Přejít na obsah

Kdo čím jezdí

Doporučené příspěvky

Auto Kelly to nejspíš jen prodává, vyrábět to bude zřejmě někdo jinej. Měl jsem tři Mazdy za sebou a zásadní díly jsem nechal na doporučení mého automechanika kupovat výhradně originály - drahý, ale kvalitní. U světla bych se toho taky nebál, chce si to prohlédnout vedle sebe origo a druhovýrobu, jestli je to téměř stejný - odstíny plastů apod. a zkusit, jestli to dobře sedí do plechů a pak už jen doufat, že se to na slunci nerozšklebí, nepoteče do toho a nevybledne to za pul roku.

A co vrakoviště zkusit. Světlo by bylo plus minus stejně starý - barevný a sedlo by stopro. Naposledy jsem takhle koupil švagřenici zrcátko na 323F.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

včera jsem shodou okolností viděl na ČT2 pořad o výrobě fake dílu pro Renault v Turecku. Docela jsem čuměl jako puk, že tyhle napodobeniny vyráběla firma, které dělala i originální díly. Turečtí obchodníci na férovku přiznávali, že prodávaj fejk v originálních krabicích (který není problém sehnat) se vším všudy (kody, hologramy atp). Jsou schopní vypravit velkou zásilku do EU v kamionech přes jejich kontakty. Při testech brzdových destiček se pak po 5. zastavení z rychlosti 130 km prodloužila brzdná dráha fake destiček o 29 metrů oproti originálu. O kouři, který se z brzd linul ani nemluvím. Výsledné vizuelní porovnání opotřebovaných destiček bylo taky na pováženou. Takže myslím, že co se týče těhle dílů, šel bych určitě do originálu...u světla bych se nějaký druhovýroby nebál.

Odkaz ke komentáři

Viděl jsem a myslím že je potřeba zdůraznit že testovali vyloženě fejk z turecka vs. originál.

Testovat origo díl vs. díl od stejného subdodavatele dělaný stejně jako originál ve stejný fabrice ze stejného materiálu ale prodávaný bokem NIKDY v testech neuvidíme.

Mě tam spíš s.alo to množství falešných potravin, protože jsou i u nás legálně v obchodech.

Odkaz ke komentáři

Možná by se mnoho a mnoho lidí divilo, že v originál značkových servisech dostanou druhovýrobu za cenu originálu.......

18 let se pohybuju v automotive branži (včetně návstěv automobilek) a pořád se mám co učit, jak vidím :) :) :)

O tvých slovech silně pochybuji.

Odkaz ke komentáři

18 let se pohybuju v automotive branži (včetně návstěv automobilek) a pořád se mám co učit, jak vidím :) :) :)

O tvých slovech silně pochybuji.

není sebemenší důvod pochybovat

Odkaz ke komentáři

Že by Mercedes, BMW, Audi atd. prostě tyhle servisy dávaly do aut fejky a riskovali, že přijdou o licenci? Každý zaměstnanec, který by to po vyhození prásknul by dostal od nedaleké konkurence slušné peníze, moc se mi tomu nechce věřit. Spíš to bude o lidech a technik si prodává bokem origo a montuje fejky, stejně jako číšníci si prodávají v restauracích svůj alkohol. To asi ano, ale je to pořád dokola, české zmršené uvažování, jak všechno osr.at.

Upraveno uživatelem Josef01
Odkaz ke komentáři

Tohle není v ČR, ty díly nejsou fejky z turecka, ale dělaný přímo výrobcem dílů načerno.

K našim servisům se dostanou jako originální.

Už vidím jak servisman od Mercedesu prodává třeba brzdový destičky bokem a nosí do práce fejky.

Ani s číšníkama už to není co to bývalo, zásahy celníků, elektronický pokladny . . .

Odkaz ke komentáři

Po pravdě se mi v autorizovaném servisu stalo spíš, že práci odflákli, než že by tam asi daly fejky. Poslední takovej pěknej kousek byl, že když jsem si auto bral, zběžně jsem otevřel při přejímce kapotu a ejhle v motorovém prostoru se válí pětadvaceticentimetrový francouzák, nějaký hadr a drobný sajrajt (nějaké matičky a těsněníčka či co). Pán v obleku, který mi auto předával tak docela ztratil úsměv a sebejistotu.

Odkaz ke komentáři

Tak jo, značkový servis opravuje auta v záruce díly z druhovýroby a ještě se mě ptá, jestli chci ty vyměněné díly zpátky nebo jestli je mohou vyhodit :)

Sakra... a vždycky mi vrátili originální díl, asi mám štěstí :)

A to do většiny těch fabrik, co ty origo díly vyrábějí, dodáváme, tak si skoro až říkám, že bych to poznat mohl :)

Dál se k tomu vyjadřovat nebudu.

Odkaz ke komentáři

tak jako fejky hodinek maji svou stupnici "kvality", tak i druhovyroba nahradnich dilu pro motorova vozidla ma svoje...

.. napr. lozisko predniho kola (oct 2011) :

.. mel jsem na vyber asi 8 variant, od 'origa' (hm) za 4,5k pres 'druhovyrobu' (stejny vyrobce, hm) za 2.5, po nejakou pry cinu za 0,8....

Odkaz ke komentáři

tak jako fejky hodinek maji svou stupnici "kvality", tak i druhovyroba nahradnich dilu pro motorova vozidla ma svoje...

.. napr. lozisko predniho kola (oct 2011) :

.. mel jsem na vyber asi 8 variant, od 'origa' (hm) za 4,5k pres 'druhovyrobu' (stejny vyrobce, hm) za 2.5, po nejakou pry cinu za 0,8....

Výstižnější popis ani nemůže existovat.

Odkaz ke komentáři

hele, kolik usetris na lampe z kelly proti originalu? btw, mrkni na ebay.de..

To právě vůbec nevim. :) Mně se jedná o to, že potřebuju světlo, krytku blinkru a koberečky, ale moc se mi nechce do 8 let starýho auta cpát prachy za takový blbosti, který nemaj úplně vlik na jízdní vlastnosti. :) Ale vzhledem k tomu, že jsem úplnej motodiletant, tak asi radši zajedu do autorizovanýho servisu, tam si nechám nakecat, že mám špatný stěrače, kapaliny a jánevimco, nechám tam raketu a budu mít klid. :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...