Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pánové chtěl bych poprosit o názor pokud jste někdo měl možnost jezdit Mazdu CX-5 nebo Mitsubishi ASX. Vybíráme auto pro přítelkyni, CX-5 by byl jasný favorit, ale Mitsubishi je při stejné motorizaci nezanedbatelně levnější (zhruba o jedny Rolády :D), takže je taky ve hře, navíc vzhledově se přítelkyni líbí. Zatím jsme měli možnost projet jen to Mitsubishi a celkově na mě to auto působí tak nějak "plechově", interiér má designově mazda lepší, projev CVT převodovky mě moc nenadchnul, ale to ona neřeší, ale hlavně se mi nelíbilo moc odhlučnění při jízdě. Z pozitivních věcí: špičkově se s ním parkuje, dobrý výhled, velký zrcátka, překvapivě velkej rejd, přišlo mi, že to auto se otočí na pětníku (to mi přijde pro ženskou důležitý). Mazda na mě při prohlídce působila o třídu výše, ale testovačku musíme ještě domluvit. Zatím se přikláním k CX-5, myslíte že je to dobrá volba? Ještě by přicházelo v úvahu Subaru Outback..

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

CX5 je supr, troufám si říct o třídu lepší auto než Mitsu, mám ji v blízkém okolí, jen čekačky jsou šílené, my se k tomu dostali velikou náhodou, že někdo odřekl rezervovaný kus kvůli barvě... :-)

Návštěvník ?po
Odesláno

Jelikož nemáme vlákno Kdo čím dojezdil dám to sem.

UWAGA! Až od 18 let, jelikož video obsahuje vulgární výrazivo.

HA HA :clap: malem mi praskly stehy :lol:

Odesláno (upraveno)

kloubik urco resi benzin a je ve statech.. radsi bych sel do quashqaie nez do ASX a radsi do CX5 nez do quashqaie.

Upraveno uživatelem sibirnaya
Odesláno

To se jim zas potopila loď nebo co? :-) Tady je to s dostupností asi trochu lepší, ale i tak mi nejbližší dealer řekl, že je to jejich nejprodávanější auto a skladem mají jen 5 aut v nejméně oblíbených barvách a výbavách. Takže to zatím nevypadá ani na nějaký slevy...no uvidíme, nejdřív to chci pořádně projet.

Odesláno

To se jim zas potopila loď nebo co? :-) Tady je to s dostupností asi trochu lepší, ale i tak mi nejbližší dealer řekl, že je to jejich nejprodávanější auto a skladem mají jen 5 aut v nejméně oblíbených barvách a výbavách. Takže to zatím nevypadá ani na nějaký slevy...no uvidíme, nejdřív to chci pořádně projet.

A ten Outback?

Odesláno

Kamoš měl tenhle volant v jedničce, na displeji je vidět houby, ale ta indikace řazení je dobrá, za čtyřicet tyček ale trošku drahá fíčura.

Odesláno

Mazda nestiha vyrabat :)

Osobna skusenost, CX-5 je fantasticke auto. Mam 2.0 benzin AWD automat. Bral som jeden z prvych kusov dovezenych do CR (objednany pre mna), ale to vdaka tomu ze som to sledoval a objednal ho este v 12/2011. Auto som realne videl az 3 mesiace po objednavke :) Vtedy prisli prve predvadzacky. No ale spat k teme. Pocitovo, mam problem si sadnut do akehokolvek ineho auta v mojom okoli, vsetky mi pridu interierovo a pocitovo tak o pol triedy az triedu nizsie. Nemam na mysli 7kovy bavorak,a le beznu produkciu v tejto cenovej hladine. Co je fakt je, ze ten benzin nie je ziaden trhac asfaltu, samozrejme, potiahne a velmi slusne, ale nie je to auto na zavody. Zato automat je neskutocny. Ak by si k tomu chcel blizsie info, hod mi sukromnu spravu, nasmerujem ta na jedno forum, kde to auto riesime od prvopociatku, su tam uz aj realne skusenosti majitelov. Ak mam porovnat Quasqai alebo ASX, su to o triedu "horsie" auta, realne, ked som vyberal auto, boli aj tieto dve vo vybere... A asi najlepsie ti napovie moja "recenzia": Ak by som si mal dnes kupovat auto, zasa by som kupil presne toto iste. Pre moje preferencie neexistuje siroko daleko ziaden konkurent (ale to zavisi na osobnych preferenciach) (moje preferencie podla priority: automat, velke rodinne auto, interier, benzin, nizsia spotreba, kvalita, dizajn)

