vwtyp11 Odesláno 26. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2023 před 6 hodinami, geometr napsal: Moje děti nesmějí v autě ani jíst Jednou jsem kupoval od staryho nemcoura alpinu v kellheimu a prolejzam auto odshora dolu a on se směje a říká: “nikdy jsem nechvatal tolik, abych nemohl zastavit a nechat děti najíst mimo vůz” vice jsem neresil a nezkoumal, dal mu svazek bankovek a mizel s alpinou domu! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 26. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2023 Když vemu, co všechno jsem kdysi v autech dělal, tak to jídlo už nic není Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.K. Odesláno 26. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2023 Před hodinou, DavidLC napsal: Když vemu, co všechno jsem kdysi v autech dělal, tak to jídlo už nic není Přesně tak! Je to pořád jenom auto, netřeba tak prožívat... (dětem tam teda jídlo vesměs zakazuju, pač jsou ještě malý a já v tomhle paranoidní - profesní deformace) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 26. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2023 My v autě jíme všichni kdykoliv se nám zachce. Občas lux, hadřík a pohoda jazz. Jako zastavovat, aby děcka snědla obložený chleba, to by mě ani nenapadlo. Naopak, to je půlhodina jízdy, kdy se neptala kdy už tam budem, nehádala se a byl všeobecný klid a mír. Možná kdybych měl naleštěnou vintážní Alpinu v bílé kůži, sběratelský kus s rostoucí cenou, tak bych to viděl jinak, ale u normálního auta mi to připomíná super pedantického strýce, který tím byl pro své okolí zcela nesnesitelný a nikdo ho moc neměl rád. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 26. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2023 Jako taky jsem nejradši, když děti bašti mimo auto...a vetšinou to tak je. Ale někdy to nejde, tak ode mně mají podmínku s výstrahou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shaggy Odesláno 26. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2023 V aute bezne nachadzam tycinky, keksiky kusky rozka, lepkave palicky z lizatiek, pripadne zvysky lizatiek/cukrikov na sedadle, papieriky vsetkeho druhu a povodu a blato na miestach kam ani svetlo nesvieti... a to vsetko kludne po 40km ceste... a bojovat sa s tym samozrejme neda... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluman Odesláno 26. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2023 @Hasňa Presne tak i u mna . Tiez to moc neriesim, radsej dam castejsie vyluxovat. Ani u tej starsej Alpiny, i ked zas az tak vintazna este nie je, ale v narast ceny aj tak dufam a kozu ma ciernu. Kvalitna koza, ked sa raz za cas dobre vycisti a naimpregnuje, zas nieco vydrzi . I ked zmrzku maleho vacsinou radsej necham dojest vonku, kym nastupi do auta Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluman Odesláno 26. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2023 20 minutes ago, shaggy said: a blato na miestach kam ani svetlo nesvieti... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 26. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2023 [mention=606]Hasňa[/mention] Presne tak i u mna . Tiez to moc neriesim, radsej dam castejsie vyluxovat. Ani u tej starsej Alpiny, i ked zas az tak vintazna este nie je, ale v narast ceny aj tak dufam a kozu ma ciernu. Kvalitna koza, ked sa raz za cas dobre vycisti a naimpregnuje, zas nieco vydrzi . I ked zmrzku maleho vacsinou radsej necham dojest vonku, kym nastupi do auta Tak jasně zmrzka je no-go. S tou si fakt sedneme venku i my, ale to je extrém. Sýrové fondue v autě taky nejíme. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
uff Odesláno 26. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2023 Ja kdyz nemam od zmrzky zasranou miatu, tak jsem zhorklej, ze vezu mladyho pod svoje moznosti... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
