Přejít na obsah

Kdo čím jezdí

Doporučené příspěvky

... čím jsem starší, tím víc mě baví jezdit "Na pohodu" ...

Tak tak, to mám stejný. Ale hlavně kdysi před lety, když jsem si koupil navigaci  (Tomtom) a celkem přesně odhadovala čas příjezdu do cíle jsem si říkal, kruci, jak to dělaj. Pak jsem začal sledovat i počítač v autech, kterej mě jinak nijak zvlášť nezajímá a zjistil jsem, že je tam neustále dlouhodobě průměrná rychlost kolem 50 km/h. A na tom je to zřejmě postavený, maji to vysledovaný. Takže ať děláš co děláš, většinou si nějak moc porušováním rychlosti při spěchání nepomůžeš. Jasně, něco jinýho je, když 2km od baráku hupneš na dálnici a jedeš do Mnichova, tam rozdíl opravdu bude. Ale při běžnym ježdění z města do města v Čechách, kdy tě na obou koncích to město tak jako tak na určitou dobu zazdí, krom uzavírek na silnicích a dvou bouraček cestou ještě navíc...  A taky jsem zaplatil paradoxně v Defenderu, s kterým jsem jezdil max. 120 na dálnic., No jo no omezení, nedával bacha a je to tam. Nejhorší za volantem je právě ta nepozornost, stačí vteřinka a všechno je jinak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tak, to mám stejný. Ale hlavně kdysi před lety, když jsem si koupil navigaci  (Tomtom) a celkem přesně odhadovala čas příjezdu do cíle jsem si říkal, kruci, jak to dělaj. Pak jsem začal sledovat i počítač v autech, kterej mě jinak nijak zvlášť nezajímá a zjistil jsem, že je tam neustále dlouhodobě průměrná rychlost kolem 50 km/h. A na tom je to zřejmě postavený, maji to vysledovaný. Takže ať děláš co děláš, většinou si nějak moc porušováním rychlosti při spěchání nepomůžeš. Jasně, něco jinýho je, když 2km od baráku hupneš na dálnici a jedeš do Mnichova, tam rozdíl opravdu bude. Ale při běžnym ježdění z města do města v Čechách, kdy tě na obou koncích to město tak jako tak na určitou dobu zazdí, krom uzavírek na silnicích a dvou bouraček cestou ještě navíc...  A taky jsem zaplatil paradoxně v Defenderu, s kterým jsem jezdil max. 120 na dálnic., No jo no omezení, nedával bacha a je to tam. Nejhorší za volantem je právě ta nepozornost, stačí vteřinka a všechno je jinak.

Ten čas příjezdu spíše navigace vypočítává z maximálních povolených rychlostí, které jsou na jednotlivých úsecích naplánované trasy.

A jinak také pozoruji, že čím je člověk starší, tak si čím dál více užiji jízdu na pohodu.

Odkaz ke komentáři

Jo, a když už se to tu rozjelo... Detektor, kamery, případně něco podobného v autě nemám. Do auta lezu s tím, že existují pravidla, která by se dodržovat měla. Přecijenom na té silnici nejsem sám, že? O jakémkoli používání telefonu za volantem při jízdě si myslím své a hezká fotka hodinek na tom nic nezmění. :) Tak řiď, ať jedeš lip. Myslím tím řiď jako řiď......

Upraveno uživatelem 323GT
Odkaz ke komentáři

Já jsem plazivec, rychlá jízda mě moc nebere, i když jsem nedávno zkoušel ostrou 911 a to jsem se málem posral..... Jinak pro majetnější odvážlivce mám od známého, který jezdí okruhy v Radicalu nabídku na svezení v Brně. Jednak s Radical SR3, Lotus GT3 a BMW 132M. Tak kdo by měl zájem, tak SZ. Ale je to mastný.... :-)

Odkaz ke komentáři

Já jsem plazivec, rychlá jízda mě moc nebere, i když jsem nedávno zkoušel ostrou 911 a to jsem se málem posral..... Jinak pro majetnější odvážlivce mám od známého, který jezdí okruhy v Radicalu nabídku na svezení v Brně. Jednak s Radical SR3, Lotus GT3 a BMW 132M. Tak kdo by měl zájem, tak SZ. Ale je to mastný.... :-)

