ATOM Odesláno 10. července Nahlásit Odesláno 10. července před 25 minutami, African napsal: Nová nákupní taška převzata, snad ty najeté km bude dávat lépe než ten tříválec Puretech 1,2 od Pažouta...to se upřímně moc nepovedlo, 70.000 najeto, dvakrát dělaný motor. Tříválce už mají do baráku zákaz Tady ta 1,5 bez řetízku je prý už vcelku spolehlivý agregát od VW, no čas ukáže... každopádně se s ním jezdí příjemně a 150 koníků je na tak malém autíčku vcelku znát Afri to neni trivalcem. Trivalec se da udelat dobre nebo blbe stejne jako ctyrvalec. 1.2 puretech ma znamej v 3008 a nestesti. Same starosti. To je ten spatnej trivalec. EA211 jsou v pohode a spis nez trivalec byl problem primy vstrik. Taigo se mimoradne povedlo tak at dobre slouzi
eloga Odesláno 10. července Nahlásit Odesláno 10. července před 2 hodinami, ATOM napsal: Si tady s dovolenim trochu postezuji Takze doted jsem platil s 20 let starym volkswagenem na cng plnicim emisni normu EU4 za dalnici polovinu jeji ceny. Ted s novym autem plnicim nejnovejsi EU6e plnou palbu za dalnici. Me to prijde divne Holt pokrok nezastavíš, přírodu musíš šetřit a tedy více platit. Však to bude postupně ještě víc...
African Odesláno 10. července Nahlásit Odesláno 10. července před 45 minutami, Murphy97 napsal: Afri, mam te nejak “zaskatulkovaneho” jako odpurce koncernu/VW… co se zmenilo? Máš dobrou paměť Ve VW jsem byl naposledy před 8 lety když jsme vybírali auto, nezájem prodejců, drahé jak sviňa, ani se mi moc nelíbili, hlavně interiéry. Navíc jsem měl pocit, že na ekoauto potřeštěné EU době v tom měl velký podíl právě koncern. Objeli jsme Toyotu, Pažouta, Mercedes (tam se mi líbil jeden kousek, ale nezaparkoval bych před Penny ) a pak jsem byl mile překvapen ve VW. Skákali kolem nás jak namydlený blesk, hafo krásných aut s normálními motory a vcelku vysoké slevové akce. Ty Taiga dole o cca 200.000,- , jako upřímně 720 nebo co to normálně stojí, by jsme za něj nedali. Takže za 580 s normálním motorem bez hybridu, s pěknou výbavou, dobrými jízdními vlastnostmi jsme nikde nic lepšího neobjevili. Navíc asistenti kteří neotravují a jdou lehce vypnout je dnes už pomalu také vzácnost. Jop, takže VW zamakal, zabodoval a řekl bych že hodně udělal snížený zájem o auta jako taková. Model VW Tayron by asi u mě dnes vyhrál před Outlanderem, už jenom kvůli té absenci hybridu. V tom tvém jsem dnes také seděl, parádní povoz
African Odesláno 10. července Nahlásit Odesláno 10. července (upraveno) Před hodinou, ATOM napsal: Afri to neni trivalcem. Trivalec se da udelat dobre nebo blbe stejne jako ctyrvalec. 1.2 puretech ma znamej v 3008 a nestesti. Same starosti. To je ten spatnej trivalec. EA211 jsou v pohode a spis nez trivalec byl problem primy vstrik. Taigo se mimoradne povedlo tak at dobre slouzi Souhlasím, každopádně místní borec co dělá na emisích STK říkal že těch povedených tříválců opravdu moc není a když už nějaký agregát drží, tak zase vůbec nejede. To aspoň ten Puretech docela pěkně jezdil. Jinak se nepovedl hlavně 2017, pak už ho docela vychytali...pro majitele s tímto shitem může být přínosné, že ho Pegout repasuje zdarma i po záruce asi 36 měsíců úplně zdarma, takže se k tomu trochu postavil čelem. Jinak Ford litr eco boost ještě větší průser jak ten Pegout, za mě je to prostě risk. Dík za pochvalu Taiga, líbí se, ale ten servis jednou za dva roky je dle mého také kravina, prodejce říkal že pouze olej doporučuje každý rok, klasický intervalový stačí za ty dva. Dostali jsme je na pět let k vozu zdarma. Upraveno 10. července uživatelem African
ATOM Odesláno 10. července Nahlásit Odesláno 10. července Olej co 30tkm ti to auto necha pouze kdyz jezdis dlouhe streky. V pripade kratkych tras, castych startu atd. te stejne posle driv. Nicmene i pri vetsich najezdech a intervalu 30tkm bych si olej vymenil po 15tkm sam. 1
