M3maniac Odesláno 7. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2016 jen nedej bože, že mu ji někdo štípne......ten systém mohl vymyslet jedině i...d...i...o...t Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 7. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2016 ....a takové spz k tomu přímo vybízejí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 7. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2016 Už jste kluci byl někdo na STK? Po těch novotách s kamerama? Je to horší než před rokem, nebo v podstatě stejný (peníze a hlavně čas?)?Dík. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vwtyp11 Odesláno 7. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2016 Je to ted hustý, pichnou ti auto na kabel a jakákoliv chybova hláska i vymazana pred krátkou dobou = znovu a lepe Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M3maniac Odesláno 7. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2016 Už jste kluci byl někdo na STK? Po těch novotách s kamerama? Je to horší než před rokem, nebo v podstatě stejný (peníze a hlavně čas?)?Dík.Jo byl a bude to myslím docela pakárna pro spousty lidí...... v podstatě 90% aut starých 3 a víc let bude mít v diagnostice nějakou chybu a podle všeho to od 1.6. neprojde ( kromě hodnoty z klimatizace ) takže napíšu zažitek auto z 12/2011 píše hlášku chyba vstřikovací ventil, auto jako takové nemá rozsvícenou žádnou kontrolku, nehlásí žádnou chybu ani motoru ani vstřikovacího systému a co teď? Jet vyměnit dva vstřiky za 20k? Když auto svým továrním nastavením a check kontrolem nevykazuje , neukazuje řidiči žádný problém ???? Těch lidí s vykuchaným DPF filtrem, EGR atd atd......no jsem na to zvědavej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 7. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2016 Jo byl a bude to myslím docela pakárna pro spousty lidí...... v podstatě 90% aut starých 3 a víc let bude mít v diagnostice nějakou chybu a podle všeho to od 1.6. neprojde ( kromě hodnoty z klimatizace ) takže napíšu zažitek auto z 12/2011 píše hlášku chyba vstřikovací ventil, auto jako takové nemá rozsvícenou žádnou kontrolku, nehlásí žádnou chybu ani motoru ani vstřikovacího systému a co teď? Jet vyměnit dva vstřiky za 20k? Když auto svým továrním nastavením a check kontrolem nevykazuje , neukazuje řidiči žádný problém ???? Těch lidí s vykuchaným DPF filtrem, EGR atd atd......no jsem na to zvědavej.Ajaj.. no, já mám benzíňáky, žádný DPF, EGR a podobně.. ale asi to zajdu taky předtím nějak promáznout.. chjo.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pirx Odesláno 7. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2016 Bych řekl, že je jenom otázka času, kdy nějakej ten alibaba tečka endéer tečka cézet začne prodávat dva obd konektory spojený kusem drátu a jedním integráčem, což zařídí výpis chyb čistej jak padlej sníh u kterýhokoliv auta...:-) BTW jak to budou dělat u aut co žádnou diagnostiku nemaj, resp. maj, ale specifickou, ne podle standartu obd? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RadekNe Odesláno 7. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2016 Taky mám auto bez diagnostiky, nicméně stačí koupit malý diagnostický přístroj, který umí mazat všechny chyby v diagnostice auta. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jacob Odesláno 7. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2016 Třeba Hyundai píše v servisce (navzdory Blokové výjimce EU) že "Hyundai si vyhrazuje právo odmítnout záruční opravu, jestliže poskytovatelem předchozí plánované údržby není autorizovaný opravce Hyundai". Jak se budou stavět k tomu, že se jim někdo, kdo ani vlastně není servis, hrabe v diagnostice auta v záruce? Myslím si, že STK by měla kontrolovat technický stav vozu (asi jak to bylo do teď) a ne se pouštět do diagnostiky. Vždyť třeba koncern VW má nějaké sporadické chyby, kdy celé auto funguje a ani v autorizovaném servisu nevědí, proč to hlasí a jen to smažou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