Odesláno

podle me se rozm.das vo svodidla, ja se budes snazit zavostrit na ty pidicisilka na volantu. zlatej HUD..

mám z toho stejný pocit, už vidím jak někdo jezdí stejný trasy a měří si časy "kola" a za 40k je to dost mimo a ty šroby taky nic moc

Odesláno

ASX nedoporučuji. Mám ho rok a něco a je to šunka. Vypadá sice pěkně, přehled z něj je slušný, ale motor je bída a utrpení (nafťák). V benzínu zase není 4x4 a tu já využiji. Dízl je lenivý, v nízkých otáčkách mrtvý, některé křižovatky musím podřazovat na jedničku. Navíc je děsně zpřevodovaný, 6ku řadíš už od 60 výš. S automatem jsem nejel.

Motor taky často regeneruje - při tom čoudí a sm.dí a samozřejmě řere naftu.

Mazdu CX5 koupil můj kolega, podle mě lepší volba - hlavně v benzínu. Já kupoval v době, kdy ještě nebyla, dnes bych o ASX ani nezavadil. Taky se o něm diskutuje na mitsubishi foru.

Odesláno (upraveno)

ASX nedoporučuji. Mám ho rok a něco a je to šunka.

Trochu nechápu proč jsi o ASX zavadil vůbec i před rokem..už jen od pohledu to není pěkný auto a myslím že když už se kupuje SUV tak je celkem jedno jestli je menší nebo větší a proto bych vklidu šel do Rav4 nebo CR-V.:)

Upraveno uživatelem Speedster
Odesláno

Mně se na pohled líbilo a stále líbí. Ravka je velká a těžká a byla i výrazně dražší. Měl jsem možnost s ní chvíli jezdit a nezaujala mě. CR-V je podle mě vyloženě škaredé auto - to jsem do seznamu ani nedával. V podstatě jsem se rozhodoval mezi Tiguanem, ASX a Kugou - prostě vyhrálo ASX. Bohužel na mitsu forum jsem narazil pozdě, jinak bych si to rozmyslel. Nedělám z toho ale tragedii, člověk se pořád učí. Auto beru pouze jako dopravní prostředek z bodu A do bodu B, ale jízdu si užiji víc se služební Oktávkou...

Odesláno

Jelikož nemáme vlákno Kdo čím dojezdil dám to sem.

UWAGA! Až od 18 let, jelikož video obsahuje vulgární výrazivo.

Poměrně náročný komentář :) Vypadá to na pěknou sbírku dementů, a kameraman umí dobře natáčet zem.

Odesláno

podle me se rozm.das vo svodidla, ja se budes snazit zavostrit na ty pidicisilka na volantu. zlatej HUD..

no popravdě řečeno, HUD mi přijde taky jako pěkná kravina. Už když jsem o tom kdysi dávno četl tak jsem si říkal že by mi asi vadilo mít něco ve výhledu. Což jsem si později potvrdil. Často se nějakému autu vyčítá že se něco z interiéru odráží ve skle. Tohle je stejný. Lepší přehled to nepřináší, stejně se na to musí člověk zaměřit aby to přečetl. A vlastně není nic co by musel za jízdy tak nějak nepřetržitě sledovat. Analogový otáčkoměr se dá vnímat periferně bez nějakého "přeostřování" a rychloměr vlastně taky.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...