Přejít na obsah

HUMOR [2006-2020]

Doporučené příspěvky

Zbožný pan Roubíček přijde jednoho dne k rabínovi a utrápeně povídá:
"Rabi, já vůbec nevím, co mám dělat, úplně se vám to stydím vypovědět... hech... Představte si, můj syn konvertoval ke křesťanům..."
Rabi sedí, zadumaně mlčí, čas ubíhá... Pět minut, pan Roubíček rabiho neruší, nedovolí si. Deset minut. Doba se protahuje, pan Roubíček se začne ošívat. Po dvaceti nekonečných minutách se osmělí a povídá "No tak, rabi, copak mi na to nic neřeknete? Taková vážná věc... Co si mám počít?"
Rabi zvedne hlavu a moudře pronese: "To je zajímavý, že voni to říkaj zrovna mně! Představěj si, že můj syn taky konvertoval ke křesťanům..."
Roubíčkem to úplně otřese: "Rabi, váš syn? Je to možné? Vy, takový svatý muž, to jsem tedy nevěděl. No to je hrůza. A co jste dělal?"
"Inu, šel jsem ke Zdi a modlil jsem se. Byl jsem tam každý den, dnem i nocí, prosil jsem hospodina, aby mi pomohl ukázat cestu, aby mi naznačil, jak se mám zachovat..."
"No, rabi, a co? Odpověděl Bůh? Jak to dopadlo?"
"Modlil jsem se převelice dlouho, teprve po dvaceti dnech se nebe rozestoupilo a ozval se hlas hospodina: To je zajímavý, že voni to říkaj zrovna mně!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...