Přejít na obsah

Kdo čím jezdí

Doporučené příspěvky

Asi před rokem a čtvrt jsem prodal ML 420CDI a od té doby mám Superba. Kromě toho, že v Cafe Cafe nedávám klíče na stůl, nijak netrpím :-).

Klíče na stůl dávají často burani a občas ti co nemají bezkontaktní přístup do auta. Ten přechod z ML do Superba, jsem měl namysli to, že ML je trochu jiná třída (SUV) než sedan či kombi. Já jsem kamarádovi doporučil Superb, protože chtěl auto s rozumnou spotřebou, ne starší než 3 roky, pro rodinu a nechtěl utratit víc jak 350 tis.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kromě toho, že v Cafe Cafe nedávám klíče na stůl, nijak netrpím :-).

Odkedy mam keyless tak som uz hooodne dlho nielenze nikam kluc nevylozil, ale drzim ho v ruke tak 1x tyzdenne :) je to fajn len potiahnut klucku, nastupit a ked vystupujem len prstom pohladit senzor.
Odkaz ke komentáři

Že by k předražené Škodovce nebyla alternativa? Maximálně, když si to poskládáš od jiný automobilky, tam nebudeš mít písmenka "RS" no.

no tak mi něco poraď :), podmínky byly sedan, 4+ dveře, se slušným kufrem a 200+ koněma. Na škodu mám korporátní slevu 16 procent, takže cena ceníkových 750k byla cena 630k s DPH a vedle toho jsem při složení 70 procent dostal na zbylých 30 procent úvěr bez úroků a na pojistce včetně GAPu mi započítali plné bonusy přesto, že je to papírově moje první auto.

Nekoukám se jen na cenu auta, ale koukám na TCO ...

Koukal jsem po nových autech.

Ale dyť mně se taky líbí a mám z něj každý den radost... To že jich denně potkám 50, nebo že nejsou materiály jako v S klase je realita a nějak mi to radost nekazí. Jen říkám, a zatím si stojím, že každý z první vystřelí: drahý a proč sem si nekoupil něco jiného, ale nikdo už nedokáže poradit nic konkrétního. Auto sem vybíral rok a na nic sem nepřišel...

Tak tedy asi alternativa není. Kor, když si měl slevu. A jestli si vybíral rok, věřím, žes nic lepšího nenašel a taky Ti neumím poradit, to bych v tom asi musel taky ležet nějakou dobu a dost možná, že bych nic nenašel. Neměla to být ode mě výtka k tomu autu, jen otázka zda se nedá poskládat něco jiného s podobnými parametry bez toho, aby to obrazeně řečeno "na sobě mělo písmenka RS" nebo ST, GT atp.

Měl si slevu ještě na jinou značku? A měl si ve výběru nějaké auto mezi kterým si váhal? Nebo to bylo tak jednoznačné?

Upraveno uživatelem geometr
Odkaz ke komentáři

Klíče na stůl dávají často burani a občas ti co nemají bezkontaktní přístup do auta. Ten přechod z ML do Superba, jsem měl namysli to, že ML je trochu jiná třída (SUV) než sedan či kombi. Já jsem kamarádovi doporučil Superb, protože chtěl auto s rozumnou spotřebou, ne starší než 3 roky, pro rodinu a nechtěl utratit víc jak 350 tis.

Áno je to iná trieda ale bavíme sa o úplne novom aute za 30tis eur bez DPH .. o 4 ročnej záruke a 4rocnom bezplatnom servise.... keby bol za tu cenu k dispozícii mercedes triedy E a podobne neváhal by som ani sekundu...

Odoslané z SM-G925F pomocou Tapatalku

Odkaz ke komentáři

Tak tedy asi alternativa není. Kor, když si měl slevu. A jestli si vybíral rok, věřím, žes nic lepšího nenašel a taky Ti neumím poradit, to bych v tom asi musel taky ležet nějakou dobu a dost možná, že bych nic nenašel. Neměla to být ode mě výtka k tomu autu, jen otázka zda se nedá poskládat něco jiného s podobnými parametry bez toho, aby to obrazeně řečeno "na sobě mělo písmenka RS" nebo ST, GT atp.

Měl si slevu ještě na jinou značku? A měl si ve výběru nějaké auto mezi kterým si váhal? Nebo to bylo tak jednoznačné?

