Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

my jezdime v praci na A4, A6, (vse predokolky) a i ja osobne na soukrome Opel Corsa B s obutymi Goodyear Ultragrip 7 (tzv UG 7 ;) )a lepsi gumu jsem asi jeste nejezdil. Nejsou uplne levny, ale mam vetsi pocit bezpeci :guitar:

Odesláno

my jezdime v praci na A4, A6, (vse predokolky) a i ja osobne na soukrome Opel Corsa B s obutymi Goodyear Ultragrip 7 (tzv UG 7 ;) )a lepsi gumu jsem asi jeste nejezdil. Nejsou uplne levny, ale mam vetsi pocit bezpeci :guitar:

GY UG7+ mam uz druhu zimu, a suhlas, perfektna guma na zimu. Cez leto uz druhy krat kupene Bridgestone ER300 Turanza, velmi dobre sa spravaju na vode, prve gumy kde niesom nuteny brat vodu nejak vazne do uvahy (citat s rezervou), prva sada vydrzala asi 40-50tis km (tazko to presne prepocitat kolko bolo na zimnych a kolko na letnych, nesledujem to). Auto - Ford Mondeo.
Odesláno

Já mám GoodYear UltraGrip 7+ na autě třetí zimu a musím říct, že jsem spokojen. Jen s tou výdrží nevím, jestli je to hodně nebo málo... Vychází mi že mi do těch cca 4 mm vydrží asi 30000 km. Moc toho za zimu nenajezdím. Auto Škoda Fabia II.

Odesláno

Jinak rozdíl ve spotřebě jsem nikdy nespozoroval s žádnou gumou.

Firestone x Continental rozdíl 0,5 l BA95/100 km při najetí mezi 35-45 tis. km ve prospěch Continentálek.
Návštěvník TRX2010
Odesláno

Firestone x Continental rozdíl 0,5 l BA95/100 km při najetí mezi 35-45 tis. km ve prospěch Continentálek.

Otázka je nakolik to udělala guma a nakolik změna trasy či jízdní styl. Podobné statistiky jsem si nedělal takže to těžko můžu vyvracet, tudíž ti věřím.

• Hlasovat proti 1
Odesláno

Moji mazlíčci, hned po dovezení nového na jaře (2.4 JTDm vzadu). Černá vpředu už je u nového majitele, červenou jezdí táta.

Posted Image

K Alfě není co dodat, je to náááádhera. Pokaždé co v ní jedu se směju jako idiot :)

A protože Alfu v zimě zebou kolečka, za pár týdnů bych měl jezdit Jeepem Cherokee, 2.8, r.v. 2003

O'p'B

• Dát hlas 1
Odesláno

Letos jezdím na jednom autě Conti WinterContact TS 830 a na druhém zde hojně zmiňované UG 7+. Musím říct, že obojí fajn, subjektivně pociťuju dlouhodobě větší jistotu u UG 7+, ale daní je měkká směs a nižší nájezd, opět subjektivní postřeh. Sněhu zdar!

Odesláno

Když už se zvrhla debata ve vlákně "Kdo čím jezdí" na "Kdo na čem jezdí", mám dotaz: má vůbec někdo Barumky?

Zero Nero od Pirelli.

Barumky jsem měl tři roky zpátky na Golfu II, a vydržely strašně málo... znova už bych je nechtěl. Kecám, nové a zadarmo jo :)

O'p'B

Odesláno

Já jsem zkusil slovenské Matador Nordicca, koupil jsem je do foroty v létě za cenu, které se prostě nedalo odolat a přijdou mi překvapivě OK, ale je to první zima s novým autem, tak jeho chování na sněhu ještě neznám, každopádně jako všechny zadokolky má do zatáček trochu tendence smýkat, člověk musí bejt opatrnej.

Spíše teď řeším jestli na léto Michelin Pilot Sport 2, Pirelli P Zero Rosso, Bridgestone Potenza RE050A nebo Conti SportContact 3 v rozměru 245/40/18, cena je obdobná, zajímá mě nájezd, protože nevěřim, že jejich jiné vlastnosti je schopen běžnej řidič zpozorovat.

Ty ContI 3 jsou zatím nejhorší gumy co jsem jezdil. Výdrž do 30 tis. km (pak už obava z vody:-) na stejné značce, jako máš, ale 4 kolka. Jízdní vlastnosti ok, jsou hlučnější, ale to bylo dáno, že jsem měl speed limit do 300 km, takže tvrdší směs. Brždění super, voda ok, díky 300 limitu ani ve 247 (omezovač) naprosto bez kompromisů guma. Jakýkoli terén problém, protože vzorek je minimální, takže do lesa po louce s problémy i se čtyxřkolou:-) Na MB je to ale jinak naprosto nevhodná guma ač jí tam dali oni sami k novýmu autu - sjíždějí se jako prase hrany pneu, tím jak má MB velkej náklon. Nevím, jak by to vypadalo při předpisové jízdě, asi by se z ní dalo dostat 60 tis. Dobrá zkušenost s GooodYear, spíš sjíždím přes léto zimáky a i tak má GY výrazně větší výdrž než letní Conti 3. A to v létě když jsou vedra, tak ta zimní guma GY plave v zatáčkách, takže řezaný zatáčky jsou jak na vodě:-) A i tak jednou tolik kilometrů.
Návštěvník TRX2010
Odesláno (upraveno)

Moji mazlíčci, hned po dovezení nového na jaře (2.4 JTDm vzadu). Černá vpředu už je u nového majitele, červenou jezdí táta.

