Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak celkem logicky musíš s manuálem měnit rychlostní stupně, s tím nemá tempomat nic společného a tady je využitelnost primárně nasměrována na dálniční provoz.

Odesláno
před 1 minutou, JR_2010 napsal:

Tak celkem logicky musíš s manuálem měnit rychlostní stupně, s tím nemá tempomat nic společného a tady je využitelnost primárně nasměrována na dálniční provoz.

To je jasné. Jenže klasický tempomat se při sešlápnutí pedálů vypne a musí se znovu nastavit. A neumí brzdit. ACC zůstává zapnutý, takže mne zajímalo, jestli se třeba sám nesnaží dostat na otáčky, nebo jak se to auto chová. Protože on nezabrzdí najednou, to brždění na dálnici je velmi pozovolé, nenápadné - takže ten okamžik pro přeřazení je těžko postřehnutelný.

Odesláno

No už na to kašlu, já jsem včera koukala na ty různý modely VW, napadlo mne to s tím Arteonem, hrozně se mi líbí, ale za tuhle cenu do toho nejdu. 

Odesláno

No a kluci, když jsme v tom: Tiguan nebo Passat s placytým zadkem? Na ježdění do práce (daleko, po dálnici).

Odesláno (upraveno)

Hlavně by sis měla ujasnit co vlastně chceš, vybíráš rozdílné auta... Tiguan vs. Tiguan Allspace je rozdíl třídy... Tiguan je Golf, Karoq... Allspace je Passat Kodiaq, ať nejsi překvapená

Upraveno uživatelem Lion
Odesláno (upraveno)

Popravdě je mi to celkem jedno. Mám danou značku + rozpočet a jediný nárok je DSG+ACC. A nechci Golf ani škodovku. Takže toho moc nezbývá. :(

Kdyby to bylo na mně, tak bych si pořídila Arteon nebo Giuliettu. 🥰

Upraveno uživatelem Laika
Odesláno
Kluci, díky moc za snahu, tak nějak si to představuju. Právě bych potřebovala, jestli by se tady našel někdo, kdo s tím fakt jel. Jestli má vůbec cenu si tohle pořizovat. [emoji20] Přemýšlím o novém autě, chtěla bych Arteon, ale budget mi stačí jen na manuál. Tak jestli jít do této kombinace, nebo zvolit horší model s DSG. Protože DSG+ACC je mám dlouhodobě vyzkoušený a je to pro mne Zn. Ideál.

Jezdil jsem s tím v octavce 1.5 s manuálem a smysl to za mě určitě má, není to tak komfortní jako v automatu, ale dá se a nejenom na dálnici.

Odesláno z mého Lenovo TB3-850F pomocí Tapatalk

Odesláno
před 10 hodinami, Laika napsal:

To je jasné. Jenže klasický tempomat se při sešlápnutí pedálů vypne a musí se znovu nastavit. A neumí brzdit. ACC zůstává zapnutý, takže mne zajímalo, jestli se třeba sám nesnaží dostat na otáčky, nebo jak se to auto chová. Protože on nezabrzdí najednou, to brždění na dálnici je velmi pozovolé, nenápadné - takže ten okamžik pro přeřazení je těžko postřehnutelný.

Neviem ako to myslis ze klasicky tempomat neumi brzdit, ale samozrejme pre klasicky tempomat je asi jediny dovod na brzdenie jazda z kopca, ked sa auto rozbieha viac ako je nastavene. Alebo tam supnes prednastavenu rychlost, pricom ty ides rychlejsie. A to bezny tempomat robi. Teda, ci v kazdom aute neviem, v Audi ano.

Odesláno (upraveno)

Mám ACC v golfu s manuálem a na dálnici pohoda, jsem s ním velmi spokojený. Jen mě trochu štve, že většinou otáčky dost vyletí (při řazení nahoru), ptal jsem se na to v servise a prej je to normální, dle mě to normální není, mám pocit, že se tím nadměrně opotřebovává spojka. 
Pokud to “vyletění” otáček má mít  funkci meziplynu, tak budiš, ale meziplyn si představuji jinak 

Upraveno uživatelem moco
Odesláno

Chlapi má někdo něco podobného ve VW?

Chci něco, co mě nebude otravovat na skle, popř zrcátku a nechci nikde kabely.

Golf 7 rok 2015

Na Aliexpressu za to chtějí asi 60$ tu cca 100E

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno
Před hodinou, moco napsal:

Mám ACC v golfu s manuálem a na dálnici pohoda, jsem s ním velmi spokojený. Jen mě trochu štve, že většinou otáčky dost vyletí (při řazení nahoru), ptal jsem se na to v servise a prej je to normální, dle mě to normální není, mám pocit, že se tím nadměrně opotřebovává spojka. 
Pokud to “vyletění” otáček má mít  funkci meziplynu, tak budiš, ale meziplyn si představuji jinak 

Díky moc. Už jsem to skoro zavrhla, ale asi ještě počkám, až otevřou autosalony a zajedu se na to někam podívat. Mne ta převodovka zas tolik na srdci neleží, obojí má svoje výhody, ale na ACC trvám, mám teď náhradní auto bez a uvědomila jsem si, jak je to užitečné a jak jsem si zvykla. 

Odesláno
před 11 hodinami, eskimak napsal:

Neviem ako to myslis ze klasicky tempomat neumi brzdit, ale samozrejme pre klasicky tempomat je asi jediny dovod na brzdenie jazda z kopca, ked sa auto rozbieha viac ako je nastavene. Alebo tam supnes prednastavenu rychlost, pricom ty ides rychlejsie. A to bezny tempomat robi. Teda, ci v kazdom aute neviem, v Audi ano.

Nebrzdí, ale jen ubírá plyn, resp. nepřidává - či?

Odesláno
před 11 minutami, Laika napsal:

Nebrzdí, ale jen ubírá plyn, resp. nepřidává - či?

Řekl bych, že eskimak to myslel tak, že klasický tempomat drží nastavenou rychlost, takže při jízdě z kopce, kdy gravitace nutí auto jet rychleji než je nastavena rychlost, tak auto brzdí. Jinak nebrzdí. 

Odesláno
Před hodinou, moco napsal:

Octavka tohle nedela 

Odesláno
před 5 minutami, moco napsal:

Řekl bych, že eskimak to myslel tak, že klasický tempomat drží nastavenou rychlost, takže při jízdě z kopce, kdy gravitace nutí auto jet rychleji než je nastavena rychlost, tak auto brzdí. Jinak nebrzdí. 

Asi jak ktera znacka, ale toyota mi s klasickym tempomatem rozhodne nebrzdila, proste se z kopce rozjela pres limit.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...