Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Balík přišel, já jsem si tam přiobjednal Feathersky i pro sebe, tak hned po příchodu z práce jsem jednu založil do mého Futura, pln očekávání, co příjde.

Zkoušel jsem Wilkinsony (neb byly v obchodě jediné, a byl to strašný průser), modré a zelené Astry (za mě OK), Razolutiony (na krátké strniště problémové, na týdenní tvář naopak super) a teď ty Feathers. Nikdy už nic jiného do strojku asi nedám. Šlo to tak neskutečně lehce, bez zranění na místech, kde je obvykle dělám... Pokud nad nimi někdo zatím ještě váhá (jakože asi ne, jak jsem pochopil z příspěvků), tak doporučuji.

Odesláno

Dnes som objednal darček od jeziska ...je už zaplateny tak len ho musí doručiť pod stromček :)

1x Durance L´ome kamenec

1x HJM 181P23 štětka na holení

1x Merkur Solingen Super platinum žiletky

1x Mühle R89, holicí strojek

1x Proraso Classic mýdlo na holení

Odesláno

Tak jsem po půlroce pokusů a omylů dneska vše na nějakou dobu zkompletoval.

Feathersky jsou opravdu super a myslím, že další žiletkové experimenty nebudou zapotřebí.

Futur - mám z nové série, rok výroby hádám 2014/15, takže bez problémů zmiňovaných napříč internetem - velký a masivní strojek, kde člověk musí vychytat holení pod nosem (díky velké hlavě strojku). Zkoušel jsem ještě Mühle R41, který je lehčí, drobnější a podobně agresivní - tzn. u mě vítězí na všech frontách, bohužel ale nemá tu kouzelnou věc, jako je nastavitelná hlava - někdy se opravdu hodí holit na 1, jindy na 6 - pro mě zcela zásadní možnost, pokud nechci vlastnit vícero strojků.

Kdo sleduje Wikinga na břitvě, tak ví, že dělá pěkný seznam přípravků bez "kritických látek". Pravděpodobně znáte http://www.codecheck.info

což je pro mě naprosto dokonalý web na kterém vždycky rychle zjistím, co "milého" jsem pořídil nebo se chystám pořídit. Ze srandy jsem si projel některé věci denní potřeby a rozhodl se začít lovit ve zmíněném seznamu, kdy jsem šel spíše po rozšířenějších značkách z důvodu dostupnosti a snad nějaké stálosti nabídky.

Zatím u mě vede Weleda,

- krém na holení - pěnivost opravdu dobrá, vůně jemná a pro mě neagresivní,dobře se mi to doplňuje s následujícím,

-voda po holení - když jsem poprvé zkusil, tak jsem myslel, že to poletí hned do koše - hodně silná vůně, ikdyž jsem jí cítil jako přírodní (připomíná mi to nějaký tis - ikdyž to je vilín a myrha), tak krajně nepříjemná. Naštěstí se to po chvilce promění ve velice příjemnou a nevtíravou vůni, lehce nasládlou,

- hydratační krém - za mě dobrý, používám to na zklidnění s menším odstupem po holení, kdy to zabrání nějakému výraznějšímu zarudnutí apod. (což se mi stávalo často), nezůstává mastný film ani nic podobného nepříjemného.

post-36450-0-16437700-1448036704_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

Tak když jsme u těch přípravků bez "kritických látek", tak mi tento týden taky dorazila jistá doporučená mýdla.

Zbytek příspěvku editován, resp. vymazán, na doporučení kolegy, které plně respektuji. V případě zájmu o info ohledně předmětných výrobků, tak pouze přes SZ. Díky za pochopení.

Upraveno uživatelem warann
Odesláno

Právě jsem absolvoval první holení břitvou, teda druhé. Poprve jsem vzal břitvu do ruky, dal k tváři a to bylo vše, nebyla odvaha. Tentokrát to šlo o hodně lépe, jenže i přes gymnastiku s rukou v které jsem držel břitvu jsem nedokázal kloudně oholit si levou tvář a celý krk. Viděl jsem video, jak se holí břitvou, ale chlap cheatoval, použival jak pravou, tak levou ruku. Jak si mám oholit levou tvář a krk. Dodělal jsem to r89.

