Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Mi se v Pardubicích líbil nějaký rumový/doutnikový bar na náměstí (toho směrem od nádraží do centra, za obchodním cetrem) a potom mi celkem chutnalo v mexické restauraci. Ale to město samotné mi vždycky přišlo bez atmosféry- takové nijaké, byť je jinak hezké a relativně čisté. Já jsem ale strašně zaujatý, protože bytostně nenávidím cyklostezky... :-D

Ho-Či-Minovo město. Ty debily, co se nám motaj po cyklostezkách, taky nenávidíme :-)) Zase je to tady ráj na procvičování reflexů u řidičů. Nikdy nevíš, z které jesnosměrky se ti do protisměru vyřítí borec na ukrajině. Žije se tady hezky. Ale musí se ti to město dostat pod kůži. A to v tomto případě památkami nejde. Já jsem pardubická náplava, jsem tady jen 25 let. Upraveno uživatelem Roman I.
Odesláno

Já tomu jako ostravak rozumím. Není těžké mít rád Prahu, ale Ostravu to chce nenávidět nebo milovat :-)

Nakonec je to asi vždy o lidech kolem Tebe a na ty já měl vždycky obrovské štěstí. Občas tedy i smůlu ale to mi nakonec taky něco dalo...

Odesláno

Takže Pardubice jsou vlastně taková Malá Ostrava ;o) Já jsem taky dovalil dneska domů z malé oslavičky a doma se se mnou kupodivu nebaví ani dveře. No nic, půjdu se podívat na zpocené klauny na Leninku, když už to mám pod nosem...třeba tam bude stánek s pifečkem ;o)  

Odesláno

Takže Pardubice jsou vlastně taková Malá Ostrava ;o)

Čaroději, já Ti nevím. My tady mluvíme česky :-D

Odesláno

My jsme regionálně i jinak omezení  :lol2: .  Jinak si vzpomínám na krásnou historku, kdy můj kamarád, novinář z Hradce, přijel na hokej psát reportáž a napsal mi v průběhu zápasu sms. Pujdeme na pivo? Zaparkoval jsem tedy svoji milovanou plečku před první hospodou U hrbatý kozy. Pak jsme šli do Plzeňky, do Zelený žáby,  do Myslivny,   panák v Road café, přesun na klobásu k Musiloj (to už byla jedna v noci), potom se podívat do Patapufu, chtěl vidět tančit holky na baru a poslední pívo ve čtyři ráno ve Žralokoj. Zpráskaný  vlezl do taxíku, valil domů, povykoval, že v Hradci už všichni pět hodin spí a já si odemkl kolo v boční ulici u Hrbatý kozy a v poklidu mě odvezlo domů. Bylo to v úterý.

to mi připomnělo jak jsme na vojně, v Hradci dělali "Sedmnáct zastavení jara", neboli obešli větší množství hospod. Sedmnáct jich asi nebylo, vlastně jsme toho ani moc nevypili, pivečko, klobáska nebo tlačenka nebo utopenec, druhý pivo, štamprlička a zas o hospodu dál. V noci liják, my volali na barák že určitě přijdem pozdě protože navlhly dráty a nejedou trolejbusy. Taková dobrá nálada byla, kráčeli jsme mokrým městem, zpívali různé pochodové a neslušné písně a když jsme konečně dobrkali na letiště, vzali jsme to zkratkou přes hřiště. Na něm stálo asi patnáct centimetrů vody smíchané s pískem. Když mi pak uschly boty, zkroutily se tak že bych v nich mohl lyžovat bez lyží. A dělaly moc príma puchejře než se zas rozchodily. Páni to je let, asi bych to tam už ani nepoznal.

Odesláno

Taky mi příjde vtipné spojení "jít pařit do Pardubic" :)

Všechno je relativní. Dááávno tomu jsem bydlel v Chrudimi a taky jsem tam dělal autoškolu (opravdu dávno, sedmdesátá léta minulého století, z Chrudimě do Pardubic se ještě jezdilo s párou). No a oblíbená hláška našeho instruktora byla: "Panstvo, je 14:30, jedeme do Pardubic!" V indexu se to pak objevilo jako "nácvik jízdy v hustém městském provozu". :clap:

Odesláno

to mi připomnělo jak jsme na vojně, v Hradci dělali "Sedmnáct zastavení jara", neboli obešli větší množství hospod. Sedmnáct jich asi nebylo, vlastně jsme toho ani moc nevypili, pivečko, klobáska nebo tlačenka nebo utopenec, druhý pivo, štamprlička a zas o hospodu dál. V noci liják, my volali na barák že určitě přijdem pozdě protože navlhly dráty a nejedou trolejbusy. Taková dobrá nálada byla, kráčeli jsme mokrým městem, zpívali různé pochodové a neslušné písně a když jsme konečně dobrkali na letiště, vzali jsme to zkratkou přes hřiště. Na něm stálo asi patnáct centimetrů vody smíchané s pískem. Když mi pak uschly boty, zkroutily se tak že bych v nich mohl lyžovat bez lyží. A dělaly moc príma puchejře než se zas rozchodily. Páni to je let, asi bych to tam už ani nepoznal.

Jj, to jsou krásný soutěže. U nás je tohle povyražení. To mi bylo v neděli vždycky na umření.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Tak Krychlič je legenda

attachicon.gifimage.jpeg

Doufám, že si ho nepletu s někým jiným. Ale tenkrát se něco velice podobného vyskytovalo na pardubickém nádraží či v jeho blízkém okolí a mezi námi výrostky to bylo známé pod nickem Maska.

Odesláno (upraveno)

Doufám, že si ho nepletu s někým jiným. Ale tenkrát se něco velice podobného vyskytovalo na pardubickém nádraží či v jeho blízkém okolí a mezi námi výrostky to bylo známé pod nickem Maska.

Jasně že je to on, klasicky v béžovém baloňáku

Václav Kulhánek, celým jménem Josef Václav Antonín Kulhánek, přezdívaný Krychlič, je legendární postava Pardubic, která je od 60. let 20. století typická výrazným líčením a nošením paruky nebo avantgardní úpravou vlastních vlasů, jež svým tvarem a tuhostí silně připomínají krychli. Nejprve dva roky učil na základní škole a později pracoval ve společnosti CHEMING v účtárně a na personálním oddělení. Neskrývá svou homosexuální orientaci[1] a podle vlastních slov je doktorem přírodních věd. Žije ze starobního důchodu a bydlí v Nemošicích, kde chová větší množství slepic. Krychlič se zjevuje v prakticky nezměněné podobě již od poloviny 60. let, v roce 2010 mu údajně bylo 70 let.

Upraveno uživatelem Roman I.
Odesláno

Jo, tak je to on. Já jsem ho zažil i jako vedoucího v rámci tehdejšího domu pionýrů a mládeže. A už jsem ho hrozně dlouho neviděl, fakt je, že se teď do Pardubek skoro nedostanu

Odesláno

Jo, tak je to on. Já jsem ho zažil i jako vedoucího v rámci tehdejšího domu pionýrů a mládeže. A už jsem ho hrozně dlouho neviděl, fakt je, že se teď do Pardubek skoro nedostanu

Já ho viděl myslím loni. Zase na nádru.

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...