Seika za 5 tis. zas tak jiná než pár let staré Rolexky za 100 tis. nejsou.
F.B. Odesláno 5. března 2014 Nahlásit Odesláno 5. března 2014 Ahoj, tímto bych vás rád pozdravil a řekl něco o sobě v následujících pár řádcích než začnu vůbec přispívat. To je asi tak vše co bych k sobě a mé vášni řekl, chci také poděkovat Kubovi který mě k hodinkám dostal a který mi jei zároveň jako znalý prodejce shání i prodává a hlavně pak tomu že jsem se dostal na toto fórum kde mohu sdíletsvoje vášně a zájmy s vámi ostatními.Díky. Rob Zdravím všechny členy Chronomagu.(???.) Všem, co to dočetli až sem děkuju za pozornost a přeju šťastnou ruku při výběru těch definitivních hodinek. Nazdar chlapci. Tak, nech Vám vyjdu tie svate grály, nech sa Vám pači že ste tu a nech sa i nám páči, že ste tu .-) Pekný deň. F.
Návštěvník JakubWatches Odesláno 5. března 2014 Nahlásit Odesláno 5. března 2014 Robi ahoj ! Konecne ses k tomu dokopal ty starej dedku Nautilusy budou a kdybys nebyl takova drzgresle uz by davno byli vid.
Marcus Odesláno 5. března 2014 Nahlásit Odesláno 5. března 2014 Zkus si užít tu rozmanitost, kterou svět hodinek nabízí.Jinak budeš ochuzen o srovnání (nejen mezi modely, ale i mezi třídami) a následná překvapení, že pár let stará Seika za 5 tis. zas tak jiná než pár let staré Rolexky za 100 tis. nejsou. Napsal jsi to přesně. Já to beru odspodu. Asi těžko by se někdo vracel od IWC k Orientu, které mám momentálně na ruce a dělají mi velkou radost.
bandicoot Odesláno 5. března 2014 Nahlásit Odesláno 5. března 2014 Asi těžko by se někdo vracel od IWC k Orientu, které mám momentálně na ruce a dělají mi velkou radost. Tohle právě vůbec nemusí platit. Já jsem zde nevynucených sešupů prodělal několik a vždycky byly překvapivé v tom, že mě i ty nové hodinky pořád bavily.Spousty dalších členů to mají podobně, jak je vidět z jejich vláken.A když jsem posledně pořídil Seiko SKX, nedal jsem je x týdnů z ruky a IWC se točily na windru...V tom je to kouzlo, že charisma hodinek vůbec nezávisí na cenovce.
Marcus Odesláno 5. března 2014 Nahlásit Odesláno 5. března 2014 Tohle právě vůbec nemusí platit. Já jsem zde nevynucených sešupů prodělal několik a vždycky byly překvapivé v tom, že mě i ty nové hodinky pořád bavily...... Tak to jsem rád, že to tak funguje. Taky mám dojem, že i spousta ?low-end? hodinek má obrovské charisma. Zrovna Seiko 5 je toho důkazem.A díky všem za uvítání.
Kytkosaurus Odesláno 5. března 2014 Nahlásit Odesláno 5. března 2014 (upraveno) Až teď jsem si uvědomil, že jsem se zapomněl představit v tomhle vlákně, jdu to tedy napravit. Hodinky jsem nosil kdysi na základce a na gymplu, vždycky anadigi Casia. Když se mi pak ty poslední (Twincepty s databankou) zastavily (poslední baterka vydržela ani ne půl roku, ale mohla být chyba v ní) přestal jsem to řešit, protože v té době už jsem měl mobil a čas na něm. Tak to šlo roky, až jsem si vloni uvědomil, že mi hodinky chybí - nejvíc na golfu, kde bych potřeboval sledovat čas, ale mobil na turnaji vytáhnout nemůžu a jindy nechci, bývá hluboko v bagu s vypnutým zvukem, aby nemohl rušit mě ani okolí, ale i jinde, vytahovat pořád mobil mě začalo vadit. Začal jsem tedy koukat co a jak, narazil i na toto fórum, propadl obdivu k mechanickým hodinkám, ale koupil nejdřív quartz Seika (abych si vyzkoušel, jestli si zas na hodinky na zápěstí zvyknu s minimální investicí s tím, že kdyžtak zůstanou právě na ten golf, kterej by automatům nemusel dělat dobře) a časem už tady na fóru Archimede klassik, který nosím teď a mlsně koukám po dalších, který by se s nima daly střídat (lákají mě Hamiltony, určitě vím, že si jednou, a nebude to možná nijak dlouho trvat, pořídím nějaký jednoručky MeisterSinger, ...) JInak profesí jsem překladatel, jen občas na den dva změním práci na fotografa nebo baristu... Upraveno 5. března 2014 uživatelem Kytkosaurus
visual Odesláno 14. března 2014 Nahlásit Odesláno 14. března 2014 (upraveno) Udajne byva dobre se po registraci na foru predstavit, sleduju chronomag snad uz od zacatku, ale vzdycky jsem drzel me chronoulety na uzde protoze nikdy nebylo moc penez doprat si neco lepsiho. Vlastne jeste nejakou dobu nebude, ale vsechno je jen otazka priorit Zacinal jsem s digi Casio, pak tatovi sebral Primky sport, sam si koupil prvni Primky, pak nekolik kousku od Wenger, a posledni dobou mi proslo par hodinek od Seika/Steinhartu.Aktualne se mi vali v supliku potapky Swiss Military Diver 200m, Breitling Premier(cekaji na opravu), Wenger Nomad(Patagonian edition), Seiko SKX007, Glycine Ningaloo, Citizen Nighthawk.Rad bych aspon nekdy mel sanci nosit B for B. Upraveno 14. března 2014 uživatelem visual
visual Odesláno 15. března 2014 Nahlásit Odesláno 15. března 2014 Mozna si par lidi vsimlo stejnyho nicku jako na dymkarskem foru dymka.net Jinak tedy "konicky/slabosti" jednoduche: noze, dymky, IT bezpecnost, turistika(i ta pivni), rumy, ....
bohus76 Odesláno 15. března 2014 Nahlásit Odesláno 15. března 2014 Přesně tak,hned mě "trknul" ten nick.Nejsi první ani poslední :-)
Julek Odesláno 18. března 2014 Nahlásit Odesláno 18. března 2014 Ahojte, napravuji rest od roku 2009 kdy jsem se zde registroval.Jsem ze severních čech a motám se kolem stavařiny, hodinky jsou jeden z mích koníčků, jsem a asi zůstanu hodinářské embrio, většinou pouze čtu a čerpám informace.Prostě mě ty stroječky fascinují, jako všechno to co člověk dokázal vyrobit a dovést k dokonalosti.
FraK Odesláno 18. března 2014 Nahlásit Odesláno 18. března 2014 Marcus, on 05 Bře 2014 - 12:36, said: Asi těžko by se někdo vracel od IWC k Orientu, které mám momentálně na ruce a dělají mi velkou radost. Tohle právě vůbec nemusí platit. Já jsem zde nevynucených sešupů prodělal několik a vždycky byly překvapivé v tom, že mě i ty nové hodinky pořád bavily.Spousty dalších členů to mají podobně, jak je vidět z jejich vláken.A když jsem posledně pořídil Seiko SKX, nedal jsem je x týdnů z ruky a IWC se točily na windru...V tom je to kouzlo, že charisma hodinek vůbec nezávisí na cenovce. Mám to podobné. Právě mám na ruce Orient Mako a např. Suby i Carrery leží zatím odložené ve skříňce.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se