Xenomorfus Odesláno 10. července Nahlásit Odesláno 10. července Este, ze tady zadne elektro ani downsizing nepada v uvahu 2
Murphy97 Odesláno 10. července Nahlásit Odesláno 10. července před 2 hodinami, African napsal: Máš dobrou paměť Ve VW jsem byl naposledy před 8 lety když jsme vybírali auto, nezájem prodejců, drahé jak sviňa, ani se mi moc nelíbili, hlavně interiéry. Navíc jsem měl pocit, že na ekoauto potřeštěné EU době v tom měl velký podíl právě koncern. Objeli jsme Toyotu, Pažouta, Mercedes (tam se mi líbil jeden kousek, ale nezaparkoval bych před Penny ) a pak jsem byl mile překvapen ve VW. Skákali kolem nás jak namydlený blesk, hafo krásných aut s normálními motory a vcelku vysoké slevové akce. Ty Taiga dole o cca 200.000,- , jako upřímně 720 nebo co to normálně stojí, by jsme za něj nedali. Takže za 580 s normálním motorem bez hybridu, s pěknou výbavou, dobrými jízdními vlastnostmi jsme nikde nic lepšího neobjevili. Navíc asistenti kteří neotravují a jdou lehce vypnout je dnes už pomalu také vzácnost. Jop, takže VW zamakal, zabodoval a řekl bych že hodně udělal snížený zájem o auta jako taková. Model VW Tayron by asi u mě dnes vyhrál před Outlanderem, už jenom kvůli té absenci hybridu. V tom tvém jsem dnes také seděl, parádní povoz Tak parada, at vam dlouho slouzi a hodne stastnych kilometru preji!
neuromancer Odesláno 10. července Nahlásit Odesláno 10. července Afri, měl jsi vzít toho Maybacha, akorát by ti před Penny trochu čouhal 3
African Odesláno 11. července Nahlásit Odesláno 11. července před 6 hodinami, neuromancer napsal: Afri, měl jsi vzít toho Maybacha, akorát by ti před Penny trochu čouhal To byl vlastně jediný důvod, proč jsem ho nevzal...furt někde vykukovat z řady 1 2
TLD Odesláno 11. července Nahlásit Odesláno 11. července Kamarade africkej,dyt bys musel mit pod prdeli polstarek,aby si z toho videl 1
African Odesláno 11. července Nahlásit Odesláno 11. července před 14 hodinami, TLD napsal: Kamarade africkej,dyt bys musel mit pod prdeli polstarek,aby si z toho videl Tohle auto neřídíš kamaráde, v Maybachu se necháš vozit...a s tím šampaňským na zadním sedáku máš okolní svět u prdele, takže vidět z okna není potřeba 2
Libor_OV Odesláno 14. července Nahlásit Odesláno 14. července Ahoj všem, mám kód pro 50% slevu na prověření vozidla přes CEBIA - platí do 18.7.2025. Využijete někdo? V případě, že ano, napište SZ. Děkuji.
Rybkin Odesláno 14. července Nahlásit Odesláno 14. července V 10. 7. 2025 v 17:55, African napsal: Máš dobrou paměť Ve VW jsem byl naposledy před 8 lety když jsme vybírali auto, nezájem prodejců, drahé jak sviňa, ani se mi moc nelíbili, hlavně interiéry. Navíc jsem měl pocit, že na ekoauto potřeštěné EU době v tom měl velký podíl právě koncern. Objeli jsme Toyotu, Pažouta, Mercedes (tam se mi líbil jeden kousek, ale nezaparkoval bych před Penny ) a pak jsem byl mile překvapen ve VW. Skákali kolem nás jak namydlený blesk, hafo krásných aut s normálními motory a vcelku vysoké slevové akce. Ty Taiga dole o cca 200.000,- , jako upřímně 720 nebo co to normálně stojí, by jsme za něj nedali. Takže za 580 s normálním motorem bez hybridu, s pěknou výbavou, dobrými jízdními vlastnostmi jsme nikde nic lepšího neobjevili. Navíc asistenti kteří neotravují a jdou lehce vypnout je dnes už pomalu také vzácnost. Jop, takže VW zamakal, zabodoval a řekl bych že hodně udělal snížený zájem o auta jako taková. Model VW Tayron by asi u mě dnes vyhrál před Outlanderem, už jenom kvůli té absenci hybridu. V tom tvém jsem dnes také seděl, parádní povoz Před osmi lety měl VW interiéry na vrcholu, jak materiálově, tak ergonomicky, dneska je to k pláči.
