Jarett Odesláno 21. června 2010 Nahlásit Odesláno 21. června 2010 Za poslední půlrok jsem neustále přemýšlel kam se posunout ? a tak jako má mé sympatie James Bond a Buzz Aldrin, mám vztah i k praotci všech potápěčů ? jímž je Jacques-Yves Cousteau . Výsledkem je OMEGA Seamaster PloProf 1200M, 224.30.55.21.01.001. Krásný článek o původních PloProfech si můžete přečíst zde. Docela dlouho jsem o nich přemýšlel a popravdě jsem si nebyl moc jistý co si o nich mám myslet. Jde totiž o naprosto odlišné hodinky od běžné produkce a je zde zjevné, že Omega formu podřídila obsahu a vznikl tak výsledek pro spoustu milovníků hodinek poměrně kontroverzní. Ovšem původní obavy, že hodinky nebudou nositelné se nepotvrdily. Jsem sice poměrně subtilní postavy a ruce mám šlachovité, ale konečné rozhodnutí padlo v okamžiku, kdy jsem si je vyzkoušel. Výsledkem byl naprosto perfektní, jedinečný dojem. Jsou sice větší, mají nezvyklý tvar, ale pocitově působí na ruce podobně jako Breitling Avenger SeaWolf, které jsem běžně nosil. Rozměr ke stěžejkám je dokonce menší než u PO. Určitě je jasné, že nejde o model pro nošení k obleku ? ale na to mám jiné adepty Balení hodinek je opravdu na vysoké úrovni. Hodinky jsou v neoprenovém pouzdru s kvalitními zipy používanými i na potápěčských neoprenech. Zřejmě snaha naladit majitele na správnou vlnu . Pouzdro ve tvaru obdelníku 55mm x 48mm a výšce 18mm je zhotoveno z oceli 316L a je kompletně broušené. Hmotnost hodinek je na tahu 258g což není o moc víc oproti Planet Ocean ?Quantum of Solace?, které váží na tahu 211g. Tvar je pouzdra vychází z původního modelu ze 70.let a je čistě funkcionální. Pocitově působí menší než na obrázku a usazení hodinek na zápěstí je velmi pohodlné. Dýnko má laserem gravirovány nápisy - Ploprof, Co-Axial Chronometr, údaj o vodotěsnosti 1200m/4000ft a Calibre 8500. Ve středu dýnka je typický mořský koník a logo Seamaster s drážkami pro lepší odtok vody zpod pouzdra. Samotná korunka netradiční konstrukce umístěná vlevo pouzdra je integrována do pouzdra, které tvoří korunce ochranný můstek, jenž se po vyšroubování korunky vysunuje. K hodinkám je originál pletený Mesh tah, u stěžejek šíře 24mm a u spony 20mm, s překlápěcí sponou s pojistkou a dvojitým potápěčským extenderem, který je gravírován nápisem OMEGA Seamaster PROFESSIONAL a typickým koníkem. Spona je naprosto precizně provedená a opravdu masivní. Abych dal průchod i svému sentimentu, tak jsem k hodinkám ještě po delším hledání na E-Bay přikoupil až z daleké Austrálie i originální historický řemen z materiálu Isofrane, který se používal k původnímu modelu PloProf 600m. Tímto jsem tedy propojil historii se současností a připravil se do ostrých akcí na dně mořském ? Safírové sklo s antireflexem nabízí pohled na černý číselník, který je ukázkově přehledný a výrazný. Centrální sekundová ručka i hodinová ručka jsou bílé a jsou potaženy vrstvičkou Super LumiNova. Minutová ručka je výrazně odlišná. Je výrazně větší než hodinová a oranžový okraj doplňuje Super LumiNovou zvýrazněný střed. Indexy jsou jednoduché a výrazné a potažené opět Super LumiNovou. Zbytek prostoru potom doplňuje plastický stříbrně provedený symbol ? Omega a oranžový nápis Seamaster. Pod ním je umístěný bílý nápis Proffesional, Co-Axial a údaje o vodotěsnosti. Okénko pro datum, bílé na černém podkladu, je vyříznuto mezi indexem 4 a 5. Luneta hodinek, která má potápěčskou stupnici rozdělenou po deseti minutách a je kompletně safírová a plně luminiscenční. Její obousměrný pohyb je možný pouze po stisku duralové oranžové pojistky vpravo na pouzdru. Zde je také HE ventil, zapuštěný v boku pouzdra. Uvnitř hodinek tluče C.O.S.C. certifikovaný In-house Co-Axial kalibr Omega 8500 s 39 kameny a frekvencí 28´800 půl/kmitů za hodinu. Kalibr má obousměrný automatický nátah s rezervou cca 60 hodin. teď ovšem zase budu řešit co dál .... Zdroje: www.omegawatches.com forums.watchuseek.com 3
Návštěvník Kamil Odesláno 21. června 2010 Nahlásit Odesláno 21. června 2010 Bomba! Ať ti dlouho vydrží a nejlépe i tvým dětem.
skalis Odesláno 21. června 2010 Nahlásit Odesláno 21. června 2010 Dost dobry! Mame na foru o jeden prdackej kousek vic, gratuluju.
lib Odesláno 21. června 2010 Nahlásit Odesláno 21. června 2010 Nemám rád jen smajlíkový posty, ale tady prostě jen:
NIGHTinGALE Odesláno 21. června 2010 Nahlásit Odesláno 21. června 2010 No tak sláva! Po Ocean7 konečně originál. Vypadají naprosto bombasticky a na ruce ti sedí přímo neskutečně. Bomba!
