Přejít na obsah

Představení nových členů Chronomagu

Doporučené příspěvky

Hehehe............prej brzdit.......tak to tedy myslím, že už Ti shořela i ta ruční..............no nic pěkně si to užívej a neboj bude hůř.         :whistling:

Sám jsem zvědavej, kam se to vyvine...

Poslední můj koníček podobného ražení bylo fotografování lokomotiv a s tím jsem praštil, když jsem si našel holku. Tak s nakupováním zbytečných hodinek bych mohl přestat, až jí udělám dítě a vezmeme si hypotéku, což? :lol2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj všem Chronomag..um! Snad se můžu zařadit mezi vás.

Fórum jsem občas sledoval, byť ne jako člen, cca od roku 2008-2009. Posledních pár dnů/týdnů jsem tu i několik hodin denně.

Moje chronomagorství, jestli to tak můžu napsat, začalo v roce 2009, kdy jsem si na služební cestě do Dubaje u místního AD pořídil svoje první švýcary - Tissot Quadratto Chronograph se strojkem ETA Valjoux 7750. Dlouho jsem vybíral, chodil do hodinářství několik dnů. Tyhle mi padly do oka. Masivní kousek, navíc v té době jsem Tissot považoval (ostatně stále považuju) za solidní entry level do Swiss Made. Po pěti letech uvažuju o jejich servisu/údržbě.

To byl začátek.

V roce 2011 při další služebce jsem na blešáku v Paříži objevil nádherný, skvěle zachovalý vintagky Omega Gen?ve Automatic z roku 1968. Jsou v původním stavu. pořízené na blešáku v Paříži. Nechal jsem je vyčistit a seřídit u Brože. Tenkrát jsem na něj někde dostal tip. Tah bohužel původní není, je ze Seamasterů.

Ještě v tom samém roce jsem na e-bay objevil nádherný jednoduchý Ruhly. Sice už jsem věděl, že to rozhodně není vrchol hodinářství, ale fakt jsou moc pěkný. Navíc mají strojek UMF 3D, což naopak byl vrchol jejich umu (teda jsem se někde dočetl). Jsou pozlacený 20ti mikro. Oblekovky jak vyšitý.

Teď se mi blíží kulatiny a manželka mi v mezích jejího vlastního rozpočtu chce udělat radost. Vybral jsem si švýcary, který jsou snad o stupínek výš k metám mnohých chronomag..ů... Jsou to tyto Longines Conquest GMT - www.longines.com/longines-conquest/L3.687.4.56.6

Bohužel to vypadá, že v republice u žádného AD nejsou k mání, takže musím čekat...

Teď vy, kteří s touhle diagnózou žijí už dlouho a jsou sžití se všemi příznaky, odpovězte mi na otázku - mám se bát nejhoršího? Je to chronobundus?

Váš nový člen JHZV

Odkaz ke komentáři

Ještě jsem zapomněl dodat, že jestli je to chronobundus, tak je to katastrofa, protože 12ti letá dcera už tuhle diagnózu má taky!

Samozřejmě za to můžu já. Občas jsem jí z nějaký služebky přivezl Click Clack od Swatche. Těch určitě bude mít tak 7-10 kousků, protože později si je začala na dovolených za ušetřené kapesné kupovat sama.

K 10. narozeninám dostala první mechanickej kousek ze země kde včera znamená již zítra. Ty se jí moc líbily, bohužel moc nevydrželi a hodinář mi řekl, že do nich nemá cenu šahat. Tak k Vánocům 2012 dostala vyčištěný a seřízený dětský Primky, ale ty se jí nelíbily tak jako ty ruský stroje. Skončilo to tak, že nosila ty nefunkční rusky :-)

Vloni k Vánocům dostala její první automaty - ty nový, celkem i sympatický Swatch Automatic. No a teď už pošilhává po automatech od Tissotů...

