Přejít na obsah

Kdo čím jezdí

Doporučené příspěvky

ivan lelak - jasne, mohlo to byt na vymenu.. ale.. moc tomu neverim. ...rikal mi muj mechanik, prijelo k nemu auto s rozbitym alternatorem (myslim, uz si to nepamatuju, mohla to byt jina soucast) - znackovej servis nekompromisni vymena za cca 15, on to rozebral, vadnej dil sehnal z vrakace za asi 50.- kc (!) a bylo opraveno...

Upraveno uživatelem montemar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ivan lelak - jasne, mohlo to byt na vymenu.. ale.. moc tomu neverim. ...rikal mi muj mechanik, prijelo k nemu auto s rozbitym alternatorem (myslim, uz si to nepamatuju, mohla to byt jina soucast) - znackovej servis nekompromisni vymena za cca 15, on to rozebral, vadnej dil sehnal z vrakace za asi 50.- kc (!) a bylo opraveno...

Měl jsem podobný problém. Alternátor dobíjel jen "občas", takže po první odtahu - servis. Tam mi udělali kalkulaci na 5K. Tak jsem chvíli šmejdil po netu a nakonec jsem jen vyměnil uhlíky. Práce na půl hodiny a materiál  asi za dvacet korun.

Odkaz ke komentáři

Liqid-chápu tě,ale druhá věc je třeba tahle:budeš prodávat auto,když uvidím,že ti alternátor vyměnil autorizák,ani nepípnu.Jakmile začneš povídat,že sis měnil uhlíky sám,nebo,že se tam něco strkalo z vrakáče,tak pápá.

Odkaz ke komentáři

Liqid-chápu tě,ale druhá věc je třeba tahle:budeš prodávat auto,když uvidím,že ti alternátor vyměnil autorizák,ani nepípnu.Jakmile začneš povídat,že sis měnil uhlíky sám,nebo,že se tam něco strkalo z vrakáče,tak pápá.

Jako fakt? :D A co provozní kapaliny, stěrače nebo pneumatiky ty si můžu měnit sám?

Samozřejmě počítám s tím, že domácí oprava je provedena tak jak má, žádnej bastl.

Odkaz ke komentáři

Liqid-no jo to říkáš ty,že je provedena kvalitně,ale jak já můžu vědět,že nejseš Pat:-)Samozřejmě to nemůžu vědět ani o autorizáku,ale přeci jen ňáká záruka od nich je.

Stěrače,gumy si měň klidně sám.Ale na uhlíky bych se radši vykašlal:-)

Odkaz ke komentáři

Čím jezdíte, se to tohle vlákno jmenuje...

No, já už skoro nejezdím :(

Co skončila záruka na Insignii (je pouze dvouletá), tak se to všechno s..e na jednu hromadu.

Ve cca. 120.000km se měnilo čidlo teploty výfukových plynů a následně modul škrtící klapky (důvod - počítač nesmyslně hlásil přehřátý motor a auto házel do nouzového režimu).

V cca. 130.000km se repasovaly všechny 4 vstřiky. Auto kouřilo jako svině, filtr pevných částic vypaloval každých 200km a auto bylo zahalené dýmem jak 40 let stará Tatrovka.

Aktuálně mám najeto 140.000km a auto začalo při přidání plynu chcípat. Teď je v servisu, zatím neví, co tomu je, ale vypadá to na palivové čerpadlo.

(Dvojlitrovej diesel, 118 kW, automat.)

Naštěstí už si budu za chvíli objednávat nového služebáka, ale je to fakt na posrání.

A nejhorší na tom je, že v servisu jsou sice ochotní, ale závady se odstraňují metodou pokus-omyl, protože diagnostika neustále ukazuje, že je všechno v pořádku.

Takže kdo ví, co tomu vlastně je.

Opel byl sračka kdysi a evidentně mu to zůstalo (bez ohledu na to, jak ADAC chválí spolehlivost Insignie).

No hlavně Insignia, jednu dobu mě celkem zajímala koupě verze OPC a tak jsem trochu pátral, poptal se u známích mechošů apod. a všichni se shodli na jedné věci. Astru jakékoliv generaco JO, ale Insignii prý v žádným případě. Bohužel v dnešní době si opravdu dobré auto nevybereš. Máš na výběco ..Passat, samo o sobě fajn hezky udělané auto, ale motory jako 2.0tdi nebo občas DSGčka opět mají různé vady. To stejné  další značky.

Odkaz ke komentáři

Penedge - Asi takhle, výměna uhlíky alternátoru není žádný složitý zásah. Kdyby se to udělalo špatně, tak to nebude fungovat a je to neprodejný. Navíc je to jako výměna žárovky. Odpojíš konektor, vyměníš uhlíky, připojíš konektor a jedeš dál.

Samozřejmě do něčeho jako je třeba výměna motoru bych se u novějších aut doma nepouštěl, to je jasný.

