Přejít na obsah

Co mě dnes potěšilo :) [2009-2020]

Doporučené příspěvky

Potěšil mě test na škole co chodí dcera.Měli výročí 40let školy a pro rodiče byl připraven tento test z českého jazyka.Dal jsem jej bez chyby :-)

Vytvořte správné dvojice -autor dílo

1.Václav Havel                                                  A.Labyrint světa a ráj srdce

2.Karel Havlíček Borovský                                B. Nikola Šuhaj loupežník

3.Jan Amos Komenský                                     C. Babička

4.Jaroslav Seifert                                              D. Osudy dobrého vojáka Švejka

5.Ivan Olbracht                                                 E. Zahradní slavnost

6.Karel Hynek Mácha                                       F. Máj

7.Jaroslav Hašek                                              G. Bílá Nemoc

8.Karel Čapek                                                  H. Bylo nás pět

9.Božena Němcová                                          CH. Maminka

10.Karel Poláček                                              I. Král Lávra

Zkuste kluci bez nápovědy strejdy Googla :-)  /řešení dám později/.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Potěšil mě test na škole co chodí dcera.Měli výročí 40let školy a pro rodiče byl připraven tento test z českého jazyka.Dal jsem jej bez chyby :-)

Vytvořte správné dvojice -autor dílo

1.Václav Havel                                                  A.Labyrint světa a ráj srdce

2.Karel Havlíček Borovský                                B. Nikola Šuhaj loupežník

3.Jan Amos Komenský                                     C. Babička

4.Jaroslav Seifert                                              D. Osudy dobrého vojáka Švejka

5.Ivan Olbracht                                                 E. Zahradní slavnost

6.Karel Hynek Mácha                                       F. Máj

7.Jaroslav Hašek                                              G. Bílá Nemoc

8.Karel Čapek                                                  H. Bylo nás pět

9.Božena Němcová                                          CH. Maminka

10.Karel Poláček                                              I. Král Lávra

Zkuste kluci bez nápovědy strejdy Googla :-)  /řešení dám později/.

Je to snadné, ale určitě se našlo dost rodičů, kteří plavali :(  Nicméně co mi tam opravdu vadí, je ten Havel. To tam nemá co dělat mezi našimi literárními giganty a legendami. Holt politiku už serou úplně všude i podprahově.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil

no tak ja si to dam jeste jednou az se proberu, ted jsem vylezl z pelechu

Já to zkoušel s přestávkami skoro hodinu a od 34 výš to teprve začíná být ta správná sranda.

Nicméně co mi tam opravdu vadí, je ten Havel. To tam nemá co dělat mezi našimi literárními giganty a legendami. Holt politiku už serou úplně všude i podprahově.

Jenže bude taky v učebnicích a příští generace, která ho nezažila, ho mezi legendy bude brát zcela běžně.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...