Robertilos Odesláno 10. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2014 Jsem spíš na psy, ale nedávno jsem potkal obrovského kocoura a ten byl teda sympaťák
Micey Odesláno 10. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2014 Hehe, parádní tygr. A ten výraz.. "a teď mě budeš pořádně hladit a drbat u kořene ocasu, jinak zemřeš":)
Klotzman Odesláno 10. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2014 Kdybys nebyl z F-M, tak bych řekl, že je to ten můj. I to vykousnutý ucho sedí.
Lu2cz Odesláno 14. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2014 Naši kocouři teďka před zimou vypadají podobně... i když krmím pořád stejně, nechápu kde co sežerou, protože jsou tlustí a obrovští....ale zima má být letos krutá, tak asi vědí co dělají...
Moty Odesláno 14. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2014 už jste tam někdo byl? http://hobby.idnes.cz/prvni-kocici-kavarna-v-praze-na-zizkove-fc2-/hobby-mazlicci.aspx?c=A141113_125657_hobby-mazlicci_mce#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=clanek-box
mondeo2 Odesláno 14. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2014 už jste tam někdo byl? http://hobby.idnes.cz/prvni-kocici-kavarna-v-praze-na-zizkove-fc2-/hobby-mazlicci.aspx?c=A141113_125657_hobby-mazlicci_mce#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=clanek-boxmě se to líbí, perfektní nápad, asi bych tam s dcerkou byl každou chvilku,
Tomas_2002 Odesláno 14. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2014 už jste tam někdo byl? http://hobby.idnes.cz/prvni-kocici-kavarna-v-praze-na-zizkove-fc2-/hobby-mazlicci.aspx?c=A141113_125657_hobby-mazlicci_mce#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=clanek-box Jenom 7 koček ? To jich sem-tam míváme v obýváku víc :-) Nejvíc mě pobavilo, prý "neruště kočky při spánku" Přitom to já dělám těm našim běžně. A ještě jim při tom řeknu "blbý co ?" A ony mi to zase vrací ve 4:30 ráno, když mi sedí v posteli na hrudníku a ječí do obličeje, abych se jim věnoval Hrozná havěť :-) Už si nedovedu představit, jaká by tu bez nich byla nuda :-)
OndraPod Odesláno 25. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2014 Ahoj, nenasla by se tu nejaka dobra duse a neujala se tyhle krasny mourovaty kocicky(kotete) s nadhernou kresbou? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Kocicka je stara cca 4-5 mesicu a je strasne pratelska a pritulna, je evidentne zvykla na spolecnost, lidi ani kocek se vubec neboji.Asi byla zvykla zit v byte/dome protoze cely den sedi pred vchodem a kouka dovnitr, pripadne spi v nasi garazi. U nas je uz cca 10 dnu a nikdo z okoli se k ni nehlasi, nejspis se ji nekdo potreboval zbavit, chtela si ji vzit sousedka, ale nakonec to nevyslo.My si ji bohuzel nechat nemuzeme, mame uz dve kocky + kocoura a do utulku ji davat nechceme. Tady jeste srovnani s nasim 6 mesicu starym kcourem: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. P.S. Jsem z Prahy-vychod 1
jankoxxx Odesláno 25. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2014 je to fesanda urcite sa nejaka dobra dusa najde.. nikdu som macku neplanoval a asi pred 2 tyzdnami k nam tiez jedna zabludila...
Klotzman Odesláno 25. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2014 Chci se poradit - navykl si k nám chodit malý letošní kocour (mrcha vlezlá, drzá, kousavá.. :-) a snad bysme se i nechali přemluvit, že by mohl zůstat. Jenže náš původní pán domu je silně proti. Syčí, vrčí, nadává, uráží se a o novým kamarádovi nechce ani slyšet. Taky mu táhne na 10, že jo, tak není na nějakýho mladýho hajzla zvědavej. Nemáte někdo nějaký tip, jak ho umluvit, aby si dal říct? Nějakej fígl...?
