Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Víte někdo, jak je to s výrobníma vadama na autech?

Švagrová koupila novou Kiu v rocen 2010. V 2/2012 se přišlo na to, že tahle série má výrobní vadu na posilovači, která ovšem není taková, aby se auta svolala do servisu a vada okamžitě odstranila. Oprava/výměna se měla udělat při servisu. Nikoho neobeslali nebo aspoň jí nic nepřišlo. V záruce servisovala v Kie naposled 8/2012, pak u místního opraváře.

Teď se jí ta závada projevila, místní opravář si nevěděl rady, takže to dala do Kii a tam na ni vybafli 60 tisíc. Mezitím to vyklikala na internetu, samozřejmě v nejbližší Kie o tom nic nevědí a posílají to na centrálu do Prahy,ať to rozhodnou, že oni to opravovat a platit nebudou.

Můj názor je, že by měli srazit krovky a díl vyměnit.

Odesláno

No tak ja si hlavne myslim ze auto v zaruke (5/7 rokov?) nema u "miestneho opravara" co robit,  to je jasne ze si na tom potom v pripade takychto problemov autorizak rad zgustne.

Odesláno (upraveno)

Záruka byla 3 roky a po celou dobu záruky to bylo servisované u nich.

Tomu nerozumím, záruka na Kiu je snad 7 let, jestli koupila v roce 2010, mám mít tedy záruku do roku 2017. Docela by mě zajímalo, jak se k tomu postaví Kia. Jen nerozumím té záruce, když to bylo nové.

Upraveno uživatelem Sphinxx
Odesláno

Tomu nerozumím, záruka na Kiu je snad 7 let, jestli koupila v roce 2010, mám mít tedy záruku do roku 2017. Docela by mě zajímalo, jak se k tomu postaví Kia. Jen nerozumím té záruce, když to bylo nové.

Mají tam výjimky samozřejmě, 

viz faq ze stránek Kia, podrobné obchodní podmínky budou určitě obsáhlejší

Je záruka omezená počtem naježděných kilometrů?

Během prvních tří let není záruka omezená z hlediska počtu najetých kilometrů. Po uplynutí 3 let je záruční doba omezena na 150 000 najetých km.

Existují komponenty, na které se záruční oprava nevztahuje?

Ano, některé části mají přirozeně omezenou životnost / odolnost, dochází k jejich přirozenému opotřebení (např. stěrače, brzdové destičky, kotouče apod.), A proto se na ně vztahuje kratší než 7letá záruka. Mezi ně patří i baterie (2 roky bez omezení kilometrů), audio systém a navigace (3 roky / max. 100 000 km) a lak vozidla (5 let / 150 000 km).

Odesláno (upraveno)

tommas4: díky, tohle jsem nevěděl. Teda záruku na lak jsem čekal delší, nemám rád ty jejich reklamy (Hnůjdé), protože lidi s názorem si takovou je*ku opravdu nekoupí :D .

Upraveno uživatelem Sphinxx
Odesláno

Lovec - velmi správně! Tichá závist...:-)

Kuwa Lovec, to je iné kafe než ta Honda..

Benzín + turbo + Subaru ... super kombinace, to nebude žádná brzda :D . Velmi dobré rozhodnutí.

Kluci, diky, spokojim se s tim nejlepsim motorem do Forestera... ;) Odnesly to Nomosky, nastesti jenom... ;) je to jenom vybava Comfort, kdyby byl ve verzi Sport, muselo by toho jit vic...

Odesláno

Cali a to je co za blbost? Ja od noveho auta delam servis u kamose( ma autoservis ), protoze vim, ze ta auta stavi a jezdi s nema a rozumi tomu. V salonu me dokonce rekli, ze to neni zadnej problem, akorat kdyz bude nejaka zavada, tak musim k nim a resit to pres ne. Kdyz jsem jezdil do autorizaku, tak to stalo balik, nic tam neumeli a pokud by nastal problem, tak jen menej dil za dil a kolikrat se nic nevyresi. 

Odesláno

Netvrdim ze sa s novym autom nesmie chodit ku kamosovi alebo ze sa to neda len tvrdim ze je to nerozumne. Kazdy si samozrejme moze so svojim autom robit co chce, ale razitka z "kamosovho servisu" v servisnej knihe pri predaji isto cenu nahor nepozenu.

Tu sa (podla mna) konkretne stalo to, ze autorizaky nejaku dobu po objaveni zavady posilovace menili v ramci autorizovanych prehliadok automaticky (casto aniz by o tom zakaznika vobec informovali). Potom akcia "potichu vymente" skoncila a posilovace, ktore odisli az po akcii sa uz menili za plnu palbu. Problemu sa proste 100% dalo predist navstevami autoriz servisu (prinajmensom po dobu trvania zaruky).

Oni niektore znacky to tak maju, ze Ti predaju auto za relativne dobru cenu a s bomba dlhou zarukou, ale potom si rozdiel vyberu na autorizovanom servise v tej dlhej zarucnej dobe. Mam osobnu skusenost s KIA (mame v rodine 3, 2x RIO, 1x ceed, rocny najazd vzdy 0.00prd) a rok co rok z teba proste vytiahnu tych svojich 6-8 litrov za autorizovanu prehliadku, v ramci ktorej vykonaju ukony prinajlepsom za dvojku (sviecky, filtre, olej).

Odesláno

Pokud bych nekdy to auto chtel prodat, tak ver, ze ty razitka z kamosova servisu jeste cenu zvednou :) A to myslim vazne. Auto by si zase koupil jen podobnej magor, co se okolo toho mota a tak vi, ze servis od nekoho, kdo ty auta stavi a pripravuje na zavody a na tech zavodech jezdi jako doprovod-mechanik bude to nej, co to auto dostane.

S tim druhym odstavcem souhlas, tak to mohlo byt.

Odesláno

No tak ale pokial u teva v suvislosti s autom casto padaju slova ako "zavody" a "stavi" tak si pri prvom vyskyte retazca "KIA" mal rovno prestat citat.

Odesláno

tommas4: díky, tohle jsem nevěděl. Teda záruku na lak jsem čekal delší, nemám rád ty jejich reklamy (Hnůjdé), protože lidi s názorem si takovou je*ku opravdu nekoupí :D .

Kulantně řečeno :lol2: Když ptáčka chytají.........

Odesláno

Pokud bych nekdy to auto chtel prodat, tak ver, ze ty razitka z kamosova servisu jeste cenu zvednou :) A to myslim vazne. Auto by si zase koupil jen podobnej magor, co se okolo toho mota a tak vi, ze servis od nekoho, kdo ty auta stavi a pripravuje na zavody a na tech zavodech jezdi jako doprovod-mechanik bude to nej, co to auto dostane.

S tim druhym odstavcem souhlas, tak to mohlo byt.

To zní jako Kilďáci? Jinak zapomínáš, že máš trochu jinou ligu, sport a možná i planetu, to se ti to machruje :D :D

K autorizákům jen tolik, je to o lidech a do některých bez známosti bych nešel ani na malou, protože bych určitě chytil syfla :angry: (že technici prodávají pod rukou olej v origo balení, tak komu asi chybí, že a to je jen drobnost)....

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...