Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 1 hodinou, mamut napsal:

Dnešní oholení lehké jak peříčko, s úplně prvním výrobcem řemeslného mýdla. Budiž pochválen za to co si nyní můžeme užívat. A přírůstek v podobě nové štětky, lepší uzel jsem neměl. Super páteř a absolutní jemnost. Je to nejnovější typ syntetického vlákna, mám za sebou deset holení a nadšení nekončí. 

IMG_0310.jpeg

Floid Vigoroso, pro mě klasika č.1, kterou moje polovička nesnáší 😀. Kde si sehnal takový štětec?

Odesláno

Měl jsem kdeco a tohle můžu s jistotou doporučit. Ze začátku jsem měl pocit že je té páteře až moc, ale po pár holeních se krásně zajela. Nikdy se mi nedařila taková pěna, dnes jsem zase jen kroutil hlavou. 

https://www.aliexpress.com/item/1005006271120091.html?spm=a2g0n.order_detail.order_detail_item.3.5c4af19cecyCnV&_gl=1*1y2y6wz*_gcl_au*NzU1NDEwMzA2LjE3MzY2ODU3NzU.*_ga*MTYxMzAzMjgzOC4xNzM2Njg1Nzc0*_ga_VED1YSGNC7*MTczNjY4NTc3My4xLjEuMTczNjY4NTg1Mi40OC4wLjA.

Odesláno
před 2 hodinami, mamut napsal:

Dnešní oholení lehké jak peříčko, s úplně prvním výrobcem řemeslného mýdla. Budiž pochválen za to co si nyní můžeme užívat. A přírůstek v podobě nové štětky, lepší uzel jsem neměl. Super páteř a absolutní jemnost. Je to nejnovější typ syntetického vlákna, mám za sebou deset holení a nadšení nekončí. 

IMG_0310.jpeg

Jaké je to holicí mýdlo? Mám rád holicí mýdla z hovězího loje. Je to právě ta klasika osvědčená časem,kterou se holili už naši dědové.

Odesláno
před 1 hodinou, Muffik napsal:

Dotaz - přešel jste někdo z holení žiletkou na el. strojek?

Hlásim sa. Z britvy/žiletky som prešiel z časových dôvodov na elektriku. Na mokro sa holím už iba keď je ráno veľa času… Čo by Ťa zaujímalo?

Odesláno
Právě teď, Peto86 napsal:

Hlásim sa. Z britvy/žiletky som prešiel z časových dôvodov na elektriku. Na mokro sa holím už iba keď je ráno veľa času… Čo by Ťa zaujímalo?

Kvalita holení. Přece jen už z principu holení strojkem by mělo být "o tloušťku planžety" horší. Pokukuju po Braunu, ale nejsem si jistý.

Odesláno

Já jsem přešel už před 45 roky. První elektrický strojek byl Moskva - ruská kopie Brauna a potom asi 4 další Brauny. Pár měsíců mám Braun 8 a moc si ho pochvaluji.

Odesláno
před 2 hodinami, Muffik napsal:

Dotaz - přešel jste někdo z holení žiletkou na el. strojek?

Před mnoha lety. Mokrý holení už ne. Párkrát jsem to ještě zkusil, jestli mě to nebude bavit, ale ne. Leta používám Braun (planžetu) s čisticí stanicí, před tím Philips (frézky). Každýmu asi vyhovuje něco jinýho a chce to grif. Já měl po frézkách zarudlej krk, u planžety se mi to neděje. Ty Philipsy měly takovej systém frézek (tuším tomu říkali "lift and cut"), kterej měl ten vous trochu povytahnout a pak ušmiknout, což by trochu mohlo eliminovat tu tloušťku krytu frézky (planžety). Ale jak to dělá Philips dneska a jestli to nebyl marketingovej žvást, nevím. Ale možná kvůli tomu jsem měl zarudlou kůži na krku, těžko říct. Chce to zkusit. No, až budu starej budu si chodit sednout k holiči 🙂

Odesláno
Před hodinou, Muffik napsal:

Kvalita holení. Přece jen už z principu holení strojkem by mělo být "o tloušťku planžety" horší. Pokukuju po Braunu, ale nejsem si jistý.

Kvalita je malinko horšia, ale po pár dňoch sa tomu “ksicht” vždy prispôsobí. Teraz mám rok Braun 9. Je omnoho lepší, ako Braun 7, ktorý som mal predtým. Rozhodne stojí za to priplatiť si. Okrem toho je naň veľmi často zľava a dá sa kúpiť za fajn peniaze. S Philipsom nemám skúsenosti, naposledy pred 15 rokmi nejaký maličký, takže nič relevantné. 

Odesláno
před 6 hodinami, bohus76 napsal:

Jaké je to holicí mýdlo? Mám rád holicí mýdla z hovězího loje. Je to právě ta klasika osvědčená časem,kterou se holili už naši dědové.

Jsem s ním spokojený. Pár ingrediencí a žádná chemie, výsledná pěna je jako šlehačka. Má parádní skluz a nemá tendenci osychat, pocit po holení a hydratace pokožky na jedničku. Mýdla bez loje už nekupuju, nějak mi to nesedí. Zkoušel jsem různé výrobce, ale lůj je lůj. 

• po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Posledních cca 15 let takto...tedy palici 😎

Ale jelikož se tak holím denně/obden, žádné podráždění ani krev, celá hlava zabere cca 5 minut a půlroční náklady na holiče jsou zhruba někde okolo 350 Kč, jsem s tím stále v míru.

image.thumb.png.7cbe861d7efac8e3510e8f71d29a3c59.png

Upraveno uživatelem Bukoowsky
Odesláno
před 35 minutami, Hans Gruber napsal:

Říkal jsem si, že až přijde plešatost, holil bych kedlubnu elektrickým Philipsem, ale snad to ještě chvilku poroste 😀

Já plešatej nejsem, naopak - rostou mi dost rychle dost husté vlasy, o to lepší je reference na tyhle lowcost druhohorní šudlátka :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...