M10 Odesláno 25. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2014 Chci se poradit - navykl si k nám chodit malý letošní kocour (mrcha vlezlá, drzá, kousavá.. :-) a snad bysme se i nechali přemluvit, že by mohl zůstat. Jenže náš původní pán domu je silně proti. Syčí, vrčí, nadává, uráží se a o novým kamarádovi nechce ani slyšet. Taky mu táhne na 10, že jo, tak není na nějakýho mladýho hajzla zvědavej. Nemáte někdo nějaký tip, jak ho umluvit, aby si dal říct? Nějakej fígl...?Já tedy nejsem žádný odborník, ale obecně, co mám vyzkoušeno je to, že to prostě nejde. I když budete mít trpělivost a striktní přístup k implementaci nového přírůstku, stávající kocour /kočka vám vetřelce nikdy neodpustí. Prostě neodpustí. Museli byste vzít novou kočku do domu, oddělit ji od stávající kočky, a to i prostorově a pomalu je spolu začít učít žít. Stávající kočka má celý prostor nyní jako své vlastní teritorium. Aby do něj pustila novou kočku (pokud to není narozené kotě), tak se musí spolu posekat a vytyčit si teritoria a pravidla mezi sebou. I tak to nikdy nebude ideálně fungovat, stávající kočka přijde o část svého území a s tím se nikdy nesmíří. Navíc se připravte na naschvály (poklady v posteli a jinde) a vše lze nějak vyřešit jen bezbřehou láskou a netrestáním... Nevím, nakolik tohle vše (s nervy, hysterií, zničenými majetky apod) stojí za to. Ještě je řešení nechat stávajícího pána domu být pánem domu a přivandrovalce nechat jako kočku venkovní...i tak si to ale spolu musí ti dva rozdat a vyříkat. Možná to líčím v příliš chmurných barvách, možná mi někdo bude oponovat, že to jde a není to tak zlé, ale já to prostě ještě nezažil . U tak starého stávajícího pána domu (a to se týká i psů a dalších zvířat), to je prostě problém. Kdyby byli oba dva mladí (řekněme rok po sobě), tak to jde, ale při tak velkém věkovém rozdílu fakt nevím jak na to .Asi jsem ti moc nepomohl...
OndraPod Odesláno 25. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2014 M10: My jsme se takhle postupne snazili loni skamaradit 8 let starou kocku s 2mesicnim hyperaktivnim kotetem a totalne bez uspechu, stara nechtela chodit vubec domu, porad se nekde zasivala.Pak nam mistni veterinarka poradila, zavrit obe kocky do jedne mistnosti a nepoustet je ven, ze si to proste musi spolu vyrikat, ta starsi sice ztratila od vrceni a syceni hlas, ale po cca 5. dnech zacala kote akceptovat.Tzn. nebala se chodit domu, nezasivala se, ale na kote porad sycel a obchazela ho obloukem, to trvalo asi dalsi dva mesice.Nakonec nas napadlo pouzit santu kocici, ktera nam nastesti roste na zahrade a to zabralo temer okamzite, nasypali jsme ji na vsechny mista kde starsi kocka rada lehava a vylozene ji to zklidnilo a casem se kocky uplne skamaradily. Je to ale asi pripad od pripadu a u kocoura to muze byt jine nez u kocky, mohlo by pomoct i toto: http://www.veterinarnipece.cz/feliway-2863.html ale je to dost drahe.
Micey Odesláno 25. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2014 Tyjo, drsně ta veterinářka:) Já mám teda taky zkušenosti že to trvá hodně dlouho a nakonec ta původní prostě přejde do takovýho pasivního odporu.. tj. když se ta nová moc nepřibližuje a nechce ji olizovat, trpí ji. Ale láska z toho nebude nikdy..
OndraPod Odesláno 25. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2014 (upraveno) U nas to trvalo pul roku, vylozene laska to sice neni, ale zacali si spolu hrat, lezi spolu na jedny posteli atp.Letos pro zmenu prisli na jare kotata, takze to zacalo nanovo, ale bylo to uz mnohem mene intezivni. Nakonec jsme si nechali jeste kocoura, toho ta nejstarsi dotedka jeste uplne neprijala, obcas na nej vrci, ale na druhou stranu se drzi porad pohromade vicemene vsechny tri kocky.Takze i kdyz se vylozene nekamaradi, prijde mi, ze je ta nejstarsi rada, ze ma spolecnost, pokud ji teda kocour zrovna neotravuje Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 25. listopadu 2014 uživatelem OndraPod
Tomas_2002 Odesláno 25. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2014 U nás taky zabrala ta šanta. Nebo kozlík. Hrajou si spolu, mejou se navzájem, ale někdy se taky do sebe pustěj, jako by se chtěly sežrat. Prostě jako lidi :-)