Zatím jsem měl na auta docela štěstí a do servisu jsem musel pouze kvůli naplnění a kontrola těsnosti klimy.

Upraveno uživatelem Liqid
Odkaz ke komentáři

Tyhle filtry pevných částic to je teda výmysl :). Sice nejsem žádnej chemik, ale z logiky věci mě vyplývá, že to co z motoru bez tohoto zařízení jde průběžně během jízdy, tento filtr zadržuje a vypustí to najednou. Takže výsledek je nula, jen jsou s tím problémy. Možná se tam něco spálí, ale zase taková sláva to nebude.

To prave ne. Jdou saze, jak kdyz ti spatne, na pul vzduchu, hori kamna. Je lepsi je nejakou dobu chytat a pak je pri vysoke teplote a dostatku vzduchu najednou spalit na oxidy uhliku. S tim si stromy poradi. Saze ti akorat sednou na plice.

Odkaz ke komentáři

To prave ne. Jdou saze, jak kdyz ti spatne, na pul vzduchu, hori kamna. Je lepsi je nejakou dobu chytat a pak je pri vysoke teplote a dostatku vzduchu najednou spalit na oxidy uhliku. S tim si stromy poradi. Saze ti akorat sednou na plice.

Jo něco na tom bude, ale jak říkám nejsem chemik :). Jen mě není jasná ta účinnost. Pokud se nemýlím, tak karbon je uhlík, spalováním uhlíku vznikne CO2, což je myslím tady docela svinstvo. Takže jedno svinstvo vyměním za druhé. Dále - aby se to začalo spalovat musí se do toho filtru krátkodobě vstříknout nafta, aby to začalo hořet tzn. že i to malé množství nafty vytvoří nějaké procento pevných částic, které jdou ven a to se opakuje cca každých 1200-1500 km, takže dle mého názoru to je takový marketingový tah aby se EU nažrala a automobilky mohly vydělávat :clap: . A to nemluvím o ceně od 40tisíc (Škoda) až po 150k (Honda). No a ta močovina u některých aut taky není žádná olympiáda.

Upraveno uživatelem jirka404
Odkaz ke komentáři

Montemar, Liquid - autorizované servisy nejsou cvičeny k tomu, aby rozebíraly některé věci a není to jen kvůli tahání peněz z zákazníků. Mají standardní servisní postupy dané výrobcem, těch se drží a ví, že s autem takto servisovaným nebudou relativně dlouho problémy. Navíc takové auto má při prodeji výhodu. ALE - i v takovém servisu může být blb, který ani standardizovaný postup nezvládne. I mezi takovými servisy se najde takový, který tvrdí že Ti dal originální díl a přitom ho opravil nebo dal nekvalitní repliku. Atd. atd. Co mám Mondeo, jezdím do autorizovaného, menšího servisu, cenově se příliš neliší od garážového kutila a se vším si zatím poradili. Navíc při demontáži výplní atd. nepolámou úchytky a nepřilepí to zpět silikonem protože takové auto ještě nedělali, vše pevně drží a neklepe se.

A ještě k nedávné debatě ohledně sportovních vozů. Závidím lidem, co tomu zasvětili život, je mi přes 50 a vyrůstal jsem na slintání nad Hubáčkovou Alpinou, Lancií Stratos, Porsche 917, Š130RS nebo nejkrásnější závodní Škodovkou Š200RS, poslintaných aut a motorek bylo ale víc. Sledoval jsem F1 a mé hrdiny J.Stewarta, N.Laudu, F.Ceverta, J.Rindta a další. Sám jsem v 70.letech proháněl buginu po Štikovské rokli a koketoval s motokárou, pak se život ubíral jinudy, přesto se mi při spatření sportovního auta rozbuší srdce, z moderních to je ale málokteré i když některá vypadají dost sexy. Miluji klasiku, měl jsem Porsche 924 a 928, měl čest řídit Š130RS, český pous o klasiku Gordon, staré Porsche 911 nebo dokonalou repliku Fordu GT40. Z moderních aut jsem okusil Porsche 911 Turbo (996) nebo Aston Martin DB9, které si mohu občas vypůjčit a u kterého jsem zatím nikdy nevypnul stabilizaci. Přesto mne víc oslovuje bezprostřední ovládání a zážitky za volantem kamarádova Morganu nebo své Mazdy MX-5, dospěl jsem do fáze, kdy nepotřebuji stovky koní, ale řidičské auto se zpětnou vazbou. I když, pár koníků by Majdě prospělo...:-) 

No a taky brázdím Evropu v sedle motocyklu, často s výborným kamarádem a místním členem Cyrilem, tam si užijeme adrenalínu dost, většinou v divočině mimo asfalt.