K Alfě není co dodat, je to náááádhera. Pokaždé co v ní jedu se směju jako idiot :)

A protože Alfu v zimě zebou kolečka, za pár týdnů bych měl jezdit Jeepem Cherokee, 2.8, r.v. 2003

O'p'B

Hele, chci se na něco zeptat. Ale neber to osobně jde jen o mojí zkušenost. Já jsem totiž jednou koupil přítelkyni novou alfu 147. Byla nádherná, béžová kůže...maximální výbava ( myslím tu alfu ) a ukrutná cena. Jediný moment kdy jsem se ale smál bylo, když přijel kluk koupil jí a vysázel mi prachy na ruku. Tolik poruch, sežranýho oleje a benzínu jsem nikdy nezažil a doufám že už ani nezažiju. Kluk co jí kupoval říkal, že ví že je v mizerným stavu a co všechno a jak často se musí měnit. Alfu miluje, servis si dělá sám a považuje to za součást značky. Já samozřejmě prováděl běžné prohlídky v autorizovaném servisu a o auto se staral. Dokonce ani v žádném bazaru to nechtěli vykoupit a když tak za směšnou částku, protože mají s Alfama špatné zkušenosti. Všichni řekli že je sice krásná ale že se jim s tím zákazníci vracejí. Jedinej kdo to byl ochotnej vzít byly AAA.

Vám ty auta držej? Nemáte s tím problémy? Jinak Alfa se mi stále líbí, hlavně interier je krásnej ale už mi nesmí nikdy přes práh.

Upraveno uživatelem TRX2010
Návštěvník TRX2010
Odesláno

...no já jsem k tomu marketingu taky dost skeptickej, u ADACu jsem viděl třeba konkrétní pneu na druhém místě testu z 12ti různých a za rok stejný test, jen asi 3 pneu obměnili jinými a ta co byla loni druhá byla letos třetí nejhorší od konce, je to jen marketing, ještě k tomu to testovali nějaký strejcové v Golfu 1.4 ve sněhovym koridoru, tak určitě poznají rozdíl mezi modely prémiových značek... je to stejný jako Shell a jeho úžasný V-Power, dlouho jsem jejich marketing sám žral... ale to už je mimo téma.

Jo, jo Shell je taky dobrá levárna. Nedávno jsem četl testy v kterých se zjistilo že V-power tankovanej v Německu má skutečně lepší hodnoty ale je to zcela jinej benzín než v ČR. U toho v ČR žádnou změnu oproti klasickému benzínu nezjistili. Osobně to nedělá nic ani s motorkou ani s mými auty.

Jediné co mi kdy zabíralo byla lepší nafta u OMV...ale už je to pár let.

Já u pneu vždy kupuju nějakou známější značku a víc neřeším. U posledního auta ani nemůžu protože se v podstatě dělá jen jeden rozměr a jedna značka takže není z čeho vybírat.

• Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Odesláno

Jo, jo Shell je taky dobrá levárna. Nedávno jsem četl testy v kterých se zjistilo že V-power tankovanej v Německu má skutečně lepší hodnoty ale je to zcela jinej benzín než v ČR. U toho v ČR žádnou změnu oproti klasickému benzínu nezjistili. Osobně to nedělá nic ani s motorkou ani s mými auty.

...

To ale nikto netaji, aj samotny shell uvadza kde je aky benzin/nafta dostupny.

napr.: V-Power Diesel, zalozka "Natankujte Shell V-Power diesel", uplne dole:

Dostupnosť paliva v zahraničí:

Shell V-Power Diesel s GTL je k dispozícii v:

Holandsku, Nemecku, Maďarsku, Rakúsku, vo Švajčiarsku, v Taliansku a teraz aj na Slovensku

Odesláno

Hele, chci se na něco zeptat. Ale neber to osobně jde jen o mojí zkušenost. Já jsem totiž jednou koupil přítelkyni novou alfu 147. Byla nádherná, béžová kůže...maximální výbava ( myslím tu alfu ) a ukrutná cena. Jediný moment kdy jsem se ale smál bylo, když přijel kluk koupil jí a vysázel mi prachy na ruku. Tolik poruch, sežranýho oleje a benzínu jsem nikdy nezažil a doufám že už ani nezažiju. Kluk co jí kupoval říkal, že ví že je v mizerným stavu a co všechno a jak často se musí měnit. Alfu miluje, servis si dělá sám a považuje to za součást značky. Já samozřejmě prováděl běžné prohlídky v autorizovaném servisu a o auto se staral. Dokonce ani v žádném bazaru to nechtěli vykoupit a když tak za směšnou částku, protože mají s Alfama špatné zkušenosti. Všichni řekli že je sice krásná ale že se jim s tím zákazníci vracejí. Jedinej kdo to byl ochotnej vzít byly AAA.

Vám ty auta držej? Nemáte s tím problémy? Jinak Alfa se mi stále líbí, hlavně interier je krásnej ale už mi nesmí nikdy přes práh.

No já nevim. Máme je doma tři, a je pravda, že dokud jsme jezdili do servisu, který se specializoval spíš na obírání zákazníků, než kvalitní práci, pořád se něco sypalo.

Teď ale jezdíme přímo k Alfistům (ne autorizovaný servis, ale kluci, kteří mají všichni Alfu, ví co dělají, a jiné auto tam skoro člověk nepotká), a oba dva mazlíci šlapou jako hodinky.

Problém je v tom, že většina servisů si řekne že je to Italské auto, a stejně se dřív nebo později pokazí znova, tak na to hned ze startu kašlou. Pokud auto dostává kvalitní odborný servis, je spolehlivá jak cihla. A taky tak jezdí, jak cihla hozená :)

Neříkám, že se nekazí, ale o nic víc, než ostatní značky.

O'p'B

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...