Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dozadu jsem si dával tašku a bylo tam místa tak akorát. Např. vzdálenost spodního okraje předního okna k okraje palubky (tedy její celková hloubka) byla malá, takže to celé na mě působilo, že sedím hrozně ve předu, ale přitom sedadlo bylo nastavené normálně.

Odesláno

Tak nevím.. Svoje dělá i sklon opěradla nebo výška sedačky. Mě tam přijde místa dost.. Ale proti S classe je to samozřejmě úplně jinej příběh..

Odesláno

Jak psal Jeremy, že mu to leze po nějaké době na nervy, tak jsem chtěl vědět, zda to má větší výkon, lepší spotřebu apod. Pokud to má být slyšet venku, tak tomu rozumím, mě se víc líbí, když chce míc člověk pocit, že slyší motor, ta elektronická verze (repro s burácením motoru v autě). Každopádně já preferuju naopak absolutní ticho, takže pneu vybírám na nízkou spotřebu a hlučnost a vynikající bezpečnost (přilnavost, brzdná dráha).

Tyhle tři parametry se většinou přímou úměrou míjejí, zejména první dva s tím posledním. IMHO ty dva první nemají pro spotřebitele vůbec žádný smysl, ten třetí naopak.

Návštěvník maxigabrielg
Odesláno (upraveno)

Jozef, z tvojho S klasse je vsetko nejak male....

posledny Passat je fakt dobre auto a nikdy nebol tak velky!

dobry zvuk je zaklad a dobry vyfuk samozrejme kopec vykonu, desiatky konikov!

:-))

Upraveno uživatelem maxigabrielg
Odesláno

Tyhle tři parametry se většinou přímou úměrou míjejí, zejména první dva s tím posledním. IMHO ty dva první nemají pro spotřebitele vůbec žádný smysl, ten třetí naopak.

Jasne, hlucne pneumatiky su to prave.. to su co za rozpravky toto.

Odesláno

Neřekl bych, že se úplně míjejí, ano u těch levných pneu se míjí všechno, ale vždycky je to nějaký kompromis. Přečtu nějaké testy a recenze a pak si vyberu v té vyšší cenové hladině. S Continental člověk chybu neudělá, já jsem letos zvolil Goodyear, v rozměru 255 vycházely v testech velmi dobře.

Odesláno

Naposledy jsem zazil hlucne vyfuky na cabriu 911 997 S a system byl od Akrapovice. Na delani show to bylo dokonale ale jinak zbytecne hlucne ... Nicmene vykon to nejaky pridalo ...

Osobne by me zajimalo jak dopadne prvni srovnani Passat vs. Superb ... Pokud pominu BiTDi a nejake dalsi prkotinky ve vybave tak sazim na Superba ...

Docela ho nafoukli defakto kopiruje vnejsim rozmerem A6 4F, s tim ze ma vice mista na zadnich sedadlech...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Jasne, hlucne pneumatiky su to prave.. to su co za rozpravky toto.

Hele Ty rozprávko, já netvrdím, že hlučné pneumatiky jsou to pravé, jen ten údaj hovoří o hluku vně vozidla a 3 decibely rozdílu uvnitř, notabene v lepším autě, nepoznáš, stejně jako 3 decy rozdílu ve spotřebě na 100 km, ale brzdnou dráhu za mokra delší o desítky metrů v krizovce ku.va poznáš.

Neřekl bych, že se úplně míjejí, ano u těch levných pneu se míjí všechno, ale vždycky je to nějaký kompromis. Přečtu nějaké testy a recenze a pak si vyberu v té vyšší cenové hladině. S Continental člověk chybu neudělá, já jsem letos zvolil Goodyear, v rozměru 255 vycházely v testech velmi dobře.

Většinou, když je spotřeba v kategorii A, tak brzdná dráha je tak C a hůř, ale netvrdím, že neexistují gumy, co mají tyto parametry v té horní úrovni společně.

Odesláno

Rozdíl 3 decibely jsem poznal i v Ečku, Pirelli versus Continental (225 rozměr). 4 decibely je už dvojnásobný hluk.

Odesláno

Rozdíl 3 decibely jsem poznal i v Ečku, Pirelli versus Continental (225 rozměr). 4 decibely je už dvojnásobný hluk.

Nojo, pak máš hodně dobrej sluch, většina lidí registruje hluk od pneumatik při jejich nerovnoměrném opotřebení, zejména způsobeným tím, že auta jezdí prázdná, což jezdí většina, ale to se může vyskytnout i u těch s deklarovaným nízkým hlukem.