Viktor Odesláno 21. června 2010 Nahlásit Odesláno 21. června 2010 Parádní hodinky a legenda k tomu. A navíc pěkná recenze, gratuluju.
Donuts Odesláno 21. června 2010 Nahlásit Odesláno 21. června 2010 Nadhera, ALE Ploprofy jsou natolik TOOL, ze jejich noseni bez neoprenu a bomby na zadech mi prijde skoro az komicke. 2
ricous Odesláno 21. června 2010 Nahlásit Odesláno 21. června 2010 Parádní hodinky, zajímavé čtení, hezké fotky. Jen by mě zajímalo, co bude od Omegy v tvé sbírce dál - nebo že by změna značky...?
IWCmann Odesláno 21. června 2010 Nahlásit Odesláno 21. června 2010 Srdečná gratulace, naprosto úžasný kousek, prostě PARÁDA!!
tombed Odesláno 21. června 2010 Nahlásit Odesláno 21. června 2010 (upraveno) gratuluji, kus železa jako prase s tím bych se nebál ani velkého bílého... ale mám to jako Donuts, jsou natolik specifické, že jsou mimo vodu a její okolí prakticky nenositelné přitom ve skutečnosti jsou menší než vypadají na fotkách... Upraveno 21. června 2010 uživatelem tombed
lupinus Odesláno 21. června 2010 Nahlásit Odesláno 21. června 2010 Jsou parádní, jen si nějak nedovedu představit, při jaké příležitosti je unosit. (krom brouzdání po dně Mariánského příkopu)
spiderer Odesláno 21. června 2010 Nahlásit Odesláno 21. června 2010 Gratuluju, jsou nadherny a na ruce vypadaji mozna lepe nez PO ktere jsi kdysi fotil Navic se mi vyjimecne libi datum na 4:30, ktere ac je na pro me nejmene oblibene pozici, zde pusobi decentne a nijak svoji polohou nerusi. Uzij si je! Zase bude ranni rozhodovani co si vzit o neco tezsi
Jarett Odesláno 21. června 2010 Autor Nahlásit Odesláno 21. června 2010 Přiznám se, že jsem sám docela zvědav, kam mě vítr zanese no a kromě dna Mariánského příkopu bych to viděl na užití do ostrých akcí atd. ..
redd Odesláno 21. června 2010 Nahlásit Odesláno 21. června 2010 Člověk si musí dělat radost. Gratulace k netradičnímu kousku, na který, ač se mi líbí, bych nenašel odvahu.
Peta-Biker Odesláno 21. června 2010 Nahlásit Odesláno 21. června 2010 Srdečná gratulace, pane - posílám SZ
farářskej Odesláno 21. června 2010 Nahlásit Odesláno 21. června 2010 Abys je vynosil ve zdraví Odtud vede cesta už jedině ke značce Welder!!!
kamilb Odesláno 21. června 2010 Nahlásit Odesláno 21. června 2010 Krásná legenda,nádherné hodinky!!Já bych si s tím nosením nedělal těžkou hlavu,když vidím co si kdo kolikrát navlíkne na ruku.Fakt maso.
Messiah Odesláno 21. června 2010 Nahlásit Odesláno 21. června 2010 Seš vážně kruťák, já je zkoušel, měl už lecos, ale todle ee :-) pro mě jsou příliš tool? Každopádně gratulace!
baza Odesláno 22. června 2010 Nahlásit Odesláno 22. června 2010 Gratulace, je to hard core!S tím nošením bych nebyl tak úzkoprsý jako někteří zdejší členové. K obleku je asi neponosíš, ale jinak bez omezení. Alespoň pro mne.
Harry Odesláno 22. června 2010 Nahlásit Odesláno 22. června 2010 Přidávám se k zástupu gratulantů, jsou fakt super Na normální nošení bych se toho vůbec nebál, Ocean7 LM-7 jsem taky nosil úplně běžně a nebylo to nijak zvláštní, ani jsem neměl pocit že jsou těžké nebo veliké... Mimochodem, ten pletenec a spona jsou parádní! A upřímně jsem zvědavej, jestli se s nima budeš potápět protože já bych to s hodinkama v podobný relaci neriskoval Každopádně doufám že je někdy uvidím na nějakém srazu naživo! ...noseni bez neoprenu a bomby na zadech...Bomba je to co vybuchuje a dělá z manželek vdovy, nosí ji na zádech leda sebevražední atentátníci... To z čeho se dýchá, je tlaková láhev, v čechách lidově zvaná flaška (To jen pro upřesnění)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se