franus Odesláno 7. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2016 Jo byl a bude to myslím docela pakárna pro spousty lidí...... v podstatě 90% aut starých 3 a víc let bude mít v diagnostice nějakou chybu a podle všeho to od 1.6. neprojde ( kromě hodnoty z klimatizace ) takže napíšu zažitek auto z 12/2011 píše hlášku chyba vstřikovací ventil, auto jako takové nemá rozsvícenou žádnou kontrolku, nehlásí žádnou chybu ani motoru ani vstřikovacího systému a co teď? Jet vyměnit dva vstřiky za 20k? Když auto svým továrním nastavením a check kontrolem nevykazuje , neukazuje řidiči žádný problém ???? Těch lidí s vykuchaným DPF filtrem, EGR atd atd......no jsem na to zvědavej.To datum by melo byt od 1.7. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gorlo Odesláno 7. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2016 Není to tak jednoduché smazat chyby. Pokud je smažete, tak zůstane řídící jednotka jakoby otevřená a to je taky špatně. Než se jednotka nastaví a vše řádně uloží, tak to autu může trvat i 100km. Takže jedině měsíc před tam zajet, když tak smaznout, jezdit a pak tam zajet znovu. Čeká mě to s benzínem v červenci, tak jsem zvědavý. Prej už to mají vychytaný kluci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M3maniac Odesláno 7. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2016 Tak vymazat půjdou chyby sporadické, chyba která je na fest se po ujetí pár kilometrů opět rozsvítí.... někdy po pár metrech, někdy ani vymazat nejde ....Navíc se nesmí jet na emise ihned po výmazu, udajně to mašina zjistí. Jeremy v benálu je taky kat a modli se at je v cajku :-) pak lambdy atd....některé auta 4 lambdy.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 7. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2016 jak to tak čtu, tak ty nový auta sou dost nahovno .... zlatá moje 120 GLS Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 7. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2016 No nevím, možná, ze už pak technici ani nepoznají motor, když budou samá diagnostika. A ty ho navíc schováváš vzadu v kufru :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matejCZ Odesláno 7. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2016 Byl jsem na technicke ted v unoru s VW Tiguan 2010 TSI, nefunguje mi naklaneni praveho svetla do zatacky - vypisuje mi to palubni pc, v protokolu z technicke o tom nebylo ani slovo a pouze tam bylo psane nefunkcni osvetleni SPZ - lehka zavada, na coz me upozornil i technik... Auto bylo cca 14 dni pred tim v autorizovanem servisu, kde mi urcite mazali diagnostiku - vymena oleje...Predemnou tam byl mladej kluk s Golfem 4 tdi a neprosel pres emise, udajne nejak ladil vahu vzduchu... A borec Octavia 2 tdi s kuchanyma filtrama taky neprosla... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rimmer Odesláno 7. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2016 Z pohledu hromady sond na V motoru a jejich omezené životnosti mně to úplně netěší, aspoň že infotainment mám ještě striktně oddělený od auta. Ne, že bych to chtěl dělat, ale dopadne to, jak píše Pirx - fake OBD konektor pro beznadějné případy a zároveň doufám, že slušnější STK budou rozlišovat závažnost chyb.Kuchání DPF je na jednu stranu prasárna vůči ostatním, takže ať si to vyžerou, na druhou stranu je vohnoutismus největší uvolnit na trh auto, jehož nespotřební základní komponenty nepřežijou první lízing. Btw. s minulým autem mně vyhodili, protože boční blinkry byly málo žluté Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sidetone Odesláno 9. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2016 (upraveno) Tak jsme nakonec padla volba na Countrymana a včera jsme si ho vyzvedli. 750k, funglovka v plný, přítelkyně nadšená, super servis ze strany prodejce(Renocar Čestlice).Chtěl bych poděkovat zdejším autíčkářům za rady. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 9. března 2016 uživatelem sidetone Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
varjag Odesláno 9. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2016 Pro sebe nee, ale pritelkyni se takovy auto hodi, pekna prace ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tondaa73 Odesláno 9. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2016 Tak jsme nakonec padla volba na Countrymana a včera jsme si ho vyzvedli. 750k, funglovka v plný, přítelkyně nadšená, super servis ze strany prodejce(Renocar Čestlice).Chtěl bych poděkovat zdejším autíčkářům za rady.Hezký to je...užij si ho... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 9. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2016 Hele mně by se líbilo i pro sebe :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se