Marty73 Odesláno 23. června 2015 Nahlásit Odesláno 23. června 2015 JR_2010: Škoda, že tvoje ne zcela hluboká znalost automobilového průmyslu neumožňuje diskuzi. Ale přesto ti odpovím.Když si přečteš znovu můj příspěvek, zjistíš, že nesouhlasíš sám se sebou, neboť potvrzuji tvoje slova, že pro většinu aut je originál to nejlepší a zcela dostatečný.Jestliže chce někdo víc, jde do výkonnějšího komponentu, který výrobce jako standard nemontuje z výroby a to hlavně a především kvůli ceně. Jak jsem zmínil, je to vždy o poměru cena výkon a zakomponování do celku.Na dotaz, co pro Octavii - takovou značkou uvedenou v originálním katalogu Škody je například ATE, TWR, Ferodo nebo Zimmerman, které se doporučují jako náhrada pro Octavii RS. Takže znovu, jsme v souladu názorů a není třeba vždy za každou cenu oponovat. A jen pro upřesnění, moje diplomka byla v oboru a obhájil jsem ji Sent from iPhone
Josef01 Odesláno 23. června 2015 Nahlásit Odesláno 23. června 2015 Já měnil po 70 tis. za podobné peníze v Mercedesu.
sibirnaya Odesláno 23. června 2015 Nahlásit Odesláno 23. června 2015 ja na x5 v 75, taky to stalo tak nak..
TLD Odesláno 23. června 2015 Nahlásit Odesláno 23. června 2015 To mate dobry, ja menil po 20ti tis km:)tl
JR_2010 Odesláno 23. června 2015 Nahlásit Odesláno 23. června 2015 JR_2010: Škoda, že tvoje ne zcela hluboká znalost automobilového průmyslu neumožňuje diskuzi. Ale přesto ti odpovím.Když si přečteš znovu můj příspěvek, zjistíš, že nesouhlasíš sám se sebou, neboť potvrzuji tvoje slova, že pro většinu aut je originál to nejlepší a zcela dostatečný.Jestliže chce někdo víc, jde do výkonnějšího komponentu, který výrobce jako standard nemontuje z výroby a to hlavně a především kvůli ceně. Jak jsem zmínil, je to vždy o poměru cena výkon a zakomponování do celku.Na dotaz, co pro Octavii - takovou značkou uvedenou v originálním katalogu Škody je například ATE, TWR, Ferodo nebo Zimmerman, které se doporučují jako náhrada pro Octavii RS.Takže znovu, jsme v souladu názorů a není třeba vždy za každou cenu oponovat. A jen pro upřesnění, moje diplomka byla v oboru a obhájil jsem ji Sent from iPhoneTak gratuluji k obhajobě, já sice v automotive pracuji teprve asi 25 let, ale samozřejmě přiznám, že se stále učím a diskuzi jsem zcela otevřený, stejně, jako si o sobě nemyslím, že jsem snědl Šalamounův excrement. Moje vyjádření bylo reakcí na příspěvek přede mnou, kde bylo napsáno cit.: "...pak koupím prémiovku místo standartu, kterou doporučuje servis. A že u některých značek je ten rozdíl znát...", tak jsem si jen dovolil upozornit, že ten standard je vlastně tím nejlepším a můžeme samozřejmě podiskutovat o tom, jestli se pro daný typ na trhu prodává něco lepšího, co a jestli ten konkrétní lepší díl třeba je ekonomičtější, nezpůsobí následně jiná, rychlejší opotřebení atd. Co se týká více dodavatelů v katalogu, to je běžná praxe, s kvalitou nesouvisející, je to prostá záloha, většina subdodavatelů je dublovaná a to z různých důvodů.Jinak já vycházím pouze například z těchto mých skromných zkušeností. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Marty73 Odesláno 23. června 2015 Nahlásit Odesláno 23. června 2015 Ok:) Není k čemu gratulovat, už je to dooost dávno. Ale myslím, že máme stejný názor, jen opět forum učinilo svoje a informace se nepotkaly.Ten poznatek k opotřebení ostatních komponentů. Také z vlastní praxe potvrzuji. Ne tedy u brzd, kde je vliv na ostatní součásti minimálni (vlastně jen desky vs kotouče vs kapalina), ale u motoru, převodovky, chlazeni - tam to sedí. Jeden upgrade vyvolává nutnost dalšího. Opět je to o tom kompletním nastavení.Každopádně jaký máš názor na upgrade brzd? Myslím dobrovolný , z vlastní vůle. Pro mne jednoznačně investice, co se vyplatí. Stejně tak včasná výměna. Sent from my iPad