Taky chronobundus, že? :-)

JHZV

Odkaz ke komentáři

tak tady je to víc než jasný. Vidím to k 15. narozeninám na Grand Seiko nebo Vacheron Constantin s cerifikátem, minimálně...

Tak to abych se v rachotě začal pořádně otáčet :-D

Odkaz ke komentáři

Ahoj všichni, jmenuji se David a jsem z Brna. 

K hodinkám mám vztah v podstatě od malička. První hodinky s kresleným panáčkem, to bylo něco. Ruské. Ale něco jim chybělo. Oranžová vteřinovka. Pro tu jsem měl vždy slabost. Tehdy frčeli Primky Sport...

Pak jsem přešel na módní digitálky. Vodotěsné. Ve vaně jsem už viděl jen pár bublinek a bylo po nich. Tehdy se tyhle věci kupovaly na burzách. 

K 17. narozeninám jsem dostal první Seika. Ale měly tah stříbrnozlatý a já zlatou nerad. Nicméně pár let mi vydržely. Dále jsem měl zlatá Seika, to už byly první automaty, ale jen jako záloha. Byl jsem posedlý přesností, takže hodinky na baterku byla jasná volba. Tissot PR 100. Další kousek. Po čase Luminox 1828.

No, časem jsem zjistil, že ta posedlost přesností je na prd. 

Tady na fórum jsem chodil už nějakou dobu.

Můj poslední přírůstek. FORTIS B-42 MARINEMASTER DAY/DATE WHITE

Zatím maximální spokojenost. Jsem zvědav, jak dlouho mi vydrží, jestli načichnu místní chorobou, nebo ne. No, uvidíme.

Upraveno uživatelem steiner
Odkaz ke komentáři

Zdravím všechny, dobrý den...

Jsem zde nový, takže se krátce představím.

Žiji kousek od Kutné Hory. V malé vesničce asi 8 km.

K hodinkám mám velice kladný vztah. Pamatuji se, že první PRIM Sport II mi koupila babička, když jsem k ní přijel na prázdniny... Už je to hodně, hodně dávno (nejsem už nejmladší), ale pamatuji se na to, jako by to bylo včera. Ještě si pamatuji, že jsem dostal v mládí od rodičů nějaké Německé hodinky, už si nepamatuji značku, ale pamatuji si, že na nich byl nápis "Antimagnetic" (ale Ruhly to určitě nebyly)...

Pak už jsem jel na módní vlně digitálek...

Asi před 15 lety jsem koupil od kamaráda jetý Braitlingy, asi za 15 tis. Strašně se mi líbily, ale pak jsem je prodal, ani nevím proč... No a vlastně až do současnosti jsem dával přednost "lepším" digitálkám...

Asi před půl rokem jsem začal sbírat PRIMky. Strašně se mi líbí. Asi jsem patriot.

V současnosti mám doma asi 10 ks PRIM, jedny Casio PRW-1200T a Citizeny...

A teď něco o sobě.

Jsem s rodiny elektrikářů, ale mám SOU Mechanik Strojů a Zařízení. Na jiný obor jsem se bohužel nemohl přihlásit :-), ne že bych nechtěl, ale byla doba totality a otec nebyl v KSČ a já měl prostě bez...

Stejně mi to nedalo a vlastně od návratu s vojny (ještě na 2 roky), těsně po revoluci, jsem začal dělat Servisního Technika spotřební elektroniky. Nejdříve u Sochora v Praze (Panasonic/Technics), pak Sanio/Fishera pak ještě vedoucí prodejny G.S.Mobil (Ericsson), pak prodavač a Servisní Technik ve společnosti K.D.Tading (Bang & Olufsen) a nakonec na dlouhých, ale krásných 10 let u společnosti SONY Czech, jako Servisní Technik Audio. Po 10 letech jsem odešel a nastoupil jsem tady v Kutné Hoře ve Foxconnu, jako Product Technik. Bohužel jsem po roce dostal padáka (nadbytečnost) a vlastně od té doby jsem na pracovním úřadě, jako nezaměstnaný... Hledám jak se dá, chodím po pohovorech a výběrových řízeních, ale mám prostě smůlu...

