Přejít na obsah

Kdo čím jezdí

Doporučené příspěvky

Před časem tu padl dotaz na kvalitu pneumatik. V aktuálním čísle časopisu AutoTip byl velký test pneumatik. Jeho výsledky jsem oscanoval a jsou v příloze.

Kua Fraku cos to naskenoval za rozmer :-)) To mi moc u Golfa nepomuze ...

Ale vitezstvi Michelinu potesilo

Upraveno uživatelem Bob123
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kua Fraku cos to naskenoval za rozmer :-)) To mi moc u Golfa nepomuze ...

Ale vitezstvi Michelinu potesilo

Ahoj, nascenoval jsem to, co jsem měl .-)

Ono to u jiných rozměrů bude ale podobné.

Já posledních několik let na doporučení smluvního servisu naší firmy obouvám jen Michelin. Jsme jejich hodně významný zákazník, tak si myslím, že by mi nedoporučili něco špatného a jsem spokojený. Před tím jsem používal Brigestone a Continental a taky to bylo OK. Mě spíš zaujalo, že v testu docela dobře hodnotili no name čínské pneu. To bych úplně nečekal.

Teď mě ale pobavil test v iDnes - převzatý z Německa. Vyhrál Continental a Michelin nebyl ani v seznamu. Prostě by jim asi vyšel lépe než Conti, tak ho tam raději ani nedali....

Jak jsem ale psal před časem. Podle mého názoru budou všechny značkové pneu dobré. Jinak by se ti výrobci neudrželi na trhu. Pouze korejské pneu byly ve všech testech, které jsem v poslední době četl, hodnocené ne úplně dobře.

Odkaz ke komentáři

Mně přijdou ty testy vtipný. Včera, než jsem objednal ty Hankooky K107 265/35 R18, tak jsem jen rychle mrknul na e-pneu na testy (bohužel nejde mi teď vložit odkaz, ale je to e-pneu v sekci testy podle značky), kdy v testu AutoBild Sport 2011 je tahle guma na prvním místě z 10ti s tím, že je naprosto nejlepší na mokru a mimo další hromady testů je hned vedle test ADAC/ÖAMTC 2010, kde se účastní většina stejných modelů a tam je osmá ze sedmnácti s tím, že má potíže na mokru :D

Mimo toho, že jsou tyhle testy až trapně vokatě vobložený výrobcema, se musím pousmát, jak tři joudové někde v německu na letišti dokážou s Golfem 1.4 přesně stupnicově ohodnotit deset parametrů u osmnácti pneu jen tak od ruky. Asi do každý zatáčky uměj vjet na milimetr stejně.... ach jo. Jak můžou dělat z lidí takový lamy :(

Upraveno uživatelem Radius
Odkaz ke komentáři

Ono vzdy zalezi ktery vyrobce prispel na test jakou castkou, a v ramci fair play tam vidim mezirocne jakousi rotaci mezi hlavnimi vyrobci aby se vsichni vystridali na 1. Miste.

Ja taky uz asi 5 let Michelin a nemuzu rici krive slovo

Odkaz ke komentáři

Je bajecne, jak v tom vsichni mate jasno. "Vsechno je podvod, platej to zavedeni vyrobci, jsou to nymandi v tom Nemecku, ja vim nejlip a nejvic, rikam ti mamo, levne jsou stejne dobre, jako drahe, jenom neplatim reklamu a marzi nenazranym znackovym vyrobcum. Na me si, mamo, ti holomci neprijdou."<br />

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři

Je bajecne, jak v tom vsichni mate jasno. "Vsechno je podvod, platej to zavedeni vyrobci, jsou to nymandi v tom Nemecku, ja vim nejlip a nejvic, rikam ti mamo, levne jsou stejne dobre, jako drahe, jenom neplatim reklamu a marzi nenazranym znackovym vyrobcum. Na me si, mamo, ti holomci neprijdou."<br />

Ale dyť Ty tomu klidně věř, že jsou všechny ty testy úžasný.  A já si zase gumy kupuju na základě vlastní zkušenosti a tučnosti peněženky, no. Každej to má přece jinak.

Odkaz ke komentáři

Kolik zkusenosti mas s limitnimi situacemi. Jednu? Dve? Dobra guma se od spatne pozna parkrat za jeji zivotnost. Ale to prave dela ten zasadni rozdil, zadna bouracka, nebo jedna bouracka. V 99 procentech je to asi jedno. Stat v Praze v zacpe, nebo se plouzit po Ostrave muze clovek i na Cinach. Ale zaroven na takovych zkusenostech (takove mame majoritne vsichni) stavet schopnost posoudit kvalitu gumy je blahove. Ja mam najeto pomalu k milionu v asi deseti autech a zcela diskvalifikovat faktor ceny a vysledky v testech pri vyberu gumy, to bych si teda netroufnul. To ze nekdo vybira podle penezenky je zcela ok, ale lhat si do kapsy a ospravedlnovat si to kecama o globalnim spiknuti a nulove souvislosti mezi cenou a kvalitou je proste hloupost.<br /><br />

