Přejít na obsah

Kdo čím jezdí

Doporučené příspěvky

Návštěvník Jagman

Panedge: protoze vybava je pro me dulezita? A V8 taky zrovna vcera jsem objednaval nase stare Santa Fe do servisu tak jsem koukal na to nove v plne neak 1.1 nebo 1.2 mio a uprimne nevypada to uvnitr o nic lepe (durango v odkazu znam) a uplne uprimne by jsi fak radeji koupil za stejne prachy korejce? No budiz ja ti to neberu

A stale cekam na auto za 300 co vypada v interieru lepe

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hodnotil jsem auto za půl milionu, které má být lepší dle jejich marketingu než Škoda. Cenu jsem si ověřil jen z důvodu toho, abych nehodnotil nějaké ultra levné auto a srovnání nebylo mimo mísu.

Jasně můžu si navolit výbavu do obou aut, tomu rozumím, ale nějak mě tady chybí opravdu výrazný cenový rozdíl, který by hovořil ve prospěch i30.

dyž si odmyslím teda dojezdy oken,mechanickou klimu a hill holder - tak motor OK, řízení OK, převodovka OK ...

ergonomie (uznávám že jsem zvyklý na Audi. VW), ale i tak některé věci zmatečné a zvukovou izolaci mohli udělat lepší.

najeto mám přes 500K a aut jsem řídil taky dost...

Najeto mam jednou tolik :) a nova oct je proste průšvih, srovnatelný s hyundai. A žere úplně stejně v 16d. Tecka
Odkaz ke komentáři

Najeto mam jednou tolik :) a nova oct je proste průšvih, srovnatelný s hyundai. A žere úplně stejně v 16d. Tecka

no tak to máme asi jiná měřítka , ale já bych si dobrovolně nevybral i30 před Octavii ... kdybych tuhle volbu musel absolvovat :-)

Odkaz ke komentáři

Jezdím Hyundai poslední 3 roky a nemůžu si stěžovat. První v rodině byla i40 combi a před rokem následoval Grand Santa Fe. i40 byla vrácený leasing, najeto cca 50tis. (aktuálně najeto 210tis.), plná výbava, auto naprosto úžasné a cena ročního auta cca 400tis. i s DPH. Grand Santa Fe jsem bral úplně nové,, po roce najeto 50tis. (jezdí převážně manželka) a jediné co mi vadí je, že do auta nedělají V6. Jinak naprostá spokojenost a i v třetí řadě sedaček se dá jet delší cesta. Hlavně záruka 5let bez omezení km, pro ty co jezdí je super.

Upraveno uživatelem martinek27
Odkaz ke komentáři

no tak to máme asi jiná měřítka , ale já bych si dobrovolně nevybral i30 před Octavii ... kdybych tuhle volbu musel absolvovat :-)

Nedohaduj se tady je to marný,marný a marný. Někteří jsou ortodoxní anti škodováci. Jen k tomu H , známý je má ve firmě říkal, že servis velmi drahý, jo a má jich 130ks, aby to tady někdo zase ne otáčel. Sám řekl, že se vrátí s firemními vozy ke škodě.

Odkaz ke komentáři

Nedohaduj se tady je to marný,marný a marný. Někteří jsou ortodoxní anti škodováci. Jen k tomu H , známý je má ve firmě říkal, že servis velmi drahý, jo a má jich 130ks, aby to tady někdo zase ne otáčel. Sám řekl, že se vrátí s firemními vozy ke škodě.

Asi jo a to nemám předsudky vůči Hyundai, akorát mě zaráží jejich cenová a výbavová politika ve vyšších třídách aut... Superb sedan vychází levněji než i40 sedan a to má H 1.7CRDi, který je dost lenivý vs 2.0TDi 110kw ...

čekal jsem trochu důraznější cenovou politiku, ale defakto je tam jenom ten "5 let a neomezené km" servis. A pokud jsem pochopil správně tak hodinová sazba je vyšší u Hyundai ... (četl jsem to v nějakém auto časopise co jsem si koupil do letadla).