Jinak co mně baví ?

No hodinky, jemná mechanika, rejpat se v mechanice, hodně mně baví elektroniky, telekomunikace, vlastně už od začátku mobilní éry v česku jsem se začal zabýval mobilními telefony, později Smartphone a komunikátory... Za celou tu dobu jsem jich měl víc jak 600. Hodně mně to baví, hodně tyto věci študuji a sleduji, ovládám všechny mobilní Operační Systémy, protože jsem "bývalý" servisák, tak dokážu hodně věcí doma opravit, přeflešovat, vyměnit některé díly, dost často pomáhám a radím na různých fórech...

Taky mně baví Sci-Fi a konspirace, hodně sleduji filmy a seriály...

Takže to asi tak je vše... 

Díky za prostor...

Odkaz ke komentáři

Nazdar, volám sa Ján, ale všetci mi hovoria Džony, mám 26 rokov a som z Bratislavy.

Hodinky som nosil od detstva, vždy to boli len a len Casio, o iných značkách som takmer ani netušil. Všetko sa zmenilo, keď mi moja nastávajúca kúpila ako darček quartzkové Festiny netušiac, že aj ja sám som si kúpil hodinky :lol2: Boli to Jacques Lemans F-5007K, ktoré mám dodnes.

Mánia sa u mňa začala keď som sa chystal kúpiť bratovi hodinky na 30. narodeniny. Som detailista, takže som trávil celé dni hľadaním recenzií na jednotlivé kúsky po nete. Tak som narazil na túto stránku. Samozrejme bolo len otázkou času, kedy presedlám na mechaniky. Spomenul som si, že otec kedysi nosil Seiká s automatom, tak som ho poprosil, aby mi ich doma skúsil niekde nájsť. Boli to "päťky" kúpené v roku 1995, na moje prekvapenie na sa na ťuk rozbehli a bežali ako za mlada. Bolo rozhodnuté...zanedlho prišli moje prvé vlastné skutočné hodinky, aj keď sú maličké a kúpil som si ich za smiešny peniaz na skúšku, veľmi rýchlo som si ich obľúbil. Boli to SNK809. Medzitým som si ešte z rozmaru a nudy kúpil na Amazone baterkové Citizeny US Open ako takú raritku, ale už som rozhodnutý, odteraz už iba automaty. Najbližšie to určite budú legendárne SKX009, už je len otázkou času, kedy im podľahnem :)

Upraveno uživatelem tr0t3l
Odkaz ke komentáři

Zdravím všechny,

Napřed díky za tohle vlákno, kde by určitě měl každý z nás něco o sobě vždy napsat, ať není až tak moc anonym... Zvolený nick mne provází už nějaký ten pátek a neváhal jsem ani vteřinu mít jej i zde. Co se mne a hodinek týče, tak v období návštěv osmiletky mé zápěstí zakusilo několikery digitálky Casio převážně z tržnice a když s kalkulačkou a z kovu, tak to bylo teprve haló :) Zrovna včera jsem jedny ač bez kalkulačky a plasťáky doma našel a hezky zavzpomínal. Později mi děda dal k 15tinám jakési Primky, ne, nebojte se a Orlíky to nejsou ;) Nosil jsem je rád a poté je střídal ještě s dalšími Primkami, které jsem začal nosit jako vzpomínku na dědu, když umřel. Vlastně pořádně nevím model. Průměr bez korunky cca 34, zlacené s indexy a jen po čtvrt hodinách čísla... 17 kamenů, incabloc. I když dlouho leží v krabičce díky ztracené korunce neznámo kde, ale to snad není takový problém... To jsem trošku odbočil, pardon :)