Murphy97 Odesláno 14. července Nahlásit Odesláno 14. července před 1 hodinou, Rybkin napsal: Před osmi lety měl VW interiéry na vrcholu, jak materiálově, tak ergonomicky, dneska je to k pláči. V porovnani s cim, treba? No flame, fakt me to zajima.. 1
Rybkin Odesláno 14. července Nahlásit Odesláno 14. července před 18 minutami, Murphy97 napsal: V porovnani s cim, treba? No flame, fakt me to zajima.. Nerozumím? Porovnávám VW s VW, třeba Golf 7 vs 8, jestli ti 8 přijde v interiéru hodnotnější a víc ergonomickej tak ti to neberu, já mám názor jinej.
African Odesláno 14. července Nahlásit Odesláno 14. července před 2 hodinami, Rybkin napsal: Před osmi lety měl VW interiéry na vrcholu, jak materiálově, tak ergonomicky, dneska je to k pláči. To je o těch 100 chutích, já to vidím přesně obráceně
Murphy97 Odesláno 14. července Nahlásit Odesláno 14. července Před hodinou, Rybkin napsal: Nerozumím? Porovnávám VW s VW, třeba Golf 7 vs 8, jestli ti 8 přijde v interiéru hodnotnější a víc ergonomickej tak ti to neberu, já mám názor jinej. OK, ja to blbe pochopil
Micey Odesláno 14. července Nahlásit Odesláno 14. července před 3 hodinami, Rybkin napsal: Před osmi lety měl VW interiéry na vrcholu, jak materiálově, tak ergonomicky, dneska je to k pláči. Souhlas že ta ergonomie je celkem bídná, dotykový skoro všechno, ale to maj asi všichni. Zas aspoň vrátili mačkací tlačítka na volant, toe fajn. A obecně kvalita zpracování mi nepřijde špatná.. Co ovšem občas neni fajn je to hysterický hlídání okolního prostoru, nebo jak tomu řikaj - i když vypneš ty front assisty a všechno co můžeš, když se to auto rozhodne že bys mohl nabourat, tak zasáhne. Dnes vyjíždim z podélnýho parkování, za mnou auto co zpomaluje, dává blinkr, je jasný že se chce vyměnit. Tak to trochu přišlápnu abych ho nezdržovat a najednou po ujetym metru to auto natvrdo zadupne, páč má pocit, že vyjíždim někam kde jede auto. Takže já mám nejdřív pocit že jsem to do něčeho napálil, nadávám, řidič co tam chce zajet si ťuká na čelo a dvě cukrárny naproti se tleměj, jakej jsem debil. Kdepa koncern!:) 1
kloubik Odesláno 14. července Nahlásit Odesláno 14. července Jj, starší passat ale to samý. Občas doma při otáčení couvám proti betonové zídce a jednou za čas když chvátám a udělám ten manévr víc svižně tak mi to zadupne. Já vždycky skoro dostanu infarkt jak se leknu.
African Odesláno 14. července Nahlásit Odesláno 14. července před 5 hodinami, Micey napsal: Souhlas že ta ergonomie je celkem bídná, dotykový skoro všechno, ale to maj asi všichni. Zas aspoň vrátili mačkací tlačítka na volant, toe fajn. A obecně kvalita zpracování mi nepřijde špatná.. Co ovšem občas neni fajn je to hysterický hlídání okolního prostoru, nebo jak tomu řikaj - i když vypneš ty front assisty a všechno co můžeš, když se to auto rozhodne že bys mohl nabourat, tak zasáhne. Dnes vyjíždim z podélnýho parkování, za mnou auto co zpomaluje, dává blinkr, je jasný že se chce vyměnit. Tak to trochu přišlápnu abych ho nezdržovat a najednou po ujetym metru to auto natvrdo zadupne, páč má pocit, že vyjíždim někam kde jede auto. Takže já mám nejdřív pocit že jsem to do něčeho napálil, nadávám, řidič co tam chce zajet si ťuká na čelo a dvě cukrárny naproti se tleměj, jakej jsem debil. Kdepa koncern!:) Zatím na Taigu vidíme jenom pozitiva, klasika, nové auto Mačkací tlačítka na volantu, klimatizaci, která se tlačítkem přehodí na displej mě případnou pohodový, žádný stres. Asistenti rychlost a hlídáno pruhů jdou vypnout lehce z volantu, ale hlavně neotravují, takže ani s překvapením nevypínám. Start stop brutální vypíná furt a všude, takže tlačítkem na středovým panelu vypínám. Hlídání okolí vozu se musí zapnout, což ani snad zkoušet nebudu, není důvod, hlídám si to sám. Co mě mega baví jsou ty metrix světla, nejradši bych jezdil jenom v noci
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se