Riotstarterr Odesláno 26. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2014 (upraveno) Chci se poradit - navykl si k nám chodit malý letošní kocour (mrcha vlezlá, drzá, kousavá.. :-) a snad bysme se i nechali přemluvit, že by mohl zůstat. Jenže náš původní pán domu je silně proti. Syčí, vrčí, nadává, uráží se a o novým kamarádovi nechce ani slyšet. Taky mu táhne na 10, že jo, tak není na nějakýho mladýho hajzla zvědavej. Nemáte někdo nějaký tip, jak ho umluvit, aby si dal říct? Nějakej fígl...? Většina koček si to vyříká, už jsem jich měl několik a taky jich několik zkamarádil, ale poslední zkušenost byla tedy hrozná. Přivedl jsem domů kotě Ragdolla k našemu Sibiřskému, cca 6 letému kocourovi. Postupoval jsem jako kdykoliv dřív, tzn. kotě se přinese domů a dál děj se vůle boží, nijak nezasahovat, první týden je vždy prskačka a protivná nálada, ale z mé dosavadní zkušenosti vyplývalo, že poté se to začne zlepšovat a stanou se z nich dva kamarádi. Kotě sice bylo a stále je hyperaktivní, takže dávalo staršímu celkem zabrat, nicméně i tak si začali hrát a vypadalo to vážně dobře. Jenže najednou se to celé otočilo, starší kocour přestal malého snášet, postupně přestal jíst i pít a nevěděli jsme vůbec, co s ním. Nakonec jsme skončili u veterináře, kdy skončil podvyživený a dehydrovaný na infuzích. Bohužel situace se nelepšila, zkoušeli jsme všechno možné, až jsme nakonec pro jistotu kocoura dali na čas k babičce, aby měl starší doma klid na léčení. Bohužel ke zlepšení nedošlo, kocoura jsme museli krmit "násilím" jako dítě a po mnoha dnech a tisících korun se zjistilo, že má nevyléčitelnou nemoc FIP. Kocour stále odmítal jíst a pít, zalézal pod postel a už ani nechtěl vylézt. Nakonec jsme se rozhodli ho uspat, když jsme s ním přišli k veterináři, celou dobu vrněl, což kočky dělají, když umírají, bohužel to nebylo radostí. Ještě teď mám knedlík v krku, když to píšu.Proto nastala ta změna v chování, kocourovi zjevně nebylo dobře a malý ho otravoval, pořád si chtěl hrát a to prostě starší nechtěl. Pointa tohoto je, že k rozvinutí nemoci došlo z důvodu silného stresu způsobeného příchodem nové kočky a NEVHODNÝ způsob seznamování, což jsem se bohužel dozvěděl pozdě. Zda kocour virus způsobující FIP už měl, nebo ho měl (a má) i ten nový kocour, se nijak nedozvíme, nicméne jeho rozvinutí značně podporuje stres zvířete, na který jsou kočky dost náchylné. Dle veterinářky - a mně to připadá rozumné, je nejlepší zvířata seznamovat postupně a nevystavovat je nárazovému stresu. Např.:Každá z koček, co se budou seznamovat, zatím bydlí ve svém bytě. První týden, den, či obden otřít každou kočku čistým hadrem/látkou hl. na místech, jako jsou tváře, obličej celkově, zadek, prostě jí tak nějak otřete a onu látku s pachem druhé kočky umístíte ke vstupním dveřím bytu té druhé kočky. Nechat max. pár hodin u dveří a pak hadr sebrat. Takto postupně prodlužovat a při každém položení, ať je znovu otřený o tu druhou kočku.Druhý týden už ho můžete nechat ležet déle a postupně s ním posouvat dál a dál do bytu. Kočku s hadrem přímo nijak nedrážděte, ať si ho najde sama.Tuto proceduru děláte u každé kočky, aby znaly pach té druhé!Třetí týden už v podstatě můžete kočky seznámit osobně, nijak je nenutit a dělat si to své. Tzn. přinést kočku do nového bytu, postavit v přenosce ke vstupním dveřím, chvíli ji tam nechat, pak pootevřít dvířka a nechat kočky být. Je důležité se ALESPOŇ první týdny a měsíce, než dojde k úplnému seznámení a domácí pohodě věnovat původní a starší kočce víc, než té nové! Lidi mají tendenci si s tím novým roztomilým kotětem hrát víc a věnovat mu více pozornosti, to je jasné, ale je to veliká chyba, starší kočka vám to nikdy neodpustí a ví to moc dobře.Pro celou proceduru seznamování, počínaje záležitosti s hadrem doporučuju opravdu použít Feliway (dodržovat návod, obzvláště velikost místnosti/bytu), na kočky působí dobře, uklidňuje a celé seznamování ulehčuje.Kočkain aka Šanta kočičí je taky super, ale je to spíš prostředek ke hraní a blbnutí, nicméně za zkoušku to stojí - nenahrazuje ovšem Feliway, je to něco jiného. Resumé - nestresujte zbytečně kočky, před příchodem nového přírůstku domů udělejte veterinární testy a očkování, ať něco nepřinese. Na internetu je bohužel i dost debilních návodů k seznamování koček, které rozhodně nedoporučuju a zřejmě každému po jejich přečtení dojde, že to je značně stresující varianta pro všechny zúčastněné. A kočky určitě nezavírejte nikam do místnosti ani je nenuťte násilím, jako to popisoval někdo nahoře, je to přesný opak toho, jak to má vypadat. Hodně štěstí při seznamování a kočkám zdar. Upraveno 26. listopadu 2014 uživatelem Riotstarterr
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se