Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tankuju na Benzine pokud mozno tak porad na stejne a leju kazde tankovani aditiva. Auto ma zatah a jede dobre ale pri startu asi 4 sek.jakoby zacalo "kaslat" jakoby na 4 valce. ale po tech 4 vterinach vse ok. V pondeli na diagnostiku do Stratosu. Jeste mam podezreni na zhavicky. Auto z roku 2010 a jeste stary vyzkouseny motor.

Podobně mi to dělalo na Passatu 1,9 tdi, na diagnostice nic nezjistili a můj nynějšího mechanik řekl, že to je žhavící svíčka a byla jedna úplně mrtvá. Vyměnil jsem všechny čtyři a pokoj. Začalo to ve 140tis.km.

Kté kvalitě, jde prostě dolů, aby se prodávala nová auta. Jako i nově nesmyslný zákon o měření emisí, je to lobby firem vyrábějících auta.

Máme doma Passata 270 tis. Km bez závad.

Odesláno

Problémy s Golfem IV přiznal i VW. Po roce, či dvou museli překopat celou elektriku. Fakt se mi to nechce hledat, říkali to na německé Auto Moto und Sport. Kde jinak VW vynášejí do nebe. Možná kecali, nevim. S auatama máš samozřejmě daleko větší zkušenosti, než já. Ovsem tvá úvaha ohledně silnější ekonomické síly mého okolí teď, ve srovnání s tehda, je zcela mimo. Můj názor na spolehlivost aut 80/90 vs. dnešek asi nezměním, ani když budu muset jet do servisu pro močovinu.

Odesláno

tankujem na benzine, globusu, tescu, albert, makro, vobcas shell, 3xX5 diesel, 185tkm, 230tkm, 245tkm, a doted zadnej problem se vstrikama. vsechny auta od novyho. aditiva neleju, uz sem z pohadek vyrost.

Odesláno

Sibir: ja pohadky miluju... :) No uvidime co se z toho vyklube.Vetsina kluku taky se priklani k vadne svicce tak snad to nebude tak narocny. Jinak na tuto motorizaci ve spojeni s emkovym podvozkem nemuzu rict ani jedno spatne slovo. Ta radost z jizdy neni jen pouhy slogan z reklamy...

Odesláno

Golf IV? Žertuješ? Nejkazovější VW za posledních 20 let, kde byla elektrika spolehlivá jako ve Fiatu Ritmo. Po úžasné trojice nejhorší modernizace v historii VW.

Nicméně, mé životní zkušenosti hovoří prostě tak, jak jsem napsal. Auta v mém okolí se dnes kazí daleko méně, než před 20, 25 lety.

Podívej se kolik čtyřkových golfů pořád jezdí a hodně z nich má přes 300k. Kamarádově 1.9TDi s většími vstřiky a chipem táhne na 400k.

Takže doufám že žertuješ spíš ty, jinak asi nemáš o těchto autech moc potuchy.

Odesláno (upraveno)

Ja už moc čtyřek na cestách nevídám a to vyjádření o "kvalitě" Golfu IV mám z televize, z německého kanálu, kde to probírali a borec z VW to tam i potvrdil. Takže tak. Ať si z toho každý vezme, co chce. Třeba to, že "nemám moc potuchy".

Upraveno uživatelem Hasňa
Odesláno

Golfa 4 jsem mel, jednickovou oktafku taky, passat PD, uz nikdy nebudu skodovkovat a folcvagnovat, mr.ky nejvetsi

krome passata nove koupene

golf ve 40tkm praskla hlava, po 4 letech zrezly paty dvere

ochcavka po skonceni zaruky vstrikovaci cerpadlo ko, turbo ko, chladic ko, mer.hmotnosti vzduchu ko, panel pristroju ko

passat vstriky ko, mechatronik ko, el.parkovaci brzda ko, spinac brzdy 2x ko

Odesláno

Koukam, ze je to tady samy smolar. Golfa IV jsme meli v rodine 5 let bez jedine zavady (kdy nepocitam vymenu zarovek apod). Najeli jsme s nim pres 200tkm. Passata jsme meli dvakrat. S jednim najeto pres 250, s druhym cca 200. Tak nevim, asi jsem narazil na extra kousky :-)

Odesláno (upraveno)

Ja som z tychto debat vzdy smutny. Chapete ze fakt, ze niekto mal 100% funkcny kus a nevymenil pocas 3.000.000km ani olej a druhy musel kazdych 500km menit polomotor s prevodovkou aj celnym sklom nieje ZIADNA statisticka vzorka a nevravi to vobec nic o spolahlivosti daneho modelu? Ani ked sa tu najdu traja.

Upraveno uživatelem eskimak
Odesláno

Tsss, to nic nejni! Moje prvni zena se zadrela po trictvrte roce. A to mela kompletni servis, mazani, proste vsechno. Druhou nechavam jezdit jak chce ona, nic moc neresim a uz to klape 25 roku!

Návštěvník YPO
Odesláno

Tsss, to nic nejni! Moje prvni zena se zadrela po trictvrte roce. A to mela kompletni servis, mazani, proste vsechno. Druhou nechavam jezdit jak chce ona, nic moc neresim a uz to klape 25 roku!

o tom se ale diskutuje ve vlákně "kdo na čem jezdí" 

Odesláno (upraveno)

Tyhle argumenty ve stylu "měli jsme to auto, nekazilo se, kamošovi se nekazilo taky, tedy je to auto, které se nakazí? jsou zcela mimo. Je to stejné jako argumenty fanatických obhájců norského Barnevernetu, " já tu žiji v klidu, kámošce se taky nic nestalo, tedy nic se neděje a všechna kritika je lež ". Prostě mě nikdo nezavraždil, kamaráda taky nikdo nezavraždil, takže závěr je, že v Česku se nevraždí. Povídání maníka ve studiu a toho borce z VW bylo ovšem založeno na přece jen trošku jiné statistice, než jedno až dvě auta.

Edit: eskimak mě předběhl.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odesláno

My máme IV Golfa stále v rodině. Najeto cca 210t km, 1.6 16V v LPG. Za tu dobu co ho máme se mění jen provozní věci. Věřím, že bude ještě chvilku sloužit.  

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Tyhle argumenty ve stylu "měli jsme to auto, nekazilo se, kamošovi se nekazilo taky, tedy je to auto, které se nakazí? jsou zcela mimo. Je to stejné jako argumenty fanatických obhájců norského Barnevernetu, " já tu žiji v klidu, kámošce se taky nic nestalo, tedy nic se neděje a všechna kritika je lež ". Prostě mě nikdo nezavraždil, kamaráda taky nikdo nezavraždil, takže závěr je, že v Česku se nevraždí. Povídání maníka ve studiu a toho borce z VW bylo ovšem založeno na přece jen trošku jiné statistice, než jedno až dvě auta.

Edit: eskimak mě předběhl.

No, stastistika je jedna vec a osobni zkusenost zase druha. Davam prednost te druhe moznosti :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...