Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Zrovna včera mi žena vytkla, že nosím košile jen jeden den, že to nestíhá prát a sušit (žehlím si to už sám). Tak to budu nosit do prádelny...

Já to zavedl už před dvěma rokama, 59 Kč za vyprání a vyžehlení. Zmizelo tak jedno konfliktní rodinné téma. Žehlení košil je teda zcela mimo moje schopnosti.

Košile se nosí jen jednou. Po roce a půl pravidelného nošení je většinou potřeba se s ní rozloučit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, s nákupom odtial má niekto skúsenosti ? Prípadne kvalita (košele a boty)

http://www.next.co.uk/

Od Nextu beru asi šest let. V současné době mají i českou mutaci stránek, platbu lze provést v korunách (Visa, Diners, Mastercard & Maestro, PayPal); můžeš samozřejmě zvolit i britskou verzi stránek a zaplatit v librách (oproti nechvalně známému způsobu prodeje e-shopu T. M. Lewin, kdy na české verzi stránek koupíš stejnou košili i za dvojnásobnou cenu než z té anglické, máš v Nextu jistotu rovných cen; respektive totéž zboží většinou vyjde líp v českých korunách). Od ceny 1 200 Kč je poštovné zdarma, zboží doručí do tří dní i do ČR (pokud výjimečně nastane problém s dostupností zboží, píší e-mail; to se mi za ta léta stalo pouze jednou - zboží, pokud se už nepletu, dorazilo o pár dní později; doručuje DHL, zásilku lze sledovat, prodejce posílá informaci e-mailem ihned po odeslání). Nepoužité zboží lze vrátit do 28 dnů zpět bez udání důvodů, obratem vrátí plnou částku (využil jsem asi třikrát, vše je celkem rychlé a bezproblémové; poštovné za vrácení balíku do Velké Británie přijde na/od necelých 500 Kč).

Co se týče kvality, záleží samozřejmě na druhu zboží. Konkrétně boty a košile jsem v Nextu nikdy nekupoval. Zkušenost mám s kalhotami a obleky ze 100% vlny (základní řada je hrubší látky - kalhoty původně za 1 400 Kč, sako 2 700 Kč, ale jde o několik let prověřené pracovní držáky, vyšší řady stupňují kvalitu materiálu; něco se pro Next šije např. ve Vietnamu podobně jako u Tyrwhitta a Lewina, něco přímo v Británii, popřípadě v Itálii či jinde v Evropě, v poslední době nabízejí i zboží jiných výrobců, mnohdy i relativně renomovaných). Za nemnoho peněz, to je kolem 4 500 Kč, seženeš např. slušný kabát ze 100% vlny, i když není doba výprodeje (sekci se zbožím ve výprodeji najdeš pouze na anglické verzi stránek). Párkrát jsem od Nextu zakoupil i jejich spodní prádlo, krom ponožek "stálo za starou belu" (velmi krátká životnost)... :)

Zrovna včera mi žena vytkla, že nosím košile jen jeden den, že to nestíhá prát a sušit (žehlím si to už sám). Tak to budu nosit do prádelny...

Pozdravuj ženu, usměj se na ni, obejmi ji a ukonejši poznámkou, že automatická pračka pere sama. :) Já dříve pravidelně pral ve vířivce bez vestavěné ždímačky (to je starý známý proces na způsob "dát várku do pračky, poté předělat do ždímačky, následně prádlo šoupnout do vany a ručně vymáchat, z vany opět do ždímačky"), popřípadě pouze ručně, když jsem potřeboval "šetrný" režim. :) Sice v žehlení košil nejsem mistr, ale je to uklidňující činnost, u které se dá hezky přemýšlet...

Odkaz ke komentáři

Skvělý dotaz...předpokládám, že normálně se košile perou :-)

jinak u nás přijede služba, za 4 kila vyžehlí krabici košil a je to. Narvu jim tam vždy 20 kousků a druhý den vyžehleno, na ramínku přivezeno a spokojenost. Jednou měsíčně pohoda.

perete nekdo v Brne kosile?

Teba tohle http://www.zehlenipradlasdovozem.cz/sluzby/ vypada dobre a i cena je supr

Odkaz ke komentáři

Řešíte takhle i neformální košile? To bych se asi upral a užehlil.

Nedávám ani stará trika. To onosím i několik denně. Vylézt ze sprchy a dát na sebe včerejší triko/košili, To asi ne, že. Košile se nejen v autě tak pomačká, že je lepší mít v autě rovnou novou. Neřkuli v létě, to je košile tak na pár hodinovou schůzku a do prádla. Jsi chvíli v zakouřeném prostoru a rovnou můžeš všechno oblečení vyprat.

Upraveno uživatelem azeppelin
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Jsem na tom podobně, naposledy jsem u žehlení strávil asi 2 hodiny, než jsem si vyžehlil tu zásobičku košil, co jsem nastřádal za dva měsíce. Bylo to trochu i z donucení, protože už jsem skoro neměl v čem chodit.

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Tak beru zpět. Po měsíci v práci, kdy jsem nosil jen košile, mi došlo, že nosit košili 3-4 dny se fakt nedá. Smrad ani tak neřeším. Občas se meju a mám i nějakou voňavku. :-) Sedím na na zadku a nekopu v ní uhlí. Prů-ser je ale mačkavost. Běžná košile je v prd... tedy nenositelně zmačkaná po 1-2 nošení. Různé easy care po 2-3. Hlavně okolo pasu.

Takže žehlit je stejně nutnost; no a před tím se stejně musí prát... Za měsíc jsem tak vystřídal 13 košil á 21 prac. dní. Včera došlo na první žehlení po měsíci. Za jeden starý sovětský válčný film jsem zvládl půl lahve vína a 6 košil. :-)

Horší je "ztrátovost". Už jsem udělal na 2 dvou prima flek od mastnýho jídla. Má někdo tip na nějaký odstraňovač fleků? Jinak jsou na odpis...

Odkaz ke komentáři

Horší je "ztrátovost". Už jsem udělal na 2 dvou prima flek od mastnýho jídla. Má někdo tip na nějaký odstraňovač fleků? Jinak jsou na odpis...

Na mastné fleky používám žlučové mýdlo. Existují i různé přípravky, jeden se tuším jmenuje Neflek. Nebo zkus mýdlo, jar, jedlou sodu a jiné rady, kterých je plný Internet.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...