Nicméně z dětství mne trápí i jeden hodinkový hřích... Rozbil jsem tátovi švýcarské hodinky...A ani pořádně nevím typ a jen že je dostal od tety z Vídně... Někde doma jsou, vyhlásil jsem po nich pátrání a jejich opravou bych chtěl tímto tenhle dětský hřích smazat. Bohužel táta už to neuvidí... Jinak před dvěma lety jsem si z Japonska pořídil Seika "military" typ 7N42-8260. Jsou to jedním slovem jednoduché a funkční, dobře čitelné hodinky a protože jsem zde nedávno uviděl akci zahraničního prodejce na Seika SNZG07J1, tak už jsou na cestě. Ta cena prostě byla sexy ;) Aktuálně mám na ruce letecké Prim automatic a jsou to skvělé hodinky. I když ach ty pilotky... Jejich nedávné pořízení od zdejšího člena, který je měl od zdejšího "váženého" člena provázela jistá zápletka zde již také probíraná, ale stalo se. Nesmí na mne nikdo zlobit, že jsem se tak díky rozporuplným referencím jistého prodejce rozhodl. Život jde dál. Akorát se musí změnit jména u již evidovaných zde majitelů...

Aktuálně se těším na svoji první zdejší LE edici hodinek Prim Sport 1 automatic, které jsem se upsal a nejspíš jako mnozí ostatní se jich nemohu dočkat. Tolik z mé "hodinářské" historie a děkuji za pozornost ;)

Odkaz ke komentáři

Čik - Honza.

Onehdá (před dvěma roky) jsem si šel k narozeninám koupit hodinky. Vybral jsem si v Koskomu ty, co se mi líbily. Bez absolutního ponětí, co hodinky, značky, funkce atp. Byl jsem na ně pyšný, měly nápis Swiss made a safírové sklo... 

Pak jsem objevil forum. A prozřel jsem... Doteď nevím, jestli to náhodou nebyla největší chyba mého života, ale už jsem tady... Budu bojovat!:-)

Baví mě Steinharty, potápěčské hodinky na všechny způsoby a kůže!

Odkaz ke komentáři

Zdravím všechny,

Napřed díky za tohle vlákno, kde by určitě měl každý z nás něco o sobě vždy napsat, ať není až tak moc anonym... Zvolený nick mne provází už nějaký ten pátek a neváhal jsem ani vteřinu mít jej i zde. Co se mne a hodinek týče, tak v období návštěv osmiletky mé zápěstí zakusilo několikery digitálky Casio převážně z tržnice a když s kalkulačkou a z kovu, tak to bylo teprve haló :) Zrovna včera jsem jedny ač bez kalkulačky a plasťáky doma našel a hezky zavzpomínal. Později mi děda dal k 15tinám jakési Primky, ne, nebojte se a Orlíky to nejsou ;) Nosil jsem je rád a poté je střídal ještě s dalšími Primkami, které jsem začal nosit jako vzpomínku na dědu, když umřel. Vlastně pořádně nevím model. Průměr bez korunky cca 34, zlacené s indexy a jen po čtvrt hodinách čísla... 17 kamenů, incabloc. I když dlouho leží v krabičce díky ztracené korunce neznámo kde, ale to snad není takový problém... To jsem trošku odbočil, pardon :)

Nicméně z dětství mne trápí i jeden hodinkový hřích... Rozbil jsem tátovi švýcarské hodinky...A ani pořádně nevím typ a jen že je dostal od tety z Vídně... Někde doma jsou, vyhlásil jsem po nich pátrání a jejich opravou bych chtěl tímto tenhle dětský hřích smazat. Bohužel táta už to neuvidí... Jinak před dvěma lety jsem si z Japonska pořídil Seika "military" typ 7N42-8260. Jsou to jedním slovem jednoduché a funkční, dobře čitelné hodinky a protože jsem zde nedávno uviděl akci zahraničního prodejce na Seika SNZG07J1, tak už jsou na cestě. Ta cena prostě byla sexy ;) Aktuálně mám na ruce letecké Prim automatic a jsou to skvělé hodinky. I když ach ty pilotky... Jejich nedávné pořízení od zdejšího člena, který je měl od zdejšího "váženého" člena provázela jistá zápletka zde již také probíraná, ale stalo se. Nesmí na mne nikdo zlobit, že jsem se tak díky rozporuplným referencím jistého prodejce rozhodl. Život jde dál. Akorát se musí změnit jména u již evidovaných zde majitelů...