varjag Odesláno 27. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2023 (upraveno) Mno, když už jsem tuhle diskusi vyprovokoval, za mě taky s citem. Ban není, ale harantíci jsou upozorněný na rizika. A protože mám v rodině respekt a při pohledu na můj zamračený výraz pociťují všichni až posvátnou bázlivost, dají si pozor. Za 9 let provozování světlého interiéru nemám problém. I díky kůži místo látky, samozřejmě. Ono jde spíš o celkové nastavení fungování, řekl bych. Pokecat se může, vyčistit se musí.... U několika mých známých by se ze zbytků jídla nashromážděného za dlouhé měsíce všude po autě najedla somálská rodina. A vždycky to jde ruku v ruce i se zmatkem a bordelem ostatním, nejen v autě... Upraveno 27. prosince 2023 uživatelem varjag Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
H-B Odesláno 15. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna Tak po 10tis km mam tak nejak usazene dojmy ze Ssayngyong Rexton. Celkove spokojenost,ale samozrejme s necim vetsi, s necim mensi. Nutno vsak rict, ze nektera negativa jsou jednak dana koncepci a druhak cenou, takze tezko kritizovat. Nicmene: PLUSY - prostor je super. S malou vyhradou na vysku, priste bych si odpustil stresni okno, stejne to je fakt jen okno a ne panorama. Kufr mega. Pomalejsi elektricke vyko, ale jinak parada. Chybi nejaky hacek, ale prevazuje spokojenost s prostorem. Dve deti, kocarek, boby, tuna veci.. uz jsme jeli i po strop :). - ticho. Auto je opravdu prijemne odhlucnene. A do toho zatim ani vrznuti, nikde. To treba rozhodne neni praxe u vsech automobilek. - cudliky. Bavi me ze tu proste na klimu a sedadla mam cudle a zaroven na volantu. Dostupne, funkcni, easy. Infotainment stoji za prd, ale stejne je tam 90% casu carplay nebo android auto. - 4x4 - to ma i cast v minusech, ale rozhodne jako plus uvedu v3lmi schopnou ctyrkolku. Hluboky snih, brecka v prudkych kopcich.. vsechno krasne da. Obcasne neprijemne skubne zadni uzaverka, ale clovek se s tim nauci pocitat - pocit z auta. Pusobi fortelne, pevne. - motor a prevodovka. Menicovej automat tomu sedi, jezdi to sametove, motor sice oldschool diesel, ale pri bezne zatezi (ne plyn v podlaze) jde malokdy pres 2tis a je tichy. Zaroven dostatecny sila, 440nm a 200koni tu fakt staci. - manevrovatelnost. Dobry rejd, skvele 360kamery. Parkovani v pohode. - skvele vyhrivani a odvetravani sedadel. MINUSY - podvozek. Jak jsem psal vyse, neni to a priory minus, jde proste o ramovku. Leckdo mi rika, ze to jede na ram fakt prijemne, ja nemam srovnani. Pak je tu ale hlas manzelky, na kterou je to udrncane. Hlavne na zadnich sedadlech, tam je to objektivne citit. Hraju si s myslenkou aftermarket tlumicu a perovani, jsou specializovane firmy a kvalitu jizdy by to mohlo znatelne zlepsit. - 4x4. Neni tu mezinapravovy dif, takze se ctyrkolka musi manualne zapnout a to jen na adekvatnim povrchu. Samozrejme se s tim da fungovat, ale jsou i takove polovicate podminky, kde clovek zbytecne uvazuje mam/nemam a musi na to zkratka myslet. Manzelce to uplne nevyhovuje, dve deti v aute a jeste mit na pameti pohon vs podminky na silnici. Dvakrat jsme uz meli mensi ustreleni zadku, je to tezka zadokolka no. Jednou ja, jednou zena, oboje ok, ale pro byvale oktavkare prekvapko no :). - audio podprumer. Da se s tim zit, ale casem mozna upgrade. - svetla. Sice full led, ale slabsi prumer. - komparativne s Octavii vyrazne horsi adaptivni tempomat. Na vzdalenost pred sebe mu verim, ale do zatacek (dalnicnich) ne. V Skode jsem na nej mohl spolehnout, tady ne. - spotreba. Dala se cekat, je to tezke a menicovej automat. Jsme na prumeru tak cca 9. Dalnice plne nalozeni 140km/h za 8,5. Mesto do 10. - skoda jen dratoveho carplay. - horsi klima/topeni. Bud klimuje hodne nebo malo, to same topeni. Nekdy je treba mit 26 aby bylo cloveku konstantni teplo, nekdy 23. Za stejnych podminek. - nejake malichernosti typu horsi svetlyko pro zadni radu, blba roletka kufru (u nas stejne sundana porad), pomale zadni el dvere, hrube dojezdy oken, hlucnejsi sterace apod., ale to jsou blbiny. - hodne spatne celorocky z vyroby, na zimu sly dobre zimaky. To ale neni problem auta. Overall, vzhledem tomu, ze je to de facto prima konkurence LC, ktere je ale cenove o cca 800tis vyse, je to super. Pomer cena vykon je zde vysoky a ja jsem happy. Za 10tis km zadny problem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 15. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna Super, díky za zkušenosti. Taky po něm pokukuji. A ten rámový podvozek je právě to, co mě láká. Je to taková Toyota Land Cruiser pro chudé. Něco jako Tudor a Rolex Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
