Přejít na obsah

prim XV sjezd KSČ

Doporučené příspěvky

Protoze Becka jsou vojenska zalezitost, ne zalezitost politickeho nazoru a jeho propagace. Stejne tak jine Primky, auta, to vse byly veci bezne spotreby a nic nepropagovali. To ze je meli i papalasi je jina vec. Ale tyhle hodinky s rudou hvezdou misto jmena firmy, to byl transparent, hlasna trouba, vyjadreni politickeho postoje. Kdyby na tech zminovanych Beckach bylo zlute napsane "Juden raus!", tak by se na to mnozi mozna divali stejne nevrazive, jako na tu bolsevickou hvezdu. Ja bych ty hodinky doma taky nechtel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Spíš aranžovaný zátiší na poličce. Stranická knížka, tlustý brejle, krátká kravata... Když extrém tak beranice, dýmka

Tolik místa ve vitrínách nemám. Např na jednu prosklenou poličku se mi musí vejít 2 krabičky starých orlíků, a logicky by to k nim chtělo ještě přidat ty novodobé, z nichž 3 jsou single a jedny taktéž oškatulkované .....

Odkaz ke komentáři

Také se přidám do debaty. Za komunistů jsem pracoval ve Vyšehradské ulici, kde bylo ministerstvo spravedlnosti. Řidič od ministra, se kterým jsem se znal (myslím tím řidiče, ne ministra), mi přinesl na drobnou opravu ministrovy hodinky. Byly to omegy. Opravdu krásný kousek. Vysoce elegantní. Nemohu říct, jestli byly zlaté nebo zlacené, protože v té době se dělaly oboje a za těch 27 let už jsemto zapomněl. Ale to není podstatné. Když jsem se nad nimi rozplýval, řekl mi že ty samé má i Husák. Pro vás mladší a neinformované to byl tehdejší prezident. Co tím chci říct? Nějaké komunistické primky ty nejvlivnější absolutně nezajímaly. Byl to pouze propagační materiál, sloužící k upevnění jejich moci. Pro ně měly cenu jen kvalitní věci z kapitalistické ciziny. Taková schizofrenní doba to byla.

Odkaz ke komentáři

Ty jo, doma mám tyhle:

"Pro pohraničníky", mám je rozmlátit?

Teda krom toho, že zrovna tyhle se asi na ruku pohraničníkům určitě nedostaly, tak možná někam do kanclu :)

Jsou hezke. Nebyl ten cifr puvodne v uplne jinych hodinkach?

Odkaz ke komentáři

Ty jo, doma mám tyhle:

Posted Image

"Pro pohraničníky", mám je rozmlátit?

Teda krom toho, že zrovna tyhle se asi na ruku pohraničníkům určitě nedostaly, tak možná někam do kanclu :)

To jsou prostě hraničářské hodinky(chodský hraničářský symbol). A jsou to jen vojenské hodinky, stejně jako třeba pilotní. Není v tom žádná symbolika ani propagace.

Za mně jsou tyhle absolutně"košér".

Odkaz ke komentáři

Hodinky za nic nemůžou, špatní jsou jen lidé. Rozbilí byste taky letecké hodinky s hákovým křížem po pilotovi Luftwafe? Nepřipadá vám šílené, že výrobci plastikových modelů z 2. světové války nesmí ke svým modelům německých letadel přidávat nálepky se svastikou?

Plastikove modely skladam asi 10 rokov. Zameriavam sa na modely z II. svetovej vojny. Nie som obhajcom alebo vyznavacom fasizmu, ale hakovy kriz na lietadla jednoducho patri, dotvara celkovy pocit z modelu.

Neviem si predstavit ze by som neskladal nemecke lietadla lebo ich pouzivali fasisti, ruske leitadla lebo na nich lietali komunisti, japonske lietadla lebo bojovali s nemcami,britske lietadla lebo dovolili rozdelenie ceskoslovenska atd...

Hodinky za to tiez nemozu.

Odkaz ke komentáři

To jsou prostě hraničářské hodinky(chodský hraničářský symbol). A jsou to jen vojenské hodinky, stejně jako třeba pilotní. Není v tom žádná symbolika ani propagace.

Za mně jsou tyhle absolutně"košér".

Jakožto rozený Chod ti tohle Honzo upřesním.

Psí hlavu do choského znaku umístil až Mikoláš Aleš když ilustroval Jiráskovi Pověsti české, jedná se tedy o novodobý chodský symbol, který pak převzali pohraničníci.

Původní chodská znak byl pár vysokých plstnatých bot, v kterých hlídali podle přidělených privilegií hranice :). Pravda je, že psí hlava ve znaku vypadá trochu lépe než ochozené boty :D

Upraveno uživatelem stanik73
Odkaz ke komentáři

Jakožto rozený Chod ti tohle Honzo upřesním.

Psí hlavu do choského znaku umístil až Mikoláš Aleš když ilustroval Jiráskovi Pověsti české, jedná se tedy o novodobý chodský symbol, který pak převzali pohraničníci.

Původní chodská znak byl pár vysokých plstnatých bot, v kterých hlídali podle přidělených privilegií hranice :). Pravda je, že psí hlava ve znaku vypadá trochu lépe než ochozené boty :D

To se tedy hluboce omlouvám za svou neznalost. A zase jsem o kousek chytřejší. :)

Odkaz ke komentáři

To se tedy hluboce omlouvám za svou neznalost. A zase jsem o kousek chytřejší. :)

Obřadně bych ty hnusy s tím "chodským" vrahounským symbolem rozpustil v kyselině. Taky je může biges rituálně prodat na aukru, ať neni škodnej :D

Já si samozřejmě taky lepil německý a ruský letadýlka - někdo to přece musel koupit a rozpácnout se o dlaždice, shořet a podobně. Moje mustangy byly ovšem jako ze škatulky... :D

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...