Aktuálně se těším na svoji první zdejší LE edici hodinek Prim Sport 1 automatic, které jsem se upsal a nejspíš jako mnozí ostatní se jich nemohu dočkat. Tolik z mé "hodinářské" historie a děkuji za pozornost ;)

Tak nejmenuj a ty moje bývalé si užívej - a vítej tady na fóru!

Odkaz ke komentáři

Zdravím chronomagory,

před drahně lety jsem začínal (když nepočítám PRIMky z dětství) TIMEXkama, které mi překvapivě vydržely nějakých osm let. Pak jsem jako správný fanoušek opravdových "cool" značek přešel na Festiny, které mi naštěstí ukradli v hospodě když jsem s někým dával páku :)  no a pak (někdy v roce 2010) jsem koupil TISSOTy PRC 200 a nic mi nechybělo... do těchto vánoc. Šel jsem manželce do jednoho nejmenovaného největšího Ostravského hodinářství  ;)  pro dámské Tissoty a odcházel jsem s Longines LGC za ...ehm... zcela jinou cenu. Prostě klasický impulzivní nákup. Tak jsem si říkal, že tedy něco o těch hodinkách jako zjistím, no. Objevil jsem tohle fórum a konec. Od jednoho člena jsem koupil své první automaty a teď sedím doma a čumím a vteřinovou ručičku  :P . Takže zbraně a hodinky - dva finančně nenáročné koníčky....

Odkaz ke komentáři

Dobrý den všem ...

Můj zájem o hodinky mně postihl dávno dávno v Egyptě, kdy jsem si koupil zcela nevinně hodinky

"cosemilíbily" a po příchodu na hotel jsem, mezi českým mužským osazenstvem, způsobil poprask, protože jsem koupil Breitlingy a všichni (cca 6 chlapů) je mazalo koupit taky.... :photo:.

Po příjezdu domů jsem teda lustroval co to je "ty Breitlingy" a s hrůzou zjistil, že existujou hodinky za víc než 6 tis kč :frusty: . S vědomím fíků se mi moc dobře nenosily...takže skončily v šupleti a do dneška tam jsou.

Mé nutkání po nových hodinkách spůsobil cca 1/2 roční půst, kdy mi ve všech hodinkách došly baterky a já jsem fungoval pouze chronomobilně :). Pak jsem prasácky všechny hodinky nasypal do sáčku a šel k nejlevnějšímu výměnobaterkáři v Ostravě. Dnes bych jsi hanbou dal facku ...

A najednou ve mně něco uzrálo a začal jsem hledat něco, nějaké hodinky, které budou dělat radost...

Pak jsem narazil chronomág..... nevěřícně koukal nevěřícně četl..... po přihlášení vypuklo peklo :helpsmilie:

a chronohorečka.... po 5 týdnech jsem se vybavil :clap: toolky festiny biky rok 2009 ( zástavárna ), seiky 5 automaty( riflo-oblekovky z aukra)  k nim fajny řemínek ( koupeno zde ) a pak pro syna něco k narozkám ( koupeno zde), pak pro dceru k narozkám ( candino automaty v divné zástavárně s prasklým sklíčkem za 8 stovek ) a pak pilotky pro mně ( koupeno zde ) a pak chci ještě ..... :mummy:   evidentně jsem zde dobře :clap: .