JR_2010 Odesláno 23. června 2015 Nahlásit Odesláno 23. června 2015 Ok:) Není k čemu gratulovat, už je to dooost dávno. Ale myslím, že máme stejný názor, jen opět forum učinilo svoje a informace se nepotkaly.Ten poznatek k opotřebení ostatních komponentů. Také z vlastní praxe potvrzuji. Ne tedy u brzd, kde je vliv na ostatní součásti minimálni (vlastně jen desky vs kotouče vs kapalina), ale u motoru, převodovky, chlazeni - tam to sedí. Jeden upgrade vyvolává nutnost dalšího. Opět je to o tom kompletním nastavení.Každopádně jaký máš názor na upgrade brzd? Myslím dobrovolný , z vlastní vůle. Pro mne jednoznačně investice, co se vyplatí. Stejně tak včasná výměna. Sent from my iPadJá se přiznám, že ty změny nemám moc rád, myslím, že trochu vím, jaká je věda to auto z výroby nastavit a optimalizovat, jeden typ ráfků u jednoho modelu s jednou motorizací vhání ke kolům studený vzduch, u jiné motorizace naopak jiný typ ráfků horký vzduch odsává, lidi si na to pak prdnou litá kola z druhovýroby a dupou pak u prodejců, jak to auto stojí za ho.no, protože jim kotouče odejdou po 30 tisících. O té výměně destiček jsem již psal, pro mne investice v řádech pár tisíc je zanedbatelné vzhledem k přidané hodnotě, servisní prohlídky jsou mimo jiné proto, aby auto fungovalo bezproblémově po celou dobu a taky mezi jednotlivými intervaly a uživatel nejezdil do servisu pořád dokola, proto ta výměna před úplným opotřebením, ale jak jsem uváděl výše, je to o komunikaci a vysvětlení, ostatně jako ve všech oborech.
ewolucionar Odesláno 23. června 2015 Nahlásit Odesláno 23. června 2015 nemal by si mat nick ze Sci-Fi?:-) to som este nepovedal ze sa jedna o 180 konoveho Jumpera a chodi nalozeny cca 1200kg a ze ubrzdit ten vykon plus vaha nieje sranda...podla mechanika este nieco vydrzia.
ewolucionar Odesláno 23. června 2015 Nahlásit Odesláno 23. června 2015 V mojej vikendovke brembo po 5000 km..Ferodo racing 7500 km zaroven s vymenou oleja...
Návštěvník maxigabrielg Odesláno 24. června 2015 Nahlásit Odesláno 24. června 2015 (upraveno) to som este nepovedal ze sa jedna o 180 konoveho Jumpera a chodi nalozeny cca 1200kg a ze ubrzdit ten vykon plus vaha nieje sranda...podla mechanika este nieco vydrzia.stal si sa pravdepodobne obetou skrytej kamery a v servise ti pravidelne menia oblozenie po 40-50 tis km, a kotúče po 100 a vsetci sa na tom bavia, ze uz mas cca 200.000 km a este si na to neprišiel! A radsej si to skontroluj, lebo je dost realne, ze uz ani čislo motora nebude povodne!!! :-)) Upraveno 24. června 2015 uživatelem maxigabrielg
montemar Odesláno 24. června 2015 Nahlásit Odesláno 24. června 2015 myslim, ze jeden nejmenovany clen tady psal, ze najezdil na jedny desky 190 tis km. s octavii. ja tomu verim
Josef01 Odesláno 24. června 2015 Nahlásit Odesláno 24. června 2015 Existují sintrované destičky, které mají i trojnásobnou životnost, ale proč by výrobce takové destičky dával do aut, když jsou dražší a cena za 1 km je prakticky stejná. Brzdy jsou zpravidla ten nejmenší náklad na autě. Nejvíce to ovlivňuje styl jízdy a nemusí to být zrovna jen styl brzda-plyn-brzda, ale často vidím auta, která jedou z kopce a celou dobu jim svítí brzdové světlo a mě to ubrzdí brzdí motor.