H-B Odesláno 15. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna před 9 minutami, Pozorovatel napsal: Super, díky za zkušenosti. Taky po něm pokukuji. A ten rámový podvozek je právě to, co mě láká. Je to taková Toyota Land Cruiser pro chudé. Něco jako Tudor a Rolex Haha, je to tak :). je tam akorat docela velky ustupek v tom pohonu. Ale nekomu to vubec nemusi vadit. Casto se zminuje, ze je dobre nechat vystrikat podvozek, jednak kvuli slabsi ochrane z vyroby a taky diky absenci prakticky jakehokoliv krytovani. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 15. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna před 4 hodinami, H-B napsal: - podvozek. Jak jsem psal vyse, neni to a priory minus, jde proste o ramovku. Leckdo mi rika, ze to jede na ram fakt prijemne, ja nemam srovnani. Pak je tu ale hlas manzelky, na kterou je to udrncane. Aké tam máš tlaky a aké sú predpísané? U niektorých moderných áut s nezmyselne vysokými predpísanými tlakmi sa veľmi oplatí ísť trochu nižšie. Pneumatiky (konkrétny model) tiež dokážu narobiť divy, napríklad sériovka s tvrdými bočnicami aj zmesou behúňa u RAV4 je skoro nepoužiteľná. Btw, nemyslím si úplne, že by to naozaj bola priama konkurencia súčasnému Land Cruiseru, možno tak o jednu-dve generácie Prada dozadu. Spotreba, ktorú spomínaš, mi príde adekvátna až dobrá. V každom prípade želám, nech dlho vydrží. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tikzot Odesláno 15. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna Klucí, je tu někdo kdo by uměl pomoct s koupí Mercedesu..? Děkuju za případnou zprávu do SZ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
H-B Odesláno 15. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna před 4 hodinami, wawrik napsal: Aké tam máš tlaky a aké sú predpísané? U niektorých moderných áut s nezmyselne vysokými predpísanými tlakmi sa veľmi oplatí ísť trochu nižšie. Pneumatiky (konkrétny model) tiež dokážu narobiť divy, napríklad sériovka s tvrdými bočnicami aj zmesou behúňa u RAV4 je skoro nepoužiteľná. Btw, nemyslím si úplne, že by to naozaj bola priama konkurencia súčasnému Land Cruiseru, možno tak o jednu-dve generácie Prada dozadu. Spotreba, ktorú spomínaš, mi príde adekvátna až dobrá. V každom prípade želám, nech dlho vydrží. Tlaky mam spravne a uprimne, nejakou zasadni zmenu jsem nepozoroval ani pri prezuti (ze spatne celorocky Kumho na dobrou zimni Bridgestone). Ale muzu si s tim pohrat, to je fakt. Ad LC - myslel jsem to tak, ze v ramci kategorie ramovy offroad je to asi nejblizsi konkurent. Jinam samozrejme prima konkurence ne, novemu uz vubec. Ale stejne tak mi prijde zavadejici (a spousta lidi to dela) davat bedle sebe Rexton a treba Santa Fe nebo Kodiaq. Ano, velka krabice na kolech, ale proste ramova konstrukcd vs samonosna karoserie je myslim celkem zasadni diferenciator (v dobrem i zlem). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ZZalesky Odesláno 20. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna Po benzinovym gecku jsme si udelali radost dieselem a spotreba o 10l na 100km a ja konecne dojedu do Livigna bez tankovani. S V8 jsem 3x bral plnou. je to taky o dost komfortnejsi nez 63ka. Jediny co mi tedy vyrazne chybi je zvuk toho ctyrlitroveho biturba. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dominik17 Odesláno 20. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna Super barva! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 20. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna Nejlepší. Auto snů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se