Chtěl bych poděkovat zdejším členům za velkou míru trpělivosti a ukázkou, že slušní lidi nosí slušné hodinky. enslow borec najel si 150 km, aby mi ukázal hodinky a nezlobil se, když jsem je navzal. Bebe že nerozmázaval, že jsem nejdřív chtěl a pak ne. lub rychlé jednání a luxusně zabalené hodinky. vladimir72 nesmírná trpělivost, tuny dodatečných fotek a hodinky zabalené tak, že by přežily pád letadla. Takže díky pánové :notworthy:

Farky

Odkaz ke komentáři

Zdravím všechny,

po delší době oťukávání jsem se rozhodl pro registraci na zdejším fóru. To, odkud jsem, co dělám a podobně raději proběru v budoucnosti u kafe, nebo piva s těmi, kdo o to budou mít zájem, takže zde o tom rozepisovat nebudu.

Prošel jsem si řádkou časoměřičů, ale doufám a věřím, že na tomto fóru najdu i jiná témata a nebude to jen fór. :-)

Zdar jak sviňa!

Staňa

Odkaz ke komentáři

...

To, odkud jsem, co dělám a podobně raději proběru v budoucnosti u kafe, nebo piva s těmi, kdo o to budou mít zájem, takže zde o tom rozepisovat nebudu ...

Já do Brna nejezdím, takže se to asi nikdy nedozvím :-( No nic.

Odkaz ke komentáři

Zdravím všechny,

po delší době oťukávání jsem se rozhodl pro registraci na zdejším fóru. To, odkud jsem, co dělám a podobně raději proběru v budoucnosti u kafe, nebo piva s těmi, kdo o to budou mít zájem, takže zde o tom rozepisovat nebudu.

Prošel jsem si řádkou časoměřičů, ale doufám a věřím, že na tomto fóru najdu i jiná témata a nebude to jen fór. :-)

Zdar jak sviňa!

Staňa

a jé další tajnůstkář............

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Zdravim vsetkych :)

na toto forum ma zaviedol moj zaujem o hodinky, ktory mam od malicka, ked som dostal prve mechanicke Prim-ky (a to bol rok tusim 1995).
Vdaka tomuto foru som si zadovazil prve automaty - myslim ze z podpisu vycitate ktore to su :) Ostatne casomiery co stoja za rec, a ktore vlastnim, mam tiez v podpise.
Hodinkam zdar!

Maros.

Odkaz ke komentáři

Ahoj všem,

jsem sice již na fóru registrovaný nějaký ten pátek, nicméně dosud jsem nevystoupil z ilegality :D . Tak to nyní napravuji. Pocházím a stále bydlím v hlavním městě Hané, Olomouci. Hodinky obdivuji a sbírám přibližně 10 let, poslední 3-4 roky intenzivněji. První setkání s řádnými hodinkami (nepočítám li levné digitálky a masovou levnou quartz produkci) se u mě uskutečnilo už asi před dvaceti lety, kdy jsem od svého dědy dostal moje první ?pořádné? hodinky ? celozlaté oblekové doxy. To na mě ještě moc následků nenechalo, měl jsem v té době jiné zájmy. Avšak po několika letech se v rodině (bohužel ne u mě :furious: ) objevily letecké Longines (bez označení  MVS) a ty mě pořádně chytly. Začal jsem se o hodinky více zajímat a jako jedny z mých prvních hodinek se mi podařilo získat právě jedny pěkné Longines MVS.  A pak už chrono nemoc pomalu pokračovala a jde pořád rychleji ? (a taky čím dál tím dráž :wacko: ). Protože jsem hodinkově rostl na vintážních kusech, tak mi to víceméně zůstalo. Zejména mám slabost pro kusy ze 70.let, především omegy, ... a ještě k tomu chronografy.

Do dnešního dne se mi sbírka slušně rozrostla, budu se snažit ty pro mě nejdůležitější kousky postupně ukázat ve vintage sekci.  Začnu těmi výše zmiňovanými.

Mějte se fajn, Richard.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...