Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Ja si chtel vyfotit prvnich tisic mil za volantem Nissanu Altima a ta mrcha me vypekla a naskakalo tam zas 0.0 [emoji2]

b21b55f4e20fcbd483fbd86a5f2d1067.jpg

Musim ale rict, ze me prijemne prekvapuje spotrebou [emoji4]

Upraveno uživatelem AndyAaron
Odesláno

Nevim jak u A8, ale prijde mi ze s kvalitou slo audi dolu. U predchozi A6 jsem do 230tis resil jen pravidelny servis. U nastupce do 130 tis. 2 x zadni tlumice (vytekly), dojezdovy radar (v zaruce), obcas se stane ze zkratka prestane reagovat plyn, nejaka chyba v sw, solenoid na prevodovce a zavrsila to pred tydnem kdy zacala varit pri dovolene v chorvatsku. Takze domu na platu.8e7a5334d545fce244803b0b9b497280.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Před nedávnem velmi obdobně taky na A7, 3.0tfsi, nájezd cca 150tis. Původně jsem se obával tesnění pod hlavou, nakonec ale jen nějaký el. snímač. 

Odesláno (upraveno)

Já si nedávno takto zpestřil jinak docela nudnou cestu do Udine přes průsmyk táhnoucí se pod Triglavem. 

Povrch sice rozpačitý, ale scenérie malebná. Povoz velmi nezajímavý, ale i tak to stálo za to. 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Dominik17
Odesláno

Som lepil :) po 3 letech, co ji mam doma, jsem zase pojizdny, tak jsem ji tam s radosti nalepil :) a pristi tyden snad budu lepit jeste jednu

36bf054081ca0c82f30d23792f6f2eec.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Dotaz na znalce koncernovych motoru: mame benzin 2l tsi 162kw automat. Prodejce rikal, ze po prvnich 5kkm doporucuji vymenu oleje, ale ze to neni povinne a nema dopad na zaruku.

Ma/nema to smysl? Delat ted a pak znova po skonceni prvnich 12mesicu?

Rocni najezd budeme mit cca 15kkm

Odesláno

ja ho mam taky a nic takoveho mi nerikali, ale urcite to nebude na skodu, jestli ho chces mit az do duchodu :)

Dotaz na znalce koncernovych motoru: mame benzin 2l tsi 162kw automat. Prodejce rikal, ze po prvnich 5kkm doporucuji vymenu oleje, ale ze to neni povinne a nema dopad na zaruku.

Odesláno

Pokud to auto máš rád klidně to udělěj, osobně bych to vyměnil v 7tkm ( tak jsem to udělal já ve funglovce VW ) a pak žádný LL na 30tkm,ale  15tkm

Odesláno

Není takhle brzká výměna fakt zbytečná? Na x různých místech jsem četl, že dříve se takhle brzo měnil olej proto, že technologie neumožnovala tak přesnou výrobu komponent a teprve při záběhu se tyto komponenty o sebe "dobrušovaly", čímž vznikal v oleji bordel. Teď už je situace jiná a nějaké dobrušování otřepů/nepřesností bych u nových motorů nečekal.. ale třeba se pletu. 

Odesláno

Není takhle brzká výměna fakt zbytečná? Na x různých místech jsem četl, že dříve se takhle brzo měnil olej proto, že technologie neumožnovala tak přesnou výrobu komponent a teprve při záběhu se tyto komponenty o sebe "dobrušovaly", čímž vznikal v oleji bordel. Teď už je situace jiná a nějaké dobrušování otřepů/nepřesností bych u nových motorů nečekal.. ale třeba se pletu. 

Není zbytečná, stejně tak jako zkrácení LL intervalů na 12-15 tisíc km dle zátěže a stylu použití

Odesláno

ja ho mam taky a nic takoveho mi nerikali, ale urcite to nebude na skodu, jestli ho chces mit az do duchodu :)

Pokud to auto máš rád klidně to udělěj, osobně bych to vyměnil v 7tkm ( tak jsem to udělal já ve funglovce VW ) a pak žádný LL na 30tkm,ale 15tkm

Co znamena LL?

Kdyz ted teda udelam vymenu po cca 6-7k, tak pak dalsi musi byt 12ty mesic po uvedeni do provozu nebo 12mesicu / 15tkm od data tehle prvni vymeny oleje?

Odesláno

Myslim, že long life je 24 měsíců nebo 30 tis. Km u škodovky.

To je právě to, co se tu ze zkušenosti snažíme rozporovat, jinak katalogově to tak samozřejmě je. Viděl jsi někdy motor po třech výměnách oleje po doporučených 30 tisících km? Já asi dva, v dezolátním stavu. Ty ostatní už měli polámané kliky...

Odesláno (upraveno)

To je právě to, co se tu ze zkušenosti snažíme rozporovat, jinak katalogově to tak samozřejmě je. Viděl jsi někdy motor po třech výměnách oleje po doporučených 30 tisících km? Já asi dva, v dezolátním stavu. Ty ostatní už měli polámané kliky...

Osobně sem takovej motor neviděl, ale tahle Fabije najela údajně přes milión s výměnou oleje po 30 tis. km... http://auto.idnes.cz/skoda-fabia-milion-a-ctvrt-kilometru-d78-/auto_ojetiny.aspx?c=A170321_105600_automoto_fdv

Včil mudruj...

Upraveno uživatelem Leclerc

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...