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři

Kolik zkusenosti mas s limitnimi situacemi. Jednu? Dve? Dobra guma se od spatne pozna parkrat za jeji zivotnost. Ale to prave dela ten zasadni rozdil, zadna bouracka, nebo jedna bouracka. V 99 procentech je to asi jedno. Stat v Praze v zacpe, nebo se plouzit po Ostrave muze clovek i na Cinach. To ze nekdo vybira podle penezenky je zcela ok, ale lhat si do kapsy a ospravedlnovat si to kecama o globalnim spiknuti a nulove souvislosti mezi cenou a kvalitou je proste hloupost.

Rozumím, co myslíš. Jo. Pár limitních situací mám za sebou a párkrát jsem ten limit překročil a kupoval nový auto. A kromě toho si dovolím tvrdit, že při nalítaných kilácích co mám cítím pod prdelí a pod volantem kvalitní gumu, takže do toho extrému nemusím zajít, abych si uměl představit jak vypadá.  A tak  mám jasno už dlouho. Taky neřídím káru s celou populací mongolských mustangů pod kapotou. Nulovou souvislost mezi kvalitou a cenou jsem nikde netvrdil, ale jde koupit kvalitní a levný výrobek, to vím. Jo-a globální spiknutí považuju za realitu.

Odkaz ke komentáři

Az na tu paranoiu o globalnim spiknuti to zni rozume. Me se v zivote nicmene stale dokola ukazuje, ze levne a kvalitne to bud nejde, nebo to proste neumim. Draze a nekvalitne to je samozrejme casto, draze a kvalitne se snazim, pokud chechtaky dovoli, ale kdyz nejsou a musim levne, tak se s kvalitou proste nesetkavam.

Odkaz ke komentáři

Az na tu paranoiu o globalnim spiknuti to zni rozume. Me se v zivote nicmene stale dokola ukazuje, ze levne a kvalitne to bud nejde, nebo to proste neumim. Draze a nekvalitne to je samozrejme casto, draze a kvalitne se snazim, pokud chechtaky dovoli, ale kdyz nejsou a musim levne, tak se s kvalitou proste nesetkavam.

Aha- no ono je levně a levně. Kvalitně a JEŠTĚ levně, jsem měl napsat..

Odkaz ke komentáři

Aha- no ono je levně a levně. Kvalitně a JEŠTĚ levně, jsem měl napsat..

sorry, ale levné věci jsou levné z nějakého důvodu. Pokud stejné věci stojí více, má to svůj důvod. Jako lidé jsme stále nepoučitelní a stále zkoušíme v obvyklých situacích obdržet zázrak. Jenomže zázraky se obvykle nedějí, obvykle se dějí věci obvyklé. Prostě stará moudrost : "Nejsem tak bohatý, abych mohl kupovat levné věci ", je stále platná. V mnoha a mnoha případech jsem se o tom na vlastní kůži přesvědčil a přesvědčuji stále (protože stále ten čertík výhodného kupu je silnější, než zdravé poučení ze zkušenosti). Nepopírám, že cena a  hlavně různé posudky jsou vždy syntézou mnoha okolností, o nichž třeba ani netušíme, ale v zásadě : pokud je nějaká kvalitní věc nějak ohodnocená, asi to nebude jen tím, že dělají masivní reklamu, mají svoje obchody apod.. V Lidlu a podobných hitlermarketech si můžete koupit krásné věci za neuvěřitelně nízké ceny. Proč ne, je to jen na každém z nás. Já si pro maso prostě raději zajdu k řezníkovi, kterého mám odzkoušeného a který je několikrát dražší, než maso z hitlermarketu. Ale je to moje svobodná vůle. Zrovna tak si v Bille nekoupím pneumatiky na auto. Je to to jediné, co mě drží na vozovce, a v případě ochrany života není žádná cena dost vysoká.

Nikdo z vás nezažil situaci, kdy potřeboval lékaře , a dal by všechno co má i nemá za to, aby ho vyléčil? není lepší investovat daleko menší sumu do prevence, ergo : nákupu co nejdostupnější kvality?

Ale třeba se mýlím :)

Odkaz ke komentáři

Tak zrovna třeba LED žárovky z Lidlu mi doma svítí a z jejich světla mě nebolí oči, na rozdíl od několikanásobně dražších "značkových" LEDek ze specializovaného e-shopu, kterémužto jsem ty "nejmodernější technologií vyráběné produkty" promptně hodil na hlavu  :mellow: S klobásami je to horší, mám v Lidlu jeden druh odzkoušený, jinak je to slabší - ale pořád lepší než síť řeznictví Procházka.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...