Odkaz ke komentáři

Jezdím Hyundai poslední 3 roky a nemůžu si stěžovat. První v rodině byla i40 combi a před rokem následoval Grand Santa Fe. i40 byla vrácený leasing, najeto cca 50tis. (aktuálně najeto 210tis.), plná výbava, auto naprosto úžasné a cena ročního auta cca 400tis. i s DPH. Grand Santa Fe jsem bral úplně nové,, po roce najeto 50tis. (jezdí převážně manželka) a jediné co mi vadí je, že do auta nedělají V6. Jinak naprostá spokojenost a i v třetí řadě sedaček se dá jet delší cesta. Hlavně záruka 5let bez omezení km, pro ty co jezdí je super.

i40 má otec já mám Passata. Musím říct, že s papírově stejně výkonným motorem je i40 výrazně linejsi a má větší spotřebu. Co je super je interiér, prostor pro posádku a výbava za ty peníze. Naopak minus je u i40 hodně malej kufr. V neprospěch i40 pro mne je poruchovost. Tatík má jednu z těch úplně prvních a má už druhou kompletní výměnu motoru. Upraveno uživatelem VasekN
Odkaz ke komentáři

On je diskuse a diskuse, někteří si na auto musí našetřit z průměrného výdělku a ti druzi si ho koupi protože jim ti první na něj vydělají. Jsem v té prvni a i tak mi závidí, že jsem si koupil škodovku. Kdybych patřil do druhé tak bych stejně škodovku nepomlouval, není to špatný a není to nejlepší. Nejsem taky zaujatý protí H , ale po srovnání cen zůstatkové hodnoty v případě krize a potřeby prodat auto jsem koupil Š.

Odkaz ke komentáři

Já mám jen 2x měněnou navigaci - vše v záruce. V kufru jezdí většinou pes, 4 golfové bagy se taky vejdou a to mi stačí.

Jinak servis mi moc drahej nepříjde. Klasický servis po 30tis. u Algon v Chebu cca. 6tis., zapůjčení auta zdarma je samozřejmostí.

Odkaz ke komentáři

Me se grand taky libi, ale ten motor je na to strasne slaby.. testoval jsem prazdne auto a fakt to nejede.. takze si ani nechci predstavovat predjizdeni s nalozenym autem..
Odkaz ke komentáři

Co třeba Range Rover Evoque? Snad už v těch nových modelech vychytali elektriku... Osobně si myslím, že přesedláním na Outback si docela pohorší, ale můj názor je pokroucen tím, že jsem prostě Audinář.

Otec resi dilema....

Momentalne jezdi Audi Q5, ma tam uz ale 240k km nebo podobne a poohlizi se po necem novym...

Chce neco vyssiho (prej se mu do toho lip nastupuje, atd.), nechce frantíky, korejce a BMW. Zatim to nejvic vypada na novy Subaru Outback s 2.5 benalem a automatem.

Mate nekdo nejakej navrh?

PS: Macan je moc drahej, zatim tam ty 4valce nedavaj, no.

Díky.

Odkaz ke komentáři

Me se grand taky libi, ale ten motor je na to strasne slaby.. testoval jsem prazdne auto a fakt to nejede.. takze si ani nechci predstavovat predjizdeni s nalozenym autem..

Jak říkám, je to jediná vada auta. Ale zase za 950tis. bez DPH v této výbavě nemá konkurenci. Jeli jsme jednou v 6 dospělích a do 150 táhne, v klidu se dá předjíždět, ale na 150 mu to vše malinko trvá. Mám s ním naježděno hodně v DE po dálnicích a těch 210, kde omezovač, dokáže držet v klidu. Manželka dělala v loni okruh po severu Itálie. V autě 3 ženský, plnej kufr, po cestě zpět narvané celé auto a průměr 7,1l/100km. Já s ním jezdím kolem 9l/100. 