JaRooN Odesláno 24. června 2015 Nahlásit Odesláno 24. června 2015 Lagunu, co momentálně jezdím, jsem kupoval ojetou. Destičky tam byly - tak cca 60% ještě zbývalo. Odjezdil jsem na nich 80 tis. km a mechanik ještě pořád tvrdí, že přední nejsou na výměnu. Zadní jsem už měnil při výměně kotoučů.
Josef01 Odesláno 24. června 2015 Nahlásit Odesláno 24. června 2015 Chybí dost podstatný údaj, kolik měla najeto když jsi ji kupoval...
straspol Odesláno 24. června 2015 Nahlásit Odesláno 24. června 2015 Kdysi jsme upgradovali brzdy na jednom hoooodně vytuněném Fiátku 600. Když dostal motor z modelu 127(vyšší obsah a výkon)s Weberem, přestali jsme se v tom s těmi bubnovými brzdami cítit bezpečně (F 600 má motor vzadu, deformační zóna před motorem je asi stejná jako u mercedesů a bavoráků, ale bohužel zahrnuje i kabinu ). Vyndali jsme celou přední nápravu i s listovým perem a nabastlili jsme tam nápravu z Pandy s vinutýma pružinama a kotoučovkama... zlatá éra vrakáčů s dílama za pár kaček ....Panečku, to byl upgrade !!! Jezdilo to jak Abbarth a brzdilo bez problémů.... až jednou na dálnici jsem to musel opravdu ,,zahamtnout" a KUK !!!! z obligátně průměrně nahnilých blatníčků mi vykoukly tlumiče i s uložením. Takže upgradovat se dá, ale s mírou, člověk musí počítat s tím co ten auťák ještě může snést.. Není důležitý jak rychle to jede, je důležitý jak dobře to brzdí.
JaRooN Odesláno 24. června 2015 Nahlásit Odesláno 24. června 2015 (upraveno) Chybí dost podstatný údaj, kolik měla najeto když jsi ji kupoval... Když jsem ji bral, měla necelých 70 tis. km. Jestli první majitel měnil destičky nevím...Těch 80 tis. km jsem reálně najezdil já, takže teď má přes 150 tis. Upraveno 24. června 2015 uživatelem JaRooN
geometr Odesláno 24. června 2015 Nahlásit Odesláno 24. června 2015 Kdysi jsme upgradovali brzdy na jednom hoooodně vytuněném Fiátku 600. Když dostal motor z modelu 127(vyšší obsah a výkon)s Weberem, přestali jsme se v tom s těmi bubnovými brzdami cítit bezpečně (F 600 má motor vzadu, deformační zóna před motorem je asi stejná jako u mercedesů a bavoráků, ale bohužel zahrnuje i kabinu ). Vyndali jsme celou přední nápravu i s listovým perem a nabastlili jsme tam nápravu z Pandy s vinutýma pružinama a kotoučovkama... zlatá éra vrakáčů s dílama za pár kaček ....Panečku, to byl upgrade !!! Jezdilo to jak Abbarth a brzdilo bez problémů.... až jednou na dálnici jsem to musel opravdu ,,zahamtnout" a KUK !!!! z obligátně průměrně nahnilých blatníčků mi vykoukly tlumiče i s uložením. Takže upgradovat se dá, ale s mírou, člověk musí počítat s tím co ten auťák ještě může snést.. Není důležitý jak rychle to jede, je důležitý jak dobře to brzdí. Jojo, bez motoru to jede, ale bez brzd nebrzdí. A vůbec chlapci, co teď probrat třeba vejfuky? O destičkách už tu pár stránek je ....
Ondrej71 Odesláno 24. června 2015 Nahlásit Odesláno 24. června 2015 Příští týden si jedu pro RS oktavku tak jsem docela zvědavý
Chocholusik Odesláno 24. června 2015 Nahlásit Odesláno 24. června 2015 svokor si ju kupil v benzine, prisla pred mesiacom... pochvaluje si sedacky, ale ma problem udrzat spotrebu... zatial priemer 11+
Ondrej71 Odesláno 24. června 2015 Nahlásit Odesláno 24. června 2015 Taky budu mít benzin, DSG, kombik Na spotřebu jsem zvědavý, v recenzích se hodne psalo, ze okolo 8 se to dá
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se