Odesláno

japonci to auto tunia v aerodynamickej komore, a ja budem skrblit na gume.. rozdiely v hlucnosti su znacne, obzvlast ked mas napr tiche auto a tlacis 150km/h. Treba proste priplatit, aby to bol ten spravny kompromis.

tiez potom clovek zisti, ze dobre auta nie su tiche preto, ze su vypchate tonami noisekiller peny alebo podobne. Maju vyvazeny motor dobru aerodynamiku, potom s tlmenim hluku je to skor o ladeni rezonancii nez o tupom boji s vibraciami (dizle vynechajme). A teraz tam obujes gumu co ma 73dB pri nejakej povedzme 90km/h rychlosti. Pri 150ke to ma kludne o dalsich 7-10dB viac, to ti ide hlava strelit z tych infrazvukov (pri jazde na dialnici to extra unavuje). Tak je to volba ci chces grip za kazdu cenu alebo komfort + nejaky nie fatalny komromis s jazdnymi vlastnostami. Vseobecne cim nizsi dezen a nizsi profil, napr s opotrebenim, tym viac hluku (napr. slicky a semi-slicky su fest hlucne). 

decibelova krivka je logaritmicka. Subjektivne vnimanie hluku je cca: -10dB = polovicny hluk. To s tym -3dB sa tyka VYKONU. U hluku sa to pouziva za najnizsi pocutelny rozdiel v beznych podmienkach. Ale 10dB je medzi zlou a dobrou pneumatikou vo vysokej rychlosti podla mna uplne realne..

trochu osvety:

Odesláno

Nojo, pak máš hodně dobrej sluch, většina lidí registruje hluk od pneumatik při jejich nerovnoměrném opotřebení, zejména způsobeným tím, že auta jezdí prázdná, což jezdí většina, ale to se může vyskytnout i u těch s deklarovaným nízkým hlukem.

V tom Ečku jsou totiž slyšet jenom pneumatiky, nic jiného...

Vzorec pro akustický tlak (řekněme zvuk) je decibe1.gif tedy 3 decibely je dvojnásek.

Odesláno

V tom Ečku jsou totiž slyšet jenom pneumatiky, nic jiného...

Vzorec pro akustický tlak (řekněme zvuk) je decibe1.gif tedy 3 decibely je dvojnásek.

Promiň, ale zas tak bych to éčko nepřeceňoval, co se ticha týká, velkou roli hraje motorizace a výbava, ale i tak jsou tišší auta, ostatně to Ti asi teď nemusím vykládat. Ale ještě jednou zopakuji, já netvrdím, že je dobré kupovat hlučné pneu, jen jsem poznamenal, že se většina lidí podle těch štítků orientuje primárně na spotřebu a hluk a upozaďuje brzdnou dráhu, přičemž rozdíly mezi kategoriemi A-G jsou u spotřeby a hluku zanedbatelné a u brzdné dráhy dost dramatické, to je tak asi vše. A samozřejmě vím moc dobře, jak mi lezly na nervy hlučný gumy, šly hned z auta dolů.

Odesláno

Novej passat se mi taky líbí, snad za rok (až budu měnit stávajícího) budou nějaký akce a pakety, jinak by to pro mě byl holobyt.

Superb vypadá hezky ale má pro mě jeden zásadní problém - do roka v něm bude jezdit půlka republiky. Chápu, je to asi blbost, ale já stáda nemám rád. Už ten pašík je na hraně..

Odesláno

Promiň, ale zas tak bych to éčko nepřeceňoval, co se ticha týká, velkou roli hraje motorizace a výbava, ale i tak jsou tišší auta.

Já tam měl 3,5l benzín, je tišší než 3 litrový diesel v Sku a to výrazně.

Odesláno

Já tam měl 3,5l benzín, je tišší než 3 litrový diesel v Sku a to výrazně.

Tak to je jasný, proto říkám, že záleží na motorizaci a výbavě. Ale obecně, už jsme trochu zhýčkaní,když si vzpomenu na svýho Golfa I, s 1.5 dieslem (o předchozí, východní produkci nemluvě), kde měla palubka na volnoběh vibrace, že mi cvakaly zuby, jelo to 120, v zimě startsprej normální procedůra a byl jsem šťastnej, že mám skoro nový , západní auto, tak dneska si "stěžujeme" na úplný prkotiny.

Odesláno

Ano, jezdil jsem ve Š 100L a byl jsem rád. Dneska si sednu do auta za 800 tis. a šklebím se na zpracování, vrzání apod. (naposledy do fungl nového Mondea).

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...