Upraveno uživatelem martinek27
Odkaz ke komentáři

Ad i30 vs Octa - mna tieto temy naozaj nebavia, ale demagogia v tomto threade ma prinutila pozriet sa do cennikov. Tak pre poriadok, z aktualnych cennikov pre SK (zdroje: www.hyundai.sk a www.skoda-auto.sk):

octavia ambition 1.6tdi 66kw = 19.320 euro (5 stupnovy manual)
octavia ambition 1.6tdi 81kw DSG = 21.940 Euro (7 stupnovy automat)
i30 1.4CRDI family 66kw = 14.990 Euro (6 stupnovy manual)
i30 1.6CRDI family 81kw + 7 stupnovy robot = 17.040 Euro

Family vybava = (okrem ineho): hlinikove disky 16", DRL, stabilizacia, hill asssist, vyhrievane predne sedadla, vyhrievany volant, kozeny volant+paka, el okna, zrkadla, vyhrievane, manualna klima, chladena priehradka, tempomat, parkovacie senzory vzadu, samostmievacie zrkadlo, radio (mp3, cd, aux, usb), bluetooth, multifunkcny volant, 5 rokov zaruka.
Ak spravne vidim, pre 66kw diesel s manualom je to rozdiel 4321 euro v prospech i30, tj 28% z ceny i30 navyse ak chces octu (ktora ma 5!!! stupnovy manual)
Pre 81kw diesel so 7 stupnovym robotom (2 spojky) je rozdiel 4900 euro v prospech i30, tj 28% z ceny i30 navyse 

Ak by som si mal vybrat, a neriesil rozdiel ceny, vyberiem si tiez skodu. Ale nech mi nikto nevravi ze je to za rovnaku cenu. Dalej sa k tejto teme vyjadrovat nebudem.

PS:
superb ambition 1.6tdi 88kw = 26.390 Euro (6 MP)
i40 family 1.7 crdi 104kw = 22.990 Euro
ktore bude lenivsie? Tip: ten co je o 3400 Euro lacnejsi...
Odkaz ke komentáři

Ad i30 vs Octa - mna tieto temy naozaj nebavia, ale demagogia v tomto threade ma prinutila pozriet sa do cennikov. Tak pre poriadok, z aktualnych cennikov pre SK (zdroje: www.hyundai.sk a www.skoda-auto.sk):

Family vybava = (okrem ineho): hlinikove disky 16", DRL, stabilizacia, hill asssist, vyhrievane predne sedadla, vyhrievany volant, kozeny volant+paka, el okna, zrkadla, vyhrievane, manualna klima, chladena priehradka, tempomat, parkovacie senzory vzadu, samostmievacie zrkadlo, radio (mp3, cd, aux, usb), bluetooth, multifunkcny volant, 5 rokov zaruka.

Ak spravne vidim, pre 66kw diesel s manualom je to rozdiel 4321 euro v prospech i30, tj 28% z ceny i30 navyse ak chces octu (ktora ma 5!!! stupnovy manual)

Pre 81kw diesel so 7 stupnovym robotom (2 spojky) je rozdiel 4900 euro v prospech i30, tj 28% z ceny i30 navyse

Ak by som si mal vybrat, a neriesil rozdiel ceny, vyberiem si tiez skodu. Ale nech mi nikto nevravi ze je to za rovnaku cenu. Dalej sa k tejto teme vyjadrovat nebudem.

PS:

Ja neviem, chlap pise ze je zo skodovky zvyknuty na vybavu bez klimatizacie a ty nanho takto.. nemas srdce alebo co?

Odkaz ke komentáři

PS:

Takze konfigurator hyundai i40 sedan 1.7crdi 6mt 104kw - 659tis

Superb sedan 2.0tdi 6mt 110kw - 640 tis

Tak nevim co to jsou za ceny u vas na SVK

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...