Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dik za pochvalu :)

Konecne dorazili zimaky (OZ Superturismo LM) ;) Neviem ci ich nenecham aj na leto... :/

NZ, jsem trochu zvědavej, chtěl bych to porovnat s jinými. Recenzím se taky leckdy nedá moc věřit.

Jinak kola k bílý barvě jsou fajn. Co je tam za velikost?

Odesláno

Aspoň že na dálnici nebudou muset hlučet, to by byl teprve úlet. Spíš mě mrzí, že se to nebude vztahovat na dvoustopá vozidla - soused má velký těžký elektroskutr a už několikrát mě v naprosté tichosti minul na ulici, pokaždé jsem se strašn? leknul. Do poslední chvíle jsem neměl tušení, že se ke mn? zezadu blíží. Děti sice učíme, že se mají rozhlédnout, ale dospělý je často zvyklý nahrazovat na ulici zrak sluchem.

Návštěvník YPO
Odesláno

a co pumpičkáři ? taky by to mělo něco vyluzovat ... 

my zas máme děsně tichýho souseda co jezdí s kárkou ..... už sem mu říkal ať aspoň zakašle když mě míjí

Odesláno

To se ypo rozcilujes nepravem, je to jak rika Martin. Velky servis vedle ktereho pracuji ma asi 3 ciste el. auta, uz dvakrat me malem srazili na parkovisti, clovek tam chodi jako po chodniku a fakt se spoleha na usi.
Kdyz potom takove auticko jede nekde treba u nakupaku, dite mu tam vbehne jako nic.

Pokud vim, treba BMW i8 system pro vnejsi ozvuceni ma.

Návštěvník YPO
Odesláno

já se nerozčiluju ....ale pokud člověk vyleze z jeskyně na veřejný prostor tak se stává účastníkem (měl by dávat pozor všemi smysly co se kolem něj děje)

vyrobit tichý auto a vokořenit to umělým hlukem mi nedává smysl ... kdo někdy bydlel u frekventované silnice tak ví, že daleko více obtěžující je hluk než smrad

Odesláno

Tak na jednu stranu se vsude stavi protihlukove bariery a snizuje rychlost na prehlednych silnicich na nesmyslnych 50kmh a na druhou stranu jsou ta ticha ekologicka auta az moc ticha? Uz nevi co by resili, osobne se vzdy poradne divam kdyz lezu tam , kde neco jezdi.... Problem je v lidech, denne vidim x lidi, co vlezou na zebru aniz by se koukli jestli neco jede. Je to zvlastni, ale spousta lidi se nema rado.

Odesláno

Ypo tak si ten clanek alespon precti nez se tu zacnes rozcilovat :)

"Vydávat zvuk budou muset při jízdě do 30 km/h, při couvání i při stání s aktivovaným jízdním režimem vozu."

Odesláno

V podstatě máte pravdu, ale potíž je v rozdílu mezi "by mělo" a "je". Lidi prostě na tiché, hmotné, smrtící dopravní prostředky nejsou zvyklí. Dnes i v budoucnu bude docházet k situacím, kdy budou z různých důvodů někteří nechrán?ní účastníci sil.provozu ve stavu snížené pozornosti resp. vnímání, a odstraněním zvuku se riziko fatální kolize prostě výrazně zvýší. Dítě utíkající za míčem, nepozora se starostmi, dvě klevetící baby... jo, vím, možná by se rychle vyčistil genofond a přežili by jen ti pozorní a jejich potomci :)

Já jsem zapřisáhlý nepřítel jakéhokoliv stresujiciho hluku a hluku ze spalovacich motorů zvlášť, ale nějaké ozvučení elektromobilů schopných ublížit chodci teda přivítám, alespoň na dobu, dokud budou elektromobily na silnicích v menšin?.

Návštěvník YPO
Odesláno

Ypo tak si ten clanek alespon precti nez se tu zacnes rozcilovat :)

"Vydávat zvuk budou muset při jízdě do 30 km/h, při couvání i při stání s aktivovaným jízdním režimem vozu."

soráč sem si dal dvě piva a usnul sem

nevím na co poukazuješ ... 30km/h je průměrná rychlost vozidla ve městě, kam jsou tyto vozítka zatím díky dojezdu primárně určena .... takže to bude hučet furt ....

Odesláno

"Furt" je dost spatny vyklad slova "prumerne" ale vysvetlovat se mi to nechce, blbej nejses.

Proste resite to zbytecne, el. auto bude do 30 delat hluk urcite ne vyssi, nez auto stejne velikosti se spalovaci jednotkou a nad 30 nebude delat zadny. Vam vadi, ze bude do 30 vubec delat hluk - proc?

Elektroauta v nasledujicich 20 letech temer vubec neovlivni hlukove zatizeni, rekl bych (pokud nevymysli nove palivove clanky), zatimco za stejnou dobu bude pocet nehod s chodci ke kterym nedojde prave kvuli generatoru zvuku jiste nezanedbatelny.

Ja se jen divim, ze vubec temhle debatam venuju energii...

Návštěvník YPO
Odesláno

Ja se jen divim, ze vubec temhle debatam venuju energii...

já taky když seš v práci 

Odesláno
:D to je zas diskuze, já jdu radši pryč, než si mě YPO zařadí do toho fanklubu, co má nad avatarem :)
Návštěvník YPO
Odesláno

neboj se nic 

a zpátky k autům který maj svůj zvuk ........ bezva příběh

Odesláno (upraveno)

já taky když seš v práci 

Na ma nezavisi zivoty cestujicich. Ale jedno letadlo se uz vracelo kvuli spatne zapojenymi ancliku, to je pravda. Strasne to smrdelo do kabiny.

Jinak pripominas mi babicku, kdyz videla ze nema pravdu tak rekla "bez do prdele" a sla pryc.

Upraveno uživatelem Trojan
Návštěvník YPO
Odesláno

jo to znám .... včera sem si vzal sebou k večeři syrečky .... nevěděl sem kam mám strčit ten igelit z nich .... nakonec sem našel takovou príma dírku u klimatizace

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...