Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dneska jsem byl na modelářské výstavě na zámku v Pardubkách. Scenérie jednoho chlapíka z Hradce na téma prusko rakouská vojna, Normandie, Korea nebo Vietnam byly fascinující.

Hm, tak to i na fotkách vypadá bombově. Stavěl jsem v minulém století letadla 1:72 a pořád si namlouvám, že se k tomu jednou na starý kolena vrátím.

Krásnej koníček. :smile_anim:

Odesláno

vubec jsem nevedel co je to zac, vyhral jsem voucher na ubytko se snidani na turnaji a bylo to fakt super (odpoledni sezeni venku, vecer v restauraci, noc i snidane), coz jsem obsluze rekl, vypadali, ze je to potesilo :) evidentne je to vyhlasene, byl jsem prekvapen, jak to bylo plne (soude podle poctu aut zustavajicich pres noc)..

Odesláno

Odvezli jsme konečně do bazaru Mercedes Vito, už se můžu přestat bát o svůj život :clap: Kupovali jsme ho funglovku, najeto 200.000km, 3x motor komplet v čudu a milion jiných věcí, investice 180.000Kč, prostě německá kvalita :D VITO NEBRAT !!!

Odesláno

Nevím jestli to dát do "co mě poděšilo" nebo "co mě naštvalo". Ale jelikož "co mě naštvalo" už nečtu, dám to sem.

V pátek jsem letěl do Kodaně s ČSA. Přijedu na Letiště Václava Havla (zrovna se chystala slavnost), jdu na self check-in a mašina mě nevytiskne boarding pass. Zkouší to ještě jednou neúspěšně vedle stojící asistentka (která chvilku předtím tlachala s kolegyní o tom, jak jsou ti lidi blbí když jim to tam píše a oni neví co mají dělat, nechápu jak si to může dovolit mezi lidma). Tak jsem musel na přepážku, fronta asi 20 lidí, otevřeno 2 z 5 přepážek. Tak čekám, dostal jsme se na řadu a slečna se mě ptá jestli nechci letět místo přímého letu raději s přestupem v Mnichově s kompenzací 200?. Tak slušně poděkuji, slečna zvedá telefon a volá vedoucí letu (nebo tak nějak tomu říkali). Načež se dozvídám, že můj let je přeplněný a nemají pro mě volné místo. Valím bulvy a ptám se jak je možné, že jsem si koupil letenku a najednou pro mě není místo. Zajímavý princip. Letecké společnosti (tady konkrétně ČSA) prodává víc letenek kolik má míst a počítá s tím, že část lidí nedojde nebo to stornuje. Nestačím se divit. No nakonec to skončilo relativně pozitivně, letěl jsem tak jak jsem měl a navíc business třídou, což mě potěšilo. Nepotěšilo mě, že jsem se normálně nechal uplatit a jak jsem si na začátku říkal, že s ČSA nikdy více, tak musím uznat, že se k problému alespoň staví čelem a kompenzací mi bylo alespoň pohodlí business třídy. A kdyby nakonec opravdu nebylo místo, byl bych v Kodani sice o 2 hodiny později, ale zase bych měl let zdarma a ještě by mi zbylo dost na hezkou večeři.

Odesláno

Běžná praxe. Dělají to všichni.

Jj, jednou jsem viděl jak hledali rozhlasem skupinu 10 lidí, kteří poletí za hotel a 500 dolarů o den později, protože přeprodali transatlantic let. Jinak ČSA zase dloouho nechci ani vidět, co předvedli nedávnona na Ruzyni bylo něco, s tím se člověk v normální civilizované zemi nesetká.

Odesláno (upraveno)

Nevím jestli to dát do "co mě poděšilo" nebo "co mě naštvalo". Ale jelikož "co mě naštvalo" už nečtu, dám to sem.

V pátek jsem letěl do Kodaně s ČSA. Přijedu na Letiště Václava Havla (zrovna se chystala slavnost), jdu na self check-in a mašina mě nevytiskne boarding pass. Zkouší to ještě jednou neúspěšně vedle stojící asistentka (která chvilku předtím tlachala s kolegyní o tom, jak jsou ti lidi blbí když jim to tam píše a oni neví co mají dělat, nechápu jak si to může dovolit mezi lidma). Tak jsem musel na přepážku, fronta asi 20 lidí, otevřeno 2 z 5 přepážek. Tak čekám, dostal jsme se na řadu a slečna se mě ptá jestli nechci letět místo přímého letu raději s přestupem v Mnichově s kompenzací 200?. Tak slušně poděkuji, slečna zvedá telefon a volá vedoucí letu (nebo tak nějak tomu říkali). Načež se dozvídám, že můj let je přeplněný a nemají pro mě volné místo. Valím bulvy a ptám se jak je možné, že jsem si koupil letenku a najednou pro mě není místo. Zajímavý princip. Letecké společnosti (tady konkrétně ČSA) prodává víc letenek kolik má míst a počítá s tím, že část lidí nedojde nebo to stornuje. Nestačím se divit. No nakonec to skončilo relativně pozitivně, letěl jsem tak jak jsem měl a navíc business třídou, což mě potěšilo. Nepotěšilo mě, že jsem se normálně nechal uplatit a jak jsem si na začátku říkal, že s ČSA nikdy více, tak musím uznat, že se k problému alespoň staví čelem a kompenzací mi bylo alespoň pohodlí business třídy. A kdyby nakonec opravdu nebylo místo, byl bych v Kodani sice o 2 hodiny později, ale zase bych měl let zdarma a ještě by mi zbylo dost na hezkou večeři.

Overbooking je naprosto běžná praxe. Jak v letecký dopravě, tak v hotelnictví... Hotely taky prodávaj víc pokojů, než maj skutečnou kapacitu...

Upraveno uživatelem Locque
Odesláno

Někteří dopravci zaručují rezervaci cestujícím s vyšší kategorií programu typu frequent flyer.

No však právě proto jsem psal, že teoreticky ani 1st class ne - přijde skupinka platinum members a našinec ostrouhá :)..

Odesláno (upraveno)

Dcére sa to stalo počas leta dvakrát. U American Airlines aj u British Airways. V druhom prípade vzala ponuku na let s medzipristátím a s inou spoločnosťou - US Airways. A ešte raz skysla v Anchorage vraj letenka neexistuje. Nakoniec sa našla. Ale pri celkove štrnástich letoch s deviatimi spoločnosťami a 31 300 km to vraj bolo celkom OK. :)

A žiadnu Business triedu jej pri tých troch problémoch neponúkli. :sad01_anim:

Upraveno uživatelem railmaster
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...