Odesláno

Gratuluji ti k odvaze a přeji, aby tě břitva bezpečně provázela po zbytek života. Je dobře, že nespěcháš a nechceš holení dokončit za každou cenu. Já mám za sebou k desítce oholení břitvou a také používám jen jednu ruku, a sice pravou, i když s břitvou v ruce mám pocit, že mám obě ruce levé :-). Jinými slovy, řeším asi stejnou situaci jako ty, ale mám výhodu rady od mnohem zkušenějších kolegů - mrkni sem http://forum.britva.cz/viewtopic.php?f=16&t=2316.

Odesláno

Diky za odkaz, něco jsem si tam přečetl. Jak v jinem vlákně radí, že nejlepší je naučit se používat obě ruce. Zkoušet a zkoušet, třeba s něčím co neni břitva.

Odesláno

Možná to tady už někde je, ale zeptám se. Je nějaký rozdíl mezi černo stříbrnými a žlutými žiletkami Feather? V ceně je rozdíl znatelný, oboje made in japan, platinum coated...

Odesláno (upraveno)

20 oholení na jednu ziletku?!?! No nevim. Ja davam s jednou tak 3 a pak ji vyhazuju. Je pravda, ze se holim vzdy po tydnu, takze hodne vousu.

Upraveno uživatelem Frantik
Odesláno

Dvacet jich nedávám, ale 15 ano. Feather ale používám jen v Mühle R89, v Gillette Fatboy i dalších jsou mi daleko příjemnější žiletky PermaSharp, o něco levnější ale se srovnatelnou výdrží, dávám s nimi v průměru 9-10 oholení. Někdy se holím po třech dnech, jindy denně, prokládám to břitvou o sobotách. Množství holených vousů IMHo nemá na trvanlivost ostří zásadní vliv, spíše tvrdost vousu a úroveň jeho změkčení před holením správnou přípravou. 

Odesláno

Ja mam s Feather zvlastnu skusenost. Po asi 3 balickoch musim skonstatovat ze su sice velmi ostre ale vydrzia asi najmenej zo ziletiek co som uzival. Napr. vyssie spominane Permasharp (ale aj Astra platinum, nejake Muhle, Gilette platinum) mi vydrzia urcite 2-3krat viac oholeni. Feather musim po druhom/tretom holeni zahodit, je tupa jak prasa.

Odesláno

Mě se líbí, jak kombinací vousů, strojků, technik holení a přípravy máme tolik rozdílných zkušeností. :) No není na tom světě krásně, když je tolik různorodosti ?

Odesláno
  V 26. 11. 2015 v 9:18, vladacr napsal:

Dvacet jich nedávám, ale 15 ano. Feather ale používám jen v Mühle R89, v Gillette Fatboy i dalších jsou mi daleko příjemnější žiletky PermaSharp, o něco levnější ale se srovnatelnou výdrží, dávám s nimi v průměru 9-10 oholení. Někdy se holím po třech dnech, jindy denně, prokládám to břitvou o sobotách. Množství holených vousů IMHo nemá na trvanlivost ostří zásadní vliv, spíše tvrdost vousu a úroveň jeho změkčení před holením správnou přípravou. 

To jsi mě potěšil, já to mám stejně a už jsem měl pocit, že si to jen namlouvám. Tedy zatímco v nových strojcích jsou Feather super, ve vintage Gillete mi vždy víc seděly perma Sharp.

Odesláno

Kolegové, tak jsem se taky dočkal :). Skvělý přístup v komunikaci a skutečná ochota. Objednával jsem i nějaká mýdla pro domácnost, a v krabici čekala i příjemná pozornost navíc. Co musím zmínit, tak po rozbalení to byla opravdu ukázková přehlídka vůní. Já jsem bral od každého druhu aspoň kus a musím říct, že pačule/vetiver/jedle nemá chybu :) Víc dodám, až se tím postupně proholím. 

post-36450-0-20573900-1448643693_thumb.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...