Nechápu, že nováček múže napsat, že se cituji: "málem posral" a cenzůra žádná, a já když napíšu, že hodinky mi dělají sek.ndu do plusu denně, tak mi to tady někdo vypípá...nic proti Tobě  :cheers:

Upraveno uživatelem JR_2010
Odkaz ke komentáři

Jó, tak to je super ranní Sra Ní, tomu rozumím, jen nevím, jak to souvisí s tímto vláknem, i když vlastně, proč ne, na tom se dá asi dobře jezdit...

Upraveno uživatelem JR_2010
Odkaz ke komentáři

Ajaj- tak se mi na Mondeu začal ozývat podezřelý rachod od pravého předního kola a má to strašně rychlou progresi- po pár kilometrech se to rapidně zhoršuje. CHvíli to připomíná vyklepaný ložisko, chvíli to při zatáčení vypadá jako suchý servo :suicide_anim:  tak přesně tohle jsem před Vánocema strašně potřeboval !!!!

Přesně to samý se mi stalo koncem léta u Focuse - bzukot jako cirkulárka, v levých zatáčkách se to zhoršovalo, v pravých trochu ztichlo. Po ujištění mechanika, že je to ložisko a určitě se to nevysype úplně, jsem s tím ujel ještě asi 500 km. Bylo to opravdu ložisko, žádný velký problém. Nakonec jsem nechal vyměnit všechna 4 - jedno našrot, další 2 nic moc. Po 220 tisících tak akorát.

Odkaz ke komentáři

Je tu někdo kdo nemá antiradar? :D rsp. tuším, že mluvíte jenom o těch krabičkách co Vás v čas varují a ne ty krabičky, který signál z radaru odkloní/pohltí/nevim co to dělá ... :) známej měl takovou hračku v M3 a když ho jednou chytili poliši tak se divil, že ho ta krabička neupozornila tak je poprosil jestli by nemoh jet ještě jednou jestli to fakt ta krabička nechytí :) no nakonec snad odjel bez pokuty, a ještě s policajtama pokecal :)

já ho nemám ..... nevím ani na co bych ho měl mít, a ani nevím na co máme stíhače ..... dnes má každej vejm.dek v autě kameru a lačen senzací tvůj rychlostní limit poskytne některé z televizí, která tě bude pronásledovat než vypustíš duši ..... takže na to s..u ... jezdím konstantní rychlostí 90km/h obec x neobec..... jako řidiči TIR :D

Antiradar (ani detektor) nemám, kameru ano. Co ta už toho natočila... Je to tak trochu pojistka proti lidský blbosti, aroganci, bezohlednosti (každý si může vybrat) :death: . Jinak, v obcích jezdím zhruba předpisově, na volné silnici ... tak, jak to považuji za bezpečné.

Edit: Jo, a když se na mě na dálnici začne lepit tmavej Prasát (nově nutno rozšířit i na Superby), tak se ze mě stává vzorňák (počestní uspěchanci musí prominout :) )

Upraveno uživatelem JHonza
Odkaz ke komentáři

Jo, taky jezdím po děravý úzký a klikatý silnici 50, možná míň. Nebo to bylo snad myšleno jinak? Nějaký závody na hladký rovný? Nějakej adrenalin, když je za zatáčkou hned přerušovaná, i když tam není ještě vidět?

Přesně tak. Já jsem pochopil příspěvek JHonzy tak, že na té "volné" silnici jezdí i rychleji, když to považuje za bezpečné, ne pomaleji (to je tak nějak z principu jasné, že pomaleji můžeš jet, jak chceš - kromě dálnice pod 50 km/h - ale rychleji ne).

Takže mi to prohlášení "tak jak to považuji" zaznívá tak bohorovně a dere mi to uši. Každý si může tu volnou silnici definovat jinak a každý taky považuje za bezpečné něco jiného. A proto máme naštěstí značky. 

A fakt nemám plato vajec na zadním okně, ani nejezdím v klobouku  :)

Ale podotýkám, že mi nejde o nějaký flame. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...