Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Když už píšete o zahradě, právě jsem včera spustil filtraci v jezírku, voda zelená. Tráva občas sněžná plíseň, nebo co to je, ale na mnoha jiných místech už abych pomalu sekal. Vertikutaci také plánuji v cca polovině dubna, ale nechám to na zahradní firmě.

Měl bych ale jeden dotaz. Potřeboval bych poradit jak zamezit ptákům (hlavně kosáci) v rozhrabávání kůry do trávníku. Ozdobné plochy mám lemované neviditelným obrubníkem, takže v rovině s trávníkem. A před každým sečením musím nahrabat kůru zpět, no prostě dost otrava.

Ideálně něco, co je odradí tam chodit a hrabat, lemovat to kamínky, dlažbou a pod nechci. Nevíte o něčem, čím by se kůra dala postříkat či jinak ošetřit, aby byl klid?

Dík za každou radu.

kolega má na kosáky osvědčenou metodu aby mu nezobali jahody a jiné zahradní zplodiny. Ale na ozdobnou zahrádku se to moc nehodí. Po záhonech, mezi jahodníky a jihou havěť, ještě před začátkem zrání, rozmístí červená víčka od PET lahví. Ptáky to láká, zobnou do toho, jenže zjistí že tady opravdu nic k sežrání není a pamatujou si to. Teda aspoň on to tvrdí.

Návštěvník LukeD
Odesláno

Chudáci kosáci. Ještě že ne zdaleka každý je takový magor, aby něco stříkal jen kvůli tomu, že mu to nějaký živočich rozhrabuje.

Trochu mi to připomnělo moji bábinu - budiž jí země lehká. Té kdysi vadil bordel, co jí na zahradě dělali strakapoudi, když jí tam v jednom ze stromů zahnízdili. Já bych chrochtal blahem, že mi tam hnízdí, ona jim tu jejich dutinu jednoduše ucpala a nazdar. Jestli to ucpala i s živým obsahem, to jsem se naštěstí nikdy nedozvěděl.

Jo, a mimochodem, nejlepším řešením je Napalm - ten vyřeší všechno živé jednou provždy. A zahrádka pak bude krásně statická...

Odesláno

No ono je to celkem otravné. Seču 2 x týdně, trávník mám cca 1 000m/2. Dám to za hodinku, ale příprava - odhrabání kůry - mi trvá 20 minut.

Než doseču, na začátku je opět vše rozházené. Dříve to tak nebylo, vždy jen na pár místech, to se dalo. Ale celá zahrada, je to více jak 250 metrů lemování, které před sečením musím pohrabat. A stejně sem tam to ještě vezme sekačka.

Přitom někde je kůra v šířce třeba 2 metrů, ale ne, to oni musí nejvíce rozházet u trávníku.

Zajímavé je, že dříve to tak nebylo, vždy jen kousek, dnes je to po celé délce. Původně jsme bral kůru volně loženou, dnes pytle třeba z OBI a pod. Že by v tom byl rozdíl?

Odesláno (upraveno)

No já si taky myslim, ze se nema nic prehanet. Mne prijdou ty travniky bez sedmikrasky teda osobne jako bez duse. Moji pani, kdyu ji nejaka mrcha odhrabe kuru od ruzi (podeziram neco, co tam chodi na larvy a zizaly), tak okraj prrejedu mulcovacem na sekacce a kaslu na to. Teda kdyz se pani nediva

Upraveno uživatelem Roman I.
Odesláno

ja mam na regulaciu ptactva a krtkov dve macky a na regulaciu maciek psa. funguje to.

jako nechceš tady tvrdit, že ten Tvůj věčně spící pes je nějakej lovec...................... :lol2:

Návštěvník lack71
Odesláno

Tondoo73.....co ti panda udělala, že o ní mluvíš tak škaredě ?  :lol2:

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...