Slevu mám prakticky na celý Jarov, ale nejvíc procent je na Octavii (16) a Superby (17) a možná nějaký A6 ( a to si nejsem 100pro jistej), jinak se to pohybuje mezi 8-13% a vždy se jedná o slevu z ceníku, tzn. nezohledňují slevu na skladovky. Problém je, že u aut bez označení RS, ST nebo GTcokoliv nenajdeš v nižší střední třídě nic s takovým výkonem. To pak člověk musí brousit ve vodách BMW, Audi, Mercedes, Lexus, kde jsou tohle středně výkonný motory, ale tyhle auta už stojí raketu ... A pak už zbývají hot hatche s označením výše, co výkon mají, ale velikostí to není úplně ono.

uvažoval jsem Cupru a Golfa GTI perf., ale u Seata mě odradila (ne)ochota prodejce a kombík se mi moc nelíbil a cena byla vyšší. Ve Škodovce na mě taky první den prděli, tak sem šel do VW. Golfa už jsem skoro kupoval, protože prodejce byl super, ale chtěl jsem alespoň symbolicky zohlednit to, že si vezmu skladovku, což jsme se neshodli a než sem z principu objednal stejný auto do výroby, tak sem narazil v jednom salónu na Octávku naživo, sedl si dovnitř, otevřel kufr a probral se :) ... Taky jsem věděl, že přítelkyni se ten Golf nelíbí, i když říkala ať si ho koupím, jestli chci.

Ten Golf byl pecka, ale potřeboval bych se přesunout časem tak 5 let zpátky, kdy jsem nemusel řešit, kam naložím skříně z Ikeay a jak odvozim všechno na chatu a v tu dobu to zas bylo mimo budget ...

Pak jsme chvíli ještě řešili CC, protože to bylo vevnitř fakt super a VW docela podporuje prodeje, takže byly nějaký navíc akce, že bych ani nevyužil svojí korpo slevu, ale byl dražší a ve finále ten kufr je možná v litrech velkej, ale strašně nepraktický je do něj se dostat a měl jsem trochu problém, že generačně už je to starý auto.

Ještě jsem koukal na Audi, ale tam jsem prostě nedokázal vykouzlit auto, co by se mi fakt líbilo a ještě to vycházelo hodně nad budget, což bych se třeba i kousl, ale ne za polo-holo-auto.

Ještě mě napadá, že jsem koukal i po nějakých ojetinách, ale to RS rok starý se nevyplatilo, protože bych ušetřil díky slevě nula nula nic a cokoliv jiného mě díky nevýhodným podmínkám pojištění a dražším úvěrům, při zachování plánovaných měsíčních výdajů, sráželo na auta o 100k níž a tam taky nebylo moc z čeho vybírat.

Upraveno uživatelem abbot
Odkaz ke komentáři

S kým si chceš na tuhle revoluční myšlenku připít?

Jako třeba tyhle dvě ?

Obě dvě jsou mazec. Jedno  MB na takové to ježdění do práce a druhé na pojěždění když chceš předhonit kulku z pistole. :-)

Stál sem u nich a koukal jak vemeno, pominu to že jsem nechápal ty kola a až pozdě, až včera večer jsem se dozvěděl, že ty kola nemohou být klasické pneu , ale musí být z jakési směsi hliníku, jelikož ty klasické pneu by při té rychlosti shořeli jak papír.

U toho MB sem si připadal jako trpaslík a jistě jsem se viděl na nějaké expedici  v džungli  a u toho druhého jsem zavřel oči  a měl jsem husí kůži, pouze při představě že bych to řídil třeba na poloviční rychlost, tedy 500 mil/ hod

Při představě, že bych v tom seděl a dal jsem míli za 3.6 sec jsem měl studený pot úplně všude !!!!!

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

Máš naprostou pravdu. Také se domnívám, že Josef01 měl něco takového na mysli.

No myslel jsem si to. Akorát to parkování no.

www.novinky.cz/auto/381746-bloodhound-supersonic-car-nejrychlejsi-auto-sveta-se-ukazalo-v-londyne.html

Odkaz ke komentáři

Asi před rokem a čtvrt jsem prodal ML 420CDI a od té doby mám Superba. Kromě toho, že v Cafe Cafe nedávám klíče na stůl, nijak netrpím :-).

Mne sice přijde Superb blbě vyřešený co se týče vnitřniho prostoru (málo místa pro řidiče a spolujezdce a mraky místa na zadních sedadlech, ale má příjemně velký kufr a jedno hrozný plus a to, že to nikoho netočí. Nikdo na vás nemá potřebu posílat finančák a podobný vítaný návštěvy vaší firmy :-D

Odkaz ke komentáři

Mne sice přijde Superb blbě vyřešený co se týče vnitřniho prostoru (málo místa pro řidiče a spolujezdce a mraky místa na zadních sedadlech, ale má příjemně velký kufr a jedno hrozný plus a to, že to nikoho netočí. Nikdo na vás nemá potřebu posílat finančák a podobný vítaný návštěvy vaší firmy :-D

Hele já nevím , ale tady je jako když Guliver cestoval.

Tady jsou sami obři. Jak na hodínky a jejich průměr tak koukám i na auta.

Teď jsem ve firmě Superb vracel aa vešel jsem se do něho v pohodě. Je ale pravda,že mám jen 187 cm a asi 116 kg.

Syn je ještě tak o 3 až 4 cm vyšší a také se netísní.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...