Jinak myslím, že kdo chce jezdit výrazně rychleji než jsou povolené limity, chce naopak poznat limity své i svého auta a tenhle režim jízdy mu přináší radost, není nic lepšího než okruh, navíc se u nás jezdí dost amatérských pohárů, když vezmu třeba naše mrňousy MX-5, pořádá se Miata Cup, kam může každý i s jiným autem. 

Odkaz ke komentáři

Krásně jsi to napsal Ivane. :cheers: . Je to dáno věkem a zkušenostni, které jsou jak známo nepřenosné. Na vše si musí každý přijít sám. A to je zákon evoluce. Pryč jsou doby, kdy mě lákalo držet Ford Capri pod krkem dvěstěkilotmetrovou rychlostí na německé dálnici třeba 200 kilometrů v kuse (na přelomu 80/90 let to ještě šlo), nebo nedávné zkoušky kolik z toho XKR vlastně dostanu. Ani 270Km/h v autě či na K1200S se mnou už dnes prostě nedělá to, co pohodovka s Defenderem, kochačka na GéeSu či výletní tempo 110km/h na K1200LT. Teď jsem se dokonce rozhodl obstarat malý moped Motobecane, na kterých jezdí domorodci v Africe. Když jsem třeba v Maroku zažil, jak nám to na týhle legrační frkole v dunách natřel domorodec, trochu jsem přehodnotil postoje. Možná taky proto jsem začal létat na motorovém paraglajdu a jezdit trochu na skútru C1. To je klid. Ale to, co se tady řeší, kdo čím jezdí, je fakt otázka pohledu na věc. Jako služební auto bych jako zástupce firmy - cesťák Defíka nebo kabrio určitě nechtěl. Takže je to o tom, na co to vlastně potřebujeme. :cheers:      

Odkaz ke komentáři

ivan lelak - ... mozna.ale vymenit rele za par korun (klidne z vrakoviste, da se tam sehnat spousta novych dilu z havarii) a nebo celej celek za desitky tisic nemusi nutne funkcnost celku rozdilne ovlivnit. a ted pry prichazi jeste lepsi figl - zalit co nejvice soucastek do plastu... nicmene, ja svemu 'garazistovi' verim, uz par let u nej octavie servisuji... a vim, ze prinejmensim stejne, jako as, ale spis lip..

Odkaz ke komentáři

<br />To prave ne. Jdou saze, jak kdyz ti spatne, na pul vzduchu, hori kamna. Je lepsi je nejakou dobu chytat a pak je pri vysoke teplote a dostatku vzduchu najednou spalit na oxidy uhliku. S tim si stromy poradi. Saze ti akorat sednou na plice.<br />Jo něco na tom bude, ale jak říkám nejsem chemik :). Jen mě není jasná ta účinnost. Pokud se nemýlím, tak karbon je uhlík, spalováním uhlíku vznikne CO2, což je myslím tady docela svinstvo. Takže jedno svinstvo vyměním za druhé. Dále - aby se to začalo spalovat musí se do toho filtru krátkodobě vstříknout nafta, aby to začalo hořet tzn. že i to malé množství nafty vytvoří nějaké procento pevných částic, které jdou ven a to se opakuje cca každých 1200-1500 km, takže dle mého názoru to je takový marketingový tah aby se EU nažrala a automobilky mohly vydělávat :clap: . A to nemluvím o ceně od 40tisíc (Škoda) až po 150k (Honda). No a ta močovina u některých aut taky není žádná olympiáda.<br />

<br />:) Chces si zanadavat chapu to, pohoda, tez si nekdy zanadavam na dane. Ale tohle je dost typicke, nadavat na neco, cemu nerozumim a hned z toho obvinit vladu, nebo jeste lepe EU. CO2 neni zadne moc velke svinstvo. Nesmi ho byt moc, to je jasny, ale bez nej by to neslo. Je to palivo pro fotosyntezu rostlin a dela mirne podnebi. Tedy jeho rovnovaha je dynamicka a rostliny na tom makaji pro nas. Saze delaji jenom bordel, hlavne v plicich malych decek blizko u zeme. No, a jeste jednu bilanci by sis mohl udelat k tomu spalovani. Ja presne nevim, jak ten spalovaci proces funguje, ale jestli vstrikem nafty, jak rikas, tak si uvedom, ze par vstriku nafty spali bordel z asi 150 litru paliva. No a ten iniciacni vstrik pri te vysoke teplote shori taky. Takze rikat, ze sice neco spalim, ale zase na druhe strane neco vyprodukuju, takze je to jen habadura co nas nuti delat ta zla EU, je mozna teoreticky spravne, ale mnozstevni bilance dela z takoveho argumentu nechteny vtip a z rebela je razem jen nekdo, kdo vlastne nevi proti cemu protestuje. Ono to totiz vetsinou neni tak jednoduche, jak si, slovy Cerneho, volic rad mysli.<br /> Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...