decebal Odesláno 7. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2020 jo, to je tady taková hezká tradice co se občas opakuje. Někdo se podivuje nad tím proč má platit za nic a někdo mu odpoví, protože proto.Hezká tradice je spíš to, že si někdo stále myslí, že platí za nic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 7. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2020 Žádnou jinou reakci jsem ani minimálně neočekával :-) Právnici se postarají, v tom máš pravdu určitě...A co bych Ti měl jiného napsat, když jde o výklad práva? Já právník nejsem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 7. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2020 A co bych Ti měl jiného napsat, když jde o výklad práva? Já právník nejsem.Tak třeba jestli je správné, aby se platily poplatky i za televize v pokojích, kde není nikdo ubytovaný, co ty na to? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxmillian Odesláno 7. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2020 Co kdyby si tam nahodou uklizecka (utira prach, kdyz tam dlouho nikdo nebyl) tu TV pustila. Tak se za to pro jistotu musi zaplatit taky ne ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 7. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2020 Tak třeba jestli je správné, aby se platily poplatky i za televize v pokojích, kde není nikdo ubytovaný, co ty na to?Já netuším, jak je to přesně definované v zákoně, za co ti hoteliéři mají platit, takhle formulované to zní tak, že by člověk hned řekl, že to správné (lépe řečeno, právně v pořádku) nebylo. Ale proto píšu, že je to věc právníků. OSA se snaží dělat věci podle platných zákonů, nemůže si sama rozhodovat, co a jak. Ona je pouze kolektivní správce, který správu vykonává pro autory, podle autorského zákona.. Taky by to mohl dělat rovnou stát, ale pro stát je to takhle jednodušší, než zakládat nový úřad. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 7. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2020 Nébo, kdyby si jeden chtěl na paměťovou kartu do foťáku dát nějakou písničku co byla v 80' letech originální nahrávka zahraniční skupiny, přezpívaná někým z povolených umělců u nás za železnou oponou . . . namísto fotek . . . to dá rozum takže poplatek naúčtují rovnou v Oukej elektro u kasy . . . Welcome to Absurdistan 2.0 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 7. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2020 Ona je pouze kolektivní správceON, sakra práce. Ochranný Svaz Autorský není ona. Doprdeleprace, ještě Karlose tady budu suplovat ne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 7. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2020 ON, sakra práce. Ochranný Svaz Autorský není ona. Doprdeleprace, ještě Karlose tady budu suplovat ne. Pardon, sám to často opravuju, když to někdo skloňuje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 7. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2020 Nébo, kdyby si jeden chtěl na paměťovou kartu do foťáku dát nějakou písničku co byla v 80' letech originální nahrávka zahraniční skupiny, přezpívaná někým z povolených umělců u nás za železnou oponou . . .namísto fotek . . .to dá rozum takže poplatek naúčtují rovnou v Oukej elektro u kasy . . . Welcome to Absurdistan 2.0Ano, to je poplatek za možnost vytvářet si legálně kopie pro osobní potřebu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 7. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2020 Ano, to je poplatek za možnost vytvářet si legálně kopie pro osobní potřebu. kopie čeho? Když si kupuju kartu do foťáku kterým sám hodlám tvořit? Když fotím krajinu tak si dělám kopii Díla Božího. To jsem fak zvědavej jak mu to ten ouřad proplatí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 7. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2020 kopie čeho? Když si kupuju kartu do foťáku kterým sám hodlám tvořit? Když fotím krajinu tak si dělám kopii Díla Božího. To jsem fak zvědavej jak mu to ten ouřad proplatí.Kopie autorských děl. Nevím, co je na tom nejasného, je to dáno autorským zákonem, který neschvaloval OSA, nýbrž zákonodárci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 7. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2020 to že je něco dle zákona, ještě neznamená že to není úplně blbě. Morální svinstvo prolobované u zákonodárců. Když mám platit za něco co nechci a nebudu využívat, nebo platit dvakrát za totéž je svinstvo a je jedno jestli jde o poplatky OSA nebo předražený kastróly nebo dodávku elektriky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 7. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2020 to že je něco dle zákona, ještě neznamená že to není úplně blbě. Morální svinstvo prolobované u zákonodárců. Když mám platit za něco co nechci a nebudu využívat, nebo platit dvakrát za totéž je svinstvo a je jedno jestli jde o poplatky OSA nebo předražený kastróly nebo dodávku elektriky.Ty nemáš doma jedinou kopii autorského díla? V tom případě doplácíš na ty, kteří mají a kvůli kterým ten zákon vznikl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 7. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2020 Ty nemáš doma jedinou kopii autorského díla? V tom případě doplácíš na ty, kteří mají a kvůli kterým ten zákon vznikl.Ses tu dyl než já. Jako bys nevěděl, že když se pustís do odpovídáni, budeš ukamenovan. Vysvětlování nemá cenu, něco o tom vím, taky si neumím pomoc, ale k ničemu to nevede. Můžeš mi věřit.Hodně pevné nervy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 7. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2020 takže připouštíš že je možné že jsou poplatky vybrány v některých případech neoprávněně? Že je někdo nucen zaplatit za něco co nevyužívá? Že někdo doplácí na špatně stanovená pravidla? Ano, jsme ve správném vlákně. Těší mne že se někam dostáváme. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 7. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2020 takže připouštíš že je možné že jsou poplatky vybrány v některých případech neoprávněně? Že je někdo nucen zaplatit za něco co nevyužívá? Že někdo doplácí na špatně stanovená pravidla? Ano, jsme ve správném vlákně. Těší mne že se někam dostáváme.Já se nechci zastávat OSA, ale když nejsi nemocný, tak by Ti stát měl vracet zdravotní pojištění? Funguje tady podobná logika a ta diskuze je absolutně nesmyslná. A jak říká Decebal, tohle není tak úplně nutně věc OSA..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 7. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2020 Ses tu dyl než já. Jako bys nevěděl, že když se pustís do odpovídáni, budeš ukamenovan. Vysvětlování nemá cenu, něco o tom vím, taky si neumím pomoc, ale k ničemu to nevede. Můžeš mi věřit.Hodně pevné nervy. Spot on! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 7. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2020 No ty vole, já to vzdávám :-) Srovnávat placení zdravotního pojištění s mafiánskými praktikami OSY je přeci úplně zcestné.... Vraťme se k tomu článku, jak je možné že k roku 2008 zohledňovali obsazenost pokojů, a najednou ne. Odpověď je jednoduchá, chceme více peněz!!! A vidíme každý rok co zkouší, víc a víc, není to tak dávno co chtěli poplatky pomalu zdvojnásobit. Aspoň že je náš stát trochu rozumný, vézt to tady Afričani, tak už dáváme těm darmožroutům každej desítku měsíčně, protože odebíráme elektriku...... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Boudy Odesláno 7. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2020 Ty jo, 200milionu (cca 1/5 vybraného výpalného) za rok se v OSA ztratí kde? Za platbu Decebelů, kteří se snaží hájit systém kolektivní viny? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 7. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2020 Ty jo, 200milionu (cca 1/5 vybraného výpalného) za rok se v OSA ztratí kde? Za platbu Decebelů, kteří se snaží hájit systém kolektivní viny?Provozní náklady. Tím že to není statní úřad, jak decebal správně poznamenal; je hospodaření zcela skryté a nepřehledné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky