Hugo14 Odesláno 1. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2010 (upraveno) Už kdysi, za středoškolských let, jsem si kvůli své utrácivosti zavedl měsíční limit na koníčky (plus něco si i koníčky přivydělám, tak si i toho nějakou část "zisku" beru taky). Když si z něj našetřím, tak s manželkou řeším tak maximálně pocity, jak se jí co líbí, co víc, co míň. To jo a rád. Ale neřeším s ní otázku "jestli". Manželka bere, že ty peníze jsem si našetřil a můžu mít nad nimi plnou kontrolu. Takže až si našetřím sto papouchů na GO, tam mi (alespoň doufám) je nebude vyčítat). Společný účet ale nemáme a nikdy bych to nechtěl. Jednak jsem tak byl vychován od rodičů, žena taky. Pak jsem viděl co si naši kamarádi udělali se společným účtem před rozvodem. To ale neznamenná, že peníze neřešíme. Každý má "své finanční odpovědnosti" - ten auto, ten bydlení, ten jídlo a podobně. A velké investice spolu plánujeme. Ale vždycky by mi přišlo ponižující někomu říkat: Vybral jsem 5000 na hotovosti, protože mi došla nebo jak bych vysvětloval po netu koupený a placený dárek pro ni. Žena rámcově ví, kolik mám na účtech a kolik vydělávám, já to samé o jejích příjmech i účtech. PS Jinak na fóru hodinkářů jsou pochopitelně důležitější a především rozumnější hodinky než kabelky. Nejsem si ale jist, jestli bych to samé tvrdil na fóru kabelkářek... Upraveno 1. prosince 2010 uživatelem Hugo14
nickolas Odesláno 2. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2010 He , zaujimava tema. Moja osobna skusenost je trochu ina. Manzelka to spociatku nechapala...ale tolerovala. Pok sa pocet hodiniek doma nasaturoval na pocet asi 10 ks. Zacala sa zaujimat, preco tolko, ale netlacila na pilu. Potom uz to fungovalo sposobom..nieco slo z domu a nieco pribudlo, takze sa pocet uz nezvysoval. Odkedy som acial hodinky aj rozoberat / skladat a podobne veci. Zacala sa z toho uprimne tesit a dokonca mi dokupila dalsi gril. V podstate je rada, ze mam daco co ma bavi....Clovek musi mat dake hobby, inak by zblbol... ...akorát těch koníčků nesmí být moc...to víš, patery hodinky, sedm zbraní, čtyři kola, tři auta...pak třeba tři milenky...holt všeho moc škodí
Toci Odesláno 2. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2010 V podstatě souhlasím s názorem autora tohoto vlákna. Nikdy nebudu mít společný účet s kýmkoliv a nikdy se nebudu nikoho ptát, zda si mohu koupit hodinky. Partnerce je samozřejmě ukážu a cenovku tajit nikdy nebudu. Obhajovat....., tak toto slovo patří zřejmě do jiné místnosti a procedury. Můj názor je, že za svoje peníze si mohu koupit to, co uznám za vhodné. Samozřejmě je nutné vždy zvážit momentální situaci a nehnat věci do extrému. Priority a extrémy má nastavené stejně každý jinak, takže se to těžko řadí a stejně každý den je situace jiná.Znám lidi, kteří by to samozřejmě takto nechtěli, jednomu na hodinky dokonce našetřila manželka z jeho výplaty a pak mu na ně jako dala, že si je má nebo může / to nevím / tedy koupit.Pak znám lidi, kteří by to chtěli mít podobně jako já, ale bohužel to nemají sílu zařídit. Peníze by na to byly, ale rozhodující práva jsou více na straně partnerky. Spoluůčast tam sice jakási je, ve věcech společných a rodinných to třeba i funguje, ale takové sólovky za dvacku, pade nebo kilčo, tak to je těžká práce.
luidis Odesláno 3. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2010 Už pan Plzák říkal, že základem soužití v partnerství jsou koníčky a bez nich prostě vztah pořádně nemůže fungovat. Neumím si představit, že mi partnerka/manželka vytýká nejoblíbenější koníček, stejně jako si neumím představit, že bych já vytýkal a zakazoval koníčky její. Samozřejmě je to o financích, někdo se musí držet při zemi a rozšiřovat stáj jednou za dva roky, někdo to dělá častěji. Já mám tu výhodu, že jsem single, takže můžu rozšiřovat o 106. Teda mohl bych, ale patřím do finanční skupiny rozšiřující tak co dva roky...
kubson Odesláno 3. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2010 Už pan Plzák říkal? ten hlavně říkal, že je důležitý soulad ve složkách manželství, takže jestli někdo probírá výdaje na hodinky s družkou, či naopak, je to pro spokojenost v soužití úplně wurst, hlavně s tím musí být oba taknějak "v souladu"
bose Odesláno 3. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2010 Podstata je stejně v tom že stejně nikdo hodinky na ruce nepotřebuje. Je to prostě zbytečnost....sice hezká, hodně lidí fascinuje, ale žít se bez nich dá. Asi by se měli kupovat když se povede v životě něco výjmečnýho a podle mě cena by měla odpovídat měsíčnímu platu nositele.
sibirnaya Odesláno 3. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2010 me se neco vyjimecnyho povede skoro kazdej den.. treba neska sem si dal cigarko a pak sem se fantasticky vysral. a jak rika reklama, duvod k oslave - v tomto pripade k zakoupeni hodinek - se vzdycky najde. a kezbych vydelaval kilo mesicne - coz v prumeru stoji jedny my hodinky.. 1
shag Odesláno 3. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2010 Podpisom papiera na radnici, alebo v kostole (alebo kde sa este podpisuju..) je zalozena firma s 2 akcionarmi. Dohodnute je delenie zisku 50/50, nezalezi na tom, kto sa na tom zisku ako podiela. Ak je delenie v skutocnosti v inom pomere, jeden akcionar odrbava toho druheho. Investicie by mali byt odsuhlasene oboma stranami. Avsak investicie do urcitej sumy na urcite ciele moze vykonat aj akcionar sam bez suhlasu toho druheho (vacsinou sluziace pre dobro oboch akcionarov). Ak jeden z akcionarov generuje vacsinu ziskov castokrat sa stava, ze nadobuda mylnu predstavu o tom, ze je jedinym akcionarom. Samozrejme druhy akcionar nevyvijajuci taky zisk sa snazi (mal by sa) kompenzovat aktivitou vo vnutri firmy. Formy kompenzacie byvaju rozne Castokrat to ale nefunguje... 1
lub Odesláno 3. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2010 me se neco vyjimecnyho povede skoro kazdej den.. treba neska sem si dal cigarko a pak sem se fantasticky vysral. jedny z nejpříjemnějších věcí - dobře se vyspat a dobře se vysra t
JPS Odesláno 4. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2010 Znám lidi, kteří by to samozřejmě takto nechtěli, jednomu na hodinky dokonce našetřila manželka z jeho výplaty a pak mu na ně jako dala, že si je má nebo může / to nevím / tedy koupit. jeho/její výplata... To nemá ve zdravém partnerském vztahu co dělat...
Honky Tonky Odesláno 8. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2010 Vážení chronopostižení, chodím na tohle fórum asi třetí měsíc, moc (skoro vůbec) nepíšu příspěvky ale hlavně pozoruji, pokukuji, divím se, snad se i něco učím. Stejně jako před dvěma roky když jsem vstoupil na jeden známý server s noži, ke kterým tímhnu stejně jako k hodinkám. Už jsem si koupil solidní seriovou kudlu za 3,5 tisíce, což byl pro mne jakýsi vrchol poznání, že jsou kvalitní nože ale jsou nože kvalitnější a ty, co (sory za to klišé) "mají duši". Ono totiž každý výrobek, který je vyráběn s citem a umem, který nemá jen někdo,musí zákonitě okouzlit ty, kteří tomu řemeslu, ne ani tak rozumí, ale dokážou ho pochopit. Prodělávám nyní stejnou nemoc jako stovky členů fóra přede mnou a další tisíce co přijdou po nás - od baterie zpět ke strojovně mechanické. Tenbto týden jsem dokonce nakazil během 15 minut jednoho kamaráda co si chtěl koupit Festi... za 10 tisíc, a troufám si odhadnout, že skončí u Kubs... s pilotkama. Snad mi to jednou v hodinářském nebi přičtou k dobru. Nevydělávám špatně a koupě hodine za 10 tis by neměla ohrozit rodinný rozpočet, i doma bych to prosadil, jenže mám jakousi klapku nebo co toje . Vždycka přijde něco co je důležitější než hodinky , něco na dodělání baráku, odejde pračka apod. Přesto, že mám manželku, která pochopí ledacos, nedokážu prostě přijít s hodinkama o kterých by věděla, že jsou to rozumně uložené peníéze a odměna za dosavadní dřinu, ale zároveň by je cenou porovnávala třeba s vozíkem za auto, který potřebuji taky a víc. Takže vybírám a těším se, těším se na to , že jednou budu mít tolik abych se nemusel ohlížet a půjdu a koupím. A až koupím , tak se pochlubím. Čau !!! Ba, ba - plný souhlas. Moje krevní skupina.
bandicoot Odesláno 8. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2010 jeho/její výplata...Přesně tak, pak by totiž taky místo "její" večere moh dlabat rohlík s gothajem atd.
zerrou Odesláno 8. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2010 me se neco vyjimecnyho povede skoro kazdej den.. treba neska sem si dal cigarko a pak sem se fantasticky vysral. a jak rika reklama, duvod k oslave - v tomto pripade k zakoupeni hodinek - se vzdycky najde. a kezbych vydelaval kilo mesicne - coz v prumeru stoji jedny my hodinky.. no jo ,uz ani tie bordely nevynasaju ako kedysi,ze? 1
jamikadze Odesláno 8. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2010 Cawte.Takze toto vlakno som si cital s usmevom na tvari.Popravde ja niektorim zavidim.Ta moja priatelka nie a nie pochopit aj moje hobby.Nemam zas tolko hodiniek,ale predsa. Zas si na tom fore o hodinkach?? vysvetlujem,ze tu sa skor zabavim ako niekedy snou pozeranim svadobnych siat ci viacerim blbosti Ja proste sa jej nepytam a basta kupim cokolvek.Ale predsa sa jej snazim aj ukazovat co si tu pisete.Sem tam sa aj posmeje,ze nieje jedina Ale predsa uz som jej vysvetlil,lepsie ako mat plnu skrinu tych kabelliek,a hlavne topanok.A z toho co malo nosi Ale to su zeny. Len ma stve,ze nie a nie za boha ju aspon usmernit v tom,ze by aj mna pochopila.Ved som muz a je pravda,ze ja sa o makeupu nebudem snou bavit.MOje hobby je hodinky a auta.A to ani za pana pochopit. ta ak mate liek ci navod ako usmernit zenu tak tu stym)))))))zaplatim dufam,ze toto citat nebudee
Toci Odesláno 8. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2010 jeho/její výplata... To nemá ve zdravém partnerském vztahu co dělat... Proti tomu nemám nic. Psal jsem o jednom známém a obecně o lidech, kteří odevzdají svoji výplatu své partnerce, která řídí všechny finanční toky v rodině. Tito lidé zpravidla nemají ani svůj účet, neboť jejich finace putují na společný účet. Jejich manželky pak vše zabezpečí, našetří na dovolenou a určí čas na investici do hodinek včetně její výše. Nechci polemizovat o tom, zda je to zdravý nebo nezdravý partnerský vztah. Pokud to oběma vyhovuje, tak je to v pořádku. Pro mě osobně je tento systém nepředstavitelný a nepřijatelný.
Toci Odesláno 8. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2010 Přesně tak, pak by totiž taky místo "její" večere moh dlabat rohlík s gothajem atd. Takže já osobně budu raději dlabat gothaj s rohlíkem a v peněžence budu držet nějaké bankovky, než dobrou svíčkovou s prázdnou kapsou a nemožností rozhodovat se o věcech osobní potřeby. To samozřejmě jen dočasně, než bych si sbalil. Ale chápu, že každý to má nastaveno jinak a každému vyhovuje něco jiného. Spojení jeho - její výplata bylo vytrženo z věty o lidech, kterým na hodinky dává souhlas a hotovost osoba druhá a tou byla míněna partnerka. Myslím, že toto není ojedinělý jev a každý se s tímto druhem rodinného hospodaření ve svém okolí setkal.
undertaker Odesláno 9. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2010 momentalne musim obhajovat nove hodinky len sam pred sebou
M3maniac Odesláno 4. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 4. ledna 2011 Zvláštní názory....s některými plně souhlasím a nad některými rozum stojí.... Ale s většinou souhlasím, dokonce i já jsem se manželky ptal jestli se ji líbí mnou vybrané hodinky ,ale jen proto abych slyšel kup si je zasloužíš si je ne proto, že bych se ptát musel. Pravdou je, že se ptám nejprve sebe...jestli je to rozumné a jestli si je můžu dovolit, nejsem prostě rozhazovačnej typ ale člověk si prostě musí dělat sem tam radost a musí se odměnit. Nejde jen makat a šetřit na sobě, to by nemělo smysl žít a nemít sny....splnitelné sny.Spousta lidi mi říká , že jsem blázen, že manželce kupuji drahé kabelky...parfémy atd a proč? , protože nesnáším lakomé lidi co myslí jen na sebe... rodina byla pro mě vždy na prvním místě,nikdy jsem je neošidil na úkor mých koníčků a že nejsou úplně nejlevnější.Chci svou ženu sem tam odměnit za to, že se skvěle stará o domácnost o syna a ještě k tomu chodí do rachoty...nechci patřit mezy ty sobce co myslí jen na sebe a půl výplaty prochlastaji v hospodě a druhá půlka je tak tak na chleba. Znám rodiny , kde rodinu táhne ženská zatím co chlap vše prochlastá a promr...A nikdy bych se nemohl chovat tak, že manželka vidělá desetinu tak ji hold budu kupovat podřadné věci....díky, ale nebavilo by mě denně prát, vařit,uklízet starat se o dítě a pak jít ještě do práce...to není vůbec leháro ,proto si ji vážím a s..e mě , že nechce pěkné zlaté omegy je velmi skromná.Takže závěrem v květnu mám narozky a půjdu do nových hodinek a jelikož si je slibuji už dlouho tak se ani ptát nebudu
Martz Odesláno 4. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 4. ledna 2011 My to máme úplně jednoduché... moje žena bere v průměru stejně jako já, takže jsme si "kvit"Každý máme vlastní účet a pak máme jeden společný, na který každý měsíc posíláme nějaký "příspěvek na domácnost" - z toho jdou takové ty běžné domácí výdaje. Větší investice taky řešíme společně. Ale pokud jde o výdaje mimo společný účet, ty si každý řešíme sám. Takže já si koupím hodinky (pokud si je obhájím sám před sebou) a žena si koupí kabelku. O čem se občas dohadujeme je nepoměr v nákladnosti těchto koníčků - často slýchávám, že moje koníčky (mezi které patří např. digitální zrcadlovka, taky ne úplně levná sranda), jsou minimálně o řád nákladnější, než ty její kabelky a podobně
Radim.Fousek Odesláno 8. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2011 Vážení chronopostižení, chodím na tohle fórum asi třetí měsíc, moc (skoro vůbec) nepíšu příspěvky ale hlavně pozoruji, pokukuji, divím se, snad se i něco učím. Stejně jako před dvěma roky když jsem vstoupil na jeden známý server s noži, ke kterým tímhnu stejně jako k hodinkám. Už jsem si koupil solidní seriovou kudlu za 3,5 tisíce, což byl pro mne jakýsi vrchol poznání, že jsou kvalitní nože ale jsou nože kvalitnější a ty, co (sory za to klišé) "mají duši". Ono totiž každý výrobek, který je vyráběn s citem a umem, který nemá jen někdo,musí zákonitě okouzlit ty, kteří tomu řemeslu, ne ani tak rozumí, ale dokážou ho pochopit. Prodělávám nyní stejnou nemoc jako stovky členů fóra přede mnou a další tisíce co přijdou po nás - od baterie zpět ke strojovně mechanické. Tenbto týden jsem dokonce nakazil během 15 minut jednoho kamaráda co si chtěl koupit Festi... za 10 tisíc, a troufám si odhadnout, že skončí u Kubs... s pilotkama. Snad mi to jednou v hodinářském nebi přičtou k dobru. Nevydělávám špatně a koupě hodine za 10 tis by neměla ohrozit rodinný rozpočet, i doma bych to prosadil, jenže mám jakousi klapku nebo co toje . Vždycka přijde něco co je důležitější než hodinky , něco na dodělání baráku, odejde pračka apod. Přesto, že mám manželku, která pochopí ledacos, nedokážu prostě přijít s hodinkama o kterých by věděla, že jsou to rozumně uložené peníéze a odměna za dosavadní dřinu, ale zároveň by je cenou porovnávala třeba s vozíkem za auto, který potřebuji taky a víc. Takže vybírám a těším se, těším se na to , že jednou budu mít tolik abych se nemusel ohlížet a půjdu a koupím. A až koupím , tak se pochlubím. Čau !!! Muj prispevek do hodinarskeho nebe s mechanikou: mrkni se na stranky "uhr.info", tam najdes pekne hodinky s kalibrem ETA 7750, ktery v Omegach nebo Breitling stoji nekolikanasobek, co v Uhr! Ja nosim chronograf uz delsi dobu a pro syna jsem pred vanocema koupil potapky a mohu tuto manufakturu s dobrym svedomim jen doporucit dale. Cau Radim
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se